Results 1 to 15 of 109
Thread: Φοβάμαι πως δε θα τα καταφέρω
-
10-11-2007, 20:40 #1
Φοβάμαι πως δε θα τα καταφέρω
Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να περνάει περιόδους με καταθλιπτικά συμπτώματα
Μερικές φορές, συνήθως στο τέλος των καταθλιπτικών περιόδων αισθανόμουν να γίνεται ένα κλίκ μέσα μου από κάποιο γεγονός , μια φράση ένα ερέθισμα τέλος πάντων ,(συνήθως κάτι που είχε να κάνει με την τόνωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό μου και του αισθήματος της συναισθηματικής κάλυψης/αποδοχής/ασφάλειας)
που με γέμιζε με ξαφνική αισιοδοξία και διάθεση για διάβασμα , για δουλειά για … στόχους .
Το παράξενο είναι ότι μολονότι βασανίζομαι πολύ και βιώνω πολύ τραυματικά τις περιόδους με τα συμπτώματα της κατάθλιψης μονάχα τότε νιώθω πιο κοντά στον πραγματικό μου εαυτό νιώθω πιο συγκεντρωμένη στον ‘πυρήνα’ μου στην ‘αλήθεια’ μου , και μάλιστα όταν είμαι κοντά στο όριο να περάσει αυτή η φάση αποζητώ πολλές φορές να την παρατείνω … λες και θέλω να βασανίζομαι ....
Τρελαίνομαι στην ιδέα και μόνο της απόρριψης/εγκατάλειψης και όταν συμβαίνει αυτό πυροδοτείται μέσα μου ένας μηχανισμός εσωστρέφειας και τάσης να το χρεώνομαι σαν προσωπικό φταίξιμο, ανεπάρκεια, ανικανότητα ,συναισθήματα αναξιότητας ….
Κλείνομαι βαθειά στον εαυτό μου και βιώνω πολύ βασανιστικά συναισθήματα μέχρι και αυτοκτονικές τάσεις ενίοτε …
Γενικά είμαι εσωστρεφής και μάλλον χαμηλών τόνων ( ως προς το να εκφράζω οργή, επιθετικότητα ή ‘αγενή’ συμπεριφορά ακόμα και εκεί που φυσιολογικά θάταν .. ‘αναμενόμενη&#8217λόγω ‘παιδείας’ αλλά και λόγω επιλογής τις περισσότερες φορές .
Όλη αυτή η φόρτιση η σωρευμένη μέσα μου ήταν δύσκολο να βρει προς τα έξω διέξοδο ή αν κάποτε συνέβαινε τις περισσότερες φορές θάταν σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο και συνήθως έτσι «έχανα τα δίκιο μου» .
Τους τελευταίους μήνες ένα γεγονός απόρριψης και ο φόβος εγκατάλειψης (από ανεξάρτητα μεταξύ τους συμβάντα) είχε αποτέλεσμα να νιώσω τόση ασφυξία και τέτοια αισθήματα «φυγής» και . «αυτοκαταστροφικότητας» οδηγώντας με παράλληλα σε κινήσεις που δύσκολα με κάνουν να αναγνωρίζω τον εαυτό μου πίσω απ΄ αυτές…( σε ‘άνισες’ και ενίοτε ‘ανορθόδοξες’ σχέσεις και συμπεριφορές, απομόνωση από τους δικούς μου γενικά, τάσεις να γκρεμίσω κάθε γέφυρα με τον ‘κόσμο’ και τις ‘αξίες’ μου … ) .
Πρόσφατα βίωσα άλλη μια απόρριψη/εγκατάλειψη με το τέλος μιας σύντομης αλλά πολύ έντονης και βιωματικά πρωτόγνωρης για μένα σχέσης.
Αυτό με έφερε σε νέα αδιέξοδα , σε σύγκρουση με τον ίδιο μου τον εαυτό, σε ενοχικά συναισθήματα ακόμα και σε αυτοκτονικές τάσεις . Τώρα βρίσκομαι σε μια ‘αφασική’ περίοδο χωρίς στόχους και διάθεση για κάθε δραστηριότητα –ακόμα και τις απόλυτα καθημερινές και αναγκαίες (π.χ. φαγητό), ενόχληση από τη μουσική , από το φως , πόνους στο στήθος και πνίξιμο στο λαιμό,αδυναμία να συγκεντρωθώ, καμία επαφή με τηλεόραση, εφημερίδες και το βασικότερο: τα βράδια , με όσο κούραση και αν έχω πέσει για ύπνο, γύρω στις 3.00 ξυπνάω και μέχρι το πρωί είμαι σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου/ξύπνιου.
Πριν τρείς βδομάδες , για πρώτη μου φορά , άρχισα ψ/θεραπεία . (Ψυχαναλυτική προσέγγιση)
Οι τρεις μέχρι τώρα συνεδρίες ήταν διερευνητικές , μόνο εγώ μιλάω χωρίς να γίνεται κάποιος εποικοδομητικός διάλογος που θα μπορούσε να με ανακουφίσει κατά κάποιο τρόπο . Ακόμα δε μου έχει πει πως αξιολογείται/κατατάσσεται η περίπτωσή μου, αλλά χωρίς να είμαι ειδικός στη διαφορική διάγνωση κάνω σκέψεις πάνω σ΄ αυτό και με βρίσκω μεταξύ κατάθλιψης , μεταιχμιακής διαταραχής (χωρίς εξωτερικές .. \'εκρήξεις΄), ενδεχομένως και κάτι άλλο που δε μπορώ να εντοπίσω ακόμα .
Ο τρόπος που θα δουλέψουμε μου είπε είναι δύο συνεδρίες την εβδομάδα και με ρώτησε ‘πώς περιμένω να βοηθηθώ απ αυτές’.
Αισθάνθηκα αμήχανα … δεν ήξερα τι απάντηση να δώσω …
Ρώτησα σχετικά με τον ύπνο και μου είπε απλά : Ναι αυτό είναι ένα πρόβλημα ..
(χωρίς αναφορά σε φαρμακευτική αγωγή ή έστω σε κάποιο τρόπο ‘χειρισμού&#8217.
Μετά απ αυτό αισθάνομαι ..’ανασφάλεια’ σχετικά με το τι μπορώ να περιμένω ή με το αν αυτή η Ψ/θεραπευτική προσέγγιση είναι κατάλληλη για τη δική μου περίπτωση .
Νοιώθω πολύ άσχημα … νομίζω δε θα τα καταφέρω ….
- 10-11-2007, 20:55 #2
psychangel,καταρχήν καλώς ήρθες
καταλαβαινω τις ανησυχιες σου σχετικά με τη θεραπεια που ακολουθεις αν κ προσωπικά ποτέ δεν ακολουθησα αυτη τη θεραπευτικη οδο.Απο οσο γνωρίζω ομως στην ψυχανάληση,ο ψυχαναλητης δεν παρεμβαινει σχεδον καθόλου....ειναι λοιπον στο χέρι σου να δεις πως θα παει...δεν χρειαζεται να περάσει ενας χρόνος για να δεις αν θα δουλεψει η μεθοδος αυτη σε σενα.Γνωμη μου ειναι να μεταφέρεις τη δυσπιστία ή την αμφιβολια σου κ οι επομενες συνεδριες θα σου δώσουν την απαντηση που ψάχνεις.
Μπραβο σου που βρήκες τη δύναμη να αναζητήσεις βοηθεια ωστε να ανακαλύψεις το τι και πως σε κανει να αδρανεις κ να βουλιάζεις.Καλή δύναμη σου εύχομαι και κάτι τελευταίο: τώρα νομίζεις πως δεν θα τα καταφέρεις...ξέρεις ποσοι αλλοι το πίστευαν αυτο μα προχώρησαν?πολλοικαποιοι βρίσκονται κ σ αυτο εδω το φόρουμ
πίστεψε σε σενα:ηδη εκανες ενα σημαντικο βήμα!
