Results 1 to 15 of 18
Thread: Ανταγωνιστική Σχέση ή εξάρτηση;
-
07-10-2014, 14:48 #1
Ανταγωνιστική Σχέση ή εξάρτηση;
Ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί. Η σχέση μας πολύ ανταγωνιστική και εδώ και 10 μέρες έχουμε χωρίσει μετά από έναν άσχημο καβγά. Είναι η τρίτη φορά που χωρίζουμε. Την πρώτη πάλι χωρίσαμε μετά από έναν καβγά και τη δεύτερη μετά από ήρεμη κουβέντα με ευχές εκατέρωθεν. Αυτό που συμβαίνει πάντα είναι ότι όταν περνάμε ένα καλό διάστημα μαζί ξαφνικά φεύγει και απομακρύνεται....
Δεν ξέρω αν τελικά δεν κολλάμε και δεν το έχουμε πάρει απόφαση ή αν η σχέση μας είναι ανταγωνιστική. Κάθε φορά κρατάμε μούτρα όταν συμβαίνει ένας καβγάς. Πρακτικά ο κάθε χωρισμός μας ήταν μετά από καβγά. Άλλες φορές δεν έτυχε να καβγαδίσουμε. Γενικά, περνάμε καλά μαζί.
Νιώθω ότι θέλει να έχει το πάνω χέρι και κάποιες φορές αυτό γίνεται σε σημείο να με μειώνει.... Τώρα θέλω να του δείξω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι (μετά από κάθε καβγά να χωρίζουμε) και ενώ πήρε τηλ, δεν του απάντησα. Θέλω να καταλάβει ότι δεν θα ανέχομαι πλέον τέτοιες συμπεριφορές.
Γενικά, δεν του αρέσει να μπαίνει σε αναλύσεις και συζητήσεις και δεν έχω άλλον τρόπο να του το δείξω. Τι πιστεύετε;
- 07-10-2014, 14:59 #2
ποσο διαρκουν αυτες οι απομακρυνσεις του, που λες?
τον ανταγωνισμο τον εννοεις στιο θεμα του ποιος εχει το πανω χερι στην σχεση, η και γενικοτερα, πχ, επαγγελματικα, μορφωτικα κλπ κλπ?
07-10-2014, 15:02 #3
Κρατούν ένα μήνα και μετά ξαναεπικοινωνεί και ξεκινάει να με ξαναπλησιάζει. Αυτή τη φορά μόνο πήρε αμέσως, αλλά δεν ξέρω τι ήθελε. Γενικά νομίζω ο ανταγωνισμός έχει να κάνει με το ποιος έχει το πάνω χέρι, αλλά νομίζω πηγάζει και από τα υπόλοιπα που λες.
07-10-2014, 15:13 #4
07-10-2014, 15:16 #5
Ναι.....Λες να είναι αυτό; Πώς θα το καταλάβω; Ήδη γι'αυτό κρατάω αυτή τη στάση, για να δω πόσο θα το κυνηγήσει...... Αλλά δεν μ'αρέσει γενικά να τεστάρω τον άλλον.....
07-10-2014, 15:20 #6
Δε μπορει αννυ, καπου θα χεις φταιξει και συ μεσα σε ολους αυτους τους ανταγωνισμους κ τις συγκρουσεις. Με καποιο τροπο ισως τον πιεζεις γι αυτο κ απομακρυνεται. Θεωρω ομως οτι ενδιαφερεται για σενα, αλλιως δε θα τον ξαναβλεπες.
07-10-2014, 15:27 #7
Ναι και εγώ αποδέχομαι ότι έχω κάνει και εγώ τα λάθη μου, αλλά δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσω την κατάσταση.... δεν μου έχει ξανατύχει κάτι αντίστοιχο.... θα μπορούσα να τον κατηγορώ, αλλά και να τον δικαιολογώ παράλληλα.....
Θέλω να πιστεύω ότι ενδιαφέρεται, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να χαρούμε τη σχέση μας. Είμαι έτοιμη να ρίξω και όλο το βάρος σε εμένα. Ότι πιέζεται, ότι είμαι κλειστή, ότι ότι..... Στην τελευταία επανασύνδεση, δεν μπήκα στη διαδικασία συζητήσεων και κατηγοριών. Είπα ας το πάρω χαλαρά και βλέπουμε και πάνω στον καυγά χωρίς καμία εξήγηση είπε ότι θέλει να χωρίσουμε..... μπορεί να έφταιγα στον καβγά, αλλά θέλω να έχω μέσα στη σχέση το δικαίωμα του λάθους....Γενικά είμαι καλόβολος και ανεκτικός άνθρωπος σε σημείο αηδίας, αλλά μέσα στη σχέση μου βγαίνει ανταγωνισμός.....
