Results 1 to 15 of 85
Thread: Συγχωρειται η απιστία?
-
17-11-2014, 00:46 #1
Συγχωρειται η απιστία?
Θέμα διαχρονικό..
Συγχωρειται η απιστία και πως μπορεί να συνεχιστει μια σχέση μετά απο αυτο?
- 17-11-2014, 08:55 #2
Εγω συγχωρω την απιστια . Να στην κανει μια στο τοσο ο συντροφος σου , δεν χαλασε ο κοσμος . Αυτο ισχυει στην περιπτωση που τον παραμελεις . Αμα δεν τον παραμελεις , θελει συζητηση το πραμα , σε χαμηλους τονους . Αλλα δεν συγχωρω ( καταπιεση , αυταρχισμος , φωνες ) .
Αλλωστε μια ερευνα λεει οτι στην Αμερικη το 70% απατα τον συντροφο του , Το υπολοιπο 30% που τον απατα ? στην Ευρωπη ??????
17-11-2014, 09:43 #3
- still searching for the right place.....
Τώρα η ερώτηση που κάνεις είναι σα να ρωτάς άμα μας αρέσει ο μουσακάς......... όσα είναι κ τα μέλη του forum, τόσες απαντήσεις θα πάρεις: άλλος θα σου πει πως ναι αλλά μόνο με πατάτες, άλλος να μην είναι τα λαχανικά τηγανισμένα αλλά ψημένα, ώστε να είναι πιο light, άλλος τρώει μόνο της μαμάς του, άλλος θέλει πολλή/λίγη μπεσαμέλ, άλλος δηλώνει αυστηρά vegetarian, ......... 'Ετσι κ στην απιστία, άλλοι τη συγχωρούν/την καταπίνουν ανεξαρτήτως συνθηκών, άλλοι μόνο για τον έρωτα της ζωής τους/για τον άνθρωπο που έχουν ήδη κάνει οικογένεια, άλλοι δε σηκώνουν ούτε το πιο αθώο φλερτ (πόσο μάλλον να μπει κ ο σύρτης στην πόρτα) από το σύντροφό τους, άλλοι υπό συνθήκες, άλλα ζευγάρια κάνουν αμοιβαία τα στραβά μάτια ο ένας στα κέρατα του άλλου κλπ κλπ.
Τώρα βέβαια:
- Άλλο το κέρατο σε φάση όλα μέλι- γάλα κ άλλο σε φάση που το ζευγάρι διανύει οξεία κρίση (ως γνωστόν δεν είναι ίδια η ψυχολογία όταν μια σχέση δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κ άλλο σε φάση "διάστασης", που το μέλλον είναι αβέβαιο, ο άλλος σε έχει απογοητεύσει/πληγώσει/δεν σε καλύπτει πλέον, οπότε αισθάνεσαι πιο ευάλωτος κ επιρρεπείς σε πειρασμούς). Δηλ. ρόλο διαδραματίζουν κ οι συνθήκες.
-Άλλο το κέρατο όταν κάποιος είναι εκ φύσεως πολυγαμικός (θα σου τα φορέσει ανεξαρτήτως συγκυριών) κ άλλο όταν ο σύντροφός του δεν τον καλύπτει σε έναν τομέα (ερωτικό, επικοινωνίας, συναισθηματικό, υλικό κλπ κλπ), οπότε κ αυτός που το τρώει φέρει κατά κάποιον τρόπο ευθύνη για αυτό.
-Άλλο 1 ξεπέτα κ άλλο παράλληλη σχέση, άλλο να γίνει με κάποια άγνωστη κ άλλο με τη φίλη/ξαδέρφη σου που είναι ο ορισμός της ξεφτίλας.
