Άγχος, κρίσεις πανικού και φόβος για την υγεία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 101
  1. #16
    Banned
    Join Date
    May 2012
    Location
    Στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα
    Posts
    4,694
    Θα στηριχτεις στα φαρμακα φιλαρακι και ξερεις τι θα κανεις?Μια τρυπα στο νερο..Εχω δει περιπτωσεις εδω μεσα που ειναι μια ζωη σε αγωγη για πανικους και παραμενουν με πανικους..Ναι τα φαρμακα θα σου καταλαγιασουν το αγχος , θα σου καταλαγιασουν τα συμπτωματα ομως ο φοβος θα παραμενει!Και το κλειδακι στην κριση πανικου ειναι ο φοβος..Αν δεν κανεις ψυχοθεραπεια δεν θα κανεις τιποτα..Με τα φαρμακα θα πολεμησεις το συμπτωμα αλλα οχι την αιτια και κυριως την αρνητικη σκεψη.

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Κοντα σου
    Posts
    421
    Επιβεβαιωνω το παραπανω.
    11/12/2006

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    123
    Σίγουρα τα φάρμακα μπορεί να σε βοηθήσουν, άλλα σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία. Από μόνα τους ανακουφίζουν προσωρινά το πρόβλημα εκείνη την στιγμή όχι μόνιμα. Εγώ δεν κάνω ψυχοθεραπεία, αλλά ξέρω πως κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω. Ακόμα προσπαθώ να το αντιμετωπίσω και να το ξεπεράσω μόνη μου. Όταν με πιάνουν οι αρρυθμίες σκέφτομαι ότι δεν πρόκειται να πάθω τίποτα, αφού μου το έχουν επιβεβαιώσει τόσοι γιατροί, και προσπαθώ να κυριαρχήσω στο φόβο που με κυριεύει. Προσπαθώ να κάνω αυτά που έκανα παλιά γιατί δεν θέλω να γίνω αγοραφοβική, και ξέρω πως όλα είναι στο μυαλό μου, ουσιαστικά δεν έχουμε τίποτα, απλά είμαστε λίγο περισσότερο ευαίσθητη και αγχώδης από κάποιους άλλους. Σκέφτομαι ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τις έκτακτες πολλά χρόνια τώρα και αυτό με παρηγορεί. Οι αρρυθμίες είναι και αυτές ψυχοσωματικά απλά στο κάθε άνθρωπο εκδηλώνονται με διαφορετικά συμπτώματα. Πάντως εγώ καταλαβαίνω περισσότερο τις κολπικές έκτακτες, αυτές που εσένα σου βρήκαν 220 την ημέρα. Το θέμα είναι ότι έχει αλλάξει η ζωή μας και η πραγματικότητα μας και αυτό είναι αρκετά ψυχοφθόρο, είναι όμως στο χέρι μας να το παλέψουμε και να το δουλέψουμε μέσα μας με τον εαυτό μας.

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Κοντα σου
    Posts
    421
    Οι εκτακτες ειναι πολυ ασχημο συναισθημα.
    Εχουν αρχισει και με κουραζουν!
    11/12/2006