10-11-2007, 21:05 #3
ποσο χρονων εισαι?
10-11-2007, 21:19 #4
Sofia, σ\' ευχαριστώ για τα λόγια σου , μου δίνουν κουράγιο και το χρειάζομαι ιδιαίτερα τώρα !
Όταν ρωτησα στην πρώτη συνεδρία για τον τρόπο που δουλεύει η γιατρός (ψυχίατρος/ψ-θεραπεύτρια)
μου διευκρίνησε οτι δεν είναι \"ψυχανάλυση\" αλλά \"ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία\" και μ΄αφησε να καταλάβω οτι υπάρχει διαφορά μεταξύ τους .
Βεβαια ξέρω οτι αυτή η προσέγγιση βασίζεται στις αρχές της ψυχανάλυσης αλλά φαντάζομαι
θα υπάρχει κάποια σαφής διαφοροποίηση της μιας από την άλλη.
Επέλεξα αυτή τη γιατρό μετα από σύσταση γνωστού μου ατόμου που βρίσκεται στο χώρο αυτο και γνώριζε
προσωπικά τη δουλει\'α της και το γεγονός οτι είχε κάνει πολύ καλή προσωπική δουλειά (εννοω προσωπική της
ψ/θεραπεία)
Το γεγονός οτι είμαι σε μια ψυχολογική κατάσταση που είναι ήδη σε \'έξέλιξη΄και οχι σε φάση \'υφεσης\' με κάνει να
νιώθω πολύ άσχημα και με απελπίζει το ενδεχόμενο να μην έχει αποτέλεσμα αυτή η θεραπεία και ενώ θα έχει χαθεί πολυτιμος χρόνος (... ποιος-ζει-ποιος-πεθαινει μέχρι τότε) να πρέπει να ψάχνω για άλλο θεραπευτή και να ξαναβγάζω τα .... \'σώψυχά μου\' πάλι απ΄την αρχή .. (κάτι που ήδη μου είναι εξαιρετικά δυσκολο και το παλευω ήδη για να τα πω έστω και για μία φορά όπως κάνω τώρα) ....
10-11-2007, 21:28 #5
psychangel,
σε ευχαριστώ κ γω
καταλαβαινω τί εννοεις...βγαζεις το \"σωψυχα\" σου τωρα, ξέρω ειναι εξαιρετικά δύσκολο...το χω περάσει αυτο, δεν σου μιλάω απο την απ έξω ή θεωρητικα (να χαμε να λεγαμε....)
ειναι σημαντικο να νιωσεις ανακουφιση τώρα που ολο αυτο βρίσκεται σε φάση ύφεσης...
Το οτι σου τη σύστησε αλλο άτομο που εμεινε ευχαριστημενο εχει τη σημασία του. Ομως αλλο αυτός/ή κι αλλο εσύ...Δεν κανουν σε ολους τα ιδια πραγματα,ας πουμε ποσο διαφορετικη εντυπωση μπορει να εχεις εσυ κ ενας άλλος για το ιδιο άτομο. Το θέμα του ψυχοθεραπευτή ειναι ιδιαιτερα ευαισθητο κ ουσιαστικα εσύ κ κανεις αλλος θα ξερεις αν ειναι καλος ή οχι ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Αυτο δεν θέλει κ πολλες συνεδριες για να το καταλαβεις. Πίστεψε με,αξίζει τον κόπο (ΑΝ χρειαστει) να ξαναπροσπαθήσεις αλλου. Αλλα -γνώμη μου-δωσε λίγο χρονο εαν κ εφοσον νιωθεις οτι κάτι έχει να σου πει η πορεια της ψυχοθεραπειας.
10-11-2007, 21:40 #6
Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ είμαι σε φάση ύφεσης αυτή τη στιγμή αλλά ΕΝΩ εξελίσσεται ακόμα η φάση της κατάθλιψης (ή ότι άλλο είναι αυτό !)
Το άτομο που μου σύστησε τη γιατρό δεν την είχε ψ/θεραπεύτρια αλλά είναι συνάδελφός της που είχε στείλει
σ΄ αυτήν δικά του άτομα για θεραπεία και είχαν καλα αποτελέσματα.
Ναι ,έχεις δίκιο χρειάζεται χρόνος ...
και σ΄ αυτή τη θέση που είμαι -μη μπορώντας να κάνω κι αλλιώς- θα δώσω χρόνο και όπου βγει ...
αλλά να μωρέ ... χάνω το κουράγιο μου γιατί με παίρνει από ... κάτω ...
Anyway !
10-11-2007, 21:52 #7
psychangel,
το ΔΕΝ μου ξέφυγε στην απαντηση μου,αυτο εννουσα κ εγω
Να μου επιτρέψεις: οι συνάδελφοι ψυχολογοι δεν ξέρω αν ειναι οι κατάληλλοτεροι για να κανουν τέτοιες συστάσεις,νομίζω οτι αυτο μπορουν να το κρινουν καλυτερα οι θεραπευομενοι!
Χρειάζεται χρονος,αλλα υπάρχει κ ενα όριο χρονικο. Κι αυτο θα το θέσεις εσυ! Μην ξεχνας,εσυ θα το νιώσεις κ κανεις αλλος....θα δεις. Μπορεις να απευθυνθεις κι αλλου πριν να ειναι αργα..υπάρχουν επιλογές,πίστεψε με
10-11-2007, 22:09 #8
Originally posted by Sofia
psychangel,
... υπάρχει κ ενα όριο χρονικο. Κι αυτο θα το θέσεις εσυ! Μην ξεχνας,εσυ θα το νιώσεις κ κανεις αλλος....θα δεις.
κάπως έτσι το εννοείς ? ή απλά θα το κρίνω από το πως θα νοιώθω εγώ.
Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα είναι σαν να βάζουμε από κοινου ένα \'στόχο΄για να δουλέψουμε και όχι να είναι έτσι στο ... αόριστο και όσο πάρει.
Είναι θεμιτό αυτό (δηλ είναι κάτι που κουβεντιάζεται με τον θεραπευτή ?) ή είναι κάτι που θα με φέρει σε δύσκολη θέση απέναντί της και ίσως αυτό λειτουργήσει ανασταλτικά στη συνεργασία μας
Originally posted by Sofia
Μπορεις να απευθυνθεις κι αλλου πριν να ειναι αργα..
..υπάρχουν επιλογές,,πίστεψε με
10-11-2007, 22:21 #9
μπορεις να της πεις οτι εσύ θέλεις....οτι νιωθεις εσύ κ οπως σου βγαινει!Γιατι να σε φέρει σε δύσκολη θέση?Λογικο ειναι να εχεις ερωτήματα,αμφιβολίες, ανησυχίες...ειδικα οταν δεν νιωθεις καλα!
αν νιωσεις οτι θέλεις να αλλαξεις ειδικο, ολο κ κατι θα βρεθει.μπορει να σου προτείνουν αλλα μέλη του φόρουμ αυτου, αναλογα με την πόλη που ζεις! μην ανησυχεις γι αυτο!ενα δύσκολο βήμα το έκανες ήδη....
10-11-2007, 22:29 #10
σ΄ευχαριστώ Sofia μου ..
κάνω πολλά \'δύσκολα\' βήματα τελευταία στη ζωή μου , πολλές αλλαγές
σ΄ευχαριστώ για τα λόγια σου μου δίνεις πολύ κουράγιο ...
νάσαι καλά ..
10-11-2007, 22:54 #11
Ενταξει δεν ειναι και πολυ ασχημα τα πραγματα
Αυτο που θα ειναι ασχημο ειναι να μην αρχιζεις να σκεφτεσαι οτι πρεπει να βαλεις ενα φρενο σε ολο αυτο τον αρνητισμο.
