Results 16 to 30 of 32
Thread: πυρ , γυνη και θαλασσα
-
29-10-2014, 11:01 #16
Καλημέρες σε όλους :)
Macgyver δεν προτίθεμαι να κάνω συζήτηση βασισμένη πάνω σε στερεότυπα τύπου "οι γυναίκες προτιμούν τα κακά παιδιά που τις πληγώνουν" ή "οι γυναίκες κοιτούν πρώτα την τσέπη".
Αυτά είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.
Δεν είναι ο σκοπός μου να κάτσω να αναλύσω βιωματικά και προσωπικά το ρόλο της γυναίκας και του άνδρα στην κοινωνία.
Και ούτε οδηγεί πουθενά άλλωστε.
Εαν θες να κάνουμε συζήτηση για το πως έχουν εξελιχθεί τα δυο φύλα κοινωνικά και ιστορικά, πολύ ευχαρίστως.
Για μένα είναι ο μόνος τρόπος να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα.
Γι'αυτό και το κειμενάκι που παρέθεσες μου φάνηκε αστείο (με την κακή έννοια του όρου)...και αν θες πολύ κλισέ!
έχουν χιλιοειπωθεί αυτά ρε συ..και ανέκαθεν αυτή ηταν η αντίληψη περί γυναικείου φύλου.. από την αρχαιότητα!
Αναρωτιεμαι με τόση φτώχεια που είχε η Ελλάδα , όπου η πλειονότητα των ανδρών ήταν παμπφτωχη, πως τελικά συνεχίστηκε η ελληνική φυλή..δεδομένου ότι οι γυναίκες κοιτούν την τσέπη..απορώ και σήμερα πως διαιωνίζεται το είδος μας βασικά...ή μήπως παντρεύονται και γεννούν παιδιά μόνο οι πλούσιοι;
Τελοσπάντων...όπως και να έχει, μου φαίνεται ότι με υποτιμάει σα γυναικα το να κάτσω να αποκρούω επιχειρήματα σαν αυτά που αναφέρονται στο άρθρο που παρεθεσες.
Είναι δεδομενη η γενικόλογη και αυθαίρετη φύση τους οπότε για μένα είναι τσάμπα χρόνος να προσπαθήσω να τα ανταποδείξω στον/στην οποιοδήποτε.
Από εκεί και πέρα επειδή είμαστε και σε φόρουμ ψυχολογίας, όποιος νιώθει την ανάγκη να κράξει το αντίθετο φύλο για τους δικούς του προσωπικους λόγους φαντάζομαι εχει την ελευθερία να το κάνει.
Ενδεχομένως να ακούσει κάτι χρήσιμο που θα τον βοηθήσει :)..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
- 29-10-2014, 11:18 #17
Void , συμφωνω οτι το κειμενακι ειχε κατι χαζα , δεν εχω σκοπο να ' κραξω 'το αντιθετο φυλο , παντα ειχα καλες σχεσεις . Ειπα οτι οι χαζες γυναικες προτιμουν τα κακα παιδια , και ειπα οτι οποια γυναικα πει οτι δεν την ενδιαφερει το πορτοφολι του αλλου , απλως ψευδεται , οχι ομως οτι ειναι πρωτευον .
Νανοιξουμε κουβεντα θα το αποφυγω , γενικα βαριεμαι τις μακρες κουβεντες στο φορουμ .
Σεβαστες οι αποψεις σου .
29-10-2014, 12:56 #18
επειδή πολλές φορές διαφωνούμε όχι λόγω διαφορετικών αντιλήψεων αλλά λόγω ασυνεννοησίας,
ας ξαναπροσπαθήσουμε να ορίσουμε
α) τις "χαζές γυναίκες" και
β) τα "κακά παιδιά"
για να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα (ή όλοι γαλλικά ή όλοι τούρκικα)
29-10-2014, 13:09 #19
mama , εσενα θα σου απαντησω , διοτι ουτε επιθετικη εισαι , ουτε ειρων , οπως η προλαλησασα . Oι χαζες γυναικες ειναι αυτες που παρασυρονται απο συναισθηματα , εθελοτυφλουν , παραμυθιαζονται και στερουνται καλης κρισης .
Τα κακα παιδια ειναι αντρες που εκμεταλλευονται καταστασεις , ειναι καιροσκοποι , ψευδονται ασυστολα , παρουσιαζουν αλλον εαυτο απο τον πραματικο , παρτακηδες , αδιαφοροι κ.ο.κ ατελειωτος καταλογος , φαντασια ναχεις .
