Σωματική και λεκτική κακοποίηση απο γονείς ! - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 131
    Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by Kleiw

Οταν ομως ολόκληρη η κοινωνία θα κυνηγάει το χρήμα και τη δόξα και τα τηλεριάλιτι, ισως να γίνω βοσκός !
    νομιζω πως πρεπει να αρχιζεις να ετοιμαζεσαι
    Θα το προλάβω λες ?

Senior Member
    εμενα αυτο το κυνηγι με κανει να απορω...δεν μπορώ απλα να το καταλαβω!
    οχι,δεν ειμαι ξανθια

Senior Member
    εμενα αυτο το κυνηγι με κανει να απορω...δεν μπορώ απλα να το καταλαβω!
    οχι,δεν ειμαι ξανθια
    Για αυτούς που το κάνουν , εμείς είμαστε οι εξωγήινοι ! Δεν πειράζει όμως ! Ολα καλά !

Senior Member
    Να θέσω άλλο ένα ερώτημα να μου πείτε τη γνώμη σας !
    Αν η μητέρα σου κάνει εμφανές οτι είσαι φιλοξενούμενη στο σπίτι γιατί οικονομικά δεν συμβάλλεις (οταν είσαι παιδί ακόμα και αυτό είναι αδύνατο) και γενικά σου χτυπάει το οτι σε ταϊζει και σε φροντίζει, είναι ή όχι κακοποίηση ?

Θυμάμαι χαρακτηριστικά παραδείγματα απο τότε που ήμουν παιδάκι :
    1. ήθελα να βάλω μια φωτογραφία στο σαλόνι και πήγα και ρώτησα αν μπορώ ! Ο πατέρας μου είπε \'\'Φυσικά , είναι και δικό σου το σπίτι \'\' και πετάγεται η μάνα μου : \'\'Πως είναι και δικό της ? Οταν θα δουλεύει και θα βγάζει χρήματα, τότε να φτιάξει δικό της ! Φιλοξενούμενη είναι !\'\' (και η μάνα μου ήταν μόνο νοικοκυρά)
    2. είχα δικό μου δωμάτιο, αλλα και αυτό δεν με άφηνε να το χαρώ σε όλη την έκταση ! \'\'Δωμάτιο σου ? Εφτιαξες εσύ κανένα δωμάτιο ?\'\'

Δεν είναι βρε παιδιά αυτό κακοποίηση ? Δεν θα έπρεπε να νιώθω οτι είναι και δικό μου το σπίτι !
    Λες και δουλευουν τα παιδάκια !!!!

Senior Member
    Ναι ειναι κακη συμπεριφορα της μητερας σου...δεν βλεπω να αποσκοπει καπου...δηλαδη να διαπαιδαγωγει ή κατι τετοιο...δεν μπορω να την καταλαβω.
    Την εχεις ρωτησει ποτε γιατι το εκανε να δεις τι θα σου πει?...αν μπορεις δηλαδη να κανεις συζητηση δεν ξερω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Να θέσω άλλο ένα ερώτημα να μου πείτε τη γνώμη σας !
    Αν η μητέρα σου κάνει εμφανές οτι είσαι φιλοξενούμενη στο σπίτι γιατί οικονομικά δεν συμβάλλεις (οταν είσαι παιδί ακόμα και αυτό είναι αδύνατο) και γενικά σου χτυπάει το οτι σε ταϊζει και σε φροντίζει, είναι ή όχι κακοποίηση ?

Θυμάμαι χαρακτηριστικά παραδείγματα απο τότε που ήμουν παιδάκι :
    1. ήθελα να βάλω μια φωτογραφία στο σαλόνι και πήγα και ρώτησα αν μπορώ ! Ο πατέρας μου είπε \'\'Φυσικά , είναι και δικό σου το σπίτι \'\' και πετάγεται η μάνα μου : \'\'Πως είναι και δικό της ? Οταν θα δουλεύει και θα βγάζει χρήματα, τότε να φτιάξει δικό της ! Φιλοξενούμενη είναι !\'\' (και η μάνα μου ήταν μόνο νοικοκυρά)
    2. είχα δικό μου δωμάτιο, αλλα και αυτό δεν με άφηνε να το χαρώ σε όλη την έκταση ! \'\'Δωμάτιο σου ? Εφτιαξες εσύ κανένα δωμάτιο ?\'\'

Δεν είναι βρε παιδιά αυτό κακοποίηση ? Δεν θα έπρεπε να νιώθω οτι είναι και δικό μου το σπίτι !
    Λες και δουλευουν τα παιδάκια !!!!

πώς δεν δουλεύουν βρε κλειώ? δεν θυμάσαι το κοριτσάκι με τα σπίρτα? >

έλεος..

Senior Member
    ρε κλειω τί ρωτας? απαντησεις στα αυτονότητα?ελεος!φυσικα κ θα πρεπε να νιωθεις πως ειναι ΚΑΙ δικο σου το σπιτι!

Senior Member
    Συνεχώς γκρινιάζει και λέει διάφορα και πιστευει οτι έχει δίκιο !
    Δεν έχει νόημα να συζητώ το καθετί μαζί της ! Περνάει πάντα στην επίθεση και γίνεται αρκετά άγρια ! Αν συζητούσε ήρεμα, καλά θα ήτανε ! (και φυσικά βγαίνω η αχάριστη στο τέλος γιατί εκείνη έκανε τόσες θυσίες για εμένα και δεν χάρηκε την ζωή της)

Είναι όμως και αυτό άσχημο , δεν είναι ?

Senior Member
    Ρωτάω το αυτονόητο Σοφία μου, γιατί δεν το έχω ξαναρωτήσει και καποια πράγματα τα υποστηρίζε τοσο έντονα που με κάνει να αμφιβάλλω για την κρίση μου !

Ευχαριστω παιδιά !

Senior Member
    Συνεχώς γκρινιάζει και λέει διάφορα και πιστευει οτι έχει δίκιο !
    Δεν έχει νόημα να συζητώ το καθετί μαζί της ! Περνάει πάντα στην επίθεση και γίνεται αρκετά άγρια ! Αν συζητούσε ήρεμα, καλά θα ήτανε ! (και φυσικά βγαίνω η αχάριστη στο τέλος γιατί εκείνη έκανε τόσες θυσίες για εμένα και δεν χάρηκε την ζωή της)

Είναι όμως και αυτό άσχημο , δεν είναι ?

για μένα κλειώ μου, δεν βγάζεις άκρη- όσο πιο πολύ ασχολείσαι τόσο το χειρότερο.

Δεν σε κάνει καλύτερη κόρη το να προσπαθείς να της δώσεις να καταλάβει. Σε κάνει χλωρό που είσαι έτοιμο να καεί μαζί με τα ξερά..

Senior Member
    Ρωτάω το αυτονόητο Σοφία μου, γιατί δεν το έχω ξαναρωτήσει και καποια πράγματα τα υποστηρίζε τοσο έντονα που με κάνει να αμφιβάλλω για την κρίση μου !

Ευχαριστω παιδιά !
    Kλειω απο ολα οσα εχεις περιγράψει αν κ δεν εχω εικονα θα σε συμβουλευα να αφήσεις πίσω σου τη μανα σου κ τό τι έλεγε κ λεει! Μονο κακο μπορουν να σου κανουν. Επιπλεον δεν εχει κανενα νοημα να την ακους, το τί λεει...αστην να λεει κ να μιζεριαζει μονη της. Ειναι κριμα για αυτην να βλεπει έτσι τα πραγματα...μην χανεις αλλο χρονο. Ειμαι σιγουρη πως εχει πιο ομορφα πραγματα να κανεις!

