Results 1 to 15 of 42
Thread: O αδελφός μου.
-
21-11-2014, 12:56 #1
O αδελφός μου.
Έχω έναν αδελφό 32 χρονών. Μένουμε όλοι μαζί στο σπίτι με τους γονείς μου. Εγώ είμαι 39 χρονών. Είμαστε και δυο άνεργοι. Το πρόβλημα με τον αδελφό μου είναι ότι είναι κακός χαρακτήρας και μας κάνει την ζωή πολύ δύσκολη. Ένα διάστημα έπαιρνε και ναρκωτικά. Τώρα τα σταμάτησε.Εμείς πριν 4,5 χρόνια περίπου μέναμε στο κέντρο της πολής. Αποφασίσαμε να μείνουμε στο σπίτι του παππού που πέθανε και είναι μονοκατοικία. Από τότε που ήρθαμε εδώ η ζωή μας άλλαξε, ηρεμήσαμε γιατί εδώ είναι σαν χωριό. Μέσα στην πόλη αλλά κέντρο απόκεντρο 20 λεπτά από το κέντρο με λεωφορείο. Αυτός θέλει να φύγουμε και να ξαναγυρήσουμε στο παλιό το σπίτι μας πράγμα που δεν θέλει κανείς μας. Μας λέει ότι ήρθε εδώ για να κόψει τα ναρκωτικά και θέλει πάλι να φύγουμε. Πριν μερικά χρόνια είχε περάσει στο τει ηλεκτρολογίας στην Κρήτη και τον πήγαμε εκεί κάνοντας πολλά έξοδα και μέσα σε ένα εξάμηνο τα παράτησε και έφυγε. Δεν θέλει να κάτσει σε ένα μέρος φεύγει μια από εδω και μια από εκει αλλά οι μετακινήσεις του έχουνε έξοδα. Τώρα πάλι θέλει να φύγουμε και από εδώ ενώ αυτός ήτανε στην αρχή που ήθελε να έρθουμε. Έχει γίνει ανυπόφορος. Μας χτυπάει όποτε νευριάζει πολύ δυνατά σχεδόν θανατηφόρα και λέει ότι το κάνει εν βρασμό ψυχής και δεν το μετανιώνει. Προχθές παραπονιόταν που δεν έγινε κάτι ερωτικό με 2 κοπέλες που ήξερε πριν 10 χρόνια και η μαμά μου του είπε "ξεκόλλα σε δουλεύανε". Τι ήτανε να το πει αυτό της έριξε μια μπουνιά δυνατή στο κεφάλι. Με την ιδέα να φύγουμε από το σπίτι προς το παρόν ηρέμησε γιατί έχουμε ένα σκυλί 4,5 χρονών που θέλει προς το παρόν αυλή πράγμα που δεν έχουμε στο σπίτι μας στο κέντρο οπότε κατάλαβε ότι δεν μπορούμε να πάμε άμεσα αλλά μετά από χρόνια όταν ψοφήσει το σκυλί. Είναι πραγματικά ανυπόφορος δεν εργάζεται και όλο απαιτήσεις έχει. Δεν εκτιμάει την οικόγενεια που έχει και όλο προβλήματα μας δημιουργεί. Δεν τον αντέχω καθόλου ποτέ μου δεν τον άντεχα πάντα ήτανε ανυπόφορος. Από μικρό ήτανε ένα χαζό παιδί που έβαζε μουσική και ξεσήκωνε το σπίτι κάθε μέρα και μας χτυπούσε και λέει ότι εγώ και ο μπαμπάς τον χτυπάγαμε και μας κρατάει γινάτι από τότε. Όλο τα παλιά θυμάται που τον χτυπούσαμε επειδή δεν έτρωγε το φαϊ του και δεν διάβαζε τα μαθήματά του. Έλεος πια βαρέθηκα το ήτανε ένα χαζόπαιδο από μικρό και δημιουργούσε προβλήματα δεν το έβλεπε γιατί ρίχνει το φταίξιμο όλο σε μας. Είμαι πολύ άτυχη που έχω έναν τέτοιο αδερφό και που αναγκάζομαι να ζω μαζί του. Ζηλεύω πολύ τα αγαπημένα αδελφάκια. Επειδή είναι και άχρηστος νομίζω ότι τον χρεώθηκα για όλη την ζωή μου δεν πρόκειται να απαλλαγώ. Ίχνος καλοσύνης δεν έχει και δεν μπορώ να συννενοηθώ μάζι του. Ευτυχώς που έχω και τους γονείς μου που καταλαβαινόμαστε αλλιώς η ζωή μου μαζί του θα ήτανε κόλαση σε αυτό συμφωνούνε και οι γονείς μου που βαρυγγομάνε.
