δυσμορφοβια?το χουμε πολλοι?εγω γιατι τόσο? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Senior Member
    Επίσης, υπάρχουν και τα κοινωνικά πρότυπα κάθε εποχής τα οποία καθορίζουν τι εστι αντικειμενικά όμορφο. Όμως, οι σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν κολλάνε στα πρότυπα. Αναπτύσσουν και προσωπική άποψη. Παράδειγμα ...........στην αναγέννηση όμορφες θεωρούνταν οι \"παχουλούλες\" και στην εποχή μας οι ανορεξικές. Και ούτω καθεξής. Μην αφήσεις να σε μπερδέψουν τέτοια ζητήματα. Κοίτα την εσωτερική σου ομορφιά. Όσοι κρίνουν την εξωτερική σου εμφάνιση μάλλον είναι πολύ ρηχοί άνθρωποι και μάλλον δεν έχουν με τίποτε άλλο να ασχοληθούν.

Senior Member
    εκανα ψυχοθεραπεια αλλα σταματησα δεν εχω χρηματα.αλλωστε τι αλλο να κανουν οι ψυχολογοι να μου λενε οχι εισαι μια χαρα?για δωρεαν ψυχοθεραπεια γνωριζετε κατι????????

Senior Member
    Δεν εισαι παντως μονη σου afrula πολλοι εχουν τετοια προβληματα...πολλοι περισσοτεροι απο οτι φανταζεσαι...εγω τι θα εκανα στη θεση σου?
    Θα το συζηταγα με τον γιατρο μου...δεν ειναι ντροπη και θα επαιρνα τις αποφασεις μου...ισως αλλαγη στην φαρμακευτικη αγωγη...ισως ψυχοθεραπεια...ο γιατρος θα ξερει καλυτερα.
    Οχι δεν πιστευω οτι εισαι ασχημη...πιστευω αυτο που βλεπεις στον καθρεφτη ειναι η πραγματικοτητα...μια χαρα κοπελλα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    σε ευχαριστω keep_walking kai egv ayto πιστευω.το προβλημα τωρα ειναι 2 μερες οτι δεν εμπιστευομαι ουτε το καθρεπτη μου δε ξερω γιατι κάτι που μεμαθε η ψυχολογος μου και το κρατησα για ενα χρονο και...και ημουν ευτυχισμενη.

Senior Member
    Σταμάτα να ακούς τη γνώμη των άλλων. Αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι. Σημασία έχει τι γνώμη θα χτίσεις εσύ για \"σένα\". Γίνε ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος από όλες τις απόψεις και η ομορφιά θα αντανακλάται από μέσα σου. Εκτός αν δε δίνεις σημασία σε τίποτε άλλο. λες και μόνο η εξωτερική εμφάνιση υπάρχει. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που χτίζουν την εικόνα του εαυτού τους στηριζόμενοι μόνο στην εμφάνιση. Ξέρω άσχημα κορίτσια που είχαν άλλα προσόντα ψυχικά και γίναν πολύ καλές νοικοκυρές και μητέρες. Επίσης μέτριας εμφάνισης άτομα που διέπρεψαν σε άλλους τομείς όπως η επιστήμη. Ακόμη, ανάπηρα άτομα που \"δε μάσησαν\", αναζήτησαν σύντροφο, τον βρήκαν, παντρεύτηκαν και έκαναν και παιδιά. Αν κολλούσαν κι αυτά στην εμφάνιση θα ήταν πολύ δυστυχισμένα.
    Σκέψου λίγο πόσο πίσω σε πάει η γνώμη των άλλων.

Senior Member
    πόσο πίσω σε πάει από την προσωπική σου ανάπτυξη. Μη χάνεις χρόνο να αναλώνεσαι στο τι λένε οι άλλοι. Κι εγώ μπαίνω σ\'αυτό το τριπάκι, όχι για την εμφάνιση, για άλλα πράγματα, και μετά λεώ, τι χρόνο πολύτιμο έχασα η χαζή....δεν άξιζε..........

