Results 1 to 5 of 5
Thread: τικ και αγχος
-
27-11-2014, 22:25 #1
τικ και αγχος
Καλησπέρα.
Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη συμβουλή σας, αν είναι δυνατόν.
Ο σύζυγος μου παρουσιάζει τα τελευταία 5 χρόνια τικ στο πρόσωπο. Τα 2 τελευταία χρόνια όμως έχουν επιδεινωθεί πολύ. Για την ακρίβεια, γίνονται περισσότερα και συχνότερα. Είναι γενικά αγχώδης αλλά πλέον τα παρουσιάζει και σε στιγμές ξεκούρασης και διασκέδασης. Το έχουμε συζητήσει και μου λέει ότι προσπαθεί να τα ελέγξει, αλλά μάταια. Επιπλέον, αρνείται να επισκεφθεί κάποιον ειδικό.
Έχετε κάποια συμβουλή; Ο κατάλληλος για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάποιος νευρολόγος ή ψυχίατρος; Υπάρχουν τεχνικές για να ελεγχθούν;
Με προβληματίζει πολύ το συγκεκριμένο θέμα, έχω κοιτάξει στο internet αλλά ίσως κάποιος που έχει βιώσει αντίστοιχο θέμα θα μπορούσε να μου πει τη γνώμη του.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
- 27-11-2014, 23:40 #2
τα τικ είναι πολυ εκνευριστικά γι αυτούς που τα έχουν και νομίζω πως είναι και αδύνατον να ελέγξεις έτσι από μόνος σου... και ίσως όσο το προσπαθείς και αγχώνεσαι να γίνεται πιο έντονο... απ' την στιγμή που ο ίδιος όμως δεν ενοχλείται τόσο ώστε να θέλει να πάει σε ειδικό δεν νομίζω πως μπορείς να τον πας με το ζόρι... εγώ πάντως θα ξεκινούσε με νευρολόγο... θα το δεχτεί μάλλον και πιο εύκολα από ψυχολόγο.... αν και πιστεύω πως με την ψυχοθεραπεία όλα τα σωματικά προβλήματα περνάνε ή μείωνονται... επίσης αν είναι επιφανειακό το τικ... αν είναι μόνο το φρύδι πχ περνάει με μποτοξ
28-11-2014, 00:27 #3
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Κι εγώ σε νευρολόγο προσανατολίζομαι μήπως και το δεχτεί πιο εύκολα. Σαφώς δεν μπορώ να τον πάω κάπου με το ζόρι άλλωστε. Το μπότοξ δεν τον καλύπτει στην περίπτωση των τικ που παρουσιάζει...
Επειδή δυστυχώς είναι αρνητικός στην ψυχοθεραπεία, διάβαζα για εναλλακτικές θεραπείες όπως βελλονισμό (μήπως και του φανούν λιγότερο αγχωτικές από μια επίσκεψη σε γιατρό), αλλά είμαι άσχετη και δεν ξέρω αν όντως έχουν αποτέλεσμα.
28-11-2014, 00:46 #4
Bασικα τι τικ ειναι αυτο? τι κανει δηλ στο προσωπο? Μηπως εσυ το ερμηνευεις σαν τικ? Γιατι για να μη θελει να το διορθωσει μηπως δεν ειναι τικ.
28-11-2014, 18:50 #5