- 21-11-2014, 13:06 #2
Υπολογιζετε το σκυλι αλλα οχι ο ενας τον αλλο...σεβεστε το σκυλι (και πολυ καλα κανετε) αλλα η μεταξυ σας ευγενεια, σεβασμος, αγαπη, που ειναι? Μηπως ενας ψυχολογος σας βοηθουσε οικογενειακα να βρειτε τα αιτια. Γιατι φταιτε ολοι εξισου! Καποιο λογο εχετε που αντδρατε ετσι, εσεις παλιοτερα, εκεινος τωρα, και πρεπει αν τον βρειτε και να τον λυσετε...
21-11-2014, 14:13 #3
Κάνεις λάθος όλοι οι υπόλοιποι αγαπιόμαστε ο αδελφός μου ξεχωρίζει από την ομάδα μόνο λες και είναι άλλο σώμα.
21-11-2014, 14:24 #4
ολγα ο αδερφος σου εχει παει σε γιατρο?
εχει καποια ψυχικη νοσο?
21-11-2014, 14:30 #5
μα ειναι αλλο σωμα, ειναι ενας αλλος ανθρωπος που για καποιο λογο πραττει οσα κανει... ισως κι απο τα παιδικα του βιωματα, ισως απο τωρινα, ισως επειδη εχει ψυχικα την αναγκη βοηθειας.
21-11-2014, 14:32 #6hlias1988Guestπαιδια εχω φτασει και εγω στο σημειο να χτυπησω την μανα μου... το εχω μετανιωσει πικρα. εννοητε πως δεν το ξανα κανω.
21-11-2014, 14:37 #7
εμενα παλι οταν δεν ειμαι καλα την νυφη την πληρωνουν τα προσωπικα μου αντικειμενα και οι πορτες αλλα ευτυχως εχει πολυ καιρο να συμβει κατι τετοιο
21-11-2014, 14:39 #8hlias1988Guestdreamless εχω σπασει δυο φορες την κιθαρα μου. μετα πηρα αλλη και την εσπασα και αυτην.
21-11-2014, 14:42 #9hlias1988Guestεχει πολλα προβληματα ο κοσμος ρεεεεεεεεεεε! παιρνω δυναμη απο ολα αυτα παντως~!
21-11-2014, 14:49 #10
21-11-2014, 15:43 #11
21-11-2014, 15:57 #12
δηλαδη εσεις τον χτυπουσατε κ αυτος συνεχισε το ματς στον επομενο γυρο.. πιος ειναι τωρα καλυτερος απο ολους δε ξερω.. σας βλεπω ολους ετοιμους να παιξετε street figter campion edition στη παιχνιδοκονσολα μηπως τελικα ετσι θα ηρεμισετε ολοι κ θα γινετε καλα παιδια?
21-11-2014, 17:08 #13
ολγακι !η προσωπικησου ζωη είναι γουστοσου κι κουμαντοσου πως θα την κανεις,όμως κατά τη γνωμημου δεν πρεπει κανενας να ανεχετε κανεναν να τον χτυπα!!!όπως κι δεν πρεπει κανενας να ανεχετε να βλεπει καποιον αλλον να τον χτυπαν!!η βια από κάθε πλευρα κι προς κάθε μερια είναι ανυκουστο να τη αποδεχόμαστε!!ειμαστε υποχρεοι απέναντι στη κοινωνια που ζουμε να την καταδικαζουμε αλλα κι να αντιδραμε απέναντι σε αυτην! αυτά νομιζω κι πιστευω!,,,τωρα δεν μπορω να μπαινω σε κάθε σπιτι ουτε εχω τη δυναμη μα ουτε κι το δικαιωμα αυτό.