Senior Member
    Originally posted by afrula
    ολοι τα ιδια ματια δεν εχουμε ?
    φυσικα και ΟΧΙ:)

Senior Member
    αν εχετε βγει και σας πει καποιος-α ασχημο-η ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΤΙ ΑΠαΝΤΑΤΕ Η ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ?Τι σκεφτεστε οτι ειστε ?στεναχωριεστε ?εγω κοκκινιζω και λεω οτι ολοι με βλεπουν ετσι αντε οχι ολοι.

Senior Member
    Ακου εμενα afrula και μιλησε με τον γιατρο σου....δεν μπορουμε να σηκωνουμε ολο το βαρος μονοι μας πολλες φορες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    afrula γιατι εχουν σημασια τοσο πολυ το τί λενε οι άλλοι? μπορει να μεταβάλλεται η διαθεσή σου απο τον κάθε άλλο?
    επίσης εχεις σκεφτει οτι δεν μπορει να ειμαστε αρεστοι σε ολους?

Senior Member
    μαζί σου sofia! δεν μπορεί να είμαστε αρεστοί σε όλους. Ας το επαναλάβω κι εγώ στον εαυτό μου μπας και το χωνέψω :)
    όπως βλέπεις Afrula, όλοι κάποια στιγμή \"κολλάμε\" στη γνώμη των άλλων, και αυτό γιατί είμαστε κοινωνικά όντα. Να μη το παρατραβάμε όμως........Παν μέτρον άριστον.
    Άλλωστε αυτοί που διέφεραν από το κοινωνικό σύνολο και υποστηριξαν τις απόψεις τους και το άτομό τους, κόντρα στο ρεύμα έγιναν ηγέτες και πρότυπα. Ας μην ασχολούμαστε με βλακείες του κάθε γείτονα, αν μας είπε άσχημες ή όμορφες

Όσο για τ\'αγόρια.....είμαι σίγουρη ότι κάποια σε βλέπουν όμορφη. Μήπως εσύ δεν το πρόσεξες και δίνεις σημασία μόνο στη λέξη \"άσχημη\"?

Senior Member
    Ξερετε που υπαρχει δωρεαν ψυχοθεραπεια?η εστω μεχρι 20 ευρω τη βδομαδα?δεν εχω ψυχολογο και τον χρειαζομαι.ψυχιατρο εχω απο ι.κ.α. και δινει μονο φαρμακα!!παιδια θα σκασω δεν αντεχω αλλο.ειναι σκεψεις λες και τις βαζει ο πονηρος να με βασανιζει επειδη εχω καλη ψυχη.....24 ωρες τις εχω οταν κοιμαμαι μονο ελευθερωνομαι γιαυτο κοιμαμαι πολυ.

Senior Member
    Μια συμβουλη ακομα...μιλησε με τον ψυχιατρο να προσαρμοσει την φαρμακευτικη αγωγη γιατι κατι δεν παει καλα με αυτην...δεν εχει ταιριαξει στον οργανισμο σου...και μετα αναζητησε ψυχοθεραπεια...ρωτα και τον γιατρο σου για δωρεαν ψυχοθεραπεια...αυτος θα ξερει καλυτερα μιας και ειναι μεσα στα πραγματα.
    Μην ντρεπεσαι να μιλησεις μαζι του.
    Αληθεια πας μονη σου και σου συνταγογραφει τα φαρμακα ή στελνεις καναν αλλο?
    Να πας μονη σου και να του μιλησεις ειναι υποχρεωμενος και ειμαι σιγουρος οτι θελει να σε ακουσει.

Senior Member
    στείλε e-mail γιατι u2u δεν δουλευει: [email protected]
    μήπως βρούμε καμμιά άκρη να σου βρούμε θεραπευτή που σου ταιριάζει

Senior Member
    στα αγορια αν και εχω 8 κιλα παραπανω απο το κανονικο λογω φαρμακων ευτυχως ειμαι 1.75 αρεσω 8 στους δεκα δεν εχω προβλημα σε αυτο κατι που μου επιβεβαιωνει τον καθρεπτη μου αλλα περιμενω φοβισμενη παντοτε το αρνητικο και ειμαι και 24 χρονων κοπελα.τι να κανω ομως το μυαλο μου δεν μπρω να το ελεγξω......

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast