Καλώς σας βρίσκω! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 80
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Βρε συ Μαντζουρανα , αυτη η αυτοαπορριψη εχει λαβει διαστασεις επιδημιας !! ευτυχως τετοιο προβλημα δεν ειχα ποτε , αλλα εχω το αλλο , λογω κακης ψυχολογιας ( καταθλιψη ) , δεν χανω στη πραματικοτητα 3.5 κιλα/μηνα , χανω λιγοτερα , αν και η διατροφη μου ειναι αψογη . Τελικα καταληγω οτι η μονη εξηγηση ειναι η κακη ψυχολογια , εχω τραυματισει και την κλειδα μου , και δεν μπορω να γυμναστω , και αυτο με ριχνει κι αλλο .
    Μπραβο που καταφερες να διωξεις την αυτοαπορριψη .
    Τι παιδι εισαι συ !! δεν υπαρχει στοχος που να μην επιτυγχανεις ! ποιος ειναι ο επομενος ?
    Η αυτο-απόρριψη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο και η πηγή αναρίθμητων άλλων προβλημάτων.
    Είσαι τυχερός που δεν την έχεις!
    Και εγώ μην νομίζεις ότι έχω καταφέρει ν' αποδεσμευτώ τελείως από αυτήν... αλλά προσπαθώ πραγματικά και έχω αρχίσει να κάνω σημαντικά βήματα προς την.. εξολόθρευσή της!!

Μην σε απασχολούν τα κιλά.. Δεν είσαι υπερβολικά παραπάνω από το φυσιολογικό σου βάρος (ενώ εγώ πχ είμαι ακόμα) και άλλωστε είσαι και ψηλός, είσαι και άντρας, έχεις και αρκετό μυικό σύστημα όπως είπες, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα σου πάνε αυτά τα λίγα παραπάνω κιλάκια! ;)
    Η ψυχολογία παίζει σημαντικότατο ρόλο.
    Και εγώ είχα περάσει χρόνια με θλίψη και για ένα σημαντικό διάστημα και κατάθλιψη.

Μην σε παίρνει από κάτω με την κλείδα.. Να είσαι αισιόδοξος και όλα θα βελτιωθούν!
    Βέβαια είναι λίγο κλισέ να λέω σε έναν άνθρωπο με κατάθλιψη να είναι αισιόδοξος...
    ...όμως αφού κατάφερα εγώ να βγω από την κατάθλιψη (που με είχε "αρπάξει" για τα καλά), τότε είμαι σίγουρη ότι όλοι μπορούν! :)
    Στόχους είναι καλό να έχουμε πάντα...
    Ένας επόμενος στόχος είναι να βελτιωθούν τα επαγγελματικά μου.
    Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, όμως αν παραμείνω αισιόδοξη, είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν πολύ καλά πράγματα!

Έχεις κάνει κάτι ν' αντιμετωπίσεις την κακή ψυχολογία σου;

Senior Member
    Δεν εχω την ψυχολογια του κλασσικου καταθλιπτικου , παντα ειμαι με το χιουμορ και το καλο ηθικο και την αισιοδοξια μου , αλλα δυσκολα βγαινω εξω με αλλους , καπου εχω ' προσαρμοστει ' σε αυτην την κατασταση ( αυτο λεει και ο ψυχιατρος μου , οτι ειμαι ευπροσαρμοστος ) . Τα φαρμακα δεν εκαναν κατι , τα σταματησα , αλλα εχει πολυχρονισει η κτθλψη μου και μονο γι αυτο δυσκολευομαι . Τα κιλα δεν με απασχολουν , ξερω οτι ειναι θεμα χρονου να τα χασω , αλλα η γυμναστικη ειναι μακραν το καλυτερο αντικαταθλιπτικο ( αποδεδειγμενα απο μελετες ) , μουχει γινει βιωμα , μιας και γυμναζομαι πολααααα χρονια , ειναι η λατρεια μου , χωρις αυτην δεν μπορω , σε ενα μηνα θαμαι ΟΚ . Δυστυχως η ευτυχως , δεν δουλευω ( δεν χρειαζεται πια ) και αυτη η απραξια ειναι συμμαχος της κτθλψης . Το παλευω ιδιαις δυναμεις . Οχι παντα επιτυχως .
    Τα επαγγελματικα σου δεν ειναι ευκολο να βελτιωθουν τετοιες εποχες , σιγουρα ομως η αισιοδοξη σταση βοηθαει , ολο και και θα γινει , το ασπαζομαι απολυτα .
    Σωστο ειναι οτι παντα πρεπει να εχουμε στοχους , εστω και ασημαντους , παντα βοηθαει .
    Πιο πολυ βοηθαει ομως να μην το βαζουμε κατω , να μην μεμψιμοιρουμε , οχι αυτοοικτο , να γελαμε . Υπαρχουν αλλοι σε πολυ χειροτερη κατασταση .
    Ολα φτιαχνουνε , η ζωη κανει κυκλους , μια πανω , μια κατω , το δεχεσαι και πας παρακατω !!