αποψημου είναι ότι το λαθος εγινε από αρχης!από τη πρωτη φορα που σηκωσε χερι πανωσου -κι στη μανασου- και εσυ το ανέχτηκες,,θα ηταν πολύ πιο ευκολα αν αντιδρουσες τοτες αποφασιστικα!αν του εδινες να καταλαβει πως δεν παιζει κατι τετοιο να ξανα γινει! δυστυχως οσο ευκολο είναι να το κοψεις τη πρωτη φορα τοσο δυσκολο είναι να το παψεις όταν περασουν χρονια!όταν πλεον του εχει γινει συνηθεια να σας χτυπα! πλεον είναι δυσκολο ,διοτι το θεωρει κατακτησητου,και θα πρεπει να το σταματήσεις με πλανο και με τροπο!όμως πωτες δεν είναι αργα για κατι τετοιο! πρεπει να το κανεις,για μενα είναι πανω από όλα!!πρωτα θα απετεις να σου φεροντε ολοι με αξιοπρεπεια κι με εκτιμηση !και υστερα θα ζητας να σε σεβονται,διοτι όταν ανεχεσαι την βια πανωσου η πανω σε αλλους ,δεν γινετε να εχεις αυτοεκτιμηση κι ακολουθα ουτες να μπορεις να κερδίζεις τους γυροσου!!πως θα αγαπήσεις τον εαυτοσου! αν σε βαρανε??πως θα τα κανεις όλα αυτά?
σορρυ για το θαρρος κι τον ειρμομου αλλα για μενα καποια πραματα είναι πολύ συμαντικα κι δεν βλεπω ευκολα δικαιολογιες όπως το ότι είναι χρηστης η το ότι τον χτυπάγατε μικρο,βλέπεις κι εγω ειμουν χρηστης για χρονια!!κι εγω εχω υποστεί βια, κι ξυλοδαρμούς όταν ειμουν μικρος αλλα κι μεγαλος! αλλα πωτες δε το ειδα -"αα ,αφου τις εφαγα κι εγω γιατι να μην βαραω κι εγω τους αλλους?"- απεναντίας το ειδα πως ότι δε θελω να μου κανουν ,ότι με ενοχλεί εμενα δε θα το κανω εγω σε καποιον συνανθρωπομου!
ευχομαι γρηγορα να παψει αυτή η βια ,ειτε σωματικη ειτε λεκτικη προς εσενα κι προς την μανουλασου! πιστευω πως θα είναι η αρχη για μια πιο χαρουμενη κι ομορφη συνεχεια στο δρομο της ζωηςσας
21-11-2014, 17:22 #14
Λίγο δύσκολο πάντως να του κόψω από την αρχή το συνήθιο να δέρνει αλήθεια το λέω. Μας έδερνε μέχρι σκοτωμού πολύ δυνατά, λες και ήθελε να μας σκοτώσει.
21-11-2014, 17:27 #15
ναι, αλλα εσεις δεν ειστε αδερφακια.... αυτος ειναι 30αρης κι εσυ 40αρα. μεγαλοι ανθρωποι...
νομιζω οτι και για σενα και για εκεινον κρατας και σκεφτεσαι ρολους ανηλικων.
δεν ξερω τι αλλο συμβαινει που μπορει να αφορα ψυχοπαθολογια και σιγουρα η βοηθεια ενος ειδικου θα σας ηταν πολυ χρησιμη.
αν υπαρχει κατι τετοιο, ειναι λογικο να μην μπορει να αυτονομηθει και να χρειαζεται να μενει με τους γονεις. πχ αν εχει ψυχικη ασθενεια.
γενικοτερα ομως, τα ορια και τις συμπεριφορες του θα επρεπε να τα ειχαν βαλει οι γονεις απο πολυ νωρις. τωρα ειναι λιγο αργα για διαπαιδαγωγηση και θα πρεπει να δουν τι θα κανουν για να προσπατευσουν τον εαυτο τους, αν γινεται βιαιος οπως περιγραφεις.
αυτο που μπορεις να κανεις για τον εαυτο σου, ειναι να κανεις τα αδυνατα δυνατα για να αυτονομηθεις. να βρεις δουλεια για να μενεις χωρις εκεινον.
αλλωστε κι εσυ στην ιδια μοιρα εισαι, ως προς την επιβαρυνση των γονεων.μιλας σαν να πληρωνεις κι εσυ τα εξοδα του, ενω η αληθεια ειναι οτι οι γονεις πληρωνουν και για τους δυο σας, απ οσα μας εχεις πει.