Αντέχετε την ειλικρίνεια ??? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    και οι προσβολές παιδιά, οι προσβολές.....να τις προσέχουμε. πληγώνουν......να καταθέσω κάτι προσωπικό. Χθες για 100η φορά οι φίλες μου μου την \"είπαν\" για απόψεις που έχω για την προσωπική μου ζωή.. Απόψεις όμως που δεν προσβάλουν κανέναν, και επιλογές που δεν θαλεγα ότι με πάνε πίσω. Εεεεεεεε, προσβολή στην προσβολή μαλλον θα κόψω αυτά τα άτομα. Να σκεφτείτε ότι με διακριτικό τρόπο τους λέω τις απόψεις μου και μόνο με προσβάλλουν .Ίσως είναι ο τρόπος τους,,,αλλά έλεος. Κάτι τέτοιο εννοούσα με τα παραπάνω, να μην προσβάλλουμε.

Senior Member
    Ο τρόπος παίζει σημαντικό ρόλο !

Καθως και τα κίνητρα του άλλου !

Οπως και να έχει, εγώ πάντα ακούω, χωρίς να σημαίνει οτι αποδέχομαι αυτά που μου λένε ! Τα επεξεργάζομαι ! Απο όποια πηγή και να προέρχεται !
    Βέβαια αν κάποιος δεν κάνει άλλη δουλεια απο το να σε μειώνει και να σε προσβάλλει, προφανώς έχει ο ίδιος πρόβλημα και θα σου δημιουργήσει και εσένα ! Εχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους και προσπαθώ να τους κρατώ σε απόσταση !

Στην περίπτωση σου, δεν ξέρω τα κίνητρα των φιλενάδων !
    Να σημειώσω όμως μια δική μου εμπειρία ! Είχα φιλενάδα που δημιουργούσε προβλήματα στον εαυτό της ! Ηταν 28 ετών και σχέση δεν είχε κάνει , εψαχνε το τέλειο ! Της δημιουργούσε η όλη κατάσταση κατάθλιψη και δεν ήταν ευτυχισμένη ! Επρεπε ή όχι να της μιλήσω ? Απ\'εξω, απ\'έξω της το έφερα, γιατι πραγματικά ήθελα να την βοηθήσω να δει το πρόβλημα που δημιουργεί στον εαυτό της ! Σαν να μην άκουγε ! Απομακρυνθήκαμε , γιατί έτσι και αλλιώς απομονώθηκε !

Senior Member
    Ναι, αρκετές φορές δεν είμαστε έτοιμοι ν\'ακούσουμε κριτική και απομακρυνόμαστε. Συμβαίνει αυτό. Όταν δεν είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε τον εαυτό μας.

Senior Member
    Οταν δεν παραδεχόμαστε το πρόβλημα ή δεν θέλουμε να το δούμε !

Αν δεν το δεις όμως δεν θα το λύσεις ! :(

Senior Member
    παιδια καποιοι μπορει να μη θέλουν να δουν...δεν μπορουμε να επιβληθουμε..κ γιατι να το κανουμε αλλωστε? αλλοι δεν αντεχουν επισης,σε συγκεκριμενες φάσεις της ζωής τους. πολλα παιζουν...

Senior Member
    Να επιβληθούμε και να θέλουμε δεν μπορούμε ! Και προφανώς δεν έχει νόημα να υπερπροσπαθείς ! Οποιος θέλει βλέπει !

Απλα αν είναι άνθρωπος που αγαπάς, στεναχωριέσαι που δεν βλέπει και ζει μες την κατάθλιψη !
    Για τους άλλους αδιαφορείς !

Banned
    δεν με ενοχλει η ειλικρινια, μαλλον μου ειναι αδιαφορη γιατι τα προβληματα μου τα λυνω μονος μου οποτε ειτε ειναι ειλικρινης ο αλλος ειτε οχι ειναι ενα και το αυτο.

Senior Member
    ...έτσι που το θέτεις κλειώ μας, εννοείς την κριτική.

δεν επιτρέπω σε κανένα να μου ασκεί κριτική πέρα από τον ψυχ μου, που είμαι σίγουρη οτι το κάνει για να αναδείξω το διαμάντι που κρύβω μέσα μου. Και βεβαίως όταν συζητώ σοβαρά και φέρω επιχειρήματα τα οποία οι άλλοι ζητώ να καταρρίπτουν με λογικές διαδικασίες.

την ειλικρίνεια του άλλου για τον εαυτό του επιζητώ μετά μανίας. δεν ανέχομαι το ψέμμα, και δεν ανέχομαι για πολύ την αυτοπαραμύθα. του.

Senior Member
    δηλ απο φίλους σου δεν δέχεσαι την κριτική ?

Senior Member
    όχι.

η ζωή μου έδειξε ότι τα κίνητρα πολλές φορές δεν είναι και τα καλύτερα.

θα ανεχτώ από τους φίλους μου στην ομάδα, που όταν θα μου ασκήσουν κριτική, θα το κάνουν με σχόλιο του στυλ:

\"τώρα εκτίθεσαι και απομακρύνεσαι από το στόχο\".

Και πάλι θα το εξετάσω- και εκείνοι το ξέρουν και δεν θα το κάνουν αν δεν είναι έτοιμοι να το στηρίξουν.

Senior Member
    Πολλές φορές, αλλα όχι πάντα !

Αν είναι πραγματικός φίλος, έχει καλά κίνητρα ! Εγω το έχω βιώσει και το πιστευω !

Πάντως προφανώς δεν σημαίνει οτι θα δεχτείς αυτό που θα σου πουν ως δική σου αλήθεια, πριν το εξετάσεις !

Αλλα για εμάς που δεν πάμε σε ψυχ, οι εξωτερικοί καθρέπτες χρειάζονται ! Ισως και να δείξουν κάτι που μας έχει ξεφύγει ! Αυτο πιστευω !

Senior Member
    Originally posted by Kleiw

Απλα αν είναι άνθρωπος που αγαπάς, στεναχωριέσαι που δεν βλέπει και ζει μες την κατάθλιψη !
    μπορει να ζει μες στην κατάθλιψη οπως λες, μπορει να ζει μεσα στην αγνοια...δεν ξερω πως το αντιλαμβανεται ο καθενας το όλο θέμα.

Senior Member
    Originally posted by Kleiw
    Αλλα για εμάς που δεν πάμε σε ψυχ, οι εξωτερικοί καθρέπτες χρειάζονται ! Ισως και να δείξουν κάτι που μας έχει ξεφύγει ! Αυτο πιστευω !
    οι εξωτερικοι καθρέφτες υπάρχουν έτσι κ αλλιως. το θέμα ειναι αν αντεχεις να δεις κ ποσο.

Senior Member
    Originally posted by Reina
    όχι.

η ζωή μου έδειξε ότι τα κίνητρα πολλές φορές δεν είναι και τα καλύτερα.

θα ανεχτώ από τους φίλους μου στην ομάδα, που όταν θα μου ασκήσουν κριτική, θα το κάνουν με σχόλιο του στυλ:

\"τώρα εκτίθεσαι και απομακρύνεσαι από το στόχο\".

Και πάλι θα το εξετάσω- και εκείνοι το ξέρουν και δεν θα το κάνουν αν δεν είναι έτοιμοι να το στηρίξουν.
    θεωρεις πως οι ανθρωποι μεσα σε μια ομαδα φέρονται διαφορετικα απο οτι εξω απο αυτη?με αλλα λογια αν τα ιδια άτομα της ομαδας, τα γνωριζες κατω απο αλλες συνθήκες-εκτος ομαδας θα ανεχοσουν κριτική ή όχι?

Senior Member
    sofia,

είπα και παραπάνω οτι εφόσον το ζητήσω και μπορέσουν να με πείσουν οτι έχουν δίκιο, η κριτική στέκει.

Χρησιμοποίησα την ομάδα, γιατί παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να σε σχολιάζει κάποιος γνωρίζοντας την πραγματική δυναμική της προσωπικότητάς σου και μάλιστα ενώπιος ενοπίω, παρά να αναλώνομαι σε συζητήσεις τύπου:

χτες έγινες ρεζίλι γιατί σε έστησε ο γκόμενός σου και δεν έπρεπε να πιείς τον άμπακο. Οι φίλες/φίλοι έξω από την ομάδα που πάνε να με προστατέψουν με τα σχόλια που ανεχόμουνα τον παλιό καλό καιρό, δεν υπάρχουν πια. έχω χαράξει όρια.

τελεία.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast