Συμβίωση με τους γονείς... Κόλαση ή παράδεισος;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Senior Member

Συμβίωση με τους γονείς... Κόλαση ή παράδεισος;

Καλησπέρα σε όλους!!!
    Φλέγον θέμα νομίζω για τους νέους της γενιάς μας, ειδικά όταν βρίσκονται στην ηλικία των 28-30 κ βάλε όπως είμαι εγώ...
    Ζω με τους γονείς μου, δυστυχώς δε κατάφερα να ζήσω μόνη μου ούτε για λίγο ακόμα κ όταν ήμουν φοιτήτρια καθώς σπούδασα στην πόλη μου, εργάζομαι, αλλά όπως τα βάζω κάτω δε νομίζω να φτάνουν για να κάνω αυτό το βήμα.
    Έκανα δυο αποτυχημένες σχέσεις στις οποίες για να είμαι ειλικρινής βασιζόμουν για να μπορέσω να ανοίξω τα φτερά μου επιτέλους, αλλά τελικά δε τα κατάφερα ούτε με αυτό τον τρόπο.
    Υπάρχει κάποιος από σας που ζει την ίδια κατάσταση;;
    Είναι βόλεμα, δε λέω, αλλά αρχίζω κ φρικάρω σιγά σιγά... Νοιώθω πως δεν έχω ελευθερία κινήσεων, χωρίς να ελέγχομαι φυσικά, αλλά σαφώς κ είναι αλλιώς να μη δίνεις καν λογαριασμό για το ότι θα πας κάπου ή ότι θα αργήσεις να γυρίσεις, κ αλλιώς είναι να θες να βγεις το βράδυ κ να μη νυχοπατάς όταν θα ετοιμάζεσαι ή όταν θα γυρίσεις 5 η ώρα το πρωί για να μη ξυπνήσουν οι γονείς σου.. Κ πόσα άλλα...
    Πρέπει να γίνει αυτό το βήμα τελικά ακόμα κ αν βλέπεις ότι ίσως να μη βγαίνεις οικονομικά;; Ή οι καταστάσεις είναι τόσο χάλια που θα με κάνουν να γυρίσω πίσω ούτως ή άλλως;
    Every morning we are born again

Senior Member
    Πιστευω οτι δεδομενων των εποχων , εισαι δικαιολογημενη να μενεις με γονεις . Απλα μαθε τους , η συνηθισε τους , να μην δινεις λογαριασμο ( οσο δινεις )
    Δεν ειναι και τοσο φρικη , αν οι γονεις σου δειχνουν κατανοηση .
    Θα δυσκολευτης πραματικα πολυ να μεινεις μονη σου , με τοσο χαλια οικονομικη κατασταση , εκτος αν μεινεις με καποιον και μοιραζεστε τα εξοδα .
    Μονη σου , πολυ δυσκολο . Συμβιβασου με την ιδεα , ειναι η μονη λυση .

Senior Member
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΤΗΝ-ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΟΥ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

αν έχεις σταθερή δουλειά και θέλει πραγματικά να ανεξαρτητοποιηθείς και να ωριμάσεις φύγε αλλά να ξέρεις πως θα είναι δύσκολα... γιατί πραγματική κόλαση και παραδείσος δεν είναι πουθενά... και οι δύο περιπτώσεις έχουν αρνητικά και θετικά...
    το αν είσαι διατεθειμένη να στερηθείς για να μείνεις μόνη σου εξαρτάται καθαρά από σένα.. να σου πω όμως πως πραγματικά ωριμάζεις όταν μένεις μόνος, μόνο τότε παυεις να είσαι το παιδί των γονιών σου και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που είχα εγώ όσο έμενα μόνη μου εκτός από την ηρεμία μου και την ελευθερία... να ξέρεις πως σε καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς λέγοντας πως δεν νιώθεις ελεύθερη αν και δεν είσαι υποχρεωμένη να δίνεις λογαριασμό...
    εγώ έμενα μόνη μου την εποχή 2004-2007 που τα πράγματα ήταν και πιο δύσκολα από άποψη εξόδων (δεν υπήρχαν οι προσφορές και οι λύσεις που υπάρχουν αυτή την εποχή σε πολλούς τομείς) με έσοδα κάτι λιγότερα από 700 ευρώ και πάγια έξοδα γύρω στα 200 και για φαί στους γονείς μου πήγαινα μια δυο φορές το μήνα το πολύ... απλά ήξερα πως δεν θα πάω διακοπές κάθε καλοκαίρι, δεν θα βγω κάθε σάββατο και πολλά άλλα... αλλά ήμουν πολυ καλά... γιατί η καθημερινότητα μου ήταν καλή αν και λυτή...
    επίσης αυτό που λες για την σχέση εμένα με φοβίζει πάρα πολύ επειδή εγώ περνάω άσχημα στο σπίτι που μένω φοβόμουν στην αρχή μην βρω μία σχέση και πάω να μείνω μαζί του όχι γιατί θέλω να μείνω μαζί του αλλά γιατί θέλω να φύγω από δω... επίσης φοβάμαι τόσο πολύ να εξαρτάμαι από άτομα που αν δεν μπορώ να ζήσω μόνη μου δεν θα πάω να συζήσω με άλλον... τους γονείς μας καλούς κακούς τους ξέρουμε... τον άλλον? αλλά εγώ είμαι και λίγο περίεργη... σε όχι τόσο ακραίο βαθμό πάντως η άποψη μου είναι σωστή πιστεύω...
    ακόμα και όταν έμενα μόνη μου και σε κάποια φάση συγκατοίκησα και μοιραζόμασταν τα έξοδα όχι το 200 αλλά το φαί απορρυπαντικά κτλ κτλ πριν χωρίσω είχα αρχίσει να τον αποδεσμεύω από τη μοιρασιά των λογαριασμών, γιατί όπως και να το κάνουμε τα 500 ήταν λίγα, για να μην πάθω ντουβρουτζά και οικονομικό εκτός από συναισθηματικό όταν θα έφευγε...
    για μένα αν έχεις σταθερή δουλειά κάνε την... είναι ωραίο να έχεις την ζωή σου στα χέρια σου όχι μόνο από άποψη ελευθερίας αλλά και ευθυνών... να ξέρεις πως αυτό που κάνεις το κάνεις εσύ..

Senior Member
    Τους γονείς μπορεί να τους ξέρουμε αλλά σε δύσκολες περιπτώσεις μαζί τους ο άλλος να μην είναι τέλειος αλλά η ζωή μαζί του μπορεί να είναι κάπως καλύτερη κι αυτό είναι το πιο πιθανό πιστεύω

Senior Member
    Koπελα μου και συ γυρνας συνεχεια 5 το πρωι? Και το προβλημα σου ειναι αν θα τους ξυπνησεις? Ε δικιο εχουν οι γονεις σου να ανησυχουνε ας εισαι μεγαλη, τοσα γινονται καθημερινα. Μετα θα φταινε οι γονεις?

Quote Originally Posted by nikiii View Post
    Τους γονείς μπορεί να τους ξέρουμε αλλά σε δύσκολες περιπτώσεις μαζί τους ο άλλος να μην είναι τέλειος αλλά η ζωή μαζί του μπορεί να είναι κάπως καλύτερη κι αυτό είναι το πιο πιθανό πιστεύω
    σίγουρα είναι και πιο καλό και πιο φυσιολογικό ειδικά μετά από κάποια ηλικία να μένουμε με τον σύντροφο μας από το να μένουμε με τους γονείς μας, αυτό που τόνισα όμως είναι πως πρέπει να είμαστε σίγουρη πως μένουμε μαζί του επειδή θέλουμε να μείνουμε μαζί του και όχι επειδή θέλουμε να φύγουμε από τους γονείς μας... "αν δεν υπήρχε το οικονομικό θα έμενα μαζί του ή μόνη μου και θα ερχόταν σπίτι μου όταν θέλαμε?" αυτή είναι μία ερώτηση που αν απαντήσουμε με ειλικρίνεια ξέρουμε και τι θέλουμε...
    αλλιώς το να πάμε για συγκατοίκηση απλά για να φύγουμε το πιθανότερο είναι μετά από κάποιους μήνες ή να αρχίσουμε να καταπίνουμε πολλά πράγματα ή στην καλύτερη να γυρίσουμε πίσω...

Αν οι γονεις ειναι μαλακες και επεμβαινουν στη ζωη του παιδιου τους,ναι ειναι προβλημα.Γενικα το να συζεις με προβληματικους ανθρωπους ειναι ψυχοφθορο.Εδω οι γειτονες μπορει να προκαλεσουν θεματα,ποσο μαλλον οταν εχεις καποιον μεσα στο σπιτι σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Koπελα μου και συ γυρνας συνεχεια 5 το πρωι? Και το προβλημα σου ειναι αν θα τους ξυπνησεις? Ε δικιο εχουν οι γονεις σου να ανησυχουνε ας εισαι μεγαλη, τοσα γινονται καθημερινα. Μετα θα φταινε οι γονεις?
    Ένα παράδειγμα έφερα. Απ' όλο το θέμα αυτό βρήκες να σχολιάσεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Αν οι γονεις ειναι μαλακες και επεμβαινουν στη ζωη του παιδιου τους,ναι ειναι προβλημα.Γενικα το να συζεις με προβληματικους ανθρωπους ειναι ψυχοφθορο.Εδω οι γειτονες μπορει να προκαλεσουν θεματα,ποσο μαλλον οταν εχεις καποιον μεσα στο σπιτι σου.
    Σε καμία περίπτωση δεν είναι μαλάκες. Είναι αρκετά διακριτικοί κ είμαι τυχερή σ' αυτόν τον τομέα.
    Απλά είμαι 28 χρονών κ αρχίζουν κ μπαίνουν προβληματισμοί στο μυαλό μου, τύπου τα χρόνια περνάνε, ολόκληρη γαϊδούρα κ εγώ ακόμα με τους γονείς, κακώς που δεν έκανα ένα βήμα να ζήσω μόνη μου πιο μικρή κτλ...

Senior Member
    Eπομενως δεν ειναι οτι θελεις να φυγεις γτ σε πρηζουνε αλλα γιατι μεγαλωσες κ σκεφτεσαι που θα παει αυτο το βιολι κ τα χρονια περνανε. Εγω σου προτεινω για να τα εχεις ολα δικα σου, να νοικιασεις κοντα στο πατρικο σου. Ετσι κ το βολεμα θα εχεις οποτε θελεις πχ να πηγαινεις να τρως εκει, να σου πλενουν τα ρουχα, κλπ και οποτε θες εσυ θα τους βλεπεις. Οχι ολη την ωρα πιτσι πιτσι. Πιστευω ειναι το καλυτερο. Ταυτοχρονα ψαξε να βρεις καποιον φραγκατο μηπως μεινετε μαζι κ ετσι να εχεις καποιες ανεσεις.

Senior Member
    Eπομενως δεν ειναι οτι θελεις να φυγεις γτ σε πρηζουνε αλλα γιατι μεγαλωσες κ σκεφτεσαι που θα παει αυτο το βιολι κ τα χρονια περνανε. Εγω σου προτεινω για να τα εχεις ολα δικα σου, να νοικιασεις κοντα στο πατρικο σου. Ετσι κ το βολεμα θα εχεις οποτε θελεις πχ να πηγαινεις να τρως εκει, να σου πλενουν τα ρουχα, κλπ και οποτε θες εσυ θα τους βλεπεις. Οχι ολη την ωρα πιτσι πιτσι. Πιστευω ειναι το καλυτερο. Ταυτοχρονα ψαξε να βρεις καποιον φραγκατο μηπως μεινετε μαζι κ ετσι να εχεις καποιες ανεσεις.
    Θα κοιτάξω εδώ στη γειτονιά μήπως υπάρχει κανένας μπάρμπας ματσωμένος που να έχει κ κανα δυο σπίτια, ώστε να μην ανησυχώ για αργότερα! χαχαχαχα

Senior Member
    In this old house where every door is open
    εγω εστω και 500 ευρω καθαρο μηνιαιο εισοδημα να ειχα θα την ειχα κανει. αλλα δεν :P αντεχουμε η μια την αλλη ακομα. Αλλα εχω χρονοδιαγραμμα, αν σε 2 χρονια δεν εχει αλλαξει κατι. θα βγω στο κλαρι για να βγαζω τα εξοδα. Θα κανω στροφη στην καριερα μου. Σιχτιρ! Αφου τα πτυχια και τα μεταπτυχιακα ειναι μονο για κορνιζα, θα κανω κατι πιο χειροπιαστο και πρακτικο! :P

Senior Member
    Ή αλλιώς, πώς να μείνετε για πάντα εξαρτημένοι και να μην ωριμάσετε ποτέ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by astimatnam View Post
    Θα κοιτάξω εδώ στη γειτονιά μήπως υπάρχει κανένας μπάρμπας ματσωμένος που να έχει κ κανα δυο σπίτια, ώστε να μην ανησυχώ για αργότερα! χαχαχαχα
    Και αν καμιά φορά σηκώνει το χέρι και σε βαράει, εσύ θα κάνεις υπομονή. Για να σε χτυπάει θα έχει τα δίκια του, κάτι θα έχεις κάνει (που λέει κι ο κεράσης)! :p

Page 1 of 2 12 LastLast