Διαιτα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 47

Thread: Διαιτα

Senior Member
    Αμάν βρε παιδιά! Μου τρέξαν τα σάλια πρωι-πρωι με τις συνταγές. :) που να κάνεις δίαιτα μετά; κι εγώ έχω πρόβλημα με τα κιλά αλλά νομίζω ότι είναι συναισθηματικό το πρόβλημα. Ξεσπάω στο φαί. Οπότε περιμένω να ισορροπήσω και μετα να αρχίσω δίαιτα. Να δούμε πόσο θα περιμένω........

Για τα Κινέζικα :
    Από αυτά που έχω δοκιμάσει μου άρεσε το γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά. Στο περίπου:
    Σοτάρεις τα λαχανικά με λίγο λάδι ή χωρίς λάδι σε ειδικό τηγάνι (πιπεριές, κολοκύθια, ανανά αν σ\'αρέσει κι ότι άλλο σου κατέβει).Βράζεις χώρια το χοιρινό και στο τέλος το ενώνεις με τα λαχανικά και τα δένεις με σάλτσα σόγιας....μμμμμμούρλια.

Ωραίο είναι και το χοιρινό με μπαμπού. Μερικά άλλα κινέζικα είναι μπλιααααχ. Δεν τρώγονται με τίποτα. (ΒΛ. φίκια, φίδια κ.λ.π.)

Senior Member
    :) Η συνταγή είναι δική μου παραλλαγή. Δεν ξέρω την κανονική.

Senior Member
    Originally posted by magda-ps.
    Αμάν βρε παιδιά! Μου τρέξαν τα σάλια πρωι-πρωι με τις συνταγές. :) που να κάνεις δίαιτα μετά; κι εγώ έχω πρόβλημα με τα κιλά αλλά νομίζω ότι είναι συναισθηματικό το πρόβλημα. Ξεσπάω στο φαί. Οπότε περιμένω να ισορροπήσω και μετα να αρχίσω δίαιτα. Να δούμε πόσο θα περιμένω........

Για τα Κινέζικα :
    Από αυτά που έχω δοκιμάσει μου άρεσε το γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά. Στο περίπου:
    Σοτάρεις τα λαχανικά με λίγο λάδι ή χωρίς λάδι σε ειδικό τηγάνι (πιπεριές, κολοκύθια, ανανά αν σ\'αρέσει κι ότι άλλο σου κατέβει).Βράζεις χώρια το χοιρινό και στο τέλος το ενώνεις με τα λαχανικά και τα δένεις με σάλτσα σόγιας....μμμμμμούρλια.

Ωραίο είναι και το χοιρινό με μπαμπού. Μερικά άλλα κινέζικα είναι μπλιααααχ. Δεν τρώγονται με τίποτα. (ΒΛ. φίκια, φίδια κ.λ.π.)
    και μετα σου λενε να κανεις διαιτα.
    εγω το κανω με ρυζι τα λαχανικα που ειπες , αλλα αντι για χοιρινο βαζω μπουκιτσες κοτοπουλου, ειναι τελειο.
    αλλα τερμα αυτα ειπαμε διαιτα.

Senior Member
    καλή κι αυτή η παραλλαγή! Τώρα είναι που μου άνοιξε η όρεξη. Θα πάω να χτυπήσω καμμιά τυροπιτούλα. Εεεε και μετά, οκ. Δίαιτα. Εγώ για αρχή σκέφτομαι να κόψω το ψωμί και το βραδινό. Όλα μαζί δεν κόβονται. Σιγά-σιγά...να προσαρμοστεί και οργανισμός.

Senior Member
    παντως το ψωμι ειναι απαραιτητο για τον οργανισμο, αλλα στην σωστη δωση, που ειναι 60 γρ την ημερα 2 λεπτες φετουλες.
    οσο για το βραδυνο καλο ειναι μετα τισ 7 τοαπογευμα να μην τρωμε τιποτα , εστω ρνα γιαουρτι, για να κανει καυσεις το στομαχι.
    αλλα τα ατομα που κανουν διαιτα επειδη τρωνε μικρογευματα τρωνε και το βραδυ , πχ μια πατατοσαλατα, τονοσαλατα, ρυζι με γιαουρτι, φρουτα.

Senior Member
    παντως το ποιο σημαντικο γευμα της ημερας νομιζω οτι ειναι το πρωινο.
    γιατι το πρωι οσο και να φαμε σε λογικα πλεσια βεβαια , με την δουλεια και με το περπατημα, θα τα καψουμε μεχρι το βραδυ, ασε που το πρωι ο οργανισμος κανει και ποιο γρηγορες καυσεις, απο τισ 6-7 το απογευμα ο οργανισμος επιβραδυνει της καυσεις.

Senior Member
    μαγδα εαν θες να δεις ποσες θερμιδες να παιρνεις την ημερα για να μεινεις στα κιλα σου,

πολλαπλασιασε το 24 επι το βαρος σου και μετα οτι βρεις πολλαπλασιασετο επι 0,9
    για τους αντρες δεν ειναι 0,9 και ειναι επι 1

δηλαδη ειμαι 155 κιλα επι 24 εχουμε και λεμε 3720 θερμιδες επι 1 μας κανουν παλι 3720 θερμιδες την ημερα, δηλαδη εαν μειωσω τις 3720 θερμιδες στην αρχη στις 2000 θερμιδες θα χανω κιλα, και μεσα σε ενα μηνα μπορει να χασω και 10 κιλα επειδη εχω πολυ βαρος.
    παντως οι θερμιδες που παιρνω καθημερινα ειναι 1200-1300

για μια γυναικα πχ που ειναι 70 κιλα και θελει να αδυνατισει κανει το εξης
    24 επι 70 = 1680 θερμιδες
    τωρα τις 1680 θερμιδες τις πολλαπλασιαζουμε με το 0,9 που ειναι για τις γυναικες και μας βγαινει 1680 επι 0,9 = 1512 θερμιδες

δηλαδη εαν καταφερει να μειωσει τις θερμιδες τις κοντα στις 1000-1100 την ημερα θα αδυνατισει και θα χανει απο 3-4 κιλα το μηνα , και μεσα σε 4 μηνες θα εχει το σωμα που θα εχει ονειρευτει βεβαια και με σωστη γυμναστικη.

γιατι κακα τα ψεματα τα κιλα μας παιζουν μεγαλο ρολο στην ψυχολογια μας, ειμαστε αδυνατοι ειμαστε και ποιο χαρουμενοι ειμαστε χοντροι ,μας ποιανει μια στρναχωρια.

θα γραφα και για την μαζα σωματος πως την βρισκουμε , και ποσο λιπος πρεπει να εχει ο καθενας στον οργανισμο του για να ειναι στην σωστη γραμμη, αλλα νομιζω προςτοπαρων δεν χρειαζεται. ισως αργοτερα να το γραψω.

Banned

σε 15 χανεις 4-5 κιλα

Λοιπον... τρως ενα γευμα το μεσημερι και το υπολοιπο ειναι φρουτα και σαλατες.Το χω δοκιμασει και πετυχε σε εμενα.Αυτο για 15 μερες.Δοκιμαστε σαλατε απο καροτοσαλατες,μαρουλι με μελι και καρυδι,ντοματοσαλατες,χωρι ατηκες κλπ.

Senior Member
    θα σας δωσω το τυπο που βρισκεται την μαζα σωματος.
    με παραδειγμα τα κιλα μου.