29-10-2014, 13:34 #20
άρα σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση και από τις δύο "πλευρές" και για ανθρώπους με στρεβλή εικόνα του εαυτού τους... οι υγειείς σχέσεις θέλουν υγειή μέρη και βέβαια, κανένας δεν μπορεί να σε παραμυθιάσει άμα δεν σου αρέσουν τα παραμύθια (με τους πρίγκηπες αλλά και με τους δράκους)... όμως αυτά απομακρύνονται λίγο από το αρχικό θέμα
29-10-2014, 13:34 #21
Αυτες οι χαζες δεν με ενοχλουν,εφοσον ειναι εκτος του ταργκετ γκρουπ μου για κατι σοβαρο εξ ορισμου.Πιστευω οτι ο αντρας που κυνηγαει τετοιες χαζες και σπαζεται που αυτες προτιμουν τους ''κακους'' ας πουμε,ειναι εξισου χαζος.Και κατα την γνωμη μου αυτες γενικα καλοπερνουν με τις επιλογες τους,για αυτο συνεχιζουν να τις κανουν.
(δεν παει σε σενα Μαγκ)
29-10-2014, 14:30 #22
- In this old house where every door is open
29-10-2014, 14:49 #23
- still searching for the right place.....
Κάνε όμως κ 1 διαχωρισμό: Άλλο οι χαζές τύπου bimbo, βλήμματα, ψάχνω-τον πρίγκηπα-του-παραμυθιού-στο-κάθε-λαμόγιο/φλώρο, θέλω-το-ρομάντζο-κ-αγάπες, που καταλήγουν να τρώνε τα μούτρα τους μια ζωή κ να κλαίνε πάνω από 1 τηλέφωνο κ άλλο οι δήθεν "χαζές" γατούλες (που μόνο χαζές δεν είναι), αλλά το παίζουν αφελείς κ αθώες, είτε για να μη νοιώσει ο άντρας ότι απειλείται, είτε για να μην αντιληφθεί τις προθέσεις τους, είτε για να τονώνετα ο εγωϊσμός του "ότι έχει την κουκλίτσα του κ την καθοδηγεί κ τη βοηθάει (ήρωας!) γιατί δεν μπορεί να τα κάνει κ όλα μόνη της", είτε έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο άντρας είναι φιλότιμος κ ευαίσθητος του πουλάνε έρωτες κ καψούρες, που όντως όπως λες καλοπερνούν με τις επιλογές τους κ περνάνε ζωή χαρισάμενη..... Αυτές που λες εσύ είναι στη 2η κατηγορία κ κάθε άλλο παρά χαζές είναι.......
29-10-2014, 14:54 #24
29-10-2014, 15:06 #25
29-10-2014, 15:08 #26
29-10-2014, 15:09 #27
29-10-2014, 18:10 #28
29-10-2014, 18:57 #29
περι πορτοφολιου που ειπε ο Macgyver θυμησε τη γνωστη αγγελια σε φορουμ γνωριμιων:
Θα είμαι ειλικρινής για το τι θέλω να σας πω. Είμαι 25 ετών. Είμαι πολύ όμορφη, έχω στυλ και καλό γούστο. Θα ήθελα να παντρευτώ έναν άντρα με ετήσιο μισθό 500.000 δολάρια και πάνω. Ίσως με χαρακτηρίσετε άπληστη, αλλά ένας ετήσιος μισθός 1 εκ δολαρίων, θεωρείται ως μεσαία τάξη στη Νέα Υόρκη.
Η απαίτησή μου δεν είναι υψηλή. Υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ με ετήσιο εισόδημα 500.000 δολάρια; Και αν είστε όλοι παντρεμένοι, θέλω να σας ρωτήσω: Τι πρέπει να κάνω για να παντρευτώ έναν πλούσιο σαν εσάς;
Ανάμεσα στους άνδρες με τους οποίους έχω βγει ραντεβού στο παρελθόν, ο πιο πλούσιος έβγαζε 250.000 δολάρια το χρόνο και αυτό είναι το χαμηλότερο όριό μου. Αν κάποιος θέλει να ζήσει σε μια καλή περιοχή, το εισόδημα αυτό δεν είναι αρκετό.
Ετσι απευθύνω σε εσάς ορισμένες ταπεινές ερωτήσεις:
Πού συχνάζουν οι πλούσιοι εργένηδες; (Παρακαλείσθε να αναφέρετε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μπαρ, εστιατορίων, γυμναστηρίων).
Σε ποια ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να στοχεύω;
Γιατί οι περισσότερες γυναίκες πλουσίων ανδρών είναι μέτριες εμφανισιακά; Γνώρισα μερικά κορίτσια που δεν έχουν την εμφάνιση και δεν έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο παντρεύτηκαν πλούσιους άνδρες.