-Κακά τα ψέμματα, το κέρατο αποτελεί μια μορφή εκδήλωσης έλλειψης σεβασμού, οπότε η ανοχή σε αυτό εξαρτάται από τις αντιλήψεις κ το βαθμό αυτοσεβασμού του καθενός. Όσο περισσότερο σέβεσαι τον εαυτό σου, τόσο λιγότερο περιθώριο ανοχής δείχνει σε οποιαδήποτε εκδήλωση έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπό του, είτε πρόκειται για ανεπάρκεια ενδιαφέροντος από το σύντροφό του (κοινώς ο άλλος να μη σε νοιάζεται κ να μην σε λαμβάνει υπ'όψιν), είτε πρόκειται για λεκτική/σωματική επίθεση, είτε για προσπάθεια συναισθηματικής χειραγώγησης, είτε για υποβιβασμό, είτε.......... Κ το κέρατο κατ'ουσίαν ψέμματα κ κοροϊδία είναι, κ κάποιον που τον κοροϊδεύεις δεν τον σέβεσαι. Τώρα το γιατί πολλοί άνθρωποι (ιδίως άντρες) συμβιβάζονται ή έστω διαπραγματεύονται κάθε είδους υποκρισία, εκμετάλλευση, γαϊδουριά, κολοσυμπεριφορά κ αδιαφορία αρκεί........ να μη φάνε κέρατο (πολλοί άντρες ξυπνάνε κ κοιμούνται με την έμμονη αυτή ιδέα, να μην φάνε κέρατο), αυτό είναι άλλη ιστορία.......
-Σε ελάχιστες περιπτώσεις το κέρατο ξεπερνιέται τελείως, σχεδόν πάντα 1 αγκάθι μένει, κ όλο κ κάπου θα στο κτυπήσει κ ο άλλος ή θα το χρησιμοποιήσει με κάποιο τρόπο.
Εν κατακλείδι, υφίσταται 1 πλήθος παραμέτρων, από τις οποίες εξαρτάται το πώς θα χειριστεί 1 ζευγάρι το κέρατο, κ οι κυριότερες από αυτές είναι το επίπεδο ωριμότητας του ζευγαριού, οι πεποιθήσεις του, οι συνθήκες, το συναίσθημα κ ο αυτοσεβασμός που διατηρεί ο καθένας για τον εαυτό του. Κ να μην ξεχνάμε πως όσο πιο ώριμος κ συνειδητοποιημένος είναι 1 άνθρωπος κ όσο περισσότερο σέβεται τον εαυτό του κ το σύντροφό του, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να κερατώσει.
17-11-2014, 09:46 #4
Μετά από τέτοιο συμβάν η εμπιστοσύνη χάθηκε κι ειναι πολύ δύσκολο να επενακτηθεί, όσα συγνώμη κι αν ακουσεις. Βεβαια το συγνώμη είναι και μισό χέσιμο, οπότε μπορεί να το ξανακούσεις κι αλλες φορές αν δεν λαβεις μέτρα.
Η απιστία πού λες ότι οφείλεται? σε σένα (πχ παραμέλησες τα συζηγικά σου καθήκοντα, αφησες να χαθεί ο ενθουσιασμός από τη σχέση, πάχυνες κι έχασες την ελκυστικότητα σου κλπ) ή σ' αυτόν (δλδ είναι στο αίμα του που λένε, βρεξει χιονίσει, να γουστάρει και το ξένο)? Εάν συμβαίνει το δεύτερο είτε τον αποδεχεσαι όπως είναι είτε φευγεις μακριά, θα έχεις πετύχει μεγάλο κατόρθωμα αν τα καταφερεις να τον αλλάξεις.γιάννης
17-11-2014, 10:39 #5
Συμφωνώ με τον Ιωάννη βασικά. Είναι πολύ δύσκολο να χτιστεί εμπιστοσύνη μετά ξανά, για αυτό και οι δεσμεύσεις μετά από ένα τέτοιο γεγονός δεν νομίζω να κρατάνε για πολύ, ούτε οι δηλώσεις "Σε συγχωρώ". Μπορεί να συγχωρεθεί η πράξη αλλά χρειάζεται προσπάθεια και από τους δυο για να καλυφθούν τα κενά που προκάλεσαν αυτό το γεγονός. Και φυσικά ωριμότητα. Κρίνεται ως ώριμος εκείνος που το έκανε ή κινδυνεύεις να το κάνει ξανά. Είσαι τόσο ώριμη ώστε να μην μπαίνεις σε υποψίες κάθε φορά που μπορεί να είναι απασχολημένος ή να συμβαίνει κάτι άλλο στη ζωή του; Το θεωρώ πολύ δύσκολο. Εγώ πιστεύω πως δεν θα είχα το ψυχικό σθένος, όσο και να θέλω να συγχωρέσω την πράξη. Ο πόνος που θα μου προκαλούσε θα ήταν σοβαρότατος.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
17-11-2014, 11:07 #6
γειά σου Λίλα... η γνώμη μου είναι οτι η απιστία (ως μη τήρηση της "αυτονόητης" δέσμευσης αποκλειστικότητας σε μια ερωτική σχέση) μπορεί να συγχωρεθεί, αρκεί ο "άπιστος" να έχει φανερώσει μόνος του την απιστία του (οχι να "πιαστεί στα πράσα") και να έχει ζητήσει συγνώμη και βέβαια αυτός που την έχει υποστεί να μπορεί να ξεπεράσει τον πόνο που βιώνει...
εκείνο που δεν μπορεί να συγχωρεθεί, είναι η απάτη... η διπλή ζωή και τα ψέμματα...
ευκολότερα θα συγχωρούσα τον άντρα μου αν μου εκμυστηρευόταν ότι έχει σχετιστεί με άλλη γυναίκα, παρά αν ανακάλυπτα ότι έχει κρυφό λογαριασμό στην τράπεζα ή οτι ανήκει κρυφά σε κάποια ομάδα, οργάνωση κλπ (παραδείγματα είναι αυτά)
η διαφορά είναι οτι στην πρώτη περίπτωση σου δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσεις για τη σχέση σας, αν θα τον συγχωρήσεις ή αν θα φύγεις,
ενώ στη δεύτερη σε αφήνει απ' έξω από αποφάσεις που αφορούν και τη δική σου ζωή...
το πρώτο είναι επώδυνο μεν αλλά έντιμο,
το δεύτερο είναι ατιμία και δεν συγχωρείται...
17-11-2014, 19:12 #7
ΟΧΙ δεν συγχωρειται.. αν φας κερατο ο αλλος πρεπει να παει απο κει που ηρθε και αντε γεια.. αν δωσεις κερατο πολυ απλα δεν κανεις για σχεση να πας να γ@@@@θεις!
αυτη ειναι η δικη μου αποψη.. βεβαια εξαρταται απο το ποσο χαμηλα μπορεις να ριξεις τον εγωισμο σου.. διαφερει στους ανθρωπους αυτοAnd those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
20-11-2014, 16:50 #8
Τίτλος του άρθρου από το 1ο τεύχος του περιοδικού Psychologies Magazine το οποίο έχει αυτούσιο ως εξής:
"Έξυπνοι άνδρες είναι οι πιστοί άνδρες. Την επόμενη φορά που θα δείτε έναν άντρα να τρέχει πίσω από διαφορετικά φορέματα, απλά αγνοείστε τον! Είναι - κυριολεκτικά - ανόητος. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι μελετητές της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), οι οποίοι αντιστοίχισαν στους δείκτες νοημοσύνης τις κοινωνικές στάσεις και τις αντιλήψεις χιλιάδων ανδρών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "οι εξυπνότεροι άνδρες είναι πιθανότερο να εκτιμούν περισσότερο τη μονογαμία σε σχέση με τους λιγότερο έξυπνους". Αν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες που θεωρούν ότι η πιο ερωτογόνος περιοχή ενός άνδρα είναι ο εγκέφαλός του, αξίζετε συγχαρητήρια. Έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή".
20-11-2014, 22:10 #9
Oχι δεν συγχωρειται..Η εμπιστοσυνη ειναι ενα ποτηρακι που αν σπασει δεν ξανακολλαει.
Παντως για την απιστια φταινε και οι δυο , τουλαχιστον τις περισσοτερες φορες αν οχι παντα..
21-11-2014, 00:31 #10
Εγώ, Λίλα, δεν άντεξα. Και μάλιστα είχε τρομερό αντίκτυπο πάνω μου. Δεν μόνο είναι θέμα εμπιστοσύνης, κατανοώ και συγχωρώ το λάθος. Είναι δυτυχώς θέμα προσδοκιών, αυτοεκτίμησης, εγωισμού αν θες. Κυρίως όμως προσδοκιών. Εάν σου φούσκωσε τα μυαλά με αγάπη και σοκολατάκια, πως να δικαιολογήσεις ένα τέτοιο γεγονός; Όπως σου είπα δεν άντεξα, παρά τις φιλότιμες προπάθειες κι πό τους δύο. Αν από την άλλη ήξερες ποιον έχεις απέναντι σου, τότε εσύ κρίνεις πόσο αντέχεις να ξαναγίνει το ίδιο.
21-11-2014, 06:30 #11
Δεν συγχωρειται ακομα και να παραμελεις τον αλλο,αν εχει τετοιο σκοπο οφειλει να σε χωρησει πρωτα τουλαχιστον και δεν ειναι αναγκη παντοτε να φταις εσυ για να φας κερατο.Σας εχει συμβει ποτε?και αν ναι πως αντιδρασατε?
21-11-2014, 08:06 #12
Anakin , επειδη εγω εγραψα ' αν παραμελεις τον αλλον ' ειχα κατα νου μια ' αρπαχτη ' , οχι μια παραλληλη σχεση .
Δεν μουχει τυχει ποτε , αλλα αν μου τυχαινε , απλα θα το συζητουσα ( εξαρταται και απο την καλη/κακη κατασταση της σχεσης )
και θα κατεληγα σε μια ετυμηγορια .
Θα αντιδρουσα διαφορετικα αν το ανακαλυπτα μονος μου , παρα αν μου το ομολογουσε η συντροφος μου .
21-11-2014, 08:26 #13
- still searching for the right place.....
Σαφώς κ δε συγχωρείται......... όμως στην πράξη ορισμένα πράγματα δεν αποδεικνύονται τόσο εύκολα όσο στην θεωρία, κ όπως δεν το θεωρώ σωστό να ισοπεδώνονται όλα κ να καταδικάζονται κατά τον ίδιο τρόπο. Σόρυ, αλλά εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω το ίδιο για έναν άνθρωπο που έριξε κέρατο πχ παντρεμένο 15 χρόνια με κάποια που όταν την παντρεύτηκε ήταν μια εμφανίσιμη γλυκομίλητη κοπέλα, που τον νοιάζονταν αλλά πρόσεχε κ τον εαυτό της, η ο οποία στη συνέχεια παράτησε τον εαυτό της τελείως, δεν έχανε τα κιλά από τις εγκυμοσύνες, κ έχει μετατραπεί σε μια νευρωτική κ υστερική άμορφη μάζα κυτταρίτιδας κ λίπους (για να μην τι κάνουμε πιο πολύπλοκο ας πούμε πως δεν παίζει το σενάριο εκείνος να την παραμελεί κ να της έχει φορτώσει όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού) με κάποιον που είναι με 1 κοπέλα, η οποία παραμένει όπως την επέλεξε κ τον καλύπτει σε όλα τα επίπεδα κ στα σημεία τα οποία εκείνος θεωρεί σημαντικά, αλλά "παρασύρθηκε" από το ενισχυμένο ντεκολτέ μιας φίλης της.......... Απλά θέλω να πω πως δε βρίσκω κ πολύ σωστό να τσουβαλιάζονται κάποια πράγματα κ να τυγχάνουν όλα της ίδιας αντιμετώπισης. Δε χωρίζεις πάντα τόσο εύκολα άμα παίξει κέρατο, ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχουν στη μέση παιδιά κ διατροφές.
21-11-2014, 16:26 #14
απ την στιγμη που δεν θελει επανασυνδεση εκεινος, γιατι βαζεις κι αλλα προβληματα στο κεφαλι σου? δεν σου φτανουν αυτα που εχεις?
θα ειχε νοημα να προβληματιζεσαι, αν ηθελε να ειστε μαζι και ζητουσε συγνωμη.
αυτος μπορει να ειναι με καποια αλλη εφοσον δεν ανταποκρινεται.
για μενα παντως, δεν συγχωρειται η απιστια.
η για να ειμαι απολυτα ακριβης, συγχωρειται μονο αν προκειται για κατι πραγματικα ασημαντο και σαν περιστατικο και σαν προσωπο και σαν αρνητικη επιπτωση στην σχεση (οι θετικες καλοδεχουμενες:p ) και να το δουν σαν τετοιο και οι δυο. το να το βλεπει ετσι μονο ο χοροπηδουλης, δεν αρκει... (ο χοροπηδουλης παντα ασημαντο το βλεπει)..
και βεβαια να ειναι αρπαχτη, οχι σχεση , ουτε κατι που θα ξανασυμβει και στην συνεχεια με καποιον επομενο/η.
τετοιες συνθηκες για να υπαρξουν, ειναι εξαιρετικα σπανιο . σε καθε αλλη περιπτωση χωριζεις με συνοπτικες διαδικασιες.
21-11-2014, 19:24 #15
Καλα σ αυτο συμφωνω και αμα το χεις σηζητησει κιολας με αυτην που εισαι παντρεμενος και αυτη παραμενει ζωο και δεν καταλαβαινει ενοειται σε μερικες περιπτωσεις δεν ειναι το ιδιο.Επισης ο παντρεμενος αντρας απαταει διαφορετικα απο την παντρεμενη γυναικα δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που αντρες μετα απο αυτο ξαναγυριζουν στην γυναικα τους.