Senior Member
    Περιμενουμε μια τελειοτητα απο τους γονεις μας που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα συνηθισμενοι ανθρωποι με τους οποιους ειμαστε συναισθηματικα δεμενοι...και αυτο πληγωνει.
    Η μανα σου εχει αδικο...αλλα δεν προκειται να αλλαξει χαρακτηρα και ειδικα σε μια α ηλικια που θα βρισκεται τωρα.
    Εχεις φυγει απο τους δικους σου κλειω?
    Αν οχι ανεξαρτητοποιησου οσο μπορεις...εργαζομενη εισαι...δεν ξερω πως τα φερνεις βολτα οικονομικα...αγαπα τους αλλα μην περιμενεις οτι θα αλλαξουν απο αυτο που ειναι...ξερουμε ολοι ποσο δυσκολα αλλαζει ο ανθρωπος.
    Δυο φορες εχω καπως πεσει ψυχολογικα την τελευταια περιοδο και τις δυο φορες ηταν απο παρατηρησεις απο τους δικους μου ανθρωπους...που ναι μεν με αγαπανε και τους αγαπαω αλλα αυτη η σχεση ειναι επωδυνη πολλες φορες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Πράγματι δεν βγάζω άκρη !

Ποτε δεν μου έδωσε δίκιο οσες φορές προσπάθησα να την αντιμετωπίσω μόνη μου !

Εκεί που κέρδισα έδαφος είναι κανα 2 φορές που έκανα συμμαχίες !

Μια με τον αδερφό μου (που βλέπει την κατάσταση , αλλα δεν τις πάει πολύ κόντρα ! Του έχει και αδυναμία, οπότε είναι πιο γλυκιά μαζί του ) και μια με μια θεία , που είναι και ψυχολόγος !

Ας είναι καλά η θεία εκείνη την ημέρα ! Αν δεν ήταν παρούσα , τα λόγια μου θα ήταν χαμένα , πεταμένα και δεν θα είχα κερδίσει τίποτε !
    Κατι της έδωσε να καταλάβει !

Senior Member
    Kλειω απο ολα οσα εχεις περιγράψει αν κ δεν εχω εικονα θα σε συμβουλευα να αφήσεις πίσω σου τη μανα σου κ τό τι έλεγε κ λεει! Μονο κακο μπορουν να σου κανουν. Επιπλεον δεν εχει κανενα νοημα να την ακους, το τί λεει...αστην να λεει κ να μιζεριαζει μονη της. Ειναι κριμα για αυτην να βλεπει έτσι τα πραγματα...μην χανεις αλλο χρονο. Ειμαι σιγουρη πως εχει πιο ομορφα πραγματα να κανεις!
    Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα ! Δυστυχώς υπαρχουν πράγματα που έχουμε ακόμη να χωρίσουμε ! Περιουσιακά που άφησε ο πατέρας μου εξ\'αδιαιρέτου ! Είναι μια απο τις αφορμές που γκρινιάζει τώρα ! Γιατί πάει αυτή στο κτήμα και δεν πάω εγώ κ.α. Μακάρι να τα χωρίσουμε κάποτε, για να μην έχω γκρίνιες !
    Ομως παρόλο που έχω δουλεψει με τον εαυτό μου, δεν μπορείς να φανταστείς Σοφία πόσο δύσκολο είναι να αποβάλλω κάθε συναίσθημα ενοχής που κατα την γνώμη μου είναι λάθος ! Ξέρεις τι είναι να μην έχεις πάρει αποδοχή απο την ίδια σου την μάνα ?

Senior Member
    Δεν προσπαθώ να την αλλάξω, αλλα δεν μπορώ και να την ξεγράψω απο τη ζωή μου !!
    Και βγάζει πολύ αρνητική ενέργεια !
    Μακάρι να βρει κανέναν άντρα , μπας και ξεχαρμανιάσει ! (ο πατέρας μου έχει πεθάνει)

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast