ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΣΤΑ 18 ΜΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΣΤΑ 18 ΜΟΥ

Καλησπερα σας εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα στο forum διοτι ειχα αποπροσωποιηση για αρκετους μηνες ευτηχως ως δια μαγειας μου εφυγε εδω και καποιους μηνες κανω κρισεις πανικου για καλη μου τυχη το περναει και η μανα μου αφτο το λουκι και με καταλαβαινει απολυτα εχω παρει καποιες φορε xanax και τοτε γινομαι μια χαραα το θεμα ειναι αλλο ομως εγω ημουν ενα παιδι που το εξω το αγαπουσε βολτεσ κλαμπ μεθυσια κλπ τωρα φοβαμαι να βγω μην πεθανω μην με πιασει κριση νιωθω φοβο μακρια απο το σπιτι μου νιωθω οτι δεν ζω αποφασησα να ξεκινησω ψυχοθεραπεια και εχω παει σε 2 συνεδρειες με καθυσηχασε και μου ειπε οτι ολα ειναι απο το αγχος ομως αρχησε να με ρωταει διαφορα για την ζωη μου και οτι ισος ολη αφτη η απεριοριστη ελευθερια που ειχα παλια και η ζωη μου ηταν μια κορεσμενη διασκεδαση και καμια ευθυνη για ΤΙΠΟΤΑ ουτε για το σχολειο διαβαζα ουτε για το φροντιστηριο ουτε για τιποτα μονο βολτεσ και μονο εξω ισως αυτο να φταει τωρα εγω δεν εχω αυτες τις μερες πανικους ουτε φοβο να παω καπου με εχει πιασει ομως μια αλλη μακακια σαν εμονη ιδεα οτι αν παω καπου θα ειναι λαθος κανω κακο στον εαυτο μου οπως παλια που συνεχεια εβγαινα με αποτελεσμα να καθομαι συνεχεια σπιτι χωρις να το θελω αλλα αυτεσ οι σκεψεισ βομδαρδιζουν το μυαλο μου ειναι και αυτο απο το αγχος ? ευχαριστω για τον χρονο σας και συγνωμη για τα ορθογραφικα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xristakos 2 View Post
    Καλησπερα σας εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα στο forum διοτι ειχα αποπροσωποιηση για αρκετους μηνες ευτηχως ως δια μαγειας μου εφυγε εδω και καποιους μηνες κανω κρισεις πανικου για καλη μου τυχη το περναει και η μανα μου αφτο το λουκι και με καταλαβαινει απολυτα εχω παρει καποιες φορε xanax και τοτε γινομαι μια χαραα το θεμα ειναι αλλο ομως εγω ημουν ενα παιδι που το εξω το αγαπουσε βολτεσ κλαμπ μεθυσια κλπ τωρα φοβαμαι να βγω μην πεθανω μην με πιασει κριση νιωθω φοβο μακρια απο το σπιτι μου νιωθω οτι δεν ζω αποφασησα να ξεκινησω ψυχοθεραπεια και εχω παει σε 2 συνεδρειες με καθυσηχασε και μου ειπε οτι ολα ειναι απο το αγχος ομως αρχησε να με ρωταει διαφορα για την ζωη μου και οτι ισος ολη αφτη η απεριοριστη ελευθερια που ειχα παλια και η ζωη μου ηταν μια κορεσμενη διασκεδαση και καμια ευθυνη για ΤΙΠΟΤΑ ουτε για το σχολειο διαβαζα ουτε για το φροντιστηριο ουτε για τιποτα μονο βολτεσ και μονο εξω ισως αυτο να φταει τωρα εγω δεν εχω αυτες τις μερες πανικους ουτε φοβο να παω καπου με εχει πιασει ομως μια αλλη μακακια σαν εμονη ιδεα οτι αν παω καπου θα ειναι λαθος κανω κακο στον εαυτο μου οπως παλια που συνεχεια εβγαινα με αποτελεσμα να καθομαι συνεχεια σπιτι χωρις να το θελω αλλα αυτεσ οι σκεψεισ βομδαρδιζουν το μυαλο μου ειναι και αυτο απο το αγχος ? ευχαριστω για τον χρονο σας και συγνωμη για τα ορθογραφικα
    Φίλε μου γειά σου..
    Στην ηλικία σου μ επισκέφτηκε για πρώτη φορά η αγοραφοβία με κρίσεις πανικού και μένα..Αρα σε καταλαβαίνω απο πρώτο χέρι γιατί είμαι παθών..
    Μην τα βάζεις ποτέ μα ποτέ με τον εαυτό σου καταρχήν,ούτε για το σχολείο ούτε για τίποτα.Στο κάτω κάτω το σχολείο τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει είναι πειθαρχία και υποταγή,που είναι ήδη καταπίεση για κάποιους,και κατα δευτερον τυποποιημένη εκπαίδευση.Ασχετα που μαθαίνεις και πολύ χρήσιμα πράγματα..
    Πολλοί ανθρωποι καλλιεργούν μόνοι τους τα ταλέντα τους,άλλοι είναι πιο ιδιαίτερα άτομα και πιο κλειστά και δεν γουστάρουν το σχολείο..
    Εγώ στο λύκειο έπαθα την πρωτη μου κατάθλιψη οταν δεν μπορούσα να μάθω πράγματα που δεν τα γούσταρα καθόλου,το παράτησα και πήγα τεχνικό,και εμαθα πράγματα που τα γουστάρω ακόμα.Και μετά σε σχολή Δημόσια,και όλα μια χαρά..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ..να το θυμάσαι..
    Θεωρώ πως ο σκοπός του ανθρώπου είναι πρώτα οι ανάγκες του,και μετά οι στόχοι(σχολείο,φροντιστήρι ο,δουλειά και λοιπά)..Σαν παιδί λοιπόν εκανες αυτό που ζηταγε η ψυχή σου γιατί κάτι βαθύτερα μπορεί να σου έλειπε..Φίλοι,παρέες,γκόμεν ες,ερωτας,και πολλά..Η ζωή σου τώρα ξεκινάει και να κάνεις ότι γουστάρεις!!