Δεν αντιλεγω οτι υπαρχει μια σχετικη αρνητικη κατασταση (πχ αυτο με την σχεση που αναφερες) ομως θα πρεπει να συνυπολογισεις οτι αυτη εχει αφετηρια κυριως απο εσενα και εκπεμπεται προς τους γυρω σου.
Με συνεπεια να απομακρυνεται κοσμος, να μην μπορεις να διαχειριστεις ψυχραιμα καθημερινα μικρα η μεγαλα προβληματα που προκυπτουν.
Μην βασιζεσαι στους ψυχολογους για να σου λυσουν τα προβληματα σου αλλα παιξε με τον εαυτο σου.
Απλοποιησε τα συνθετα πραγματα που εχεις καταχωρησει στο μυαλο σου.
Αγνοω με τι εμμονές εχει φορτωθει αλλα πρεπει να τις βαλεις κατω μια προς μια.
Η αυτοτιμωρια πολλες φορες λειτουργει στο να καθαγιασει αυτα που νομιζουμε οτι εχουμε σφαλει.
Στην ουσια αυτο ειναι μια απατη, μιας και κανεις δεν φταιει σε τιποτα μιας και ολοι ειμαστε ενα μικρο κομματι ενος παζλ και παιζουμε ενα συγκεκριμενο παιχνιδι.
Ωστοσο δεν εχει νοημα να κανουμε ψυχαναλυση εδω, οσο του οτι να κανεις μια νεα αρχη σκεψης, αρχισε να ζεις διαφορετικα απο αυριο κιολας. Η αλλαγη αυτη ειναι και η λυση στο προβλημα σου.
Τελος επειδη εισαι σε αρχικο σταδιο φροντισε να κινηθεις αμεσα χωρις χρονοτριβες.
Τα αδιεξοδα που τα αφηνεις αυριο γινονται βουνα. Τα βουνα για να μετακινηθουν θα αναγκαστεις να παρεις φαρμακα και μετα ειναι ακομα περισσοτερο δυσκολο να ξεφυγεις.
Εν ολιγεις, οσο πιο γρηγορα αρχιζεις τοσο πιο ευκολα θα ειναι.
Καλα κουραγια.
10-11-2007, 23:40 #12
Originally posted by krino
.....υπαρχει μια σχετικη αρνητικη κατασταση (πχ αυτο με την σχεση που αναφερες) ομως θα πρεπει να συνυπολογισεις οτι αυτη εχει αφετηρια κυριως απο εσενα και εκπεμπεται προς τους γυρω σου.
Με συνεπεια να απομακρυνεται κοσμος, να μην μπορεις να διαχειριστεις ψυχραιμα καθημερινα μικρα η μεγαλα προβληματα που προκυπτουν.
Μην βασιζεσαι στους ψυχολογους για να σου λυσουν τα προβληματα σου αλλα παιξε με τον εαυτο σου.
Αν είχα την ικανότητα να απλοποιήσω τα σύνθετα από μόνη μου , θάμουν πολύ περήφανη για τον εαυτό μου ...
κι αυτό γιατί θάχα πετύχει την ... \'υπέρβασή\' μου δηλ. να με ... \' αυτοαναιρέσω \' να ‘αποδομήσω΄ και να ανασυνθέσω το \'εγώ΄ μου που με τόση .. \' σπουδή ΄ και ΄ ‘πολυπλοκότητα΄ έχτισα τόσα χρόνια ...
Δεν είναι λίγο αυτό ... αντίθετα -για μένα πάντα- μοιάζει να είναι too much για να το κάνω μόνη μου χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού ...
Κι αυτό είναι που με αγχώνει ... Με ποιόν ειδικό ?, σε πόσο καιρό ?, θα τα καταφέρω ?
να κανεις μια νεα αρχη σκεψης, αρχισε να ζεις διαφορετικα απο αυριο κιολας. Η αλλαγη αυτη ειναι και η λυση στο προβλημα σου.
Με \"διαταραχή διάθεσης\" με τι διάθεση να τα δουλέψω αυτά ?