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    323
    Φίλε μου και γω παθών,και ανάθεμα την ωρα και τη στιγμή που εμπλεξα μ αυτα..Εκανα και γω εξετάσεις και ήθελα να κάνω κι άλλες,αλλά ο γιατρος ήταν ξεκάθαρος-είναι ψυχοσωματικά μην ψάχνεσαι-βρήκε εκτακτες συστολές κολπικές και κοιλιακές.
    Αλλιώς αισθάνεσαι τις κολπικές και αλλιώς τις κοιλιακές(πάνω μερος της καρδιάς και κάτω)μη σε προβληματίζει..Με πάνε πολύ πίσω αυτά δυστυχώς,και η ζωή μου σε πολλούς τομείς εχει αρχίσει να περιορίζεται απ τα ψυχοσωματικά...Κανένα φάρμακο δε λύνει τα προβλήματα εκτός των αντιβιωτικών που αντιμετωπίζει την αρχική αιτία..Τα υπόλοιπα κάνουν συμπτωματική θεραπεία αλλά οι αιτίες παραμένουν,γι αυτό και πολλοί μόλις διακόψουν την φαρμακευτική αγωγή μετά απο ένα ευλογο χρονικό διάστημα ξαναντιμετωπίζουν τα ίδια..Τα φαρμακα είναι βέβαια πολύ αποτελεσματικά στα συμπτώματα ΑΛΛΑ βρές και έναν ΚΑΛΟ θεραπευτη στην γνωσιακη συμπεριφοριστική θεραπεία για μόνιμα αποτελέσματα
    ..Αυτά μου είπε ενας ειδικός που βρήκα την σελίδα του,καθηγητής ψυχιατρικής με μάστερ και ειδικότητες στο εξωτερικό..Εγώ βρήκα μια ψυχοθεραπέυτρια και ελπίζω να βρω άκρη μ αυτά γιατί μου έχουν κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη και δεν την παλεύω..

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Κοντα σου
    Posts
    421
    Το θεμα ειναι οτι παρολο την αγωγη με το σεροξατ,οι εκτακτες δινουν και παιρνουν..Αυτος ο κομπος στον λαιμο..
    Οταν μιλησα στην παθολογο αλλα και στον καρδιολογο για τενορμιν (β αναστολεα) μου ειπε να το ξεχασω και οτι ειμαι πολυ μικρος.

    Τελος παντων μην χαλαω και το θεμα του παιδιου με τα δικα μου.
    11/12/2006

  7. #22
    Banned
    Join Date
    May 2012
    Location
    Στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα
    Posts
    4,694
    Μην ξεχνατε οτι οι Β' αποκλειστες ειναι ενα καρδιολογικο φαρμακο κυριως..Μακρια και αλαργα!

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    323
    Ενα άλλο που με προβληματίζει είναι οτι τις τελευταίες μέρες νιώθω πρωτα ένα φούσκωμα,σα να θέλω να ρευτώ,και μετά απο λίγο κανα δυο έκτακτες,επίσης οταν ρεύομαι(χίλια συγνώμη) ανακουφίζομαι και δεν ξανακάνω έκτακτη...Να δώ τι άλλο θα μου βγεί...Επίσης οι Β αναστολείς μου είπε και μένα ο γιατρός δεν είναι για νέους ανθρωπους..Δεν τα δίνει εύκολα..

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    123
    Έχει κοιτάξει κανείς μήπως έχει διαφραγματοκήλη; Γιατί αυτό προκαλεί πολλές έκτακτες επειδή πιέζεται η καρδιά. Εγώ δεν το έχω κοιτάξει γιατί πρέπει να γίνει γαστροσκόπηση και φοβάμαι.

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    323
    ρε παιδιά δεν κανονίζουμε να πάμε για καφέ να γνωριστούμε απο κοντά??θα γίνει ΠΑΝΙΚΟΣ!!!

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    1,255
    Aγαπητο μελος,
    Εχω και γω διαταραχη πανικου με καποιες βεβαια διαφορες. Στο σημειο που λες οτι ησουν στο δρομο, σε πιασε κριση και πηγες στο νοσοκομειο μου θυμιζει μια δικη μου περιπτωση που με πιασε κριση και μπηκα σε ενα φαρμακειο και μου μετρησαν την πιεση (που ειχε φτασει κοκκινο) και μου ακουσαν την καρδια (η οποια ειμαι σιγουρη οτι ακουγοταν και χωρις στηθοσκοπιο ετσι οπως χτυπουσε). Περασα ενα διαστημα περιπου πεντε μηνες χωρις χαπια. Ειπα οτι θα το παλεψω μονη μου αλλα η κατασταση ολο και χειροτερευε. Γι αυτο αποφάσισα να παω σε ψυχιατρο και με το xanax βρηκα την ισσοροπια μου. Μην περιμενεις ομως μονο απο τα χαπια δουλεια. Εγω αυτό εκανα και δεν ειδα αποτελεσμα. το χαπι μπορει να με ηρεμουσε αλλα η κατασταση εμενε στασιμη. δεν βελτιωνομουν.
    Μονο όταν αποφασισα να το προσπαθησω και εγω, ειδα αλλαγη. Τωρα δεν ειναι μονο το ζανξ που με βοηθαει αλλα και εγω η ιδια. Παιρνω μονο ένα την ημερα (0,5mg), οπως μου χει συνηστησει και ο γιατρος και δεν επιτερπω στον εαυτο μου να παρει αλλο. Λεω στον εαυτο μου "το χαπι το πηρες. τελος. τωρα προσπαθεις εσυ. ηρεμησε. οι κρισεις ειναι τρομακτικες αλλα δεν ειναι επικινδυνες. ηρεμησε". Στην αρχη δεν επιανε, αλλα με την εξασκηση αρχιζε να δουλευει!
    Στη περιοδο της εξεταστικης ειχα φτασει στο σημειο να παιρνω 3 την ημερα, γιατι ειμαι αγοροφοβικη και οι αιθουσες του πανεπιστημιου με τρομαζαν. Και επειδη ημουν διβασμενη ήταν κριμα να μην παω να δωσω μονο και μονο επειδη φοβομουν τον κοσμο. Γι αυτό και επερνα 3 χαπια. Μετα ομως σκεφτηκα πως ειμαι 20 χρονων ακομη? αν απο τωρα κανω υπερκαταναλωση στα 30 πως θα την παλεψω? Γι αυτο λοιπον εβαλα φρενο και ακολουθησα το 1 την ημερα οπως μου ειχε πει κι ο γιατρος.
    Συνοπτικα, αυτο που θελω να σου πω πως τα χαπια βοηθανε αλλα μην στηριζεσαι μονο σ αυτά. Και τελος οτι οι κρισεις δεν ειναι απολυτως τιποτα. Εναμισυ χρονο με ταλαιπωρουν και πλεον δεν τις δινω σημασια. Στην τελικη δεν επαθα απολυτως τιποτα απο αυτες. ουτε πεθανα, ουτε λιποθυμησα ποτε. το μονο που καταφερα είναι να αποκρυνθω απο φιλους και γνωστους και να κλειστω στο σπιτι. Μην αγχωνεσαι. Θελει τον χρονο του για να περασει αυτη η διαταραχη . Κι οσον αφορα τις σκεψεις (που ειναι οι πιο ενοχλητικες) σχετικα με το οτι κινδινευεις μην δινεις και πολυ σημασια. προσπαθησε να λες στον εαυτο σου να χαλαρωσει και οτι ολα θα πανε καλα. Σ εμενα προσωπικα αυτό με τον καιρο δουλεψε! επισης οταν ξεπηδανε τετοιες σκεψεις ακουω μουσικη ή παιρνω τηλ κανενα γνωστο να μθιλησουμε να ξεχαστω. Μεσα σε 5 λεπτα οι σκεψεις εχουν φυγει, επειδη αποσχολω το μυαλο μου με κατι αλλο. Μπορεις να το δοκιμασεις. Σε εμενα πιανει παντως!

  12. #27
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    The Wall
    Posts
    16
    @Touch_The_Sky εννοείται δεν χαλάς καθόλου το θέμα, μοιραζόμαστε εμπειρίες, οπότε ελεύθερα. Πάντως θα συμφωνήσω με το mnimonio (πρέπει να γίνω βουλευτής) και να σου προτείνω και εγώ να ακούσεις τους γιατρούς όσον αφορά τα beta-blockers.Το Ternomin ήταν αυτό που μου έδωσε ο πρώτος καρδιολόγος, αλλά οι άλλοι δύο μου είπαν πως έκανε λάθος που το έκανε και πως έκανα καλά που δεν τα πήρα. Επιδρούν κατευθείαν στην καρδιά. Αν για παράδειγμα το Xanax αντιμετωπίζει το σύμπτωμα της αιτίας, τότε το Ternomin θα αντιμετωπίζει το σύμπτωμα του συμπτώματος. Δεν είναι λύση πιστεύω. Αλλά δεν είμαι και γιατρός.

