Results 61 to 75 of 80
Thread: Καλώς σας βρίσκω!
-
28-10-2014, 09:55 #61
Καλημέρα :)
Δεν είμαι τίποτα από τα δυο που προανέφερες..
Αλλά φαντάζομαι ενας λογικός άνθρωπος με στοιχειώδη συναισθηματική νοημοσύνη, δεν μπορεί να μένει μόνο στο αποτέλεσμα μιας κατάχρησης.
Θα ηταν "βολικό" μεν αλλά πολύ άδικο...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
- 05-11-2014, 23:18 #62
Καλησπέρα σας!
110,5 σήμερα!
Απώλεια 24 κιλών!
Αισθάνομαι χαρούμενη και πολύ αισιόδοξη!
Η θετική στάση στη ζωή πάντα μας βοηθάει! ;-)
06-11-2014, 11:07 #63
- In this old house where every door is open
εχεις κανει εξετασεις θυροειδη κτλ μηπως οφειλεται σε κατι οργανικο το αυξημενο σου βαρος? εγω ειμαι εναντιον πασας διαιτας!! Αν δεν υπαρχει οργανικο προβλημα, το θεμα ειναι απλο, μην τρως γλυκα, ψωμια, φαστ φουντ και τηγανητα. Δε χρειαζεται τπτ αλλο..
06-11-2014, 11:26 #64
06-11-2014, 15:21 #65
- In this old house where every door is open
δεν ειπα πουθενα τη λεξη "καθολου"! Θα επρεπε να πω να τα περιορισει απλα κανεις. ΤΟ να τρως μονο 1-2 φορεσ τη βδομαδα απεξω και 1-2 γλυκα τη βδομαδα, δεν το θεωρω διαιτα, το θεωρω απλα διατροφη σωστη. Και η διατροφη η σωστη δεν ειναι διαιτα. Αλλιως υποθετεις οτι η νορμαλ διατροφη για καποιον ειναι να τρωει καθε μερα γλυκο, σοκολατα, παγωτο, λουκανικοπιτα, ψωμι, φαστ φουντ, τηγανητα, λιπαρα κτλ. Και περιοριζοντας τα αυτα κανεις διαιτα. Οχι. ΑΠλα κανεις ΣΟΥΠΕΡ μαλακοδιατροφη, και περιοριζοντας τα κανεις σωστη διατροφη. Το να τρως 1 γιαουρτι για πρωινο, 100 γρ κοτοπουλο, μπροκολο στον ατμο και ψαρι χωρις λιπαρα, αυτο ειναι διαιτα. Μπρρρρ
06-11-2014, 16:59 #66
Και εγώ είμαι εναντίον κάθε δίαιτας!
Και συνέχεια λέω ότι οι δίαιτες είναι καταστροφικές!
Αν δεις μάλιστα και το blog μου στο οποίο κρατάω ένα ημερολόγιο διατροφής,
( http://diatrofis-imerologio.blogspot.gr/ )
θα διαπιστώσεις ότι κάνω μια ισορροπημένη διατροφή, 100% δικής μου έμπνευσης! :)
12-11-2014, 11:37 #67
Καλημέρα σας!
Συνεχίζω ακάθεκτη την διατροφή,
και αυτό που με έχει βοηθήσει κυρίως,
είναι το ότι έχω ξεχωρίσει την οργανική από την συναισθηματική μου πείνα!
Η οργανική πείνα έρχεται σταδιακά με το πέρασμα της ώρας, ενώ η συναισθηματική έρχεται ξαφνικά και είναι μεγάλη.
Στην οργανική πείνα θέλω να φάω οτιδήποτε, ενώ στην συναισθηματική θέλω οπωσδήποτε κάτι γλυκό ή παχυντικό.
Όταν λοιπόν πεινάω οργανικά, τρώω.
Όταν η πείνα είναι συναισθηματική, δεν τρώω.
Η υπερφαγία είναι πολύπλοκη διαταραχή,
και καμία σχέση δεν έχει με το "απλά τρώω πολύ".
17-11-2014, 03:26 #68
22-11-2014, 09:14 #69
22-11-2014, 17:45 #70
Αυτό ξαναπέστο!
Καλό είναι να μη στερούμαστε τίποτα (εκτός από μικρές ίσως περιόδους στη ζωή μας) και να απολαμβάνουμε τα πάντα με σχετικό μέτρο.
Σε μεγάλο βαθμό είναι ψυχολογικό το θέμα του υπερβολικού φαγητού, πρόκειται για μια αναπλήρωση.
