τι να κάνω όταν μου λένε ψέματα?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Senior Member

τι να κάνω όταν μου λένε ψέματα?

Παρακαλώ, θα ήθελα τη γνώμη και τη βοήθειά σας. Εδώ και πολλά χρόνια με κοροϊδεύουν κάποιοι άνθρωποι και δε μου λένε την αλήθεια, και δεν ξέρω πώς να τους αντιμετωπίσω. Έχω 4 χρόνια που μετακόμισα στην Αθήνα, γιατί στην προηγούμενη δουλειά μου είχα προβλήματα. Εδώ αν και ήρθα με όρεξη και διάθεση να εργαστώ, από κάποια στιγμή και μετά ξεκίνησαν οι δυσκολίες. Τώρα τελευταία οι ανώτεροι αλλά και συνάδελφοί μου αφήνουν υπονοούμενα ότι με έχουν διώξει ή ότι με έχουν υποβιβάσει (λόγω της συμπεριφοράς μου ή ψυχολογικών προβλημάτων) ή ότι φαίνομαι σε άλλη υπηρεσία, κοντεύουν να με τρελάνουν............έχω κάνει αίτηση για μετάθεση, για να φύγω πάλι, με διαβεβαιώνουν ότι όλα πάνε καλά αλλά ανησυχώ πλέον γιατί μου έχουν πει πάρα πολλά ψέματα........έχω απελπιστεί.............τι με συβουλεύετε να κάνω για να εκμαιεύσω την αλήθεια? αν και έχω κάνει σχετικές σπουδές, ότι και να δοκίμασα δεν βοηθάει.......συγκεκριμένα έχω εργαστεί πολλά χρόνια ως νοσηλεύτρια, σε βαριά τμήματα, με δύσκολες συνθήκες, και επειδή κάποιους δεν τους βολεύει για τις προαγωγές λένε δεξιά και αριστερά ότι είμαι βοηθός θαλάμου ή διοικητικός υπάλληλος. Αναγκάζομαι κάθε τόσο να κάνω αιτήσεις στη διοίκηση και να τους δείχνω τα χαρτιά, ή να κυκλοφορώ με τις βεβαιώσεις στην τσέπη. Μου κακοφαίνεται γιατί έχω βοηθήσει και έχω στηρίξει πολλούς ανθρώπους στη δουλειά αυτή που είναι και πολύ δύσκολη...........αυτή τη στιγμή με έχουν σε ένα εύκολο πόστο, αλλά δεν ξέρω τι να υποθέσω....αν αυτό είναι για καλό ή κακό.....
    Σας παρακαλώ, αν μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει πώς να χειριστώ την κατάσταση..........έχω ήδη παραιτηθεί μια φορά........οι καιροί είναι δύσκολοι.........είναι δύσκολο να μείνω πάλι άνεργη..................

Senior Member
    σου λενε και τα ισια και τα αναποδα εσυ θα διαλεξεισ ποια θα πιστεψεισ και ετω ετσι ζω
    συνεχιζεισ να δουλευεισ κανονικα με φοβο οπωσ μπορεισ και προσπαθησε να μη δινεισ δικαιωμα πανω στη δουλεια
    αφου ειναι ευκολο το ποστο μια χαρα εγω ετσι προσπαθω να κανω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    σ'ευχαριστώ

Senior Member
    Έχουν όμως δικαίωμα να λένε τόσα ψέματα και να γελοιοποιούν έναν άνθρωπο? δεν είναι υποχρεωμένοι να μου πουν ποια είναι τα καθήκοντά μου και σε ποιο τμήμα ανήκω? μόνο εγώ έχω υποχρεώσεις? Και αν υποθέσουμε ότι έδωσα δικαιώματα με τη συμπεριφορά μου, αυτοί δεν έχουν δώσει? ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει τα πάντα εκτός από την ασάφεια και τα διπλά μηνύματα. Από τη φύση του ψάχνει την αιτία των πραγμάτων και τα όρια............μπορεί να έχω υπερβεί κάποια........αλλά δεν εκμεταλεύτηκα ανθρώπους, δεν πλούτισα παρά φτώχυνα από το σύστημα........δεν κορόιδεψα.......συστηματικά όμως έχουν γελάσει μαζί μου............θα μου πεις,......τι ψάχνεις ψύλλους στ'άχυρα......., να μήπως και ηρεμήσει η ψυχή μου.........γιατί πολλά ψέματα μαζεμένα δεν τα αντέχει.................

Senior Member
    Αγαπητή garifallia .. συνηθισμένο φαινόμενο είναι αυτό που περιγράφεις πας σε μια δουλειά με όρεξη με κέφι να προσφέρεις να κάνεις πράγματα
    και σου χαλάνε την διάθεση με συμπεριφορές σαν αυτές που περιγράφεις ή κι ακόμα χειρότερες που μακάρι να μην τις ζήσεις.
    Εγώ τι θα έκανα στην θέση σου? Θα εργαζόμουν με συνείδηση, κι αυτό φτάνει
    Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες δουλειές ή καθήκοντα, αν κάνεις την δουλειά σου όπως την περιγράφεις εδώ δηλαδή τίμια και χωρίς να πειράζεις κανέναν συνέχισε
    έτσι.
    Επίσης να σου πω κάτι πολύ σημαντικό: Ξέρεις τις δυνατότητες σου και τι μπορείς να προσφέρεις άρα και ηθικά είσαι κατά κάποιο τρόπο καλυμμένη, σε ένα πολύ δύσκολο τομέα όπως αυτόν που δουλεύεις, της υγείας εσύ ζητάς περισσότερη δουλειά κι ευθύνες..
    Αν μου επιτρέπεις μια συμβουλή πέρα από τα εργασιακά σου... κοίτα περισσότερο και κυρίως την προσωπική σου ζωή

Senior Member
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια....θέλω να σε πληροφορήσω ότι πολλοί, όλοι μας έχουμε κάνει κατά καιρούς όλα τα καθήκοντα γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες και το επιβάλλουν. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.............Απλά κάποιοι που δεν με γνωρίζουν θεωρούν ότι χρειάζομαι εξάσκηση στην ταπείνωση...........σε πληροφορώ ότι και αυτό το έχω ζήσει σε νεότερη ηλικία...........άλλο είναι το πρόβλημά μου..........αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ σαν τι θα προσφέρω........οι ανώτεροί μου θα επιλέξουν τα καθήκοντα ή αν είμαι ανίκανη για αυτά επίσης να μου το ανακοινώσουν...........δεν έχω πρόβλημα με αυτό.........με την ασάφεια έχω πρόβλημα............αλλά φαίνεται ότι κάποιες καταστάσεις απλά δεν διορθώνονται........αυτό είναι όλο..........επίσης η ασάφεια μπορεί να προκαλέσει χίλια μύρια προβλήματα.....ακόμη και ένα μικρό παιδί χρειάζεται να του εξηγείς κάποια πράγματα, όσο δυσάρεστα και να είναι......πόσο ένας ενήλικας, όσο ανώριμος κι αν είναι...........είμαι ανώριμη και παρορμητική........χαζή δεν είμαι..........όσο για την ευσυνειδησία, δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσή ευσυνειδησία για να καθαρίσεις τραπεζάκια.........όσο για το να συμπεριφερθείς σε ανθρώπους.........τα τραπέζια είναι έπιπλα......οι καρέκλες είναι έπιπλα.......οι άνθρωποι όμως δεν αντέχουν να τους κοροιδεύουν.......κάποια στιγμή ζητάνε την αλήθεια............όσο πικρή και να είναι..........

Senior Member
    Παρόλα αυτά ο λόγος σου είναι παρηγορητικός και μου ηρεμεί την ψυχή.....σ'ευχαριστώ...

Senior Member
    Όσο για την προσωπική ζωή, φαντάζομαι, δεν μπορεί να αποφασίζουν οι άλλοι αν θα κάνω παρέα μόνο με Λαρισαίους π.χ. ή αν θα κάνω σχέση ή δεσμό μόνο με Βορειοελλαδίτες.........ποιος το αποφασίζει αυτό? κάποιοι άνθρωποι απλά ανακατεύονται παντού...........εγώ να καταλάβεις δεν γνωρίζω ούτε καλά καλά που μένουν κι αυτοί γνωρίζουν και τι χρώμα έχουν τα φλυτζάνια και τα πιάτα στο σπίτι μου.............ή τι μαγείρεψα χθες..........

γαρυφαλιά, γεία σου :)
    Βλέπεις κάποιον ειδικό?