    Φίλε Μάνο και εγώ το ίδιο, μετανιώνω την ώρα και τη στιγμή που άρχισα να ψάχνομαι με αυτά τα πράγματα. Θα ψάξω να βρω ψυχοθεραπευτή εφόσον δω πως δεν έχω κάποια βελτίωση γενικά. Είμαι τώρα 10 μέρες με τα φάρμακα και θα περιμένω 3 εβδομάδες ακόμα να δω πως θα πάει. Και από εκεί και πέρα βλέπουμε.
    Πάντως, αν έχετε εμπειρίες από ψυχοθεραπεία, πείτε τες, γιατί για να σας πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργεί. Μου ακούγεται αρκετά δύσκολο να καταφέρει κάποιος να με βοηθήσει να βγάλω αυτές τις ιδέες από το μυαλό μου.
    Όσο για το θέμα με το ρέψιμο Μάνο, το είχα και εγώ, αλλά όχι συνέχεια. Πάντα ένιωθα ένα βάρος στο στήθος, μία πίεση, που με άγχωναν, κυρίως μετά από κάθε γεύμα. Αλλά το ρέψιμο με ανακούφιζε.
    Τις έκτακτες τις έχω σπάνια (τουλάχιστον αυτές που καταλαβαίνω), αλλά όντως είναι τρομακτικές άμα τις αισθάνεσαι έντονα.

    Μαρία, αν σε καθησυχάζει καθόλου, οι κολπικές που είπες είπες πως νιώθεις, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει είναι ακίνδυνες και αθώες, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε η καρδιολόγος μου όταν συζητούσαμε για το Holter. Αν κάποιες αποτελούν "κίνδυνο" (και πάλι υπό συνθήκες και όχι άμεσα) είναι οι κοιλιακές, αλλά και αυτές υπάρχουν σε πάρα πολλούς υγιείς ανθρώπους και μπορούν να προκληθούν από πολλά πράγματα εκτός από καρδιακά "προβλήματα", μεταξύ άλλων από το άγχος, την σοκολάτα κ.α.

    @66psy Τώρα είδα την απάντησή σου! Είχα βάλει την εμφάνιση σε υβριδική λειτουργία και εμφανιζόταν σε άλλο σημείο και όχι κάτω κάτω. Το ξανά άλλαξα σε γραμμική.
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα σε ακούσω και θα τα δοκιμάσω.
    Για το Xanax, αν και είναι ακόμη νωρίς, αντί να παίρνω μισό κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ (των 0.5 και εγώ) όπως είπε ο γιατρός, παίρνω μόνο όταν νιώθω πως πιέζομαι. Σήμερα πήρα μισό το πρωί μόνο και δεν έχω ξαναπάρει και ούτε σκοπεύω για σήμερα.
    Κάθε φορά που νιώθω έντονο το άγχος ή πρόκειται να με πιάσει κρίση προσπαθώ και εγώ να κάνω θετικές σκέψεις. Πως το έχω ξαναπεράσει πολλές φορές, όλες φοβόμουν πως θα πάθω κάτι αλλά ποτέ δεν έγινε τίποτα. Κάποιες φορές μου περνάει με αυτό τον τρόπο, λίγες μεν και κάποιες όχι. Αλλά είναι μία αρχή.
    Γενικά πάνω κάτω, όλα όσα είπες συν μερικά άλλα είναι αυτά που προσπαθώ να κάνω. :)
    Last edited by Comfortably Numb; 14-10-2014 at 20:25.

