Results 1 to 15 of 32
-
15-11-2014, 19:16 #1
ειστε δυνατοτεροι απ οτι νομιζετε
Μερικες φορες σηκωνομαι απο το κρεβατι και σκεφτομαι ' δεν προκειται να τα καταφερω ' , αλλα γελαω μεσα μου , θυμαμαι τις απειρες στιγμες που εχω αισθανθει ετσι .
Η ζωη ειναι γεματη δοκιμασιες και δυσκολιες , το ξερω και το εχω ζησει πολλες φορες . Παρολα αυτα παντα καταφερνα να ξεπερασω αυτες τις δυσκολες στιγμες .
Θυμηθειτε παντα πως ειστε δυνατοτεροι απ οτι νομιζετε και οτι εχετε μεσα σας αυτο που χρειαζεται για να ξεπερασετε και αυτην την δυσκολια .
Απο καποιον που μαχεται επι χρονια την καταθλιψη , και μετα απο πολλες μαχες , κερδιζει τον πολεμο .
Και αυτο θα περασει , ετσι σκεφτομαι για οτιδηποτε .
- 15-11-2014, 20:31 #2
Και αυτό θα περάσει αλλά άλλο να λειτουργούμε και άλλο να ζούμε.
Εγώ πριν ζητήσω βοήθεια από ψυχίατρο μια χαρά τα κατάφερνα αλλά ΔΕΝ ΖΟΥΣΑ...
15-11-2014, 21:07 #3
Πόσο συμφωνώ με το ποστ σου Macgyver! Ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνάμεις μέσα του, το πιστεύω και εγώ αυτό. Και όταν γίνει πιο δυνατός μπορεί ακόμα και να το μεταδώσει και στους άλλους ανθρώπους αυτό ή μάλλον να τους κάνει να κοιτάξουν αυτό που και οι ίδιοι έχουν ήδη μέσα τους και το ξεχνούν. Να είσαι πάντα έτσι! :)
16-11-2014, 11:37 #4
με συγκινησες και μου εδωσες πολυ ελπιδα......
σου ευχομαι ,οπως και σε ολους μας ψυχικη και σωματικη υγεια......
16-11-2014, 23:13 #5
Eυχαριστω breath , ευχαριστω ερη , παναγιωτη 23 δεν βοηθηθηκα αποτελεσματικα απο ψυχιατρο , ουτε απο φαρμακα , καποια στιγμη , ερχεται το πληρωμα του χρονου , και αποφασιζεις οτι αρκετα πια , η ασθενεια εκανε τον κυκλο της και αρχιζεις και παιρνεις την πανω βολτα . Αγγελος .
17-11-2014, 07:57 #6
Μονο που ο τιτλος επρεπε να ηταν 'Ειμαστε δυνατοτεροι απο οσο νομιζουμε'...
11/12/2006
17-11-2014, 08:44 #7
17-11-2014, 12:55 #8
και γω καθε φορα που νιωθω να ερχεται το μαυρο συννεφο..κ να με κλεινει μεσα του, δεν βλεπω παραεξω..ουτε κατω απο την μυτη μου, οι πεποιθηση μου εκεινη την στιγμη ειναι "δεν θα τα καταφερω"..κ ομως ..παντα τα καταφερνω..κ μετα γελαω που ελεγα ετσι..ομως ποσο δυσκολο ειναι οταν ερχεται το μαυρο συννεφο.
αυτο το μαυρο συννεφο οταν με τυλιγει με παιρνει μαζι του κ με παει οπου θελει αυτο, δεν με αφηνει να κανω τιποτα..ολα γινονται μαυρα μεσα σε αυτο, τοσο πολυ που μου φαινεται αδυνατο κ απιθανο αλλα κ ματαιο να προσπαθησω να ξεφυγω απο αυτο..
παντα ομως καταλαβαινω μετα οτι τελικα ειχα περισσοτερη δυναμη απο οση νομιζα...κ παντα βγαινω νικητρια...μμ..τι να πεις....thats fuckin life..
17-11-2014, 13:34 #9
Άγγελε και όσοι απο εδώ ξέρετε κάτι: τελικά η "ασθένεια" κάνει τον κύκλο της και κλείνει ή μήπως κάνει κύματα και απλά εμείς νομίζουμε ότι έκλεισε όταν είμαστε στην κορυφή τους?