Αυτό είναι το πρόβλημα μου (νομίζω ), στη φάση που είμαι αισθάνομαι σαν την \'ίσια γραμμή΄ στο μόνιτορ του καρδιογράφου .... πλήρης αδράνεια ...
συν όλα τα υπόλοιπα άσχημα συναισθήματα ....
Καλα κουραγια.
11-11-2007, 01:07 #13
Originally posted by psychangel
συμφωνώ και σαφως καταλογίζω το βάρος σε μένα ... αυτό ξέρω να το κάνω Πολύ Καλά ...
αααα ολα και ολα για να τα παμε καλα!
το αυτομαστιγωμα οσο μιλαμε μαζι θα το κοψεις.
Καταρχην ποτε κανεις δεν φταιει αποκλειστικα για κατι, ειναι αδυνατον να συμβει αυτο, αν θες ειναι νομος της φυσης.
Αλλα ασχετα απο αυτο δεν μας ενδιαφερει ποιος φταιει.
Αν λοιπον ξερεις να κανεις καλα το να βρισκεις σε τι φταις, προτιενω να αρχιζεις να κανεις καλα στο να βρισκεις σε τι δεν φταις.
οκ καμια αντιρηση, βασισου παντου, ακομα και στο μπακαλη της γειτονιας σου αν νομιζεις.
Κρατησε το παρον τοπικ σαν ημερολογιο, θα γραφουμε τις εντυπωσεις μας και σε ενα Χ διαστημα θα το διαβαζεις απο την αρχη για να βλεπεις τις μεταβολες σου.
Αν είχα την ικανότητα να απλοποιήσω τα σύνθετα από μόνη μου , θάμουν πολύ περήφανη για τον εαυτό μου ...
δεν βλεπω το λογο να μην το κανεις.
Η ικανοτητα ξερεις δεν φυτρωνει ετσι γιατι εχει λιακαδα.
Θελει εξασκηση και το κυριοτερο απο ολα πρεπει απο καπου να αρχισεις.
Εχεις προσπαθησει να κανεις μισο βημα?
Αν οχι δεν νομιζεις οτι πρεπει να αρχισεις να το μελετας?
κι αυτό γιατί θάχα πετύχει την ... \'υπέρβασή\' μου δηλ. να με ... \' αυτοαναιρέσω \' να ‘αποδομήσω΄ και να ανασυνθέσω το \'εγώ΄ μου που με τόση .. \' σπουδή ΄ και ΄ ‘πολυπλοκότητα΄ έχτισα τόσα χρόνια ...
εισαι πολυ απαιτητικη με τον εαυτο σου.
Θες λαθη ετων να διορθωθουν με ενα κλικ!
σορρυ αλλα δνε γινεται ετσι, πρεπει να το χωνεψεις οτι θα δυσκολευτεις να τα φερεις τα πραγματα στα ισα του.
Επισης πρεπει να χωνεψεις οτι αυτη η δουλεια θα γινει κανοντας δουλεια μυρμηγκιου, σπορο σπορο....
Δεν είναι λίγο αυτό ... αντίθετα -για μένα πάντα- μοιάζει να είναι too much για να το κάνω μόνη μου χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού ...
εδω δεν ξερω αν μπορω να σου προτεινω κατι.
Φυσικα μπορεις παντα να λες τις σκεψεις σου και να τις συζηταμε, αν αυτο σε βοηθαει....
Κι αυτό είναι που με αγχώνει ... Με ποιόν ειδικό ?, σε πόσο καιρό ?, θα τα καταφέρω ?
ο μονος ειδικος εισαι εσυ και κανεις αλλος.
θα πρεπει να αρχιζεις να βασισεσαι στον εαυτο σου κατι που εχεις ξεχασει και πως γινεται.
Δεν ειναι ομως ακατορθωτο, θα δεις οτι αμα κανεις μιση προσπαθεια, αυτο θα το νιωσεις σαν μια μεγαλη σου νικη!