  13. #28
    Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    34
    Είμαι 40 και δυστυχώς αυτά τα ψυχοσωματικά τα έχω από τα 21 μου. Στα 21 μου από έντονη στεναχώρια πρέπει να είχα εκατοντάδες -ή και παραπάνω έκτακτες συστολές καθημερινά και επί 2 μήνες. Από τότε με έχει πιάσει άλλη μια φορά τόσο έντονα, αλλά πέρα από αυτό γενικά κατά καιρούς νοιώθω έκτακτες. Έχω κάνει ένα σωρό καρδιογραφήματα, triplex, τεστ κοπώσεως. Η αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια μου παρουσιάστηκε πίεση και παίρνω και beta blocker, το οποίο μάλλον κάνει καλό και στις έκτακτες.

    Γενικά βέβαια, μουδιάσματα, ταχυπαλμίες κλπ μου χουν τύχει. Και μάλιστα εγώ κατά καιρούς πέρα από τα κλασικά, ότι δηλαδή έχω πρόβλημα με την καρδιά, μου χει σφηνωθεί στο κεφάλι ότι μπορεί να έχω πάθει εγκεφαλικό, να υποφέρω από σκλήρυνση κατά πλάκας, να έχω λέμφωμα Hodgins στο λαιμό, HIV, διάφορα είδη καρκίνων κλπ. Κι ενώ τα τελευταία χρόνια, μετά από πολλές επισκέψεις σε γιατρούς, δεκάδες εξετάσεις, μερικές εκ των οποίων και ιδιωτικά, άρα έδωσα και αρκετά χρήματα, είχαν ελαττωθεί αυτές οι ιδέες και οι αδικαιολόγητες επισκέψεις μου σε γιατρούς, κάτι έγινε πριν 2 μήνες και ξανακύλησα.

    Δυστυχώς αυτή τη φορά μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι πάσχω από μία συγκεκριμένη ασθένεια, και όσο και αν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να μη το σκέφτομαι, δεν μπορώ. Δε θέλω να γράψω λεπτομέρειες σήμερα γιατί είμαι ουσιαστικά στη μέση μιας κρίσης που μου έχει προκαλέσει απίστευτο άγχος και φόβο, και παρόλο που κατά 99% οι φόβοι μου δεν αληθεύουν, είμαι σχεδόν πανικόβλητος.... Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά...

  14. #29
    Banned
    Join Date
    May 2012
    Location
    Στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα
    Posts
    4,694
    Για πες λεπτομερειες για το χολτερ θεματοθετη...Εμενα θα μου προκαλουσε τοσο αγχος παντως που θα ειχα μονιμως εκτακτες αν το φορουσα!Για πες..

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Κοντα σου
    Posts
    421
    Να σου πω και γω που εχω βαλει 2 φορες.
    5 παπαρακια τα κολλανε στην περιοχη του στηθους και εκει γυρω και αυτο καταγραφει.Σαν μικρο walkman το εχεις πχ με κλιψακι στο παντελονι. Και εχει και ενα κουμπακι.
    Οταν νιωθεις κατι περιεργο (εκτακτη συστολη πχ) το πατας!
    11/12/2006

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. Κρίσεις πανικού, άγχος και διαρκής φόβος...
    By Giannis_Athina in forum Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία
    Replies: 14
    Last Post: 03-04-2015, 05:52
  2. απιστευτα νευρα κρισεις πανικου και φοβος για πιο σοβαρες αθενιες..
    By ντολορ in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 7
    Last Post: 12-11-2013, 00:19
  3. Κρισεις Πανικου-Αγχος!!!!
    By Dimitris1979 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 30
    Last Post: 08-04-2009, 09:53
  4. άγχος με κρίσεις πανικού;
    By mstrouf in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 9
    Last Post: 24-11-2008, 03:05
  5. κρισεις πανικου + αγχος
    By jo* in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 21
    Last Post: 16-10-2008, 17:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •