Results 31 to 45 of 47
Thread: Πειτε μου οτι δεν ειμαι η μονη..
-
19-10-2014, 14:22 #31
- In this old house where every door is open
το 5 ναι ειναι μεγαλη πληγη και ισχυει παρα πολυ, οχι μονο για τις ελληνιδες, αλλα και για τους ελληνες, και λοιπους λαους :p
ολα ισχυουν λιγο πολυ, το θεμα ειναι να ψαξουμε να βρουμε εμεις ποσα απο αυτα κανουμε και να τα διορθωσουμε, γιατι τους αλλους δε γινεται να τους αλλαξουμε.. Πρεπει εμεις να αλλαξουμε πρωτα :)
- 19-10-2014, 14:26 #32
19-10-2014, 14:31 #33
[QUOTE=λιλιουμ;508928] τα τελευταια 3 χρονια δεν παιρνω απο τη μαμα μου καθολου λεφτα, αντιθετως δινω πια Συν οτι πληρωνω μονη μου τα διδακτρα μου για ενα μεταπτυχιακο που παρακολουθω, που δεν ειναι καθολου φτηνο, μπας και καποτε αξιωθω και βρω δουλεια της προκοπης, για αυτο δεν περισσευει τπτ και δε μπορω να μεινω αλλου. Ευχομαι προσεχως να αποκτησω δικο μου κεραμιδι.. Μακαρι.. Πρεπει να τελειωσει ομως το μετπατυχιακο πρωτα..
χιουμορ εχω σαν αμυνα μαλλον. το εχω ξαναπει ο πρωην μου ελεγε οτι δεν εχω χιουμορ.. χαχα.. τελοσπαντων δεν ξερω αν ειναι καλο και το χιουμορ σαν αμυνα, επειδη και αυτο ειναι αμυνα. με προβληματισε μια ψυχολογος πανω σε αυτο πριν λιγες μερες.
Μπραβο , Λιλιουμ , εισαι φιλοτιμη . Αλλοιμονο μην θεωρησουμε μη υγιες το χιουμορ . Οι ανθρωποι με χιουμορ , τοχουν απο μικροι , δλδ και τοτε αμυνοντουσαν ? δεν εχω γνωρισει ποτε εξυπνο ανθρωπο χωρις χιουμορ . Και δεν ειναι αμυνα , ειναι σταση ζωης . Υγιης σταση ομως .
Αμαν με αυτον τον πρωην σου , εχεις γραψει πολλες φορες οτι θεωρουσε οτι δεν εχεις χιουμορ . Αλλα συμφωνα με τα τελευταια που εγραψες μπορει οντως με τον συγκεκριμενο , οπως και με τους αλλους πρωην σου , να μην σου εβγαινε χιουμορ . I ' il be watching you !!
19-10-2014, 15:10 #34
19-10-2014, 16:37 #35
σφιγγεσαι? χμμμ τωρα που το λες μπορει... κ να ναι ετσι...
δε το χα σκεφτει...
19-10-2014, 23:40 #36
Υπέροχο τραγούδι! Κάποτε το ακουγα πρωί μεσημέρι βράδυ. "Ωραία" περίοδος...
Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σου!!
Πάντα θετικός!! :)
Και εγώ! (με τις γυναίκες :P )
~~~
Λίλιουμ, επειδή διαβάζω between the lines, ίσως κάτι να μου ξέφυγε. Μία πρώτη σκέψη που έκανα είναι ότι πιθανώς το ενδεχόμενο μίας μακροχρόνιας δέσμευσης να σου δημιουργεί προβολές των βιωμάτων ως παιδί μέσα στην οικογένεια σου.
Μία δεύτερη σκέψη, είναι ότι αμύνεσαι ώστε να μην πληγωθείς. Ίσως έχεις συνδέσει τη σχέση με τον πόνο. Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που εξηγεί για ποιο λόγο οι άνθρωποι επιλέγουν να είναι "δύσκολοι" μέσα σε μία σχέση, όμως δυστυχώς δεν το ξαναβρήκα για να το παραθέσω. Βέβαια, απολύτως συνειδητή και ελεύθερη επιλογή δεν υπάρχει, οπότε τείνω στην 1η σκέψη (ελπίζω να μην παίρνω πολύ θάρρος λέγοντας αυτό).
Τέλος, σχετικά με το χιούμορ, δεν απηχεί το ίδιο χιούμορ σε όλους τους ανθρώπους. Συνεπώς, μεμονωμένες απόψεις, όπως του πρώην σου, δεν είναι απαραίτητο ότι ευσταθούν.
Αυτά από εμένα.
20-10-2014, 09:47 #37
20-10-2014, 10:08 #38
εγω πισω απο ολο αυτο βλεπω μια μικρη λιλιουμ να αντιστεκεται στην δεσμευση...
εσυ η ιδια προκαλεις δυσφορια στον εαυτο σου μεχρι να τα παρατησεις.
στην θεση σου θα εκανα ψυχοθεραπεια να βρω τους φοβους μου κ να τους εκτιναξω.
οταν θελουμε να κανουμε βηματα μπροστα κ φοβομαστε..παθαινουμε κρισεις ανασφαλειας, γκρινιας, δυστυχιας κλπ.
ο εαυτος μας προβαλλει αντιστασεις στο καινουριο λογω φοβου.
οποτε ψαχνοντας βαθυτερα τους φοβους σου τοτε θα σταματησεις να φοβασαι..μονο τοτε θα εισαι ετοιμη να κανεις μια ομορφη σχεση με καποιον.
22-10-2014, 20:52 #39
Γεια σου Λιλιουμ!!
Δε θα μπορούσα να ταυτιστώ περισσότερο με το θέμα σου :)
και σε εμένα το ίδιο συμβαίνει ώσπου σε κάποια στιγμή λειτουργώ σαν "ανεύρυσμα"..δηλαδή εκδηλώνομαι πολύ βίαια με αρνητικές επιπτώσεις για τον άλλον..
Τι έχω σκεφτεί πάνω σε αυτό:
1)έχω μερίδιο ευθύνης στο βαθμό που "τεντώνω" τον εαυτό μου για να γίνω απολύτως αποδεκτή από τον άλλον. Και δεν τεντώνω μόνο τον εαυτό μου γιατί είμαι ανασφαλης μπλα μπλα αλλά και εξαιτίας του άλλου μέρους της σχέσης. Τι εννοώ: οι σχέσεις που αναπτύσσουμε - ίσως και λόγω ηλικίας - είναι περισσότερο σχέσεις ισχύος...όταν κοιτάζω τις σχέσεις μου σαν παρατηρήτρια, βλέπω ότι τελικά και ο άλλος παραβίαζε πολύ το χώρο μου, όχι μόνο λειτουργώντας κυριαρχικά αλλά και παθητικά αναγκάζοντάς με να υπερκαλυπτω το κενό που άφηνε. Τώρα θα μου πεις, "ναι αλλά εσύ τον επέλεξες"..αμ δεν είναι έτσι..βασικά είμαι σίγουρη πλέον, ότι όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν σχεδόν "παρασιτικά" όταν μπουν σε μια σχέση...ίσως έχει να κάνει με ένα βαθυτερο ένστικτο αυτοσυντήρησης, εξ'ού και η προσπάθεια -φανερή ή μη - να σε καθυποτάξουν...το αν θα διογκωθεί αυτή η παρασιτική συμπεριφορά, εξαρτάται από το δέκτη..οι άνθρωποι μυρίζουν την αδυναμία..και σε ισοπεδώνουν σταδιακά. Αυτό που μένει είναι να το αντιληφθείς και να το διαχειριστείς εγκαίρως.
2) έχει μερίδιο το "έτερον ήμισυ" διότι και για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω, νιώθει ωραία όταν εσύ χάνεις τον εαυτό σου..παρότι είμαι σίγουρη ότι βασικά αυτό είναι αντρικό "προνόμιο", το να θέλει δηλαδή ο άλλος να είσαι υπό του με ό,τι αυτο σημαίνει για εσένα, ωστόσο δε θα το αναλύσω γιατί θα λυσσάξουν οι άντρες ότι δήθεν είμαι φεμινίστρια κλπ..
3) δεν ξέρω ούτε μία γυναίκα που να μην έχει αφομοιωθεί από σχέση...τις βλέπεις μιλάνε στο ίδιο τόνο, υιοθετουν απόψεις του συντρόφου τους, μέχρι στυλ μουσικής κλπ...ίσως οι γυναίκες να είμαστε πιο προσαρμοστικές, να μπορούμε να παίξουμε πιο πολλούς ρόλους, να είμαστε πιο ευέλικτες...και αυτή την "ευφυία" στο τέλος να τη στρεφουμε εναντίον μας.
