Results 1 to 15 of 21
Thread: Καινούργιο πρόβλημα
-
28-10-2014, 15:39 #1
Καινούργιο πρόβλημα
Καλησπέρα παιδιά είπα να πω και εγώ τον πόνο μου εδώ πέρα (για άλλη μια φορά).Έχω γράψει και άλλο θέμα (πάλι σχετικά με το άγχος) και αποφάσισα μετά από αρκετή σκέψη να γράψω τι μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.
Από τότε που άρχισε η σχολή μου (ειδικά τις πρώτες μέρες) με είχε καταβάλλει ένα άγχος τρελό ότι κάτι δε πάει καλά και ότι δεν είναι η θέση μου εκεί (στη σχολή).Μετά από τρεις εβδομάδες μάθημα έχω να πω ότι όσο είμαι εκεί και όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω ξανά εκεί με πιάνει ένα τρελό άγχος από το οποίο δε μπορώ να απαλλαγώ ενώ άλλες φορές έχω όρεξη για μάθημα και χαίρομαι που βγαίνω από το σπίτι και κάνω κάτι ενδιαφέρον (ελάχιστες φορές και μόνο σε μερικά μαθήματα που παρακολουθώ).Όλο αυτό με έχει τρελάνει και με έχει φτάσει στα όρια μου και ως αποτέλεσμα να προσπαθώ να ηρεμήσω τον εαυτό μου από το τρομερό άγχος που με καταβάλλει.Πλέον προσπαθώ όσο γίνεται περισσότερο να μην σκέφτομαι τη σχολή και τα μαθήματα δηλαδή να ασχολούμαι με ότι άλλο μπορώ (για παράδειγμα να βλέπω καμιά σειρά στην τηλεόραση να διαβάζω κανένα βιβλίο να πηγαίνω βόλτες μόνος ή με παρέα κλπ) απλά και μόνο για να χαλαρώσω και να μην το σκέφτομαι όλο αυτό.Δυστυχώς όμως δε μπορώ να το κάνω συχνά (μόνο 2 φορές τη βδομάδα μπορώ από Δευτέρα ως Παρασκευή).Νιώθω ότι θα τρελαθώ ότι δεν θα αντέξω άλλο πραγματικά το λέω πιστεύω ότι η σχολή μου τρώει πολύ χρόνο και ότι αν συνεχίσω έτσι δε θα αντέξω.Θέλω από τη μια να τα παρατήσω όλα και να βρω κάτι άλλο να κάνω ενώ από την άλλη σκέφτομαι ότι θα είμαι σε αδιέξοδο αν το κάνω αυτό.Δεν μπορώ να συνέλθω πια ρε παιδιά βοηθήστε με λίγο.Θέλω να επισκεφτώ ψυχολόγο αν είναι αναγκαίο αλλά η μόνο επιλογή που έχω είναι να επισκεφτώ της σχολής μου (γιατί δεν έχω λεφτά για κανονικό ψυχολόγο) αλλά δε βρίσκω το κουράγιο να πιάσω το τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού ούτε καν να πάω ως εκεί και να τον βρω να του πω τα προβλήματά μου.
Θέλω να με βοηθήσετε σε αυτό το πράγμα πάνω αλλά και σε κάτι άλλο:Πως λες στους γονείς φίλους συγγενείς κλπ ότι θες να παρατήσεις τη σχολή σου αλλά δε ξέρεις τι άλλο να κάνεις;Σίγουρα ακολουθεί ο στρατός γιατί έχω πάρει αναβολή αλλά μετά τι δουλειά που με τέτοια κρίση;
(Σε ΙΕΚ που είχα αναφέρει χλωμό το βλέπω γιατί ένας φίλος μου που πάει σε δημόσιο μου λέει ότι έχει τρομερές ελλείψεις και μάλλον δε θα ανοίξει ξανά.)
- 28-10-2014, 16:42 #2
αρα δεν θελεις αυτη τη σχολη που πας
με είχε καταβάλλει ένα άγχος τρελό ότι κάτι δε πάει καλά και ότι δεν είναι η θέση μου εκεί
28-10-2014, 17:01 #3
Καλησπέρα Αλέξανδρε.Είμαι σε ένα σημείο κάπου στη μέση μερικά μαθήματα τα βρίσκω ενδιαφέρον (τις Θεωρίες πιο πολύ όσο απίθανο και να φαίνεται,τα εργαστήρια όχι τόσο καθόλου θα έλεγα εκτός από ένα μόνο).Αν όμως σου έδινα μια απάντηση (ένα ναι μου αρέσει ή ένα όχι δε μου αρέσει) θα έλεγα βάσει όλον αυτών που κάνω τόσο καιρό ότι όχι δε μου αρέσει και ότι είναι πολύ απαιτητική
28-10-2014, 17:09 #4
εγω που πηγα σε ψυχολογο δωρεαν στο κεντρο ψυχολογικης υποστηριξης του πανεπιστημιου μου μια χαρα ηταν! γιατι δεν μπορεις να παρεις τηλ? δεν καταλαβαινω...τι σε εμποδιζει?
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
28-10-2014, 17:41 #5
Καλησπέρα 66psy.Δε μπορώ λόγω του εαυτού μου δηλαδή ντρέπομαι να το πω έτσι και φοβάμαι να πάω ως εκεί.Δηλαδή νομίζω ότι θα με κοιτάνε παράξενα και θα με θεωρούν τρελό όσοι με δουν να πηγαίνω εκεί
28-10-2014, 17:59 #6
και γω οταν πηγα πρωτη φορα λεω τωρα θα κινησω τα βλεματα..και δεν μπορεις να φανταστεις ποσους φοιτητες/τριες ειδα στο χωρο αναμονης! (οχι ολους μαζι μαζεμενους αλλα οσες φορες πηγα εβλεπα κι απο ενα δυο).. και σε πληροφορω κανενας δεν εμοιαζε τρελος !! δεν ειναι τιποτα βρε μελος!! τα ψυχολογικα προβληματα ειναι για τους ανθρωπους!!
και σε εξι μηνες πηγαινα στο κεντρο και κανενας απο την παρεα μου δεν το εμαθα ποτε και ουτε το υποψιαστηκε (με αυτο θελω να πω πως αν δεν θες να το μαθουν απλως δεν αναφερεις τιποτα)! θα δεις οτι μετα θα νιωθεις πολυ καλυτερα!And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
28-10-2014, 18:02 #7
σε ποια πολη σπουδαζεις ?
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
28-10-2014, 18:12 #8
Καλησπέρα και πάλι 66psy.Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που χρειάστηκε ψυχολογική βοήθεια (σίγουρα δεν είμαι μόνος απλά δεν έχω γνωρίσει κανέναν άλλο εκτός από μια ξαδέρφη μου που μου είχε πει ότι είχε επισκεφτεί έναν) ίσως νιώσω καλύτερα μετά δε λέω ίσως βοηθήσει απλά νιώθω περίεργα μόνο μου σκέφτομαι να κλείσω ραντεβού
Σπουδάζω στο Ηράκλειο (Κρήτης)
28-10-2014, 18:26 #9
οπως εσυ (και εγω) που δεν αποκαλυπτουμε το προβλημα μας (για ευνοητους λογους) αυτο κανουν και πολλοι αλλοι αθρωποι! το οτι οι ανθρωποι δεν δειχνουμε τα προβληματα μας δεν σημαινει οτι δεν εχουμε κιολας!
εδω στην Θεσσαλονικη το κεντρο ψυχολογικης υποστηριξης ειναι στον κατω οροφο της φοιτητικης λεσχης κι οπως καταλαβαινεις για να πας στο γραφειο της ψυχολογου περνας απο δεκαδες φοιτητες/τριες που περιμενουν να φανε..εμενα με ειχε προβληματισει αυτο στην αρχη.. αλλα ειτε το πιστευεις ειτε οχι: σημασια δεν μου εδωσαν! θελω να πω οτι εσυ το θεωρεις τρομερο αλλα δεν ειναι ! και οπως σου ειπα κι στον χωρο αναμονης παλι δεν υπηρχε καμια "επικριτικη" ατμοσφαιρα..
και αν νιωθεις καπως αβολα μπορεις να πας με καποιον πολυ καλο σου φιλο που ξερει το προβλημα σου (εγω αυτο ειχα κανει την πρωτη φορα)!And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
28-10-2014, 18:41 #10
Σωστό αυτό που λες δε σημαίνει ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα όλοι έχουμε είτε λίγα είτε πολλά.Στο ΤΕΙ που είμαι το κέντρο στήριξης ψυχολογίας δεν είναι και σε κεντρικό σημείο δηλαδή σε κοινή θέα αλλά στη πίσω μεριά του ΤΕΙ (όχι τέρμα πίσω) αλλά σε σημείο που δεν φαίνεται σαν να είναι και τίποτα εκεί (εγώ που είχα διαβάσει που ήταν από περιέργεια τυχαία το βρήκα).Μάλλον όλα στο μυαλό μου είναι και σκέφτομαι έτσι δε ξέρω...Με φίλο καλό τώρα δε ξέρω πως θα γίνει όχι ότι δεν ξέρω κανέναν που θα ήταν πρόθυμος να έρθει μαζί μου απλά θα νιώθω λίγο άβολα να το ζητήσω
28-10-2014, 18:44 #11
εγω θα το παραταγα αν ειναι να σαλταρω.
28-10-2014, 20:28 #12
Και εγώ αυτό σκέφτομαι τώρα αλλά το θέμα δεν είναι να την παρατήσω αυτό απλά θέλει μια αίτηση και τέλος το θέμα είναι τι κάνεις μετά από αυτό δουλειά δύσκολο το βρίσκω με απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου.
28-10-2014, 20:42 #13
Ποιό είναι το αντικείμενο των σπουδών σου w95chris;
28-10-2014, 21:30 #14
Καλησπέρα Κασσάνδρα,το αντικείμενο σπουδών είναι η πληροφορική συγκεκριμένα είναι ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής (μπήκα με το καινούργιο πρόγραμμα που άλλαξε φέτος)
28-10-2014, 21:54 #15
αν δεν θελεις να το μαθει κανενας απο την παρεα σου εκει στην κρητη τοτε καλυτερα να πας μονος σου.. (σε καταλαβαινω και γω εκτος απο μια φιλη μου δεν το χω πει σε κανεναν αλλον απο την παρεα και οπως σου ειπα δεν το εμαθε στην τελικη και κανεις)... ε αμα ειναι και απομωνενο κιολας ακομη λιγοτερες πιθανοτητες να σε δει καποιος γνωστος!! εγω λεω να παρεις ενα τηλεφωνο μελος