Results 31 to 45 of 75
-
14-12-2014, 22:56 #31
Καλα φιλε μου εννοειται κ πρεπει να παιρνεις ρεπο δεν γινεται η ζωη σου να ειναι αποκλειστικα δουλεια σπιτι ειναι λογικο μην σε εκφραζει μια τετοια ζωη κ η διαθεση σου μην ειναι καλη,Πρεπει να εχεις ενα ρεπο κ να βρεις κ αλλα πραγματα περαν της δουλειας,Μην επιτρεπεις να σε εκμεταλλευονται οι αλλοι να παιρνουν ρεπο κ να ζουν την ζωη τους,Επισης ετσι κ ειναι εφικτο να διεκδησεις εστω ενα μερος απο τα 10000 που σου οφειλουν εστω να σου τα δινουν με δοσεις,Μην πιεσεις βεβαια πολυ τα πραγματα μην βρεθεις με τον φοβο της απολυσης,Βαλε τα ορια σου κ παρεμεινε εκει
- 16-12-2014, 14:58 #32
Να πληρώνομαι και να το παίξω και λίγο μακάκας οκ,πάει και έρχεται.Αλλα και να αγωνιώ το πως θα βγει ο μήνας και να έρχεται η συνάδελφος που έχει εδώ 1,5 μήνα αλλά ξέρει να κάνει την δουλειά που πρέπει,να μου την πλασάρει σε μένα επειδή αυτή και καλά κουράζεται (2 ώρες την ημέρα έρχεται καθημερινά εδώ) και έχει και παιδί και υποστηριζόμενη απο άλλο παλιότερο συνάδελφο (για τον οποίο κυκλοφορεί φήμη ότι θέλει να την φασώσει) ότι εγώ έχω χρόνο (με τη λογική ότι έτσι και αλλιώς είναι μέρες που βγάζω εδώ 12ωρα λες και είμαι εδώ για να τα ξύνω και επειδή γενικά έξω κυκλοφορω πάντα μόνος και η πόλη ειναι μικρή και φαίνεται αυτό) είναι απίστευτα εκνευριστικό.Δηλαδή επειδή δεν έχω προσωπική ζωή,δεν έχω δικαίωμα να διαμαρτύρομαι....Εγώ είμαι ο σουπερμαν και δεν κουράζομαι..Και για άλλη μια φορά το αφεντικό αμέτοχο..Η βασικά σε φάση "η δουλειά πρέπει οπωσδήποτε να βγεί.βρείτε τα μεταξύ σας."και εγώ ο βλάκας είμαι τόσο σκατοφιλότιμος που στο τέλος θα κάτσω να την βγάλω.Τελικά σε αυτή τη ζωή μόνο άμα το παίζεις θύμα είσαι καλός.
16-12-2014, 17:07 #33
- still searching for the right place.....
Βασικά μόνος σου το λες....... κόψε το πολύ φιλότιμο, γιατί θα σε καταστρέψει. Η στάση σου δεν ερμηνεύεται ως ευγένεια, αλλά ως αδυναμία κ τους έχει αποθρασύνει. Κ δυστυχώς τους έχεις κακομάθει κ τώρα αν πας να σηκώσεις κεφάλι θα γίνει 1 mini πόλεμος, αλλά what thw fuck, καλύτερα τώρα παρά ποτέ...... Πού κ πού χρειάζεται κ 1 ξεσυγυρισμένος καυγάς ξέρεις να μπαίνουν κ ορισμένα πράγματα στη θέση τους. Πουθενά στο συμβόλαιό σου δεν προβλέπονται 12 ώρες/ημέρα 6 μέρες την εβδομάδα. Κ αν το συμβόλαιο κάποιας κ ο Νόμος προβλέπουν ευνοϊκότερο ωράριο για γυναίκες με μωρά, θα τηρήσεις κ εσύ ό,τι λέει το δικό σου συμβόλαιο για το ωράριό σου, αλλά θα λάβεις υπ'όψιν κ την αποζημίωση που προβλέπει ο Νόμος για την υπερωριακή απασχόληση. Κ αν είναι όπως τα περιγράφεις, ότι στη δουλειά αυτή σε έχουν ανάγκη, πες κ 2 λογάκια του αφεντικού σου, πως δεν αντέχεις άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κ από τη στιγμή που η συναδελφική αλληλεγγύη δεν λειτουργεί με όλους όπως θα έπρεπε, είναι ευθύνη δικιά του να ρυθμίσει την κατάσταση κ να κατανείμει τη ροή της εργασίας. Λογικά θα σε ακούσει, πού θα βρει άλλο τέτοιο καλό παιδί που φτάνει να γίνεται κ θύμα.......? (ελπίζω να μην παρεξηγείς το "θύμα", με καλή διάθεση στο λέω).