Οσον αφορά το λίλιουμ, το τρώει η αμφιβολία, γιατί ως γνωστόν, οι έξυπνοι άνθρωποι ταλανίζονται από αμφιβολίες.. ελπίζω να αναγνωρίζεις τουλάχιστον στον εαυτό σου, ότι παρότι μπαίνεις στη διαδικασία, εντέλει δε συμβιβάζεσαι όπως είναι το εύκολο και το πιο σύνηθες..και αυτό είναι ελευθερία λιλιουμ!
προσωπικά, όντας χωρισμένη πρόσφατα από σχέση τετραετίας που είχα χάσει τελείως τον εαυτό μου, αποφάσισα για κάποιο διάστημα να μην αφεθώ σε άλλες ερωτικές περιπέτειες..είναι καλό να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας ...αλλά να μην ρίχνουμε όλο το φταίξιμο πάνω μας..
έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας να επιλύσουμε σιγά σιγά όσα μας απασχολούν..:)..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
23-10-2014, 09:10 #40
ναι αλλο ενα λαθος που κανουμε οι γυναικες.. ριχνουμε ολο το φταιξιμο πανω μας! παντα φταιει και ο αλλος, καποιες φορες φταινε οι συνθηκες, το ταιμινγκ, τα αστρα, ολα μαζι..
αλλα αυτο το "ειχα χασει εντελως τον εαυτο μου" ποσο το νιωθω.. γμτ.. αυτο δε θελω να ξαναγινει.. δε θελω να ξαναπροσαρμοστω, και αν δεν του αρεσει του αλλου στο καλο! Σιγα πια, και εγω ζω μονη μου μια χαρα. Μαλιστα καλυτερα περναω οταν ειμαι μονη μου παρα με καποιον. Διασταυρωμενο!
δε θα το πιστεψεις βρε βοιντ αλλα μια μερα πριν εμφανσιτεις προχτες δλδ νομιζω, καπως σε θυμηθηκα και σε μελεταγα!! πιστευω να ειναι ολα καλα στη ζωη σου, κι ο χωρισμος να ειναι αρχη για μια νεα καλυτερη περιοδο! ελπιζω και τα μαθηματα να πηγαινουν καλα! αν θες στειλε μου πμ να μου πεις :) φιλια! :)
23-10-2014, 09:13 #41
εχεις πααααρα πολυ δικιο. τρομακτικα πολυ δικιο.. τα παντα βασικα πανω μου ειναι μια αντισταση στην ωριμοτητα. Απο την εμφανιση μου, ειμαι 30 και ολοι με κανουν απο 20-25, μεχρι τη συμπεριφορα μου, τις σχεσεις που διαλεγω, το πως ζω, πως σπουδαζω ακομα, τι ονειρα κανω, πως θελω να ειναι η ζωη μου, μια αιωνια φοιτητικη ζωη, με φιλους, πλακα, συγκατοικους, χαβαλε κ.ο.κ. Νομιζω αυτο παει μαζι με την αντισταση στη δεσμευση και ο,τι αυτη συνεπαγεται..
το συνδρομο του πητερ παν εντελως :p
αλλα ειναι αληθεια. Δε θελω να μεγαλωσω ποτε. Δε βρισκω κανεναν ικανοποιητικο λογο για να κανω κατι τετοιο..!!
23-10-2014, 09:40 #42
23-10-2014, 16:01 #43
23-10-2014, 16:11 #44
αφού είστε και 2 έτσι,γιατι δε κάνετε κάποιο κονέ; εγώ προσωπικά έχω καταλάβει ότι ισχύει το "όμοιος ομοίω αεί πελάζει" σε όλους τους τομείς της ζωής.
23-10-2014, 16:30 #45
Με δεδομενο οτι πολλοι αντρες (αν οχι η πλειονοτητα) ειναι τενεκεδες,το να μπλεκει καποια με τετοιους ανθρωπους,ποσο μαλλον να τους μιμειται,δεν το βρισκω ουτε εξυπνο ουτε προσαρμοστικο.Ανασφαλες θα το ελεγα και χαζο.
Κατα τα αλλα συμφωνω με τις παρατηρησεις σου.
Λογικο ειναι,υπαρχουν καλυτερα χρονια απο τα φοιτητικα??