ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Senior Member

ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ

Χθες το βράδυ μου ήρθε αυτή η σκέψη. Με αφορμή τα γεννέθλια της κόρης μου μου ήρθαν στο μυαλό τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ναι αυτό πρέπει να ήταν νευρωση δεν ήταν φυσιολογικό,απορώ πως με άντεξε ο άντρας μου.

Ο ΥΠΝΟΣ Κοίμηζα το μωρό και έπρεπε στο σπίτι να επικρατεί άκρα σιγή. Ακόμα και οι γείτονες με ενοχλούσαν, οι μουσικές τα μηχανάκια στο δρόμο. Και εγώ μες το άγχος μην ξυπνήσει. Τηλεόραση έβλεπα μόνο ξένα έργα χωρίς φωνή διαβάζοντας τους υπότιτλους. Η αλήθεια ήμουν με πολλά φορτωμένη καιαποζητούσα και εγώ λίγο χρόνο ξεκούρασης όταν κοιμόταν η μικρή αλλά πέρανκάθε αμφιβολίας ήμουν υπερβολική έως νευρωτική.
    ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙ Αλληνεύρωση. Αγχος μην κρυώσει . Την λεντυνα, την ξέντυνα . Μην κάνει μπάνιο και βγει έξω. Μην κάνει μπάνιο στη θάλασσα πριν πιάσει καύσωνας. Μην το φυσήξει αεράκι. Και εγώ δεν θυμάμαι ακριβώς τις νευρώσεις μου.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ Σε παιδότοπο δεν την πήγαινα , φοβόμουν μην την παρασύρουν τα μεγαλύτερα παιδιά, την ρίξουν, την χτυπήσουν.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΒΗΜΑΤΑ Δίπλα της μην πέσει, μην χτυπήσει.

ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Μηδέν χρόνος για μένα και για μένα και τον άντρα μου . Αν δεν ήμουν στη δουλειά ήμουν μετο παιδί. Την έκανα και αυτή αυτοκόλλητη με μένα, δεν ξεκολλούσε.

Και όλα τα έβλεπα φυσιολογικά ότι έτσι έπρεπε να γίνουν. Βέβαια κανείς δεν μου έλεγε ότι ήμουν υπερβολική και αν μου το έλεγαν δεν άκουγα.

Σήμερα είμαι λίγο καλύτερη , δεν ξέρω κάνωότι καλύτερο μπορώ και προσπαθώ να δω τα λάθη μου.

Senior Member
    το ότι στέκεσαι ΤΩΡΑ με κριτική ματιά στην πορεία σου στο ρόλο της μητέρας ξέρεις καλύτερα από ολους μας ότι δεν ειναι τυχαίο:)

Ξέρεις, θα μπορούσες να συνεχίσεις έτσι χωρίς να συνειδητοποιήσεις τί κανεις ή τί έκανες....και μάλιστα να νομίζεις ότι ολα τα κανεις τέλεια. Είναι καταπληκτικο που έχεις αρχίσει να αμφισβητείς τον εαυτό σου (με μέτρο πάντα και όχι στο να φτάσεις σε σημειο να κουβαλάς τρελές ενοχές) και επαναπροσδιορίζεις το ρόλο σου (της μητέρας)...αυτό μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρει...σε σενα, στην κορούλα σου και στην οικογένεια γενικότερα...

Καλή συνέχεια:)))