Results 1 to 15 of 20
Thread: φοβαμαι οτι θα παραλυσω
-
22-11-2014, 08:38 #1
φοβαμαι οτι θα παραλυσω
Καλημερα σας!
Με το ενα ματι πληκτρολογω με το αλλο κοιμαμαι, νοιωθωβ πολυ κουρασμενη.Τις τελευατιες μερες δε κοιμαμαι καλα.
Φοβαμαι!
Ας τα παρω απο τη αρχη (γτ μαλλον το γρηγορο μου μην για να μη σας κουρασω ηταν πολυ γρηγορο)
Ειμαι 30.Μεχρι τα 23 ημουν ενα παιδι που εσφιζε απο ζωη!Καπου εκει οταν ξεκινησα η δουλεια αρχισα να ζαλιζομαι φριχτα σε σημειο να θελω να πεσω.Αξονικη και τιποτα.Ιγχμοριο και αγχος!Μετα απο κανα χρονο αισιως 24 ενοιωθα κατι καψιματα στη πλατη μια αδυναμια και πηγα σε νευρολογο κατευθειαν(αν θυμαμαι καλα απο μονη μου-ηξερα απο τοτε ποια ειδικοτητα ειναι για τι).Κανω μαγνητικη και...τιποτα!εκει ερχεται η αρχη της φοβιας μου!Ο γιατρος αυτος λοιπον που ενω ειχε μια καθαρη μαγνητικη μου εδωσε καταρχην τηλεφωνικη διαγνωση(παρε και σε λιγο τηλ για να την δω και να τη ξαναδω τη μαγν)και τελικα χωρις να πει ξεκαθαρα τι εχω μου δινει κορτιζονη(παρε αυτο και θα σου φυγει-δια πασα νοσο και μ... κορτιζονη παιρνεις)Μου χτυπησε καμπανα γτ κορτιζονη παιρνεις και στη σκληρυνση.
Πηγα σε αλλους 5 νευρολογους εφτασα μεχρι Αθηνα και φυσικα αυτοι ουτε κατι εβλεπαν κλινικα ουτε στη μαγνητικη.Ολοι αγχος και σωματοποιηση.Ενας απο αυτους συγκεκριμενα μου πε για τον 1ο γιατρο οτι εχει κολημα με τη σκληρυνση και κανει σε ολους το ιδιο (το θεμα ειναι οτι ταραξε εναν ανθρωπο απο το πουθενα και μια για παντα).Ακολουθουν και αλλες μαγνητικες σε ολο το μηκος κεφαλι αυχενας πλατη κυριως με δικη μου πρωτοβουλια.Μεχρι περυσι τετοιο καιρο εκανα μαγνητικη που τη πληρωσα εγω.Τα τελευταια χρονια βγηκαν και αλλα συμπτωματα δε, οπως νοιωθω βαρυ το ποδι μου μουδιαζει και μενει για μερες ετσι,μουδιαζει το χερι...Ολα εν πασει περιπτωσει εχουν ¨"ειδωθει"με μαγνητικες.Τα τελευταια 3χρονια δε με βλεπει ενας νευρολογος-εμπιστευτηκα εναν που ειναι και γλυκος ανθρωπος και συζητησιμος και ξερει τη φοβια μου.Για να καταληξω,αυτο που μου χτυπαει καμπανακια οτι απ τη μια ειναι ψυχοσματικο ειναι οτι περυσι ειχα οτι εχω αυτη τη στιγμη π μιλαμε απο συμπτωματα εκανα τη μαγνητικη και περασε και για εναν χρονο δε θυμαμαι να χα ενοχλησεις.Φετος παλι τα ιδια!δε ιθελω να κανω μαγνητικη σε καμια περιπτωση για το κοστος ψυχικο κυριως, θελω να εμπιστευτω αυτον τον γιατρο και να παραμεινω εκει γτ το να γυρνας απο δω και απο κει σε μπερδευει(απ την αλλη λεω ομως και αμα κανει λαθος).Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι το εξης:αν περυσι ειχες το ιδιο συμπτωμα με φετος και το εψαξες και ειχες αγχος,φετος που τ χεις παλι,παλι απο αγχος ειναι?Θελω να πω που οριοθετηται το συμπτωμα απο αγχος με τη παθολογια(δε ρωταω ιατρικως αλλα εσας που βιωνετε το ιδιο-και καταλαβαινω πολυ καλα οτι ειναι δυσκολο να πεισθουμαι οτι δεν εχουμε τιποτα.
Τις τελευταιες μερες δε αγριευτηκα και απο κατι αλλο.Το καλοκαιρι ειχα λιγα δεκατα,37,2 για καποιες μερες.Κανω εξετασεις τα παντα ολα και κυριως μικροβια ιους και βρηκα οτι εχω αντισωματα για λοιμωδη μονοπηρυνωση(ποτε δε περασα τετοιο πραγμα) οχι την ασθενεια καθεαυτου.Μεσα απο σαιτ λοιπον συνδεουν τη μονοπυρηνωση με τη σκληρυνση.Επειδη οι ιοι ενεργοποιουν το ανοσοποιητικο και καμια φορα φερουν αυτοανοσα.Εν πασει περιπτωσει διαβαζοντας στο νετ, αν κανεις εξετασει τετοιων αντισωματων στον γενικο πληθυσμο το 90-95% θα ειναι θετικοι.Αρα αυτη η συνδεσμολογια και να αληθευει πρεπει να πεσεις στην ελαχιστη υποπεριπτωση γιατι μολις το 0,1%εχουν σκληρυνση.Το θεμα ειναι γιατι πολυ σας κουρασα εχω φρικαρει,δε κοιμαμαι και το κυριο ...δε ξερω τι να κανω.(και υποφερω....οπως οι περισσοτεροι εδω)
Υγ:Φαρμακα και ψυχοθεραπειες εχουν δοκιμαστει και εχουν αποτυχει παταγωδως.
Σας ευχαριστω πολυ,καταρχην που θα διαβασετε το μακροσκελες μηνυμα.Να στε καλα(ναμαστε)
- 22-11-2014, 13:36 #2
τοσο πολυ μπερδεμα το μηνυμα μου?
22-11-2014, 14:08 #3
Μπα , δεν προκειται να παραλυσεις , ουτε να παθεις κατι αλλο . Αντε καμμια βολτιτσα να τα ξεχασεις ολα . Με τοσες εξετασεις που εχεις κανει , πιο πιθανο ειναι να παθω εγω κατι που δεν εχω κανει καμμια , παρα εσυ .
22-11-2014, 14:18 #4
Καλησπερα.
Οταν λες οτι μεχρι τα 23 σου χρονια ησουν ενα παιδι γεματο ζωη και ανεμελια και μετα αυτο αντιστραφηκε, ειναι μπερδεμα.
Θελεις να πεις οτι μεχρι τα 23 ολα ηταν φυσιολογικα ;
Εσυ που αποδιδεις την εκκινηση των συμπτωματων ; Δηλαδη γιατι ξεκινησαν τα συμπτωματα με την εναρξη εργασιας ;
Επισης θελω να ρωτησω, τι ειναι εκεινο που σε ηρεμει , που σε κανει να νιωθεις σχετικα ωραια ;
Μηπως υπαρχουν καποια αλλα πιο περιεργα συμπτωματα που μπορεις να τα αναφερεις εδω ;
22-11-2014, 14:59 #5
οχι απλα φυσιολογικα,χαρουμενο,η ψυχη της παρεας.
με τη σκληρυνση μου χει κολησει επειδη καποτε γνωρισα μια κυρια που δε μπορουσε να σηκωσει ουτε ενα ποτηρι, μου τυπωθηκε η εικονα και με τις καταλληγες συγκυριες βγηκε.
Φοβαμαι την ελλειψη κινησης γιατι μια ζωη αθλουμαι.
Ξεκινησαν με αφορμη κατι οικογενιακο που με αγχωσε.Ισως και γιατι περασα απ την φοιτητικη ζωη στην ζωη των υποχρεωσεων.
Αυτα που με κανουν να περναω καλα και να ξεχνιεμαι ειναι¨: να χορευω-κυριως αυτο (κανω λατιν 6 χρονια), η γυμναστικη (πιλατες,διαδρομος,βαρη,aerial yoga) , να διαβαζω λογοτεχνια.
Αμα σου πω οτι κατα καιρους εχω ταχυκαρδιες αλλα δε τις δινω σημασια καποια στιγμη εκανα καρδιογραφημα και τελος.Μουδιαζω κυριως στο ενα ποδι, με πιανει μερες,παλια μουδιαζα και στο προσωπο, με εκαιγε η πλατη, ζαλαδες τρελες.αυτα οχι κατι αλλο.DTM ποσο χρονων εισαι?