Αργία μήτηρ πάσης κακίας.
    Όπου κακία, βάλε κατάθλιψη κλπ.

Κι εγώ "όλως τυχαίως" την κατάθλιψη την είχα το διάστημα που δεν έκανα τίποτα.
    Δεν έχει σημασία αν δεν χρειάζεται να δουλεύεις.
    Είναι χρήσιμο να κάνεις κάτι!
    Και αν δεν θέλεις να δουλέψεις, μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο χόμπυ, κάποια δραστηριότητα ομαδική, κάποιον εθελοντισμό...
    ...κάτι τέλος πάντων για να γεμίσεις την ημέρα σου και να γνωρίσεις (αν θες) και ανθρώπους.

Αφού έχεις χιούμορ και αισιοδοξία, τότε όλα θα φτιάξουνε!
    Απλά χρειάζεται να κινητοποιηθείς, να βγεις έξω από το σπίτι, να συναναστραφείς με ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν να σου δώσουν πράγματα.
    Κι αν δεν γνωρίζεις τέτοιους, να βάλεις στόχο να γνωρίσεις!

Τα φάρμακα πιστεύω κι εγώ ότι δεν βοηθάνε.
    Κι εγώ είχα πάρει αντικαταθλιπτικά για 4-5 μήνες και μόνο χειρότερα με κάνανε.
    Είναι μόνο ένα σύστημα για να "τα παίρνουν χοντρά" οι ψυχίατροι.
    Δίνουν με το καλημέρα σας μια σειρά από φάρμακα λες και είναι καραμέλες.
    Όσους ξέρω να έχουν γλιτώσει από την κατάθλιψη, το έκαναν μόνο με αλλαγή σκέψης, προσπάθεια για κινητοποίηση και υιοθέτηση αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή.

Senior Member
    Γεια σου μελος!
    Συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου, προφανως και δεν ειναι ευκολο εγχειρημα ! Και ειναι ακριβως οπως τα λες. Το σημαντικοτερο ειναι να αγαπαμε τον εαυτο μας! Συμφωνω απολυτα!!

Senior Member
    [QUOTE=Μαντζουράνα;508278]
    Και αν δεν θέλεις να δουλέψεις, μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο χόμπυ, κάποια δραστηριότητα ομαδική, κάποιον εθελοντισμό...
    ...κάτι τέλος πάντων για να γεμίσεις την ημέρα σου και να γνωρίσεις (αν θες) και ανθρώπους.

Αφού έχεις χιούμορ και αισιοδοξία, τότε όλα θα φτιάξουνε!
    Απλά χρειάζεται να κινητοποιηθείς, να βγεις έξω από το σπίτι, να συναναστραφείς με ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν να σου δώσουν πράγματα.
    Κι αν δεν γνωρίζεις τέτοιους, να βάλεις στόχο να γνωρίσεις!

Κι εγω πιστευω οτι ολα θα φτιαξουνε , αλλα νομιζω οτι η κτθλψη πρεπει να κανει τον κυκλο της . Ειχα απειρα χομπυ , σπορτς , αλλα τωρα δεν εχω διαθεση για τιποτα απο αυτα . Συνεχιζω να προσπαθω , δεν ζοριζομαι , καποια στιγμη η ιστορια θα παρει την πανω βολτα . Ετσι νομιζω .
    Mαντζουρανα , ειαι σε καλο δρομο , δεν σε γνωριζω , αλλαα τα γραφομενα σου , φαινεσαι θετικο παιδι . ετσι νομιζω , δεν μπορω να ειμαι βεβαιος , αλλα ετσι μου φαινεσαι . Αν τα κιλα ειναι το προβλημα σου , σιγα το προβλημα , θα τα χασεις συν τω χρονω , και ολα καλα .
    Last edited by Macgyver; 15-10-2014 at 19:10.