να κανεις μια νεα αρχη σκεψης, αρχισε να ζεις διαφορετικα απο αυριο κιολας. Η αλλαγη αυτη ειναι και η λυση στο προβλημα σου.
αυτα θα τα βρουμε στην πορεια, λοιπον αρκετα στοιχεια για να πει κανεις πως θα μεθοδευσει την ζωη του.
Στην πορεια θα εχουμε να πουμε περισσοτερα.
Με \"διαταραχή διάθεσης\" με τι διάθεση να τα δουλέψω αυτά ?
Αυτό είναι το πρόβλημα μου (νομίζω ), στη φάση που είμαι αισθάνομαι σαν την \'ίσια γραμμή΄ στο μόνιτορ του καρδιογράφου .... πλήρης αδράνεια ...
συν όλα τα υπόλοιπα άσχημα συναισθήματα ....
Καλα κουραγια.
τα θενκς στο τελος αμα ολα πανε καλα....
11-11-2007, 01:40 #14
Συμφωνώ με Krino. Ο θεραπευτής δεν είναι Θεός. Είναι συμπορευτής στο δρόμο σου. Απλά θα σε βοηθήσει λίγο καθώς ψάχνεις να τον βρεις για να μην χαθείς στην πορεία. Όσο για τα πολλά προβλήματα, διαχώρισέ τα και λύσε ένα κάθε φορά(για να μη γίνει το μυαλό μαρμελάδα). Σκέψου λίγο τις αιτίες που σου έριξαν την αυτοπεποίθηση μήπως είναι πλαστές κατά βάθος. Μην εμπιστεύεσαι την κρίση σου όσον αφορά την αυτοπεποίθηση. Για ρώτα και κάναν άλλον μήπως αξίζεις και δεν τόχεις καταλάβει.
Δες την χαρά στα απλά της ζωής.
Το κυριότερο.......θυμήσου τον εαυτό σου όταν ήταν χαρούμενος, παλιά, παιδί.....όταν είσουν \"καλά\". Από που αντλούσες χαρές τότε; Δοκίμασε να τις ξαναγευτείς. Η γεύση αυτή μένει αναλλοίωτη.
11-11-2007, 12:26 #15
Να πω εδω, πως δεν αναφέρθηκε πουθενα νομίζω ουτε απο την psychangel οτι ο θεραπευτης ειναι θεος,κανει μαγικα ή οτιδήποτε παρεμφερές. Οταν ομως ο κοσμος χάνεται γύρω σου -για πράγματα ή λογους που οι αλλοι δεν μπορουν ή δεν θέλουν να καταλαβουν, έχεις τη δική σου ώρα που μπορεις να αποφορτιστεις. Που αυτος θα σε ακουσει.Θα ακουσει ομως (αν δεν ακουει Psychangel καντην με ελαφρα). Για καποιους αυτο μπορει να φαινεται μια απίστευτη βλακεια, για καποιους αλλους ομως αυτο εχει λειτουργήσει.Και μάλιστα πολυ!
Και τέλος, μπορει να πω -το λεω και γω-σε καταλαβαινω. Ομως πληρως δεν μπορει να καταλαβει κανεις:εσυ εισαι εσυ, εγω ειμαι εγω κ παει λέγοντας. Μπορω να ρθω πολύ κοντα σου όμως υπο συνθηκες συγκεκριμενες....
Psychangel, μπορει τωρα να νιωθεις φρικτά...στην πορεία της ψυχοθεραπειας και πολυ πριν το τέλος ή και τη μέση της μπορει να νιωσεις καλύτερα απο ποτε...και πριν τα διάφορα καταθλιπτικα επεισοδια...οχι γιατι ο ψυχοθεραπευτής σου ειναι θεος,αλλα καλος επαγγελματιας και ΚΥΡΙΩΣ επειδή εσυ θα θελήσεις κ θα πιστέψεις σε σενα και στην αναγκη σου να απαλλαγεις απο οτι σε βαραινει κ σου γεμιζει το κεφάλι κ την ψυχη με ενοχες κ στεναχώριες!
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)