Καινουργιο προβλημα με τον αδερφο μου!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
    Senior Member

Καινουργιο προβλημα με τον αδερφο μου!

Καλησπερα σας κ παλι!Αυτον τον καιρο πνιγομαι απο το στρες ειναι κ η αγωνια μου με το αγορι μου να κανουμε την οικογενεια μας τωρα προκυπτει κ νεο οικογενειακο θεμα, ο αδερφος μου ανεκαθεν ειναι πολυ ιδιορυθμος χαρακτηρας απο μικρος πολυ εκλεκτικος πολυ εσωστρεφης δεν του αρεσει οτι αρεσει στους περισσοτερους νεους δεν θελει να κανει σχεση δεν του αρεσει να πολυβγαινει δεν του αρεσουν τα αθλητικα αποτελεσμα να μην ειναι σε θεση να συμβαδιζει με τα περισσοτερα παιδια,Τονιζω επισης οτι ο πατερας μας σκοτωθηκε οταν ηταν μικρος γεγονος που δεν ξεπερασε,Ειναι αρκετα μεσα στο σπιτι ειναι 20,5 ετων τωρα κ ασχολειται φανατικα με τα ποκεμον κ με τα καρτουν τετοιου ειδους καθολη την διαρκεια της μερας κ της νυκτας,Ειναι σε ενα τει του νοικιαζουμε σπιτι ομως αυτον τον καιρο πηγαινει ολο κ λιγοτερο κ φοβομαστε οτι την κοπαναει μιας κ δεν νιωθει καλα ψυχολογικα κ θελει να βρισκεται εδωπερα κ να ασχολειται με τα ποκεμον,Παραλληλα γκρινιαζει οτι ειναι αρρωστος απο καρδια κ οτι κατι εχει το στομαχι του επαθε δηλαδη αρρωστοφοβια,Η επικοινωνια μας δεν ειναι καλη μου μιλαει για τα ποκεμον αποκλειστικα κ για αλλα καρτουν κ κατα τα αλλα μεσα στην μουγκα δεν θελει να βγαινουμε δεν βοηθαει πουθενα δεν μας κανει ποτε το παραμικρο χατηρι κ η σχεση μας ειναι αρκετα επιφανειακη μιας κ ειναι αφορητα απομακρος,τωρα ομως που δεν ειναι καλα λεω να παω λιγες μερες μαζι του να δω τι κανει κ ετσι κ οντως πηγαινει στο τει γιατι ανησυχουμε κ η μητερα μου δεν ειναι καθολου καλα,Κ το θεμα ειναι οτι κ εγω εχω απωθημενα κ απεχθανομαι τους απομακρους ανθρωπους οπως ηταν κ ο πατερας μου κ με απωθει να προσπαθησω να τον πλησιασω περισσοτερο κ αυτο το πραγμα δυσκολευομαι να το διαχειριστω,Εκτος απο το να παω δεν γνωριζω πραγματικα πως πρεπει για την περιπτωση του να κινουμαι

όταν λες του νοικιάζουμε εννοείς πως προφανώς του νοικιάζει η μητέρα σου? ή κούφανε με τώρα πως συμβάλεις κι εσύ στο νοίκι του απ' την στιγμή που δεν έχεις χρήματα να φτιάξεις την ζωή που θες με τον φίλο σου... επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί του νοικιάζεται σπίτι αφού το τει είναι στην πόλη σας, ο αδερφός σου δεν αναλαμβάνει υποχρεώσεις του να μένει μόνος του κτλ τκλ... και δεν καταλαβαίνω και πως γίνεται να μην σε πειράζει αυτή η αδικία... και δεν καταλαβαίνω και τι δουλειά έχεις εσύ να χωθείς στην ζωή του αδερφού σου απ' την στιγμή που δεν σου ζητάει βοήθεια, δεν έχετε και καμιά ιδιαίτερη σχέση και δεν του πληρώνεις και το σπίτι... το οτι στεναχώριεσαι που ανησυχεί η μάνα σου το καταλαβαίνω.. εσύ όμως γιατί ανησυχείς για έναν άνθρωπο που δεν έχετε σχέση? ξέρεις οι συγγένειες δεν λένε και τίποτα... καλύτερα για μένα από το να χωθείς στην ζωή του να του μιλήσεις ανοιχτά και ειλικρινά για το πως νιώθεις... ακόμα κι αν δεν κάνει το ίδιο θα το εκτιμήσει... έτσι δημιουργούνται οι σχέσεις... ο αδερφός σου ξέρει πολύ καλά και αν τον ζηλευείς και γιατί και πόσο δίκιο έχεις... εγώ με τον δικό μου πλέον μπορούμε να μιλάμε και γι αυτα.. αλλά κατάλαβα πρώτα πως δεν έφταιγε ο αδερφός μου που τον ζήλευα αλλα οι διακρίσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε... ποτέ δεν θα γίνεις φίλη με τον αδερφό σου, αλλά αν καταφέρετε να έχετε σχέση ουσιαστική θα είναι ανεκτίμητη... μην φορτώνεσαι τις ευθύνες που η μάνα σου δεν μπορεί να αναλάβει απέναντι του ως δικιές σου... το μόνο που θα καταφερεις θα είναι να χειροτερέψεις κι άλλο τη σχέση σας