δηλαδή κάποια στιγμή λες "αρκετά πια" και καθαρίζεις? τόσο απλά?
αυτό το "πλήρωμα του χρόνου" με φοβίζει κάπως... πότε έρχεται τελικά για τον καθένα?
17-11-2014, 14:51 #10
εγω πιστευω οτι δεν κλεινει η ασθενεια για παντα...απλα εχει εξαρσεις κ υφεσεις κ αναζοπυρωνεται με διαφορες αφορμες..
γι αυτο κ οι ψυχιατροι τα λενε "επεισοδια"...δεν ειναι μια μεμονομενη κατασταση καθε φορα που υποφερουμε..αλλα η εξασρη αυτης της ιδιας καταστασης που πρωτοπαρουσιστηκε παλαιοτερα κ την εχουμε πλεον.(πχ καταθλιψη, ΙΔΨ κλπ)..στην προκειμενη λοιπον περιπτωση καλο ειναι να αποδεχομαστε την "ασθενεια" κ να μαθουμε να την κουμανταρουμε..
εγω ετσι πιστευω κ εχω καταλαβει απο εμενα.
17-11-2014, 15:17 #11
χμμ... τα ίδια έχω καταλάβει και εγώ...
βέβαια λέμε "ασθένεια" αλλά δεν την ονομάζουμε (μπορεί να είναι κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική, άγχος κλπ)... κάποια στιγμή που ρωτούσα την παιδοψυχίατρο "μην είναι αυτό, μην είναι το άλλο" μου είπε πως στην πιο βαριά τους μορφή, όλες οι ψυχικές ασθένειες έχουν ομοιότητες...
17-11-2014, 16:04 #12
φυσικα..ας πουμε για παραδειγμα οτι καποιος κατα τις κρισεις πανικου παρουσιαζει το συμπτωμα αποπραγματοποιηση που ειναι πολυ κοινο κ συνηθισμενο..το ιδιο συμπτωμα υφισταται κ στην σχιζοειδη διαταραχη..η αποπραγματοποιηση ειναι μια διαταρραχη της αντιληψης η οποια παρουσιαζεται οταν το αγχος βαρεσει κοκκινα...αλλα την βρισκουμε κ σε διαφορες αλλες ψυχικες ασθενειες.
σε αυτην την περιπτωση ειναι ενα μεμονωμενο συμπτωμα, οπως για παραδειγμα ο πυρετος, ο οποιος ειναι ενα συμπτωμα ας πουμε της γριππης, αλλα αποτελει κ συμπτωμα σοβαροτερων ασθενειων..ομως δεν χρειαζεται μονο ενα συμπτωμα για να βγει η διαγνωση, αλλα συνδυασμος αυτων.δεν ξερω αν εγινα αντιληπτη..
δεν αρκει μοναχα ενα συμπτωμα ή δυο για να βγει ενα συμπερασμα, συνδυασμος πολλων συμπτωματων κ η γενικη κλινικη εικονα του ανθρωπου που εξεταζει ο γιατρος.
17-11-2014, 16:39 #13
18-11-2014, 07:58 #14
18-11-2014, 08:26 #15
Τους προστίθεται άλλη μια εμμονή, άλλος ένας λόγος άγχους ή καταθλιψης, ότι υποφέρουν από την τάδε ή την χι ή την ψι ψυχική ασθένεια, επειδή αυτή ήταν η διάγνωση του ψυχολόγου ή του ψυχίατρου. Και η εμμονή αυτή δρα αποτρεπτικά.
Μακ, έχουμε μέσα μας ανεξάντλητες δυναμεις όπως σωστά λες, απλά αποτύχαμε να ξεμπλοκάρουμε από τη χάλια ψυχολογία που κραταει τις δυναμεις αυτες δεμένες στον πάτο. Μόνο που δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Το να ξεκινησεις μια διαδικασία ξεμπλοκαρίσματος δεν παει να πει πως θα αλλάξεις. Συνηθως πετυχαίνεις μια μέτρια αλλαγή που σου κάνει πιο εύκολη/υποφερτή τη ζωή. Η ουσία δλδ ειναι να μην πάθεις τη ζημιά. Κάθε μέρα θα λες θα αλλάξω και στο τελος της καθε μέρας απλά θα διαπιστώνεις πως ήσουν ο ίδιος.γιάννης