22-11-2014, 15:01 #6
εσυ DTM εχεις ακουσει για μουδιασματα που να κραταν μερες απο αγχος.Ν εμπιστευτω τον γιατρο?τι να κανω με τις θεραπειες?υπαρχει κανα χαπι που σε πιανει?αν εχω δοκιμασει
22-11-2014, 16:05 #7
Ειμαι στην ηλικια σου.
Μαλλον το αντικειμενο σπουδης σου, δεν ηταν θετικης κατευθυνσης.
Στην δικη σου περιπτωση το αγχος περνει διαστασεις που του δινονται απο την φαντασια .
Η φαντασια λειτουργει σε ενα αλλο επιπεδο απο αυτο της λογικης. Περισσοτερη πληροφορια με λιγοτερη ταξη.
Η λογικη αντιθετα , λιγοτερη πληροφορια περισσοτερη ταξη.
Αν επικεντρωνουμε την προσοχη μας σε εσωτερικους στοχους , ενισχυουμε την φαντασια και την αταξια.
Η αταξια και η φαντασια πανε χερι - χερι.
Το σωμα εχει μιαν αρχικη κλιση που αυτη ενισχυεται ή αποδυναμωνεται αναλογα με τη χρηση.
Μηπως αν αποδυναμωνες την χρηση που κανεις τωρα στο σωμα, που σωμα ειναι και το μυαλο , θα μπορουσες να αποδυναμωσεις και τα συμπτωματα;
Δηλαδη εισαι ανθρωπος της κινησης , του χορου, της Yoga, του μυθιστορηματος . Εισαι ανθρωπος που αναπτυσεις την φαντασια, και απ' οτι φαινεται εχεις προδιαθεση σε αυτο.
Αυτο δεν ειναι αρνητικο. Ειναι εσυ. η λειτουργια σου.
Μην προσπαθεις να αλλαξεις.
Προσπαθησε να εισαι ο εαυτος σου , οπως εισαι. Αλλιως θα σου λεγα τραβα και γινε θετικος (λογικη-μαθηματικα-φυσικη-αναλυση-λογοκρισια-ελεγχος-ανεπτυγμενη συνειδηση)
22-11-2014, 17:16 #8
κοινωνικη η επιστημη μου, καποιοι τη θεωρουν θετικη αλλα ειναι κοινωνικη.ΜΟΥ ΛΕΣ να παρατησω τη δραστηριοτητα μου,να την ελαττωσω?δε καταλαβα.σκεφτομαι τοσο παραλογα?
22-11-2014, 19:30 #9
εχεισ πολυ αγχοσ ζησε μεχρι να πεθανεισ και οπωσ θα λεγε και ο φιλοσ μασ ο χαουζ το καλο με τη ζωη ειναι οτι εχει ποιοτητεσ με απλα ελληνικα
και να παραλυσεισ πραγμα δυσκολο παλι θα ζεισ μη στεναχωριεσαιΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-11-2014, 19:38 #10
elis μου κανες τη καρδια περιβολι!μια συμβουλη μια λυση κανεις!:-(
22-11-2014, 19:39 #11
νιωθω οτι θα μου κοπουν τα γονατα απο το αγχος, σε νιωθω εν μερη, ισως ετσι ειναι η παραλυση που φοβασαι!
22-11-2014, 19:45 #12
οχι ακριβως μελινα,απλα νοιωθω οτι εχω σκληρυνση και φοβαμαι την αναπηρια κυριολεκτικα
22-11-2014, 19:47 #13
γτ τι φοβασαι την αναπηρια;
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-11-2014, 19:48 #14
τα αποτελεσματα των εξετασεων σου εδειξαν κατι τετοιο η το φοβασαι αναιτια?
22-11-2014, 19:54 #15
για να τελειωνουμε και με σενα στα γρηγορα και αναπηρη να γινεισ παλι θα κανεισ τα ιδια πραγματα απλα πιο δυσκολα
και τι ενοοω παλι θα μπορεισ ν δουλευεισ λιγο να κανεισ σχεσεισ και να διασκεδαζεισ και να περνασ καλα στον ιδιο βαθμο που περνασ και τωρα αυτο μετα απο καποια χρονια φυσικα
γτ μη μου πεισ οτι τωρα περνασ γαματα γτ δε θα σε πιστεψωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))