Ο ζεόλιθος δεν είναι συμπλήρωμα διατροφής Μαντζουράνα.

Senior Member
    Ο ζεολιθος ειναι καταλυτης και περιεχει και βαρεα μεταλλα και αλλες πιθανως βλαβερες ουσιες .
    Αν δεν μπορεις να εισαι 1000% σιγουρος οτι ειναι καθαρος καλυτερα να τον αποφευγεις.

Quote Originally Posted by 66psy View Post
    Γεια σου μελος!
    Συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου, προφανως και δεν ειναι ευκολο εγχειρημα ! Και ειναι ακριβως οπως τα λες. Το σημαντικοτερο ειναι να αγαπαμε τον εαυτο μας! Συμφωνω απολυτα!!
    Καλησπέρα 66psy!
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :-)

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Κι εγω πιστευω οτι ολα θα φτιαξουνε , αλλα νομιζω οτι η κτθλψη πρεπει να κανει τον κυκλο της . Ειχα απειρα χομπυ , σπορτς , αλλα τωρα δεν εχω διαθεση για τιποτα απο αυτα . Συνεχιζω να προσπαθω , δεν ζοριζομαι , καποια στιγμη η ιστορια θα παρει την πανω βολτα . Ετσι νομιζω .
    Mαντζουρανα , ειαι σε καλο δρομο , δεν σε γνωριζω , αλλαα τα γραφομενα σου , φαινεσαι θετικο παιδι . ετσι νομιζω , δεν μπορω να ειμαι βεβαιος , αλλα ετσι μου φαινεσαι . Αν τα κιλα ειναι το προβλημα σου , σιγα το προβλημα , θα τα χασεις συν τω χρονω , και ολα καλα .
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σου λόγια!
    Πέρα από τα κιλά, έχω να παλέψω και με το άγχος μου που το έχω μπόλικο, κάποιες αρνητικές σκέψεις (φόβοι για το μέλλον) που τις μάχομαι σθεναρά κάθε φορά που κάνουν την εμφανισή τους, και το ocd μου που το έχω εδώ και χρόνια σε μικρό βαθμό.
    Τέλος πάντων. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω κι εγώ ότι όλα θα λυθούν με τον καιρό.
    Εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα πραγματικά!
    Να φύγουν όλα τ' αρνητικά απ' τη ζωή σου και να βρεις και πάλι την κινητοποίηση που είχες παλιά!

Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Ο ζεόλιθος δεν είναι συμπλήρωμα διατροφής Μαντζουράνα.
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Ο ζεολιθος ειναι καταλυτης και περιεχει και βαρεα μεταλλα και αλλες πιθανως βλαβερες ουσιες .
    Αν δεν μπορεις να εισαι 1000% σιγουρος οτι ειναι καθαρος καλυτερα να τον αποφευγεις.
    Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
    Θα το ψάξω λίγο καλύτερα.

Εννοείται ότι παίρνουμε αυτόν που πουλάνε στα φαρμακεία.

Senior Member
    Καλημέρα Μαντζουράνα :)
    έριξα μια ματιά στο ημερολόγιο διαίτης σου..συγκεκριμένα σε αυτά που έφαγες εχθές..
    δε θεωρώ ότι είναι μεγάλη ποσότητα , διότι ούτως ή αλλως έχεις αρκετά κιλά οπότε θα χάνεις...
    Απλώς εν ολίγοις, είναι κάπως λάθος :)
    Τα φρούτα να επιλέγεις να τα τρως το πολύ μέχρι τη δύση του ηλίου...ουσιαστικά περιέχουν υδατάνθρακες, απλώς είναι στην απλή τους μορφή (μονοσακχαρίτες)..ναι μεν ειναι υγιεινά αλλά ούτε ενδείκνυνται για όλες τις ώρες της ημέρας ούτε για κάποιον που θελει να χάσει λίπος.
    Το βράδυ εφόσον πεινάς το μόνο που μπορείς να καταναλώσεις είναι άλιπη πρωτείνη, ήτοι κοτοπουλο, γαλοπούλα, ψαρι, ασπράδια .. ο,τιδήποτε άλλο φας το βράδυ και σου μπλοκάρει το συστημα ορμονών σου αλλά και καταχωρείται ως λίπος..εσένα ο σκοπός σου ειναι να σταματησεις να καταχωρεις λίπος και να χάσεις αυτό που έχεις ήδη..
    Νο 2: 3 αυγα ολοκληρα είναι η συνιστώμενη εβδομαδιαία ποσότητα για ανθρωπους χωρίς πρόβλημα βάρους :)
    3 αυγά σε μια μερα είναι πολλά Μαντζουράνα μου.. στη θέση σου θα ετρωγα μονο τα ασραδια τους που σημειωτέον μπορεις να φας απεριόριστα.
    Το μπρόκολο είναι παρα πολύ θρεπτικό,ειδικά στον ατμό..να προσέχεις μόνο το ελαιολαδο..δηλαδη το πολύ 2 κ.σ. ημερησίως διότι ειναι και αυτό φυτικό λίπος.
    Το γιαούρτι με τα δημητριακά είναι οκ για τη φάση που είσαι τωρα..να προτιμάς παραγωγα κατσικισιου γάλακτος και δημητριακά χωρίς σιτάρι..στα μαγαζια με βιολογικά προϊόντα εχουν μεγαλη ποικιλία δημητριακών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ή χωρίς γλουτένη ή με ντινκελ κλπ...γενικά ψάξτο :)
    και εδώ θα είμαστε να τα λέμε :)
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

...βοιντ πολύ ενημερωμένη σε βρίσκω!!
    Συμφωνώ σε όλα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...βοιντ πολύ ενημερωμένη σε βρίσκω!!
    Συμφωνώ σε όλα.
    Είμαι αρκετά ενημερωμένη όντως γιατί το έχω ψάξει παααρα πολύ.
    Ο κάθε άνθρωπος έχει την ιδιαιτερότητά του οπότε και ξεχωριστή διατροφή, ωστόσο από διατροφικής απόψεως καθαρά, υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και ισχύουν για όλους. Διότι η διατροφη καταρχας σχετίζεται με τις ορμονικές μας λειτουργίες...οπότε το κάθε τι πρέπει να τρώγεται στην ώρα του ανάλογα με τις ορμόνες που παράγονται μέσα στην ημέρα :)

Void, καλησπέρα!
    Σ' ευχαριστώ ειλικρινά πολύ για τις συμβουλές σου!
    Θα τις έχω υπ' όψιν μου,
    όμως το κύριο μέλημά μου είναι προς το παρόν να μην καταπιέζομαι και να μην κάνω υπερφαγικά επεισόδια!
    Τα κιλά προήλθαν από συναισθηματική υπερφαγία, και όχι επειδή ήμουν "καλοφαγού".
    Οπότε θέλω να ρυθμίσω το ψυχολογικό κομμάτι και να τρώω φυσιολογικές ποσότητες για αρχή,
    και στη συνέχεια να υιοθετήσω ακόμα πιο υγιεινές επιλογές για την καύση του λίπους κλπ.

Σχετικά με τα φρούτα το βράδυ...
    παλιότερα (όταν δεν πρόσεχα) το βράδυ έτρωγα κυρίως γλυκά (σοκολάτες, σοκοφρέτες, κρουασάν και άλλα τέτοια σκουπίδια).
    Οπότε η αλλαγή από τη χειρότερη μορφή επεξεργασμένων υδατανθράκων σε φρούτα, είναι σπουδαία πιστεύω,
    τουλάχιστον προς το παρόν!
    Αργότερα θα προσπαθήσω σιγά-σιγά να υιοθετήσω την συμβουλή σου!