ειμαι 155 κιλα
    και εχω υψος 1.74
    τι κανουμε τωρα
    πολλαπλασιαζουμε το υψος μας επι 2
    δηλαδη 1.74χ1.74 = 3.027
    και τι κανουμε τωρα,παιρνουμε τα κιλα μας πχ εγω ειμαι 155 κιλα και λεμε

155/3.027=51.20
    διαιρουμε τα κιλα μας με το υψος μας που εχουμε πολλαπλασιασει με το 2

ο δειχτης μαζας σωματος μου ειναι 51.20 και ανηκω στην κατηγορια (επικινδυνη παχυσαρκια επιβαλεται η παρακολουθηση απο καποιον ειδικο)

ο πεινακας της μαζας σωματος ειναι η εξης

Κάτω από 18.5 Τα κιλά σας είναι λιγότερα από το φυσιολογικό

18.5 - 24.9 Φυσιολογικός. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα κιλά σας με μία ισορροπημένη διατροφή.

27 - 29.9 Παχύσαρκος. Πρέπει να χάσετε βάρος, ιδιαίτερα αν έχετε υψηλή χοληστερίνη, υπέρταση, διαβήτη, καπνίζετε ή πίνετε πολύ αλκοόλ

30 - 39.9 Δριμεία παχυσαρκία. Οι κίνδυνοι της παχυσαρκίας θα μειωθούν σημαντικά αν χάσετε βάρος. Καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

40 και άνω Επικίνδυνη παχυσαρκία. Επιβάλλεται η παρακολούθηση από έναν ειδικό.

καντε και μονοι σας να δειτε σε ποια κατηγορια ανοικεται.
    η παχυσαρκια ειναι σοβαρη παθηση που μπορει να προκαλεσει πολλες ζημιες στον οργανισμο μας για αυτο πρεπει να προλαβουμε τα χειροτερα κανωντας σωστη διατροφη.

εγω που εχω μαζα 55 εχω χεστει πανω μου.
    ειμαι 15 μοναδες πανω απο 40.. πανικος λεμε.

Senior Member
    Αμάν-αμάν,και δίαιτα για να κάνεις, πρέπει να ξέρεις μαθηματικά. Βρε τι έχουμε πάθει! Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε ότι γιατρό έχω πάει, γαστρεντερολόγο, παθολόγο, καρδιολόγο,μου λέει, δίαιτα να κάνεις. Είναι θέμα υγείας πάνω από όλα. Από ότι θυμάμαι από πέρσι που μου είχαν υπολογίσει το δείκτη μάζας σώματος, θα είχα κανα 35, γύρω εκεί νομίζω. Αίσχος ;)

Senior Member
    3 πραματα ειναι ολα και ολα

1) μην πινεις coca-coles και τετοια
    2) μην τρως γλυκα καθολου
    3)....και βεβαια αρχισε να ψιλοβλεπεις ευαγγελατο για να καταφερεις να μην παραγγελνεις απο εξω

.....good luck
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    :) ο ευαγγελάτος σαν το πιο εύκολο μου ακούγεται.
    Καμμιά συγκεκριμένη δεν έχετε βρε παιδιά; Ξέρω γω, που λέει ακριβώς τι πρωινό να τρως τι μεσημέρι και τι βράδυ, στο περίπου, γιατί κι αυτό με τις θερμίδες το ξεκινάω αλλά μετά ξεχνάω να μετρήσω και τρώω ότι ναναι.

Banned
    μαστα,
    εγω εχω 19,4..... να προσεχω την διατροφη μου>???

πληροφοριακα οτι και να φαω δεν παιρνω ουτε γραμμαριο....

Senior Member
    Οταν ακουω για διαιτες κατι με πιανει. Καλο ειναι να συνδιαζεις την διαιτα με σωματικη αγωγη. Συνηθως με την διαιτα, το σωμα μας χανει και μυικο ιστο, με αποτελεσμα η καυση στη συνεχεια να γινεται ακομα πιο δυσκολη για τον οργανισμο. Και συνεπως η συσωρευση λιπους ακομα πιο ευκολη. Γυμναστικη λοιπον. Περπατιμα. Δεν ειναι κακο.

Senior Member
    diet cabbage soup για καρδιοπαθεις
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast