ποναω πολυ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Junior Member

ποναω πολυ

καλησπερα σε ολους. ηθελα καπου να τα γραψω μηπως ακουγοντας μια τριτη τεταρτη γνωμη παρω τη δυναμη να κανω αυτο που πρεπει.επιτελους.
    τον ιουλιο,τρεις μηνες πριν τον γαμο μας τα ακυρωσε ολα.ο καλος μου, ο ανθρωπος μου αυτος που εμπιστευτηκα οτι θα ηταν για παντα στη ζωη μου.αιτια ?ή καλυτερα αφορμη?ενα καβγαδακι για την επιλογη του ατομου που θα μας παντρευε.ηθελε να εχει αποψη για ολα και τον πρωτο λογο και τον τελευταιο.διαφωνησαμε σε αυτο το ζητημα με αποτελεσμα να μου πει λιγες μερες μετα οτι ξενοικιαζει το σπιτι που μολις ειχαμε βρει και ακυρωνει το γαμο μας(ηταν να γινει τωρα,αυτο το μηνα)..τα εχασα ενιωσα οτι χανω τον κοσμο και το μυαλο μου..σκεφτηκα τα παντα..σκεφτηκα και τους συγγενεις και τους συναδελφους που ηλιθιωδως ειχα πει σε καποιους οτι ετοιμαζω γαμο..
    μετα απο λιγες μερες με αφορμη τις εκκρεμμοτητες του σπιτιου που ηταν να νοικιασουμε βρεθηκαμε..το αποτελεσμα να προτεινει μια <λυση> δηλαδη οτι προτεινει για την ωρα.αν θελω για να μην χαθει η σχεση μας..να παραμεινουμε ως εχουμε (αραββωνιασμενοι και ο καθενας στο σπιτι του)χωρις γαμο και συγκατοικησεις επι του παροντος..τον αγαπουσα πολυ ..τον αγαπησα περισσοτερο απο κανεναν μεχρι τωρα..καλως η κακως το δεχτηκα..περασαν οι μηνεσ φτανουμε στο τωρα..η συμπεριφορα του δεν αλλαξε.δεν αναφερει τιποτα ουτε για γαμους ουτε καν για συγκατοικησεις. τι να κανω.με ποναει πολυ αυτη η ιστορια.δεν ειναι οτι εχει απομακρυνθει βρισκομαστε με την ιδια συχνοτητα οπως πριν..αλλα πως να το πω.κατι εχει<σπασει>...ξερω ειναι δυσκολος χαρακτηρας και ειχαμε θεματα και αλλα στην αρχη της σχεσης μας τα οποια ξεπεραστηκαν συν τω χρονω,κυριως επειδη επεμενα και σταθηκα διπλα του εγω αλλα τι να πω.δεν ξερω τι νιωθω και τι ειναι σοφο να κανω.να φυγω μια για παντα και να ησυχασω η να περιμενω λιγο ακομα και αν ναι ποσο.δυο χρονια σχεσης εχουμε ..οι ηλικιες μας 38 και39..δεν ξερω. νιωθω χαμενη..οτι θελετε ρωτηστε να σας απαντησω...

Member
    Καλησπερα σου και καλο κουραγιο, δυσκολη η κατασταση για σενα. Πως αποφασισατε αληθεια να παντρευτειτε, τον πιεσες καθολου εσυ? Και τι εξηγηση σου εδωσε μετα τον καυγα σας για την ακυρωση? Και γενικα τωρα που ειστε και παλι μαζι δεν συζητατε καθολου για το γεγονος?

Banned
    Μπερδεμένη καλημέρα , μου φαίνεται λίγο περίεργο το γεγονός ότι για ένα τόσο μικρό θεματάκι ακύρωσε τον γάμο και ξενοικιασε και το σπίτι. Για εμένα υπάρχουν δυο πράγματα που θα πρέπει να αναρωτηθείς.
    1. Ακύρωσε τα πάντα για κάτι απλό , φαντάσου το τι μπορούσε να κάνει σε κάποιο σοβαρό θέμα.
    2. Μήπως τελικά όλο αυτό ήταν απλά μια πρόφαση που βρήκε για να κρύψει κάτι άλλο που είναι στο υπόβαθρο ;

Σκέψου το λίγο.

Senior Member
    εγω πιστευω οτι απλα εψαχνε μια αφορμουλα...ειχε ισως απο πριν μετανοιωσει για τον γαμο..
    ενας ανθρωπος που αγαπα και κανει σχεδια για το μελλον, δεν ακυρωνει ετσι τα παντα για ενα μικρο καυγαδακι.
    πιθανοτατα να ειχε μετανοιωσει κατα την διαρκεια της ετοιμασιας κ με την αφορμη αυτη ξενοικιασε σπιτι κ ακυρωσε γαμο.
    πιθανοτατα να φοβηθηκε το ολο βημα..πολλοι φοβουνται την δεσμευση, ενω πιστευουν κ νιωθουν οτι ειναι ετοιμοι...μετα συνηδειτοποιουν οτι δεν ηταν ετοιμοι.
    καλυτερα τωρα νωρις παρα να ειχατε παντρευτει κ να μετανοιωνε μετα.
    ομως μου κανει εντυπωση πως κ εσυ δεν ανοιγεις κουβεντα για ολο το ζητημα.
    δηλαδη δεν του εχεις πει κατι μετα απο ολο αυτο?
    θελω να πω δεν του ζητησες εξηγησεις?δεν του ειπες οτι σου φαινεται too much ολο αυτο για ενα μικρο καυγαδακι?
    οπως κ να χει..εφοσον κ συ θελεις να προχωρησετε να κανεις καποιες εξηγησεις στον κυριο..
    πρωτον οτι δεν μπορεις να τον περιμενεις για παντα
    και δευτερον να σου πει εδω κ τωρα, μη σου πω χτες , τι ακριβως εχει συμβει.
    αν ενα ζευγαρι δεν εχει κοινη πορια, κοινα θελω κ στοχους τοτε δεν μπορει να προχωρησει.
    νιωθω οτι εισαι σε μια τεραστια αναμονη..κ αυτο ειναι πολυ εκνευριστικο για σενα κ για την σχεση σας..
    μπορεις να περιμενεις ποτε αυτος θα παρει πρωτοβουλια και θα σου πει..ελα παμε να προχωρησουμε?
    αν ναι τοτε αραξε κ απολαυσε το..ομως αν δεν μπορεις να περιμενεις τοτε θα πρεπει να μιλησεις κ να ζητησεις εξηγησεις, να θεσεις ορια και να ζητησεις να μαθεις αυτος πως το βλεπει το θεμα?το εχει αφησει στο γενικο κ αοριστο?ή εχει καποιο συγκεκριμενο πλανο?
    περιμενει να του περασουν τα νευρα?ποσο καιρο?κανα 2 χρονια??
    ελεος....μιλα μη σωπαινεις.διεκδικησε αυτα που θελεις.μη φοβασαι..
    οσο καθεσαι αμιλητη δειχνεις οτι δεν εχεις προβλημα με το ζητημα, η σιωπη σου δειχνει οτι δεχεσαι τα πλαισια που εχει θεσει αυτος τωρα.

Member
    Να του μαγειρέψεις κάτι που του αρέσει πολύ.
    Να τον βάλεις στον καναπέ.. και να βάλεις μια ταινία.
    Την Ελληνική παλιά ταινία.. με τον 'Αντωνάκη'. Ονομάζεται.. 'η δε γυνή να φοβείται τον άντρα'
    Μην πεις τίποτα μετά.
    Ύπνο και αγκαλιές και τέλος. Ότι κατάλαβε κατάλαβε. Θα φανεί στην πορεία.
    Καλή τύχη.. και μην το βάζεις κάτω. Αν σε απογοητεύσει και σ αυτό.. και δεν δεί.. και δεν καταλάβει τίποτα.. τότε είναι παραπάνω ξύλινος απο όσο θα άντεχες μάλλον, έτσι κ αλλιώς.
    Να είσαι τολμηρή και δυνατή. ;)

η αληθινή αγάπη είναι μόνο.. αλήθεια
    δεν έχει να κάνει με το ποιά αλήθεια είναι αυτή κάθε φορά.
    Καθένας μας, -όσες κι αν είναι οι ομοιότητες μας- είναι μοναδικός και γι αυτό ακριβώς κάνουμε και σχέσεις με μοναδικό τρόπο.
    Σημασία έχει να αγαπάς τον άλλον γι αυτό που είναι και όχι γι αυτό που φαντάζεσαι οτι είναι ικανός να είναι, η για αυτό που θα ήθελες και ελπίζεις να γίνει κάποια στιγμή.
    Ότι κι αν είναι.. μα ότι κι αν είναι.. ότι κ αν σου λένε οι άλλοι, αν δεν θέλεις να αλλάξεις τίποτα.. τότε προχώρα και μην ακούς κανένα.
    Υ.Γ
    Όταν λέω να τον αγαπάς γι αυτό που είναι.. εννοώ για την ουσία του και το ποιος πραγματικά είναι.
    Τώρα αν αυτό που είναι.. δεν σου δίνει αυτά που θέλεις κι αυτά που έχεις εσύ ανάγκη, μπορείς να τον αγαπάς σαφώς, αλλά πιό πολύ πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου.. γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που θα σου σταθεί μέχρι το τέλος και μόνο και πάντα σ αυτόν θα καταφεύγεις όταν όλα θα πηγαινουν στραβα. Αυτόν .. πρέπει να τον αγαπάς και να τον φροντίζεις πάνω και πέρα απο όλους και όλα. Αν είναι αυτός καλά.. θα αγαπάς και τους άλλους και θα χαιρεσαι. Αν αυτός κλαίει.. δεν μπορείς να αγαπήσεις ούτε να χαρείς τίποτα στη ζωή. Μην κλείνεις τ αυτιά σου οταν σου ζητάει πράγματα. Δεν τα ζητάει με σκέψεις. Μην ψάχνεις εκει. Τα ζητάει μεσα απο αγχος και αισθημα ανασφάλειας. Όταν νιώθεις τέτοια...
    Σημαίνει οτι κάνεις λάθη πολύ σοβαρά. Η λύπη.. η θλίψη.. μπορεί να έχουν να κάνουν και με άλλα πιο .. εγωιστικά 'θέλω'. Αυτά όμως.. ειναι πολύ σοβαρό καμπανάκι ότι βαδίζεις αντίθετα με τον εαυτό σου.
    Πίστεψέ με τα έχω ζήσει και ξέρω.
    Last edited by axinos; 30-10-2014 at 23:39.

Senior Member
    Λες οτι η διαφωνια για τον κουμπαρο σας εφερε στο χωρισμο. Για να καταλαβεις αν αυτο ειναι δικαιολογια ή οχι, θα μπορουσες να πεις ενταξει διαλεξε εσυ τον κουμπαρο οποτε δε θα διαλυοταν ο γαμος. Δηλ κ να μη σ αρεσε εσενα ο νεος κουμπαρος να δεχτεις εστω πλασματικα εκεινη την ωρα για να δεις αντιδρασεις. Το να τον κατηγορεις οτι θελει τον πρωτο λογο σε ολα κλπ αυτο τωρα σ ενοχλησε? τωρα το καταλαβες? αν ισχυει σε τετοιο βαθμο πως εισαστε μαζι τοσα χρονια? κατι δεν μου κολαει. Καπου τα χεις μεγαλοποιησει λογω της ακυρωσης. Οταν ειχατε βγει ραντεβου αυτο επρεπε να του πεις οτι εκανες λαθος που επεμενες για το προσωπο του κουμπαρου, ας γινει ο γαμος με οποιον θελει εκεινος για κουμπαρο. Σιγα το προσωπο κιολας, με τον κουμπαρο θα ζεις? με το συζυγο θα ζεις. Εγω αυτο θα λεγα, παρε οποιον κουμπαρο θελεις εσυ. Aπορω δηλ πως δεν το σκεφτηκες να το πεις.

Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Λες οτι η διαφωνια για τον κουμπαρο σας εφερε στο χωρισμο. Για να καταλαβεις αν αυτο ειναι δικαιολογια ή οχι, θα μπορουσες να πεις ενταξει διαλεξε εσυ τον κουμπαρο οποτε δε θα διαλυοταν ο γαμος. Δηλ κ να μη σ αρεσε εσενα ο νεος κουμπαρος να δεχτεις εστω πλασματικα εκεινη την ωρα για να δεις αντιδρασεις. Το να τον κατηγορεις οτι θελει τον πρωτο λογο σε ολα κλπ αυτο τωρα σ ενοχλησε? τωρα το καταλαβες? αν ισχυει σε τετοιο βαθμο πως εισαστε μαζι τοσα χρονια? κατι δεν μου κολαει. Καπου τα χεις μεγαλοποιησει λογω της ακυρωσης. Οταν ειχατε βγει ραντεβου αυτο επρεπε να του πεις οτι εκανες λαθος που επεμενες για το προσωπο του κουμπαρου, ας γινει ο γαμος με οποιον θελει εκεινος για κουμπαρο. Σιγα το προσωπο κιολας, με τον κουμπαρο θα ζεις? με το συζυγο θα ζεις. Εγω αυτο θα λεγα, παρε οποιον κουμπαρο θελεις εσυ. Aπορω δηλ πως δεν το σκεφτηκες να το πεις.
    σοβαρά μιλάς τώρα? ακόμα κι αν δεν υπήρχε κουμπάρος.. αν ή σχέση είναι λειτουργική, δεν θα έπρεπε να αντιδράσει τόσο ακραία ο.. σύζυγος!!!!!!!!!!!!!!!!
    δεν ακυρώνεις τα πάντα τελευταια στιγμή .. με την γυναίκα της ζωής σου, αν δεν υπάρχει κάτι βαθύτερο! Και οκ.. δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να είναι καταπιεστικό το κορίτσι μας.. χωρίς η ίδια να το καταλαβαίνει.. τόσο..που τον έφερε στο αμήν και τα μπλόκαρε όλα... αλλά κάτι μου λέει ότι τα πράγματα είναι ακριβώς το αντίθετο απο τα γραφόμενα της..

Senior Member
    ναι ρε παιδια τωρα..αφορμη εψαχνε ο τυπος.απλα ειδε τα του γαμου κ μπλοκαρε, φρικαρε πιεστηκε..ποσοι κ ποσοι δεν τα χουν παθει αυτα.
    εμενα αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι η κοπελα δεν του μιλαει ξεκαθαρα κ περιμενει?τι περιμενει?
    κ αν δεν του μιλαει σημιανει οτι κατι φοβαται..κ πως κανεις γαμο με εναν ανθρωπο που φοβασαι να μιλησεις, να ανοιξεις την ψυχη σου τελος παντων..να πεις ο.τι σε ενοχλει χωρις συνεπειες..
    αρα μηπως η φιλη μας θα πρεπε να το δει σαν μια καλη ευκαιρια για το τι πα να κανει με τον συγκεκριμενο ανθρωπο?
    ειναι οντως ο καταλληλος για να τον παντρευτει?ζει καλα μαζι του? ειναι λειτουργικη η σχεση?
    καθε εμποδιο για καλο...εινια μια καλη ευκαιρια να σκεφτει τι θελει απο αυτον τον ανθρωπο κ αν θα ειναι ευτυχισμενη μαζι του..

Junior Member
    ευχαριστω για τις σκεψεις σας...βασικα λετε οτι εχω σκεφτει κι εγω οτι ουσιαστικα η φαση με τα κουμπαριλικια ηταν μια αφορμη και απλα φρικαρε μπροστα στη δεσμευση και τα εξοδα-ενδεχομενως.το κακο ειναι οτι δεν παραδεχεται αφενος οτι ηταν λαθος η ολη φαση μου ριχνει εμενα το μπαλακι.δηλαδη οτι προκαλεσα εγω αυτο το χαμο..αφετερου οτι θα το κανονισουμε στο μελλον αργοτερα.μου ζηταει να χαλαρωσω και να δειξω εμπιστοσυνη .χμ.οτι γραφεις φιλε/φιλη boom σκεφτομαι κι εγω βασικα.ισως να ειναι καιρος να δω τι θα κανω στο μελλον.απλα με πνιγει το αδικο.νευριαζω..στεναχωριε� �αι. γιατι φερθηκα τοσο ενταξει οσο δε μπορειτε να φανταστειτε αυτα τα δυο χρονια.θα μπορουσα πολλες φορες να την κανω με ελαφρα και ομως επεμενα.κατι που παραδεχεται εκ των υστερων κι ο καλος μου.δεν θα πιεζα κανενα για γαμο απλα θα ηθελα μια πιο εγκυρη ενημερωση ρε γαμωτο.εγινα ρεζιλι και σε αλλους ανθρωπους με ολα αυτα..
    Last edited by μπερδεμενη76; 31-10-2014 at 18:28.