Σχετικά με την συνιστώμενη εβδομαδιαία ποσότητα αυγών, οι απόψεις διίστανται.
    Κάποιοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι τα αυγά δεν είναι επικίνδυνα όπως λένε. Και συχνά πέφτει το μάτι μου σε καινούριες έρευνες στο ίντερνετ που λένε για την απενοχοποίηση των αυγών.
    Το τί ισχύει τελικά δεν το ξέρω, μιας και δεν είμαι διατροφολόγος...
    ...όμως έχω δει πχ και μια θεία μου που στην ηλικία μου έτρωγε 2 αυγά κάθε μέρα, ήταν υγιέστατη και με φυσιολογικούς αιματολογικούς δείκτες (χοληστερίνη κλπ).
    Γενικότερα λέγονται αρκετά στο θέμα διατροφής που δεν ισχύουν, τουλάχιστον όχι σε όλους.
    Για παράδειγμα, πριν 2-3 χρόνια είχα κάνει εξετάσεις και συμπτωματικά έκανε και ο παππούς μου που είναι στο χωριό.
    Ο παππούς, επειδή έχει μερικά αρνιά, έτρωγε (και τρώει) τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα αρνί (το κρέας ή τα εντόσθια ή το κεφάλι του αρνιού) και πολύ ελαιόλαδο.
    Εγώ έτρωγα 2 φορές την εβδομάδα κρέας τότε (όχι αρνί) και 1 φορά το μήνα αρνί.
    Εγώ όμως έτρωγα και πολλά γλυκά (με βούτυρα κλπ), ενώ ο παππούς, το μόνο γλυκό που έτρωγε ήταν γλυκό του κουταλιού, και αυτό 1 φορά το μήνα.
    Εγώ έκανα καθιστική ζωή, ενώ ο παππούς μου έτρεχε πάνω κάτω όλη μέρα σε υποχρεώσεις, στα αρνιά κλπ.
    Εγώ είχα αυξημένη χοληστερίνη (και πολύ αυξημένο ζάχαρο), ενώ ο παππούς, που είναι 55 χρόνια μεγαλύτερος από εμένα, είχε όλους τους δείκτες φυσιολογικότατους! Δεν το πίστευε ο γιατρός (ούτε και εγώ βέβαια)!

Θέλω να πω, ότι παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο... η άσκηση καθοριστικό ρόλο! Επίσης ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες.
    Χρειάζεται να παρατηρήσουμε τον οργανισμό μας, τί του ταιριάζει καλύτερα!

Senior Member
    Καταλαβαίνω τι λες και είμαι σίγουρη ότι τις βρίσκεις τις ισορροπίες σου.
    Έχε απλώς στο πίσω μέρος του μυαλού σου, εάν φυσικά ήδη δεν το κάνεις, ότι για την αλλαγή κοσμοθεωρίας και ψυχολογίας γύρω από τη φαγητό, από τη στιγμή που όπως λες αντιμετώπιζες υπερφαγικά επεισόδια, θα χρειαστείς ενδεχομενως και κάποια βοήθεια από ειδικό...δεδομένου ότι επι της ουσίας αποτελεί μια αυτοκαταστροφική τάση και απλώς τα παραπανίσια κιλά είναι το ορατό αποτέλεσμά της.
    Επομένως, ναι, είναι πολύ θετικό το ότι πλεον προσέχεις τι τρως αλλά ψάξε να βρεις και τις αιτίες που παλαιότερα δεν πρόσεχες στο θέμα αυτό ούτως ώστε να προλάβεις πιθανό ξανακύλισμα στην προηγούμενη κατάσταση.
    Επαναλαμβάνω, εάν ήδη δεν επισκέπτεσαι κάποιον ειδικό :)

Καλησπέρα!

Έχεις δίκιο στο θέμα ειδικού..
    Βέβαια όχι όποιου κ όποιου.
    Πριν 3-4 χρόνια έκανα ψυχοθεραπεία για 2 χρόνια συνολικά (1,5 χρόνο δωρεάν από έναν οργανισμό για διατροφικές διαταραχές, και 6 μήνες περίπου κάπου ιδιωτικά).
    Άλλαξα 3 ψυχολόγους όλο αυτό το διάστημα. Και οι 3 συμβουλευτικοί.
    Δεν βοηθήθηκα. Κατέληξα στο ότι αυτό που χρειάζομαι δεν είναι η συμβουλευτική, αλλά μια πιο ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπεία, μιας και τα θέματά μου είναι βαθύτερα.
    Το θέμα όμως είναι ότι οι ψυχολόγοι ζητάνε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για κάθε συνεδρία (εξοργιστικό θα έλεγα για την εποχή μας) και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά.

Οπότε προς το παρόν, προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και να κάνω θετικές σκέψεις, και αυτό με έχει βοηθήσει (προς το παρόν, το τονίζω).
    Αργότερα ελπίζω οι ψυχολόγοι να έχουν πιο ανθρώπινες τιμές.

Quote Originally Posted by void View Post
    ...δεδομένου ότι επι της ουσίας αποτελεί μια αυτοκαταστροφική τάση και απλώς τα παραπανίσια κιλά είναι το ορατό αποτέλεσμά της.
    Με εκπλήσσει που γνωρίζεις αυτήν την αλήθεια!
    Είσαι ψυχολόγος ή είσαι καλά ενημερωμένη γύρω από τις διατροφικές διαταραχές;

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast