Results 31 to 33 of 33
Thread: Καφές και κρίση πανικού??!!
-
26-12-2017, 15:42 #31
Καλησπέρα σας, φίλε μου δεν είναι ο καφές η "άμεση" αιτία που έπαθες οτι έπαθες αλλα το γενικευμένο άγχος σου. Είσαι αγχώδης και επιρεπής στις κρίσεις όπως εγώ. Όταν έδινα πανελλήνιες πριν 2 χρόνια αντιμετώπισα τα πρώτα συμπτώματα αγχους μου...δύσπνοια και βάρος στο στήθος. Όταν μετά απο κάποιο διάστημα πέθανε ο θείος μου 40 χρονών απο έμφραγμα, ήταν τόσο δυνατό το σοκ οταν το άκουσα. Που τα συμπτώματα άγχους μου χειροτέρεψαν και προστέθηκαν και άλλα, τσιμπίματα στο στήθος και πίσω στην πλάτη(στην μεριά της καρδιάς), έντονες ταχυκαρδίες, μουδιάσματα στο αριστερό χέρι. Εγώ τότε δεν ήξερα οτι το άγχος μπορεί να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα και το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το έμφραγμα, φυσικά τα συμπτώματα όλο και χειροτέρευαν. Να μην το πολυλογώ πήγα μια μέρα στα επείγοντα στο Ιπποκράτειο με έλεγξαν και δεν μου βρήκαν κάτι. Με συμβούλεψαν όμως για ένα διάστημα μέχρι να τελειώσω τις πανελλήνιες να κόψω τους καφέδες, μου ξεκαθάρισαν οτι δεν ηταν οι καφέδες ο λόγος που πάθαινα ότι πάθαινα(έπινα 2 φορες της εβδομάδα καφέ, καπουτσινο γλυκο με καραμελα) άλλα ο καφές επιδεινώνει τα διάφορα αγχοτικά συμπώματα όπως τις ταχυκαρδίες και την πίεση. Δεν χρειάζεται να τους κόψεις, απλά να τους ελλατώσεις και να μην πανικοβάλεσαι κάθε φορά που πίνεις καφέ χαχαχα! Το γενικευμένο σου άγχος ειναι αυτό που πρέπει να "κόψεις" ....
- 26-12-2017, 18:02 #32
Vairas
και εγώ θεωρώ πιθανότερο να προκλήθηκε η κρίση από την ιδέα και μόνο παρά από την ίδια την ουσία..
Πέρα από τις περιπτώσεις που κάτι μπορεί να σε πειράζει οργανικά εγώ πιστεύω πως οι κρίσεις πανικού δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με φόβο.. Δεν μπορείς να περιορίζεις τη ζωή σου σε έναν ενδεχομενο φόβο.. Αν είναι να την πάθεις θα την πάθεις αλλά όπως και να έχει εν τέλει θα περάσει και σε λίγη ώρα θα επανέλθεις..
06-01-2018, 23:48 #33
Εμένα μετά από κάθε κρίση πανικού ακολουθούσε κανάς μήνας κατάθλιψη. Μετά με τα αντικαταθλιπτικά εξαφανίστηκε ο πανικός όμως εξαφανίστηκαν και πολλά άλλα θετικά μαζί...