16-12-2014, 21:42 #34
Το θέμα είναι ότι η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που είμαι ο μοναδικός αυτή την στιγμή εδώ μέσα που μπορεί να την κάνει.Εγώ έτσι και αλλιώς θα έρθω εδώ μεσημέρι και θα φύγω βράδυ ή μεσάνυχτα.Το θέμα είναι να μην επιβαρύνομαι την δουλειά και άλλων και καταλήγω να φεύγω απο εδώ ξημερώματα.Αλλά βλέπεις εγώ παρόλο που (χωρίς υπερβολή) είμαι μια βασική κολώνα που στηρίζει την επιχείρηση,δεν είμαι αυτός που φαίνεται στον πελάτη.Με αποτέλεσμα αυτοι που επικοινωνούν με τον πελάτη να έχουν μεγαλύτερη σημασία να είναι ξεκούραστοι απο αυτόν που στηρίζει την επιχείρηση απο το παρασκήνιο.Και ειδικά η φράση "σιγά τι έχεις να κάνεις πέρα απο εδώ" που άκουσα είναι απόλυτα απαράδεκτη και εξοργιστική.Εγώ δεν έχω απαίτηση να κάνει άλλος την δουλειά μου αλλά τουλάχιστον να κάνουν οι άλλοι την δουλειά τους ολοκληρωμένα και να μην την πλασάρουν σε μένα.Και τέλος να πω ότι στη θεωρία παίρνω τον μεγαλύτερο μισθό εδώ μέσα αλλά στη πράξη δυστυχώς είναι διαφορετικά.
Εννοείται πως δε παρεξηγώ τη λέξη "θύμα" αφού ξέρω ότι αυτό είμαι.
23-12-2014, 15:02 #35
καλησπέρα και πάλι.τα πράγματα πήγαν καλά.βγήκαν τα φετινά έξοδα και πήρα και ένα δωράκι που ήθελα.Εννοείται ότι συνεχίζουν να μου χρωστάνε αυτό το μεγάλο ποσό και φυσικά απο την στιγμή που συνεχίζω να δουλεύω και παίρνω μόνο τα τρέχοντα,τα παλιά παραμένουν.Αλλά οκ,για τώρα είμαι χαρούμενος.Τουλάχιστον θα κοιμηθώ ήσυχος και θα ξεκουραστώ τα χριστούγεννα.Πάλι καλά που τα χριστούγεννα και την επόμενη μέρα έχω ρεπό
Καμμιά 10αρια ώρες ύπνος μου χρειάζεται σίγουρα μιας και το κρεββάτι μου για απόλυτο άραγμα απο τώρα που είναι τρίτη μεσημέρι,θα το δω ξανά μεθαύριο τα χαράματα.Για τον επόμενο μήνα,βλέπουμε...
Υγεία να υπάρχει και όλα τα άλλα έπονται.
24-12-2014, 00:55 #36
Καλησπερα κοζρ κ μπραβο που τα βολευεις εστω για αυτον τον καιρο μην σταματας μεγεια το δωρο σου κ να βρεις ανθρωπους κ αρκετα πραγματα να γεμισεις την ζωη σου,στην δουλεια οπως ειπαμε θα διεκδηκεις τα δικαιωματα σου μεσα σε λογικα πλαισια μην πιεσεις κ αφορητα κ σε απολυσουν ομως ουτε να κανεις τα χατηρια ολων,Εστω ζητησε μερος απο το ποσο επειδη ειναι ουτοπικο να στο δωσουν ολο μεσα στην κριση,Καλα χριστουγεννα φιλε μου κ καλο 2015!
24-12-2014, 01:53 #37
μυσπ καλά χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος και σε σένα αλλά και σε όλο τον κόσμο με υγεία πάνω από όλα.
03-03-2015, 00:56 #38
3 μήνες πέρασαν απο την ανάρτηση αυτού του θέματος και το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον διευθετήθηκε το θέμα των ρεπό μου.Απο άποψη πληρωμών,ενώ φάνηκε ένα καλό ξεκίνημα τα πράγματα πάλι χάλασαν και παλεύω ξανά για πολλοστή φορά με το άγχος της καθημερινότητας.Δε πειράζει όμως.Αυτή είναι η ζωή μου και πρέπει να την συνηθίσω.Αν ήμουν για κάτι καλύτερο και ανώτερο απο αυτό,θα το είχα καταλάβει..Η υπομονή είναι αρετή και αν στο μέλλον υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα,θα έρθει όπως ήρθαν και όλα αυτά που ήδη έχω.Αλλωστε είναι μαγεία το ότι έχω καταφέρει να ζω.Ας μάθω να είμαι ευγνώμων που υπάρχω και όλα τα άλλα λογικά θα έρθουν κάποτε.
3 μήνες που όταν άνοιγα αυτό το θέμα,πίστευα ότι δε θα καταφέρω να τα βγάλω πέρα μέχρι το τέλος του χρόνου.Και όμως διαψεύστηκα.Συνεχίζω να είμαι ζωντανός.
03-03-2015, 10:43 #39
Συγχαρητήρια Kozchr! Πολύ χαίρομαι για σένα! Κουράγιο...
03-03-2015, 11:09 #40
συγχαρητηρια για την επιβιωση ! και για ολα οσα καταφερες μεχρι τωρα.
να μην εισαι ηττοπαθης. τα καταφερες επειδη αξιζεις και βεβαια μπορεις να τα καταφερεις κι αλλου, αρκει να επιλεξεις προσεκτικα.
δυστυχως οταν ξεκινουν τα "εναντι" στην δουλεια, αρχιζει ενας φαυλος κυκλος. αρχικα μενεις στην δουλεια γιατι ελπιζεις να στρωσουν τα πραγματα και μετα απο καιρο που τα χρωστουμενα γινονται 10000+, μενεις γιατι αν φυγεις ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα χασεις τα λεφτα σου.. εχω χασει κι εγω ετσι λεφτα απο μια δουλεια, απο μια αλλη λιγοτερα, αλλα σε μια τριτη τα πηρα ολα, ενω ειχα ηδη βρει μια καλυτερη (τα πηρα με αρκετη τυχη, ομως).
προτεινω να επαγρυπνας, χωρις να φυγεις:
1. για μια πιο καλη δουλεια (που να πληρωνεσαι, δηλαδη).
2. οπως κερδισες τα ρεπω σου, βαλε ΟΡΙΑ στον χρονο που σε απασχολουν. για τα λεφτα μπορουν να δικαιολογουνται οτι δεν εχουν, για τα ωραρια δεν μπορουν να σου πουν τιποτε ομως. ισα - ισα, ενας κακοπληρωμενος υπαλληλος ειναι λογικο να εχει καποια ευελιξια για να ξεκουραζεται. εφοσν οι αλλοι δουλεουν τα ωραρια που συμφωνησαν, εσυ γιατι οχι???
και προσεξε, μην παιρνεις τοσο ευκολα το μπαλακι του "απαραιτητου" που σου πετανε. μερικες φορες ειναι δικαιολογια για να δουλευεις σαν σκλαβος..
3. να πιεζεις συνεχως για τα χρωστουμενα. εφοσον ξερεις καλα την επιχειρηση, ξερεις ποτε πληρωνονται, απο που περιμενουν, ποτε μπαινουν λεφτα. βαλτους ενα προγραμμα να σου δινουν σταδιακα και απο τα παλια, οχι μονο εναντι. ΠΙΕΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.
4. χωρις να απειλησεις ποτέ (οτι θα φυγεις πχ), δειξε οτι ξερεις την χρησιμοτητα σου στην εταιρια και την αξια σου.
03-03-2015, 13:20 #41
Πράγματι η ηττοπάθεια είναι χαρακτηριστικό που με διακρίνει.Για τα υπόλοιπα που λες
1.Aκριβώς λόγω της ηττοπάθειας που με διακρίνει,δε κάνω κινήσεις για κάτι καλύτερο
2.Εγώ απο την αρχή δε συμφώνησα σε συγκεκριμένα ωράρια.Ειναι τέτοιο το πόστο μου που η συμφωνία που έγινε είναι "δουλεύεις όσες ώρες χρειάζεται,προκειμένου να βγαίνει η καθημερινή δουλειά και αν τύχει κάτι έξτρα,δουλεύεις μέχρι να βγει και αυτό".Ειναι λοιπόν μέρες που θα δουλέψω 12-14 ώρες και άλλες που θα δουλέψω 3 το πολύ 4 ώρες.Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο η δουλειά βγαίνει σε 3-4 ώρες.Και υπάρχει και το ευέλικτο του ωραρίου.πχ Σήμερα ήρθα πιο νωρίς και κάνω την δουλειά που κανονικά έπρεπε να βγει πέμπτη βράδυ.Αυτό σημαίνει ότι ενώ την πέμπτη θα τελείωνα 00.30 την καθημερινή δουλειά,θα τελειώσω στις 21.30
3.Αυτό το κάνω ήδη.Ξέρω στο 90% τι έσοδα έχει η επιχείρηση και ποια είναι τα πάγια έξοδα.Δυστυχώς βλέπω ότι τα έσοδα ειδικά αυτή την περίοδο ειναι ίσα-ίσα για τα πάγια έξοδα της επιχείρησης.Και ευτυχώς ή δυστυχώς δε χρωστάνε μόνο εμένα εδώ μέσα τέτοιο ποσό.Το αφεντικό έχει και 2η δουλειά (εργοστάσιο αν και εκει πριν καμμιά 3ετια είχαν καταφύγει οι εργαζόμενοι σε διαμαρτυρία και κατάληψη λόγω μη πληρωμών και μια μέρα πριν ένα χρόνο περίπου είχε έρθει εδώ δικαστική αντιπρόσωπος και τον έψαχνε) συν κάποια ακίνητα και πιστεύω ότι απο εκεί σώνεται κάπως η δουλειά και εδώ.
4.Την αξία μου την ξέρω και την ξέρουν και εκείνοι.Απλά πατάνε πάνω στην φιλοτιμία μου και φυσικά στη χαμηλή μου αυτοπεποίθηση
03-03-2015, 13:50 #42
οταν συμφωνησες τα ωραρια ομως, συμφωνησες και να πληρωνεσαι.
εφοσον δεν πληρωνεσαι και μονιμα εισαι με εναντι, μπορουν και τα ωραρια να αλλαξουν. καπως πρεπει να τους πιεσεις . δεν γινεται να περιμενεις παντα την καλη τους προαιρεση, εφοσον εχει περασει τοσος καιρος.
οταν δουλευεις 3-4 ωρες, τις υπολοιπες μπορεις να λειπεις, η εννοεις οτι εισαι εκει ολη μερα, αλλα κωλοβαρας?
να τους πας ενα πλανο που να περιεχει καποιο ποσον ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, καθε μηνα.
03-03-2015, 14:01 #43
Τις υπόλοιπες ώρες μπορώ να λείπω και να κάνω ότι θέλω.Απλά αν συμβεί κάτι έκτακτο,κολλήσει το οτιδήποτε θα πρέπει να πάω να το φτιάξω ή να βρω τρόπο να γίνει.Τα ωράρια αν αλλάξουν απο μεριάς μου,σημαίνει ότι δε θα λειτουργήσει ομαλά το πρόγραμμα στην επιχείρηση.Ειναι κάθε μέρα συγκεκριμένα πράγματα και σε συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να βγουν.Υπάρχουν άλλωστε οι πελάτες (λιγοστοί δυστυχώς αυτή την περίοδο) που πληρώνουν για συγκεκριμένα πράγματα.Δε γίνεται να αλλάξει κάτι σε αυτό
03-03-2015, 14:05 #44
οκ, καταλαβα.
τοτε κρατα τα ωραρια σου οπως ειναι απαραιτητο, και κανε ενα συγκεκριμενο πλανο πληρωμης των παλιων και βαλε τους να συμφωνησουν σε αυτο, ΓΡΑΠΤΟ. καθε μηνα μια μικρη εστω αποπληρωμη απο τα παλια.
αν εξακολουθησεις να τα αφηνεις να μαζευονται, εντος ολιγου θα θεωρηθουν ξεχασμενα...
03-03-2015, 14:19 #45
Το πρόβλημα με την αποπληρωμή απο τα παλιά είναι μεγάλο θέμα.Αυτο με το γραπτό πλάνο πληρωμής το έχω κάνει και συμφώνησαν αλλά στη πράξη δε τηρείται.Εδώ με το ζόρι δυστυχώς κάθε 2 μήνες περίπου παίρνω συνολικά τον μισθό του 1 μήνος.πχ τώρα που είναι Μάρτιος 2015 έπρεπε ήδη να έχω πάρει 1500€ και δεν πήρα καν 750€ που είναι ο μισθός του μήνα.Υπολογίζω ότι μέχρι τα μέσα του Απρίλη θα έχω πάρει 750€ δηλαδή ένα ακόμη μισθό αλλά θα είμαστε ήδη στον 4ο μήνα του χρόνου δηλαδή θα έπρεπε να έχω πάρει 4 μισθούς και θα έχω πάρει σχεδόν 2.Δηλαδή πρέπει να ζω και να συντηρώ σπίτι και λογαριασμούς με περίπου 300€ το μήνα.Οκ απο το τίποτε και τη γκρίνια που θα είχα αν έμενα με τους γονείς μου,κάτι ειναι και αυτό.
Θυμάμαι μια φορά που είχαμε πάει ομαδικά να διαμαρτυρηθούμε για τις πληρωμές η απάντηση ήταν:
-Kαι εγώ προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατηθεί η επιχείρηση.Αν θέλετε να την κλείσω,πείτε μου να την κλείσω.Αλλά θα είναι ομαδική απόφαση όλων μας.Αν όμως θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε,βάλτε όλοι πλάτη και κάντε υπομονή.Κανείς μας δεν μίλησε...