Πώς αποφασίζετε ποια μπορεί να γίνει γυναίκα σας, και ποια μπορεί να γίνει μόνο φίλη σας; (Ο στόχος μου τώρα είναι να παντρευτώ).
(υπογραφή) Όμορφη
Αγαπητή κυρία Ομορφη,
Διάβασα την επιστολή σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Υποθέτω ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια εκεί έξω που έχουν παρόμοιες απορίες με τη δική σας. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να αναλύσω την κατάστασή σας ως επαγγελματίας επενδυτής.
Το ετήσιο εισόδημά μου είναι πάνω από 500.000 δολάρια και ικανοποιεί τις ανάγκες σας, έτσι πιστεύω ότι δεν χάνω τον χρόνο μου εδώ.
Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων, θα ήταν κακή απόφαση να σας παντρευτώ. Η εξήγηση είναι πολύ απλή, οπότε επιτρέψτε μου να την αναλύσω.
Βάλτε στην άκρη τις λεπτομέρειες, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι μια ανταλλαγή «ομορφιάς» και «χρήματος»: Το πρόσωπο Α παρέχει την ομορφιά και το Β πληρώνει γι 'αυτήν, τόσο απλά.
Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ. Η ομορφιά σας θα εξασθενίσει κάποτε, ενώ τα χρήματα μου δεν θα εξαφανιστούν (τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο). Λογικά το εισόδημά μου θα αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο, αλλά εσείς δεν θα είστε πιο όμορφη καθώς τα χρόνια θα περνούν.
Ως εκ τούτου, από την άποψη των οικονομικών, εγώ είμαι ένα περιουσιακό στοιχείο που η αξία του θα αυξάνεται, ενώ η δική σας αξία θα φθίνει. Αν η ομορφιά είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο σας, η αξία σας θα είναι πολύ χειρότερη μετά από 10 χρόνια.
Με τους όρους που χρησιμοποιούμε στην Wall Street, σε κάθε διαπραγμάτευση υπάρχει και η εμπορική αξία. Αν η εμπορική αξία ενός περιουσιακού στοιχείου δεν είναι καλή ιδέα να το κρατήσει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και με το γάμο που θέλετε να κάνετε.
Καθένας με εισόδημα πάνω από 500.000 δολάρια ετησίως δεν είναι ανόητος. Θα βγαίναμε μαζί σας αλλά δεν θα σας παντρευόμασταν. Θα σας συμβούλευα να εγκαταλείψετε την αναζήτηση στοιχείων και συμβουλών για να παντρευτείτε πλούσιο άνδρα. Και στην τελική, θα μπορούσατε να γίνετε εσείς η ίδια το άτομο που κερδίζει τα 500.000 δολάρια το χρόνο. Είναι πιο πιθανό από το να βρείτε έναν ηλίθιο πλούσιο.
Εύχομαι αυτό να σας βοηθήσει
Δ/νων Σύμβουλος της J. Ρ. Morgan
30-10-2014, 08:16 #30
"Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν" λοιπόν... και ορισμένες παρατηρήσεις:
1. δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν κάποιος που το όνομα του έφτασε ως τις μέρες μας (όπως και του Νέρωνα εξάλλου), είπε την παραπάνω εξυπνάδα... προσωπικά δεν ξέρω τα κίνητρα του, ξέρω όμως ότι οι αρχαίοι δεν έλεγαν μόνο "σοφά" πράγματα, έλεγαν και μπαρούφες ή τουλάχιστον πράγματα που δεν είχαν έννοια πέραν της εποχής (για να μην πω της στιγμής) που ειπώθηκαν (δεν ήταν δηλαδή όλα "κλασσικά")
2. στο μεταξύ οι γυναίκες, το γυναικείο φύλο, κατέκτησαν μέσα στους επόμενους αιώνες ακριβώς αυτό που η ρήση του θέματος τους έχει στερήσει: την ανθρώπινη ιδιότητα, το λόγο και το συναίσθημα...
3. στο μεταξύ επίσης, όλη η ανθρωπότητα κατέκτησε την "κοινή λογική" και την παραγωγική σκέψη, έτσι ώστε να εννοούμε όλοι πλέον ότι η φωτιά είναι ένα πράμα, η θάλασσα είναι ένα πράμα, αλλά η "γυνή" είναι ένα πράμα ανύπαρκτο... απεναντίας, υπάρχουν κάμποσα δισεκατομμύρια γυναίκες που αποτελούν τη μισή ανθρωπότητα... αν ρίξουμε μια ματιά, θα τις δούμε παντού...