Junior Member
    φιλε μανο σε ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλες η αληθεια ειναι οτι πραγματικα ολα αυτα τα χρονια η απολαυσεις για μενα και η καλοπεραση ηταν ας το πω ρουτινα τωρα ομως με τις κρισεις και τισ φοβιες απολαυσεις σχεδον δεν υπαρχουν αυτο δεν σημαινει πως επειδη εκανα κρισεις πρεπει να καθομαι στο σπιτι κλεισμενος και να λεω οτι ειναι μια αμηνα του οργανισμου μου αρα πρεπει να κλεινομαι σπιτι σωστα ??

Senior Member

Smile

φιλε μανο σε ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλες η αληθεια ειναι οτι πραγματικα ολα αυτα τα χρονια η απολαυσεις για μενα και η καλοπεραση ηταν ας το πω ρουτινα τωρα ομως με τις κρισεις και τισ φοβιες απολαυσεις σχεδον δεν υπαρχουν αυτο δεν σημαινει πως επειδη εκανα κρισεις πρεπει να καθομαι στο σπιτι κλεισμενος και να λεω οτι ειναι μια αμηνα του οργανισμου μου αρα πρεπει να κλεινομαι σπιτι σωστα ??
    Ολα είναι μια άμυθνα του οργανισμού φίλε μου κατα κάποιο τρόπο,απ ότι μου είχε πει κάποιος ειδικός!!
    Ο ψυχαναγκαστικός ας πούμε πλένει 100 φορές τα χέρια του γιατί εκεί προσπαθεί το ο οργανισμός του να ξεσπάει στο αγχος του!!
    Ο αγοραφοβικός είναι κι αυτός ενας αγχωμένος άνθρωπος που προσπαθεί ο οργανιοσμός του να τον προφυλάξει απ το αγχος μ αυτόν τον αστείο εδώ που τα λέμε τρόπο..
    Μην σκέφτεσαι τίποτα,στις καταστάσεις αγχους το μυαλό τρέχει γρήγορα πολύ και κάνει και αρνητικές σκέψεις δυστυχώς..
    Αγάπα τον εαυτό σου σαν μικρό παιδάκι,εχε μαζί του τεράστια υπομονή..Μην είσαι καθόλου αυστηρός μαζί του..
    Βρες κάποιον ειδικό να μιλήσεις,που να σε κάνει να νιώθεις άνετα και κάνε καλούς φίλους..Καλούς φίλους ομως..
    Και κάτι άλλο που στο λέω απ την καρδιά μου..
    Θωράκησε τον εαυτό σου,καλλιέργησε τα ταλέντα σου,βρες τον δρόμο σου,γιατί η Ελλάδα είναι ενα τριτοκοσμικό βρωμικο κράτος εχθρικό προς τους ανθρώπους,και αν δεν προσέχεις τον εαυτό σου και δεν τον αγαπήσεις,δε θα επιβιώσεις...

Junior Member
    σε ευχαριστω πολυ φιλε μανο αυτο προσπαθω να κανω ειμαι σε μια σχολη και μαθαινω αυτο που μου αρεσει το θεμα ειναι οτι εξαιτιας αυτων των κωλοκρισεων φοβαμαι μεχρι και στην σχολη να πηγαινω ειναι σιγουρο οτι δεν θα παθω κατι απο το αγχος αυτο και απο τις κρισεις πανικου οσο δυνατες και αν ειναι ???? (εχω κανει ιατρικες εξαιτασεις ειμαι μια χαρα)

Senior Member
    Οχι δε θα πάθεις τίποτα!ετσι νόμιζα κι εγώ!και φοβόμουν πολύ..

Senior Member
    συνηθως οταν ξεπερνας τις κρισεις και αρχιζεις να βγαινεις ξανα εξω νιωθεις πολυ χαρουμενος..οτι ξαναβρησκεις τον παλιο καλο σου εαυτο . και με μενα αυτο συνεβη. απο κει που ημουν συνεχεια εξω, ηρθε η δ.πανικου και με κατεντησε αγοροφοβικη.. αλλα απο τοτε που ξεπερασα το προβλημα νιωθω πολυ καλα που πλεον βγαινω εξω αφοβα... αυτο που περιγραφεις εσυ μου φαινεται περιεργο... στην τελικη και σπιτι που καθεσαι κανεις τιποτα ενδιαφερον-κατι που να περιλαμβανει δηλαδη ευθυνη? ποιος ο λογος να μεινεις σπιτι? μηπως σε επηρεασε αρνητικα ο ψυχολογος σου? μηπως πηρες στραβα αυτο που σου ειπε? το συζητησες μαζι του?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    ναι το συζητησα μαζι του εγω απλα πανω στο αγχος μου να καταλαβω το πρεπει ακριβως να κανω καταλαβα λαθος εγω ενω εχω ξεπερασει τις κρισεις τις δυνατες κρισεισ βασηκα εχω φοβο για επομενες αλλα δεν ερχονται εχω στην ουσια φοβο για κατι που δεν υπαρχει...