Senior Member
    δεν θα χρειαστεί........αν ξεκαθαρίσει η ασάφεια θα λυθούν τα προβλήματα......... άμα σου λένε τόσα ψέματα λογικό να βγεις απ'τα ρούχα σου..........φταίω πάντως........όχι μόνο που δεν βλέπω κάποιον ειδικό.........αλλά που αφήνω να με κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μου..............σ'ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον............ :)

....ξερεις γιατι στο λέω?
    Σε κάποιο άλλο θέμα αν δεν κάνω λάθος, διάβαζα πως έχεις θέμα από τη χρήση χασίς και σε αυτό δείχνεις ιδιαίτερα αναστατωμένη.

Senior Member
    Χαίρομαι αν έστω και λίγο παρηγορήθηκες από αυτά που διάβασες μα νομίζω πως το πρόβλημα είναι άλλο καλή μου ..
    ο πόνος κι απόγνωση αυτά τα νιώθεις μάλλον πολύ έντονα, τι πάει να πει ανώριμη και παρορμητική ;; Να σαι ο εαυτός σου δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν..(δεν σε ξέρω μπορεί και να χρωστάς αλλά μάλλον καμιά δόση όπως όλος ο κόσμος) άλλο θέλω να πω, βλέπεις πως σου συμπεριφέρονται οι ''ώριμοι και ψύχραιμοι'' προϊστάμενοι σου σχεδόν με μίσος αν αυτά που γράφεις αληθεύουν (δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω)..
    Επίσης θα σου έλεγα να είσαι λιγότερα ανασφαλής και να έχεις περισσότερη πίστη στον εαυτό σου..
    δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς για τίποτα .. στην θέση σου έχω βρεθεί κι εγώ γι άλλους λόγους βέβαια αλλά σχεδόν μπορώ να καταλάβω πως νιώθεις

Senior Member
    να είσαι καλά

Senior Member
    λάθος κατάλαβες, για το τσιγάρο το μάλμπορο έλεγα :) αλλά και πάλι έτσι με αντιμετωπίζουν.....................

[QUOTE=garifallia;514070]λάθος κατάλαβες, για το τσιγάρο το μάλμπορο έλεγα :) αλλά και πάλι έτσι με αντιμετωπίζουν.....................[QUOTE]/

Στο παρακάτω ποστ αναφερόσουν στο απλό τσιγάρο?

[QUOTE=garifallia;514070]Καλημέρα κι από μένα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει, αλλά αυτό που έχω να σου πω είναι να μην δίνεις σημασία αν σε λένε πρεζόνι αυτοί που δεν πίνουν ή αν αυτοί που πίνουν σε λένε ξενέρωτη. Σε αυτά τα τρυπάκια έχω πέσει κι εγώ εδώ και πολλά χρόνια. Όχι για ηρωίνη, αλλά για το τσιγάρο. Με εξευτέλισαν, μου έκοψαν την καλημέρα πολλοί φίλοι και συγγενείς, με έδιωξαν από την πολυκατοικία. Θεωρώ ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να φέρεται στον άλλον έτσι. Πάνω από όλα είναι η προσωπική αυτοδιάθεση. Το τι θέλω να κάνω με το σώμα μου είναι προσωπική μου υπόθεση. Το έκοψα το τσιγάρο γιατί έκανε κακό στην υγεία μου και στην τσέπη μου και γιατί όλη η ζωή μου περιφερόταν γύρω από αυτό. Δεν μπορούσα να μείνω για πολύ ώρα σε μέρη που δεν καπνίζουν, έχανα δραστηριότητες και παρέες που δεν κάπνιζαν και πάει λέγοντας. Όμως, το έκανα όταν είμουν έτοιμη εγώ. Μετά από πολλά χρόνια χρήσης. Νομίζω πως αν το έχεις πάρει απόφαση κάποια λύση θα βρεις. Κάποιο συνδυασμό σωματικής θεραπείας και ψυχοθεραπείας μαζί για να βοηθηθείς. Δεν είναι όλα μόνο στο μυαλό. Ίσως χρειάζεται και ιατρική βοήθεια. Ένα σπρώξιμο στην αρχή. Και μεγάλη δύναμη μέχρι να βρεις που θα "ανήκεις". Αν είναι πραγματικοί σου φίλοι, αυτοί που πίνουν θα δεχτούν τον νέο σου εαυτό και θα καλωσορίσουν το νέο σου πρόσωπο. Αν όχι πάλι, θα δείξει............[QUOTE]/

Page 1 of 2 12 LastLast