Results 1 to 15 of 47
Thread: Διαιτα
-
05-11-2007, 09:10 #1
Διαιτα
Διαιτα ξεκινησα το πειρα αποφαση,
δεν μπορω να ζω αλλο σε αυτη την κολαση,
τα κιλα για να χασω ειναι πολλα,
αλλα ξεκινησα με χαρα,
και με συμπαρασταση εσας,
δεν εχω να φοβαμαι τιποτα ποια.
Τερμα τα λουκανικακια,
και τα πανσετακια,
στα σκουπιδια πεταξα ολα τα πατατακια.
για κουρασαν δεν το συζητω,
γαλοπουλα βραστη θα προτιμω,
τα αναψυχτικα που επινα, ειναι παρελθον
ματυρ μου ο ιδιος ο θεος.
Το μονο που θα πινω ειναι φυσικος χυμος,
που ειναι διαιτητικος και υγειηνος.
Τα παντα που θα τρωω θα ειναι ψητα η βραστα
τερμα λεμε τα τηγανητα,
και καθε λογης παχυντικα.
Τα κιλα που εχω φτασει ειναι 155,
και πριν 2 χρονια ημουνα 75,
η στεναχωρια μου μεγαλη ,
και με ποιανει μια ζαλη.
Στο δρομο οταν περπατω,
λαχανιαζω στο λεπτο,
την καρδια μου ολο ποιανω
νομιζοντας οτι θα παιθανω.
πεζουλι ψαχνω να ξαποστασω,
και την μοιρα μου να κλαψω.
κραμπες παθαινω στο στομαχι,
και τραβηγματα νιωθω πισω στην πλατη,
ολα τα συμπωματα ειναι απο την παχυσαρκια,
μου το ειπε η καρδιολογος μου που την λενε Λια.
τα ρουχα που φορω,
δεν ειναι αυτα που ποθω
ημουν μαθημενος με τις φιρμες,
αυτα που σας λεω δεν ειναι φημες.
σε ταξι μπηκα για να παω στο γιατρο μου,
την ζωνη προσπαθησα να φορεσω για το καλο μου,
αστυνομικος με σταματησε και με ειδε διχως ζωνη,
το μπλοκακει του παιρνει και αρχιζει να σημειωνει,
και εγω πανικοβλητος να του ζητω συγγνωμη
και λεγοντας του οτι δεν με χωρουσε η ζωνη.
η παχυσαρκια δεν ειναι λυση, ο καθενας απο εμας
μπορει να αδυνατισει.
κλεινωντας να πω, σε αυτο το τοπικ καθε εβδομαδα θα γραφω ποσα κιλα ειμαι, για συμπαρασταση και να μαθενεται και νεα μου.
σημερα που ζυγιστηκα ειμαι 155 και 300 γρ.
επομενο ζυγισμα την αλλην δευτερα, ελπιζωντας ποιο λιγα κιλα.
καλη μου αρχη λοιπον.
- 05-11-2007, 09:11 #2
Καλο κουραγιο Μιχαλακη...ημαστε μαζι σου!!!!!!!!! ειμαι σιγουρη πωσ θα παει καλα....ποιοσ μαγειρευει στο σπιτι?τα λαχανικα σου αρεσουν?
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
05-11-2007, 09:16 #3
σε ευχαριστω, στο σπιτι μαγειρευω ειτε εγω , ειτε η μανα μου.
πριν 2 χρονια ημουν 75 κιλα , αλλα οταν πηγα στην σχολη μαγειρικης, μεσα σε διομισι περιπου χρονια εβαλα τοσα κιλα και πηγα 155.
οσο για τα λαχανικα αναλογα, μερικα μου αρεσουν, μερικα οχι , αλλα δεν κανει να τα φαω λογο προβληματος με την χολη.
05-11-2007, 09:37 #4
χμμ..αρα μαγειρασ λοιπον καλο ειναι να εχει κανεισ μερικα παραπανισια ..μερικα ομωσ... μαγειρασ λοιπον οποτε θα μαγειρευεισ σουπερ....δεν σε φοβαμαι...θα γινεισ τζιτζι γρηγορα να μου το θυμηθεισ¨:):):):):)
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
05-11-2007, 10:01 #5
Αρνάκι κοκκινιστό
Θερμίδες: 310 ανά μερίδα
Υλικά: 450 γρ. αρνίσιο μπούτι (άπαχο)
1 πράσινη πιπεριά
8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
1 κρεμμύδι
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σκόνη
1 ξυλάκι κανέλλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
Τρόπος παρασκευής
1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια κόβετε το κρέας και την πιπεριά σε λωρίδες.
2. Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Το ξεπλένετε και το βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλύμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλλας και το τσίλι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ανακατεύετε καλά.
3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφειρείτε το ξυλάκι της κανέλλας.
4. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε κάθε πιάτο με 2 ελιές.
Για να κάνετε το κρέας ακόμη πιο εύγευστο μπορείτε να προσθέσετε στην κατσαρόλα, την ώρα που βράζει, ένα ξεφλουδισμένο κρεμμύδι πάνω στο οποίο θα έχετε καρφώσει μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. Το κρεμμύδι θα το αφαιρέσετε όταν θα είναι έτοιμο το κρέας....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
05-11-2007, 10:02 #6
thanks
05-11-2007, 10:02 #7
Γλώσσες Γεμιστές
Θερμίδες: 240 ανά μερίδα
Υλικά: 4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το ένα)
85 γρ. καφέ ρύζι βρασμένο
1 καρότο σε λωρίδες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
---- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2/3 φλιτζανιού ζωμό ψαριού
4 κουταλιές σούπας
λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, λευκό πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
2. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα της γλώσσας και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί. Βάζετε ? από το μίγμα του ρυζιού στο κέντρο κάθε φιλέτου και διπλώνετε την ουρά των ψαριών πάνω από τη γέμιση. Σταθεροποιείτε με οδοντογλυφίδες και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά περίπου.
4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Τέλος, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα το ζουμί από το ταψί που ψήσατε τα ψάρια.
5. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε πιάτα, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και περιχύνετε με τη σάλτσα.
Η γλώσσα, με τη λευκή και τρυφερή σάρκα της, είναι από τα πιο περιζήτητα και νόστιμα ψάρια με λίγα κόκαλα. Εκτός όμως απ αυτό έχει και λίγες θερμίδες αφού περιέχει ελάχιστο λίπος.Γίνεται ψητή, τηγανιτή, μαγειρευτή, ολόκληρη ή σε φιλέτα.
Κατσικάκι λεμονάτο
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 435 ανά μερίδα
Υλικά: 1 1/2 κιλό κατσικίσιο κρέας (καρέ)
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαφιού λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
ξύσμα 1/2 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ ή άλλο σκεύος με σκέπασμα. Το πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο, το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος.
2. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο, να μαριναριστεί, για 5-6 ώρες. Κτά διαστήματα ανοίξετε το μπολ και γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά.
3. Μεταφέρετε το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα του, σε ταψί. Προσθέτετε το λάδι και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί, για να μην εξατμιστεί τελίως η σάτσα του.
4. Σερβίρετε αμέσως σε οκτώ μερίδες και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.
υπεροχο το λεμονατο...μμμμ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
05-11-2007, 10:06 #8
απο ψαρια τρωω μονο ξιφια και σολομο
απο μαλακια μονο καλαμαρακια και χταποδι.
σε ευχαριστω για τις συνταγες σου
05-11-2007, 10:08 #9
απο τον κινεζικο γαστρονομικο πολιτισμο εχουμε καμια συνταγη ?
05-11-2007, 10:14 #10
Originally posted by mixalakis
Mιχάλη, αντί να σκορπάς μια περιουσία σε διαιτολόγους γιατί δεν κάνεις το εξής απλό? Τρώγε λίγο απ όλα και κόψε το βραδυνό και τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα. Το βράδυ κάτι ελαφρύ που θα εκτιμήσεις εσύ τις θερμίδες του. Ετσι και δεν θα στερηθείς τίποτα , και δεν θα βάζεις και τους άλλους σε κόπο να σου μαγειρεύουν ειδικά. Ο οργανισμός δεν παθαίνει σοκ αν του ελαχιστοποιήσουμε αυτά που ήδη τρώμε, αλλά όταν τον υποβάλλουμε σε διαφορετικό τρόπο διατροφής ακόμα κι αν είναι απο τον καλύτερο διαιτολόγο.
Μη βιάζεσαι να κερδίσεις το χαμένο χρόνο. Ολα είναι στο μυαλό μας και το να αποφασίσεις να τρως μισο κεμπαπ αντι για 3, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
05-11-2007, 10:17 #11
και εγώ Μιχαλάκη δίαιτα κάνω αλλλά δεν χάνω ....... 1 κιλό στις 15 μέρες....και αυτό με το ζόρι. Που να χάσω 15 που θέλω. Καλή επιτυχία στη δίαιτα σου και μπράβο σου που το πήρες απόφαση.
05-11-2007, 10:19 #12
κινεζικη...
http://www.sintagespareas.gr/sintages/category/kineziki.html
ο ιαπωνασ σολωμοσ
http://www.sintagespareas.gr/sintages/quot3bo-iaponas-solomosquot3b.html
http://www.sintagespareas.gr/sintages/category-recipes/thalassina.html...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
05-11-2007, 10:26 #13
Originally posted by liberchild
Originally posted by mixalakis
Mιχάλη, αντί να σκορπάς μια περιουσία σε διαιτολόγους γιατί δεν κάνεις το εξής απλό? Τρώγε λίγο απ όλα και κόψε το βραδυνό και τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα. Το βράδυ κάτι ελαφρύ που θα εκτιμήσεις εσύ τις θερμίδες του. Ετσι και δεν θα στερηθείς τίποτα , και δεν θα βάζεις και τους άλλους σε κόπο να σου μαγειρεύουν ειδικά. Ο οργανισμός δεν παθαίνει σοκ αν του ελαχιστοποιήσουμε αυτά που ήδη τρώμε, αλλά όταν τον υποβάλλουμε σε διαφορετικό τρόπο διατροφής ακόμα κι αν είναι απο τον καλύτερο διαιτολόγο.
Μη βιάζεσαι να κερδίσεις το χαμένο χρόνο. Ολα είναι στο μυαλό μας και το να αποφασίσεις να τρως μισο κεμπαπ αντι για 3, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
ειναι οργανωμενος διαιτολογος ενδοκρινολογος.
ενταξει ειναι 90 ευρ καθε 20 μερες
δεν ειναι τιποτα ομως μπροστα στα κιλα που θα χανω.
05-11-2007, 10:28 #14
Originally posted by Adzik
κινεζικη...
http://www.sintagespareas.gr/sintages/category/kineziki.html
ο ιαπωνασ σολωμοσ
http://www.sintagespareas.gr/sintages/quot3bo-iaponas-solomosquot3b.html
http://www.sintagespareas.gr/sintages/category-recipes/thalassina.html
05-11-2007, 10:32 #15
Originally posted by fly
και εγώ Μιχαλάκη δίαιτα κάνω αλλλά δεν χάνω ....... 1 κιλό στις 15 μέρες....και αυτό με το ζόρι. Που να χάσω 15 που θέλω. Καλή επιτυχία στη δίαιτα σου και μπράβο σου που το πήρες απόφαση.
εαν εχανες 2 κιλα καθε 15 μερες ειναι 4 κιλα το μηνα, δηλαδη τα 15 κιλα που θες να χασεις σε 4 μηνες θα ησουν τζιτζι.
παντως εχω καλο μεταβολισμο και χανω ευκολα κιλα, οπως ευκολα και τα παιρνω βεβαια.
Έχω χαζεψει, μου λείπει ο πόνος και η σύνδεση
27-06-2025, 23:24 in Σχέσεις και Επικοινωνία