Όσο περισσότερες πηγές απόλαυσης έχουμε βρει, τόσο λιγότερο έχουμε την ανάγκη να καταφεύγουμε στο φαγητό για ικανοποίηση.
22-11-2014, 20:38 #71
Marian έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις!
Και εγώ αυτήν την περίοδο προσπαθώ να βάλω αρκετές πηγές απόλαυσης στην ζωή μου εκτός φαγητού!
13-12-2014, 09:53 #72
Καλημέρα σε όλους!
Ελπίζω να είστε καλά!
Συνεχίζω ακάθεκτη την προσπάθειά μου και αισίως είμαι 105 kg!
Πλέον δεν "τρώω" τα συναισθήματά μου!
Όταν νιώθω συναισθηματική πείνα το διαχειρίζομαι προσπαθώντας να κάνω πράγματα που με γεμίζουν.
Και η διατροφή που ακολουθώ με γεμίζει ενέργεια και όμορφη διάθεση!
Είμαι πραγματικά ευγνώμων με τον εαυτό μου που μου κάνει αυτό το όμορφο δώρο!
Να είστε όλοι καλά!
:-)
14-12-2014, 07:46 #73
Καλημέρα και από εμένα και μπράβο Μαντζουράνα μου!
Δεν θα σχολιάσω καμία δίαιτα και καμία διατροφή σου. Αυτό είναι δικό σου θέμα και ίσως κάποιου ειδικού. Αδιάφορο ως ένα βαθμό εφόσον δεν είναι επικίνδυνη. Η διατροφή σου και η δίαιτά σου σε αυτή την πορεία μπορεί να αλλάξει πολλές φορές. Σημασία έχει να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σε αυτό. Σημασία έχει να μην γυρίσεις σε υπερφαγικές και ψυχαναγκαστικές διατροφικές συμπεριφορές, αλλά και αν ξαναγυρίσεις να επανέρχεσαι γρήγορα στο πρόγραμμά σου.
Όσες φορές πέφτεις να σηκώνεσαι.... εκεί είναι το κλειδί. Επιμονή και Υπομονή. Δεν είσαι μόνη Μαντζουράνα. Δεν ήσουν ποτέ αλλά δεν το ήξερες πιθανά. Δεν είσαι λαίμαργη, δεν είσαι τρελή, δεν είσαι υποδεέστερη .... είσαι σαν όλους μας.... Θέλω να σου πω ότι αυτό που εμένα με βοήθησε αυτά τα χρόνια είναι το εξής: Πρόοδος όχι τελειότητα. Η τελειότητα (διατροφική - ψυχική - σωματική) είναι μια γελοία και ουτοπική έννοια που είναι αδύνατο να υπάρξει. Όχι δε μόνο ανόητη σαν έννοια αλλά και επικίνδυνη γιατί η αναζήτησή της μας κάνει να απογοητευόμαστε και να παρατάμε τους στόχους μας. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και πάντα να θυμάσαι τα βήματα προόδου που έχεις κάνει. Πρόοδος και όχι τελειότητα και .... μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας.
Θα μπω και εγώ στο μπλογκ σου να σε δω. Να ξέρεις από τώρα ότι σε θαυμάζω, σε ευχαριστώ και σε έχω ανάγκη.
14-12-2014, 23:55 #74
Ποπκορν, καλησπέρα!
Το μήνυμά σου με συγκίνησε πραγματικά πολύ!!!
Δεν φαντάζεσαι πόση δύναμη μου έδωσες με τα λόγια σου!
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι το ζητούμενο είναι η πρόοδος ενώ η αναζήτηση της τελειότητας είναι καταστροφική!
Αν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον θα καταφέρουμε πολλά!
14-12-2014, 23:58 #75
μπράβο σου ρε ματζουράνα που συνεχίζεις... αργά και σταθερά.. όπως πρέπει δηλαδή... περιμενούμε σε ένα μήνα το καινούριο σου ζύγισμα.. αν και οι γιορτές που θα μεσολαβήσουν ίσως δυσκολέψουν την κατάσταση... εγώ στην θέση σου θα έβαζα στόχο για αυτό το μήνα ειδικά την διατήρηση του βάρους... δεν είμαι της άποψης του να ζοριστείς όλο τον μήνα για να φας την βδομάδα των γιορτών... ακόλουθησε το πρόγραμμα σου κανονικά... με μικρές ατασταλίες την δύσκολη εβδομάδα...
καλή συνέχεια