07-10-2014, 15:37 #8
ναι, λεω, διοτι επιπλεον ολων των αλλων, εχεις ηδη ενδειξεις και εχετε και μια αποσταση που δεν μπορει να καλυφθει καθημερινα (π.χ. μπαινεις στο αυτοκινητακι σου και τσουπ πας εκει ακομα και καθημερινα).
ΔΕΝ μπορεις να το ξερεις με τετοια αποσταση αναμεσα σας. μονο αν μενατε μαζι η κοντα, και παλι μονο για καποια αλλη σχεση θα μπορουσες να ξερεις.
το να ξενοπηδηξει δεν μπορεις να το ξερεις σε καμια περιπτωση.
αλλα οταν μιλας για απομακρυνση μηνος και για συναντησεις ανα 20 μερες, αυτος μπορει και να παντρευτει χωρις να το καταλαβεις.. (που λεει ο λογος).
η λυση για μενα ειναι να δεις αν θελεις αυτον τον ανθρωπο στην ζωη σου κι αν ναι, να κανονισεις μαζι του να εξαλειφθει αυτη η απσοταση. ειπες οτι στο εχει προτεινει ηδη, οποτε σκεψου το κιε συ.
ετσι ανα 20 μερες, μονο για ταλαιπωρια ειστε..
07-10-2014, 15:41 #9
07-10-2014, 15:44 #10
07-10-2014, 15:47 #11
Φαίνεται λογική εξήγηση....και εμένα μου πέρασε από το μυαλό γιατί ήταν πολύ ξαφνική η αλλαγή του. Αλλά αν ισχύει αυτό γιατί επιδίωξε να με βρει μετά; Απλά για να κρατάει επαφή; Πώς μπορεί να παίζει έτσι με τα συναισθήματα του άλλου;
07-10-2014, 15:51 #12
σου λεω. πιστευω οτι απογοητευεται απο αλλες γνωριμιες και προτιμαει εσενα.
το θεμα ειναι, οτι δεν μπορει να συνεχιζεται αυτο ,γιατι η χαμενη εισαι εσυ που εισαι πιστη στην σχεση σας και περιμενεις ποτε θα παει και ποτε θα ερθει.
ξεκοψε του τα πηγαινελα ακομα κι αν αυτο σημανει χωρισμο.
πες του το και ξεκαθαρα, οτι οσο ειστε μακρια, δεν μπορει να υπαρχει σχεση κι ο καθενας μπορει να εχει αλλους 5 στα κρυφα.
αν ενδιαφερεται να ειστε οι δυο σας, να επανερθει η κουβεντα της συμβιωσης κι αλλιως να χωρισετε.
πες του και το θεμα του τσατ ρε συ, γιατι οχι?
07-10-2014, 15:56 #13
Αυτό θέλω να του δείξω..... ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν τα πηγαινε-έλα.... για το μακρυά μου το είχε πει και αυτός ακριβώς οπως το λες και γι'αυτό είπαμε να δούμε από κοντά. Μπορεί να είναι εγωιστικό, αλλά σε αυτή την περίπτωση λέω να μην ξαναεπικοινωνήσω και να δω τη δική του αντίδραση, αν το ξαναεπιδιώξει.....
07-10-2014, 15:59 #14
οχι , δεν ειναι εγωιστικο. αυτο πρεπει να κανεις, γιατι αυτος ειναι που απομακρυνθηκε.
σιγα μη τον παρακαλεσεις.
ΑΝ λοιπον επανερθει και παλι, σε ψαχνει κλπ, αντι να ξαναγινουν μια απ τα ιδια θα βαλεις μια ξεκαθαρη συζητηση για το πως θελεις να συνεχισετε. αν θελει κι εκεινος τα ιδια, εχει καλως, αν οχι, στο καλο να παει, να μην χανεις και τον χρονο σου.
07-10-2014, 16:02 #15
Έτσι σκέφτομαι....ήδη έχω δώσει αρκετές ευκαιρίες....το θέμα είναι ότι γενικά θα δεχτεί, αλλά πιστεύω πάλι το ίδιο θα γίνει....