Results 31 to 45 of 85
Thread: Συγχωρειται η απιστία?
-
22-11-2014, 17:20 #31
- 22-11-2014, 17:23 #32
22-11-2014, 18:13 #33
- still searching for the right place.....
Βλαμμένες που χαραμίσανε τη ζωή τους με παντρεμένους να αρκούνται σε τηλεφωνήματα εν ώρα εργασίας (για το σύζυγο) κ σε 10λεπτες ξεπέτες κάπου μεταξύ του να πάει αυτός το παιδί στο φροντηστήριο κ να γυρίσει από τη δουλειά πάντα υπήρχαν...... κ ποτέ δε γίνανε, όπως λες, χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Κάποιες κατάπιανε αμάσητο το κλασσικό παραμύθι (κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές), πως κάποια στιγμή, όταν το παιδί μεγαλώσει (το παιδί βέβαια μπορεί να είναι ήδη φαντάρος), θα χωρίσει ο σύζυγος "τη μέγαιρα τη γυναίκα του, που μόνο τυπικά είναι πλέον ζευγάρι" κ θα παντρευτούν. Ποτέ δε συμβαίνει.
Τώρα αν εγώ βλέπω πολύ περισσότερους παντρεμένους να την πέφτουν κάποιοι επιλεκτικά κ κάποιοι όπου σταθούν κ όπου βρεθούν κ πολύ λιγότερες γυναίκες να την πέφτουν χύμα κ ευθέως- γιατί θράσος υπήρχε, υπάρχει κ θα υπάρχει πάντα- σε παντρεμένους/δεσμευμένους που δεν έχουν δώσει απολύτως κανένα δικαίωμα (γιατί αν έχουν με τον 1 ή τον άλλο τρόπο ανάψει το πράσινο φως αυτό σημαίνει ότι θέλουν κ παραθέλουν αυτό που θα ακολουθήσει, απλά δεν τους αρέσει να φέρουν επισήμως κ την ευθύνη), κ εσύ το αντίστροφο, αυτό ίσως να είναι ζήτημα το τί βλέπει η κάθε μια μας στην καθημερινότητά της σε πιο συχνή βάση, δε βρίσκω το λόγο να το ανάγουμε κ στο κυπριακό.....
22-11-2014, 18:17 #34
το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 24-11-2014 at 16:24.
23-11-2014, 00:55 #35
Μαριον και remedy , h μαριποσα σας υπερκερναει . Εγω την σεβομαι , σεβομαι τις αποψεις της , δεν εχει ιχνος κακιας . Respect και παλι respect .
23-11-2014, 01:11 #36
Αρχικά καταχωρημένο από Remedy Εμφάνιση Μηνύματος
επισης, θα πηγαινες φυλακη και για σκεψεις εγκληματικες
23-11-2014, 10:51 #37
Εγώ πάντως, έχω την εξής άποψη: Αν ο σύντροφός σου "ψάχνεται", τότε σίγουρα θα "βρεί". Αν κάποιος που είναι μαζί σου φλερτάρει ή ξενοκοιτάει διαρκώς, τότε θα απιστήσει σίγουρα και όχι μόνο μία φορά και αυτό όχι, προσωπικά δεν θα το άντεχα. Αν όμως ο σύντροφος είναι σοβαρός και σε μία στιγμή αδυναμίας συνέβη το κακό, τότε θα το συγχωρούσα, σε όλους θα μπορούσε να συμβεί.
23-11-2014, 20:24 #38
Ρε συ Μακ, κάτι τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις να τις κάνεις τουλάχιστον σε σωστά ελληνικά! Τι ζόρι έχεις να παριστάνεις τον λόγιο, αφού δεν την κατέχεις τη γλώσσα! Υπερκερώ, υπερκεράζω οk, αλλά υπερκερνάω! Πες ένα απλό ξεπερνάει, άντε ένα υπερφαλαγγίζει, αν θέλεις να κάνεις εντύπωση, να είσαι μέσα!
Από την άλλη σε δικαιολογώ, γιατί ένα ποτηράκι παραπάνω να κατέβασες, ο νους σου στα κεράσματα θα είναι!
υ.γ. Α και μη μου πεις όπως την άλλη φορά ότι είναι σωστό, επειδή το έγραψε ο τάδε αστοιχείωτος δημοσιογράφος, αυτή τη φορά δεν θα σε δικαιολογήσω! Το δις εξαμαρτείν, ουκ αντρός σοφού. :p
23-11-2014, 22:24 #39
υπάρχει περίπτωση σε μακροχρόνια σχέση, και λέγοντας μακροχρόνια εννοώ από 5ετία και πάνω, να μην έχει ο ένας από τους δύο τουλάχιστον ένα μικρό κεράτακι? το θέμα δεν είναι αν ο/η σύντροφος σου θα ξενοπηδήξει μία δύο φορές... αλλά τι δικαίωμα θα δώσει σου δώσει καθώς και το τι χώρο θα δώσει στον άλλον...
24-11-2014, 03:49 #40
Ελα βρε Μαριον , ειμαστε σε φορουμ ψυχολογιας , οχι στοχασμου και διανοησης !! σου στελνω την αγαπη μου . Αλλα η mariposa σας κατατροπωνει easily .
Δεν μπορεις να τα βαλεις μαζι της , ειναι ευφυαστατη . Εγω πλεον απεχω απο προσωπικες διαμαχες . !!! mariposa , σε θαυμαζω .
24-11-2014, 10:45 #41
καλα, εσυ μη δεις μισογυνη οποιουδηποτε φυλου, πετας την σκουφια σου :p
24-11-2014, 11:03 #42
δεν ειναι απολυτο αυτο που λες. μπορει να συμβει, μπορει και οχι.
το βεβαιο ειναι οτι δεν μπορεις να εχεις καμια βεβαιοτητα περι αυτου, γιατι αν θελει καποιος να το κανει, θα το κανει ακομα και κλεισμενος σε μπουκαλι, ειτε ανδρας ειναι, ειτε γυναικα.
αν η σχεση σου ειναι ανεφελη, παθιασμενη και πληρως ικανοποιητικη και απο συναισθημα/συντροφικοτητα και απο σεξ και δεν εισαι τυπος που κατινοφερνει να χωνεσαι χωρις αφορμες και ενδειξεις και να ψαχνεις, δεν θα το καταλαβεις ποτε. και το ιδιο και ο αλλος, φυσικα. και εννοειται οτι μιλαμε για περιπτωσεις που η απιστια αφορα ξεπετα.
γιατι, αν ειναι κατι σοβαροτερο απο αρπαχτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην εχεις ενδειξεις και αλλαγη στην σχεση σου και στις συμπεριφορες. ουτε μια στο εκατομυριο..
οποτε, αυτο που σου μενει, ειναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ. το ζεις οπως θελεις, οσο θελεις? εισαι ευτυχιμσενος και ερωτευμενος? νοιωθεις ΑΣΦΑΛΕΙΑ μεσα στην σχεση σου χωρις την παραμικρη αφορμη ? ΑΝ ΟΧΙ, ΦΕΥΓΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. δεν χρειαζεσαι καμια αφορμη η αποδειξη, οταν η σχεση σου δεν παει καλα, η εχει ανεξηγητα "κενα"..
αντε ρωτα τωρα και τι ζει το wannabe "τριτο προσωπο" που ζει γυρω απο τις σχεσεις των ζευγαριων, αγκομαχα σπιτι του μονο κι ερημο μερες- βδομαδες- μηνες ατελειωτες, ολες τις γιορτες και τις διακοπες, παει εκδρομες με φιλεναδες, ελπιζοντας να βρει τον αλλο μονο να πει δυο κουβεντες και να ξαναφαει πορτα και μελεταει καταρες και δολοπλοκιες μπας και τους χωρισει και δει καμια ασπρη μερα η κακομοιρα/ης..
24-11-2014, 11:08 #43
Άμα, προκειμένου να υποστηρίξω μια προσωπική άποψη, ότι δηλ. ναι μεν κατ'εμένα το κέρατο δεν είναι συγχωρητέο, αλλά επειδή παίζουν ρόλο κ οι περιστάσεις κ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τελείται, δεν μπορώ να ισοπεδώνω κ να αποδίδω τον ίδιο χαρακτηρισμό σε όλους τους τύπους κ κίνητρα απιστίας, χρησιμοποίησα 1 παράδειγμα, στο οποίο ο άπιστος είναι ο άντρας κ στη συνέχεια έκανα μια πλακίτσα (το τόνισα κιόλας) για τους παντρεμένους, εάν λοιπόν αυτό με κάνει μισόγυνη (!), (τη στιγμή κιόλας που σε άλλα threads έχω πει πχ κ ότι οι γυναίκες από μια ηλικία κ ύστερα γίνονται πιο αυτόνομες από τους άντρες, μπορούν να καταπιάνονται με πολλά ταυτόχρονα, δεν υποτιμούν την νοημοσύνη των άλλων κ γιαυτό πολλές φορές κερδίζουν το παιχνίδι κλπ κλπ), ε, τότε 2 ενδεχόμενα υπάρχουν:
- είτε τα ελληνικά μου πάσχουν σε μεγάλο βαθμό, οκ, ποτέ δεν είπα πως τα έχω τελειοποιήσει, αλλά όχι κ να λέω Λωζάννη κ να καταλαβαίνετε Κοζάνη, άρα πρέπει να προσθέσω κ υπότιτλους σε άλλη γλώσσα
-είτε δεν αποδίδουμε στη λέξη μισογυνισμό το ίδιο περιεχόμενο, οπότε, επειδή τα ελληνικά σας είναι σαφώς ανώτερα από τα δικά μου, καλύτερα να μου τεκμηριώσετε από ποιό ακριβώς σημείο προκύπτει ο μισογυνισμός.....? Επειδή δεν παρέθεσα κ παράδειγμα άπιστης γυναίκας ή επειδή παρέλειψα κ αντίστοιχο χιουμοράκι με τις παντρεμένες?
24-11-2014, 11:12 #44
οχι, μαριποζα μας...
ολο το κουμπι της υποθεσης, ειναι το μενος/εμπαθεια που εδειξες στους απαξιωτικους χαρακτηρισμους μονο κατα γυναικων ,και μαλιστα σε περιπτωσεις που ηταν το ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΕΝΤΕΛΕΙ!!! και η εκταση που εδωσες, να το επεξηγεις σε πολλα μηνυματα, απο την ιδια παντα "αντικειμενικη " σκοπια και το ιδιο παντα μενος...
οσο για τον μαγκ, δεν χρειαζεται να το εξηγησω, γνωστος ο μισογυνισμος του.
24-11-2014, 11:31 #45
"Μένος......."? ΟΚ μάλιστα, κ το εξηγώ κ σε "πολλά μηνύματα"..... το μόνο που εξήγησα είναι το γιατί δεν θεωρώ όλες τις περιπτώσεις απιστίας ίδιες μεταξύ τους κ δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα, όπως κ εξήγησα κ το γιατί πιστεύω ότι στην πράξη, πολλές φορές το να χωρίσεις λόγω απιστίας δεν αποδεικνύεται το ίδιο εύκολο όσο στη θεωρία, αν στη μέση υπάρχουν οικογένειες, παιδιά κ περιουσιακά. Εγώ αυτά ήθελα να εξηγήσω.
Βέβαια, εσείς με τη στάση σας μου εξηγήσατε κ μου δικαιολογήσατε κ με το παραπάνω αρκετούς από τους λόγους, για τους οποίους παρατηρώ μισογυνισμό γύρω μου...... αρχίζω να αντιλαμβάνομαι από πού πηγάζει κ ο μισογυνισμός ως αντίληψη αλλά κ αρκετά αρνητικά κλισέ εναντίον των γυναικών. Αυτά.