Results 1 to 15 of 18
-
30-11-2014, 17:44 #1
Προς την αναζήτηση του εαυτού μου
Το ψυχωσικό επεισόδιο που είχα πριν 2 χρόνια όπως κάθε ψυχωσικό επεισόδιο λειτούργησε σαν κλέφτης.Εισέβαλε στον κόσμο μου όχι απροειδοποίητα η αλήθεια είναι και μου έκλεψε αρκετά πράγματα πέρα από το μυαλό μου.
Ένα από αυτά είναι η αίσθηση του εαυτού μου.Το πως τον βλέπω,τις αξίες κ τις αρετές που έχει,τα ελαττώματα και τα προτερήματά του.Γενικά την ταυτότητά του.Πλέον δυσκολεύομαι να αυτοπροσδιοριστώ.Δεν μπορώ να πω πως είχα αναπτύξει ποτέ μου ένα καλό επίπεδο αυτογνωσίας-αυτοπεποίθησης.Τώρα βλέπω μόνο αδυναμίες και ελαττώματα και η αυτογνωσία-αυτοπεποίθηση είναι υπό του μηδενός.
Είχατε ανάλογη εμπειρία;;Να νιώθετε πως δεν έχετε μια πυξίδα κοντά σας που να σας δείχνει τον δρόμο κ να νιώθετε τελείως χαμένοι;;Η αίσθηση ότι χάσατε τον ίδιο σας τον εαυτό;;
Πως το αντιμετωπίσατε;;Πιστεύετε ότι είναι νωρίς ακόμα κ ξεπερνιέται με τον χρόνο κάνοντας πράγματα που με ευχαριστούν αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες;;It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 30-11-2014, 18:50 #2
με την έλευση της ψύχωσης έχασα και εγώ την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση που είχα. εγώ έχω πέσει στο γνωστικό πεδίο. δηλαδή θέλω χρόνο να καταλάβω κάτι . αυτό με τρομάζει και με εκνευρίζει αλλά σα λύση έχω να προσπαθώ περισσότερο . καταγράφω τις σκέψεις μου τα πράγματα , ρωτάω περισσότερο και σκευτομε οτι κάτι θα γίνει και θα το ξεπεράσω. έχουν περάσει 8 χρόνια και τα πράγματα δε λένε να φτιάξουν αλλά εγώ περιμένω ότι κάτι καλό θα συμβεί. δεν μπορεί να πάω χειρότερα ,αυτά.
30-11-2014, 19:40 #3
ΕΙΝΑΙ καλο για την ζωη να μαθουμε να σκεφτομαστε ταυτοχρονα.επιφανειακα κανει μπαμ οτι ετσι θα κερδιζουμε χρονο(πχ σε δραστηριοτητες αφου ολα ξεκινουν απο το μυαλο) αλλα και σε ενα δευτερο επιπεδο πιο βαθυ...
30-11-2014, 20:07 #4hlias1988Guestδεν μπορω να με καταλαβω. μια ειμαι αισιοδοξος και μετα γινομαι απαισιοδοξος. δεν μπορω να με καταλαβω..... αραγε τι με κανει αισιοδοξο και μετα απαισιοδοξο?
30-11-2014, 20:32 #5
ειναι το ιδιο νομισμα σε διαφορετικες πλευρες.παντα την λυπη την διαδεχεται η χαρα κ αντιστροφα οπως και την αισιοδοξια η απαισιοδοξια
30-11-2014, 20:35 #6hlias1988GuestΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 ετσι ειναι!
30-11-2014, 20:47 #7
ναι κ δεν εχει ισχυει μονο σε μας που εχουμε 'και' το συγκεκριμενο προβλημα αλλα σε ολους
30-11-2014, 21:11 #8favvelGuestκαλησπερα serios..την ιδια αισθηση εχω κι εγω..και ειχα κι εγω πριν 2μιση χρονια ψυχωτικο επεισοδιο..βεβαια το οτι βλεπεις μονο ελαττωματα και οτι εχει πεσει η αυτοπεποιθηση σου ειναι κι αυτο ενας προσδιορισμος απλα αρνητικος..δεν ειναι οτι δεν εχεις κριση να προσδιορισεις τον εαυτο σου..την εχεις γιατι σε κρινεις αρνητικα..αυτο που δεν εχεις ειναι η αισθηση του παλιου κανονικου σου εαυτου και αυτο συμβαινει λογω του ψυχωσικου επεισοδιου που περασες..
Με εχει απασχολησει κι εμενα αυτο το θεμα δλδ κατα ποσο ειμαι ο ιδιος ανθρωπος?στην αρχη μαλιστα της θεραπειας χαμογελουσα στη μητερα μου σαν χαζη..μου λεγανε κατι και το δεχομουνα χωρις να εχω αποψη και χωρις αντιρρηση..τωρα εχω αρχισει καπως να αντιδρω αλλα οχι κανονικα και ζωηρα ετσι οπως ημουνα παλια,μικρη δλδ που αμυδρα θυμαμαι τωρα τον εαυτο μου..
Και αυτος ειναι και ο λογος που ηθελα να πεθανω και ακομα θελω μερικες φορες..δλδ αυτο το χασιμο του εαυτου με εκανε να μην ξερω ποια ειμαι και τι κανω..
Δε νομιζω οτι υπαρχει χειροτερο πραγμα να συμβει σε καποιον απο αυτο..να χασεις την ταυτοτητα σου..
Ασε που ζουμε και σε καιρους αποδιοργανωσης και αποπροσανατολισμου των ανθρωπων..φταινε πολλα μαζι αλλα τι να κανεις?μηπως ειμαστε και θεοι?φθαρτοι ειμαστε και εγω το εχω παρει αποφαση οτι δε θα κανω καμια προσπαθεια να σωθω ή να βελτιωθω..θελω να ειμαι θυμα αυτου του κοσμου γιατι αυτο με εκφραζει και βγαινει και απο τη φυση μου που μου υπαγορευει να καθομαι στην ησυχια μου και να μην προσπαθω για τπτ..εγω θα σωσω τον κοσμο?ή εγω θα σωσω τον εαυτο μου οταν ζω μεσα σε αυτον τον φθαρτο κοσμο?δε γινεται..οποτε η λυση ειναι η παραιτηση..
30-11-2014, 21:17 #9
ton eayto mas pisteyw tha ton broyme se sxesh me toys alloys
30-11-2014, 21:46 #10
παιδια 'συγνωμη' για το ασχετο σαιτ με ψυχωσεις αλλα ειναι τοσο ωραιο που θελω να το μοιραστω με σας τους ιντερνετικους μου φιλους:https://www.youtube.com/watch?v=1lIm-dcJwK8
30-11-2014, 22:59 #11
@favvel η παραίτηση δεν αποτελεί ποτέ λύση..είναι μια εύκολη λύση ενδεχομένως που δεν θα σου προσφέρει κάτι.Το λέω εγώ που συνήθως τα παρατάω στην πρώτη δυσκολία.Αλλά από δω κ πέρα θέλω να παλεύω κ να βελτιώνομαι.Μην είσαι τόσο πεσιμίστρια.Για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.Αν δεν πάρεις τη ζωή στα χέρια σου μη περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος για σένα.Είναι κρίμα να χαραμίζεις μια ζωή που δεν θα ξαναζήσεις μη προσπαθώντας για κάτι καλύτερο κ απλά να παραιτείσαι από όλα.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
01-12-2014, 01:09 #12
Μελος δεν εχω βιωσει κατι παρομοιο.. για την ακριβεια σε μενα συμβαινει το τελειως αντιθετο ( ασχολουμε πολυ με τον εαυτο μου και δν μιλαω για εξωτερικη εμφανιση ασφαλως)..
μπορω να σε καταλαβω απο μια οπτικη.. αν εχανα τον εαυτο μου θα αισθανομουν χαλια.(οπως ολοι μας πιστευω)..
κοιτα μπορεις οπως λες να κανεις πραγματα που σου αρεσουν και να προσπαθεις να σκεφτεσαι τις σκεψεις σου, τα συναισθηματα σου.. επισης η γραφη ειναι πολυ βοηθητικη.. ειτε σε στυλ ημερολογιο συναισθηματων ειτε σε καλλιτεχνικη μορφη π.χ ποιηση.. η ψυχοθεραπεια ασφαλως βοηθαει.. και η ενημερωση απο το νετ σχετικα με θεματα ψυχολογιας και εαυτου.. αν ενημερωθεις θα μπορεσεις να σε καταλαβεις καλυτερα πιστευω......And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
01-12-2014, 11:07 #13
Γεια σου serios! νομίζω ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο για την αναζήτηση του εαυτού σου, αφού έχεις διαπιστώσει τα όσα γράφεις παραπάνω! Και ιδιαίτερα να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου όπως λες. Τα παρελθόντα προβλήματα και εμπειρίες με την ψύχωσή σου δες τα ως μια δύσκολη φάση της ζωής σου και προχώρησε, δηλαδή δε χρειάζεται να τα αφήσεις να προσδιορίζουν και το παρόν σου. Τίποτα δε σου έχει κλαπεί. Μπορείς να έχεις τις αξίες σου και όλα και να ζήσεις διαμορφώνοντας εσύ τη ζωή σου.
Μέχρι τώρα εγώ έχω διαπιστώσει ότι στη ζωή μας βοηθάει πολύ να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας ταιριάζουν. Να αναπτύσσεις τον εαυτό σου με καινούριες δεξιότητες κλπ όπως γράφεις, το θεωρώ σημαντικό. Βρες αυτό που σου ταιριάζει και προχώρα ακάθεκτος! Σιγά-σιγά αυτό φέρνει και καλύτερη διάθεση και αυτοπεποίθηση και καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Γιατί όταν είσαι πιο ευχαριστημένος με τον εαυτό σου και αυτά που κάνει, μπορείς να νιώθεις και καλύτερα με τους άλλους ανθρώπους και να προσφέρεις και εσύ τις αξίες σου στους άλλους.
01-12-2014, 12:28 #14
01-12-2014, 15:47 #15