Junior Member
    .στεναχωριεμαι. γιατι φερθηκα τοσο ενταξει οσο δε μπορειτε να φανταστειτε αυτα τα δυο χρονια.θα μπορουσα πολλες φορες να την κανω με ελαφρα και ομως επεμενα.κατι που παραδεχεται εκ των υστερων κι ο καλος μου.δεν θα πιεζα κανενα για γαμο απλα θα ηθελα μια πιο εγκυρη ενημερωση ρε γαμωτο.εγινα ρεζιλι και σε αλλους ανθρωπους με ολα αυτα..

Senior Member
    Εκεινη την ωρα που σου ειπε οτι δε συμφωνει για τον κουμπαρο, γιατι δε τους πες ενταξει διαλεξε εσυ ποιον θελεις? Ας εκανες μια υποχωρηση προκειμενουν να μην υπαρχουν εμποδια και σιγα το προβλημα δηλαδη. Θα σε πειραζε τοσο πολυ μετα αν σε ειχε παντρεψει ο ταδε ή ο δεινα? Πως δε το σκεφτηκες να υποχωρησεις κ το τραβηξες κ συ?

Junior Member
    γιατι δεν το περιμενα οτι θα αντιδρουσε ετσι προφανως.γιατι αυτο που ζω δεν περιμενα οτι θα το ζησω ποτε.ειδικα στην ηλικια που ειμαι.μακαρι το σκαλωμα του να ηταν μονο με τα κουμπαριλικια ειλικρινα δεν ξερω .τι τα γραφω εδω θα μου πειτε.για να ξεθολωσω ισως θα πω για να δω τι στο καλο θα κανω. υπαρχουν στιγμες που με πνιγει το δικιο μου και που στο καλο να το βρω.

Senior Member
    Μπορει να μην το περιμενες αλλα αφου μετα ειδες οτι γι αυτον ειναι σημαντικο κ δε συμφωνει στον κουμπαρο, θα μπορουσες να πεις οκ ας αλλαξουμε κουμπαρο. Γιατι βλεπω οτι τον κατηγορεις οτι το κανε επιτηδες κ οτι ειναι δικαιολογια. Αν ομως συμφωνουσες μετα, θα εβλεπες αν οντως ειναι δικαιολογια ή οχι. Εκτος απο το θεμα του κουμπαρου σου ειπε για καποιο αλλο προβλημα για το γαμο? Δεν λες κατι τετοιο στο αρχικο σου μηνυμα. Και πραγματικα δε νομιζω οτι δε σε βλεπει σοβαρα κ κανει ενα θεατρο, γιατι πολυ απλα θα μπορουσε να σε χωρισει πολυ πριν κ να τελειωνει το θεμα.

Senior Member
    Τι λες μωρέ κεράσι τώρα;;
    αφενος δε λειτουργει καλά μια σχέση που υποχωρεί μόνο ο ένας.
    Αφετέρου δε διαλύεις έτσι γάμους, συγκατοικησεις κλπ..ο άνθρωπος αφορμη έψαχνε.
    Και την καθιστά και υπεύθυνη με τον τρόπο του...
    Μπερδεμένη, πάρτο σα σημάδι αυτό..μπορεί και να μη σου έβγαινε σε καλό ο γάμος.
    Ο άνθρωπος είναι παράλογος...
    Το "στρίβειν εκ του αραββώνος" καλύτερα να προέλθει από εσένα..
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Κοιταξε βοιντ εμενα οποτε μου λενε καποιο λογο σαν εμποδιο λεω εκεινη την ωρα ενταξει εστω τεχνητα για να καταλαβω αν ειναι δικαιολογια ή οχι. Επισης με την φιλη μας δε χωρισανε αν προσεξες, που δειχνει οτι αμα δε τη θελει θα εδινε τελος. Δηλ τι την κραταει υποκριτικα ενω δεν ενδιαφερεται γι αυτην? Μ αυτο το σκεπτικο το λεω. Και σε μια σχεση ποσο μαλλον για γαμο κλπ βεβαιως κ θα κανεις υποχωρησεις, ειναι απιθανο να εχεις την απολυτη ταυτιση με τον ανθρωπο σου. Παιζει βεβαιως να μην ειναι ετοιμος για γαμο αλλα αυτο κανονιζεται, με ενα περιθωριο ενα δυο ετη ακομα δεν ειναι τοσο προβλημα.

Page 1 of 2 12 LastLast