Senior Member
    Καλησπερα κ απο εδωπερα φιλη μου,οχι εγω δεν δινω λεφτα για το σπιτι του ουτε δεκαρα αυτος παιρνει αλλο ενοικιο κ παιρνει κ μια συνταξη απο τον πατερα μας,Δεν ειναι στην πολη μας το τει ειναι σε γειτονικη πολη αποσταση μιαμιση ωρα απο εδωπερα,Μιας κ τωρα ειμαι εδωπερα κ το αγορι μου ειναι σε δουλειες με τα κληρονομικα εχω τον καιρο να ασχοληθω κ λιγο με τους δικους μου εννοειται οταν μενουμε μαζι με το αγορι μου δεν θα μπορω να ασχοληθω με τους δικους μου παραλληλα κ προσθεου δεν ασχολουμαι με κανεναν εις βαρος αυτου που θελω να κανω πραγματικα την οικογενεια μας,Πραγματικα με απωθει η ιδεα να ασχολουμαι επι μακρον με τον αδερφο μου δεν υπαρχει σημειο επαφης δεν με βοηθαει πουθενα μια ζωη εγω εκανα πραγματα για αυτον κ δεν νοιαζεται για το προβλημα μου ομως λιγες μερες μπορω να παω θα το παλεψω αλλωστε μαζι μεγαλωσαμε κ οταν ηταν πολυ μικρος με υπολογιζε πολυ περισσοτερο σαν νηπιο ηταν πολυ καλο παιδακι μετα εγινε περιεργος κ σαν ανθρωπος εχει ακριβως τον χαρακτηρα που με απωθει,Ομως οταν ειναι σε τετοιο προβλημα μπορω εστω για λιγο να συμβιβαστω στο ιδιο σπιτι μαζι του,Νιωθω πραγματα για αυτον ομως δεν ταιριαζουμε

σίγουρα νιώθεις πράγματα... αλλά εγώ επιμένω πως δεν έχεις καμία δουλειά να πας να μείνεις στο σπίτι του και μάλιστα ακάλεστη, απ' την στιγμή που θα πας να κατσικωθείς στο σπίτι ενός ενηλικου έτσι γιατι είναι αδέρφος σου κι ας μην έχετε καλη σχέση, μην περιμένεις και να σε σεβαστεί ιδιαιτέρως.. και μην μπερδεύεσαι σε σχέσεις τρίτων, και θα καταστρέψεις την σχέση σου και τους στερείς την όποια δυνατότητα να φτιάξουν την δικιά τους.. απο κει και πέρα δικός σου και ο αδερφος, δικια σου και η σχεση... εγώ απλά όσο έκανα αυτές τις βλακείες δεν μου έβγαινε σε καλό...

Senior Member
    Καλα φιλη μου θα το σκεφτω το θεμα που λες παντως η σχεση μου δεν κινδινευει απο αυτο το αγορι μου τωρα ειναι σε δουλειες μακρυα για τα κληρινομικα,Κ ετσι παω θα ειναι για πολυ λιγες μερες το πολυ 3 κ θα το κουβεντιασω παλι με τους δικους μου κ αναλογα,Η αληθεια ειναι οτι δεν με σκεφτεται καθολου τι θελω κ τι νιωθω ομως το καλο ειναι οτι ο ενας σεβεται τον αλλον κ τον αφηνει στην ησυχια του επομενως δεν μαλωνουμε για τιποτα κ υπαρχει μια ηρεμια κ αλλωστε εγω σε λιγο καιρο ετσι κ βρεθει ακρη δεν θα ειμαι καν εδωπερα να ασχολουμαι θα μενουμε μαζι με το αγορι μου ισως κ στην πολη του

δεν εννοούσα την σχέση με το αγόρι σου, αλλά την σχέση με τον αδερφό σου. και οι σχέσεις τρίτων που χώνεσαι είναι η σχέση αδερφού σου- μανας σου, η μάνα σου στην πραγματικότητα ανησυχεί και μπριζώνει εσένα να πας εκεί... για να μην χαλάσει ίσως την σχέση της μαζί του, αδιαφορώντας για τη σχέση που έχεις εσύ με τον αδερφό σου... μην μπεις σ' αυτό το παιχνιδι... και απ' την στιγμή που θα πας στο σπίτι του χωρίς να σε θέλει πως τον σέβεσαι? και πως περιμένεις αυτός να σε σεβαστεί?
    αν θες πραγματικά να τον βοηθήσεις ρώτα τον αν χρειάζεται κάποια βοήθεια... πες του ότι ανησυχεις, αν ανησυχείς κι εσύ και δεν σε έχει μπριζώσει η μάνα σου, επίσης ρώτα τον αν θέλει να πας να μείνεις εκεί...
    αν πας χωρίς να σε θέλει τι περιμένεις να βγάλεις? ίσα ίσα θα τον απομακρύνεις... και αν κάποια στιγμή θα ήθελε να σου ζητήσει όντως βοήθεια η στιγμή αυτή θα απομακρυνθεί ή θα εξαφανιστεί... αδερφή του είσαι, όχι μάνα του... δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον ελέγξεις...

Banned
    ο αδερφος μου ανεκαθεν ειναι πολυ ιδιορυθμος χαρακτηρας απο μικρος πολυ εκλεκτικος πολυ εσωστρεφης δεν του αρεσει οτι αρεσει στους περισσοτερους νεους δεν θελει να κανει σχεση δεν του αρεσει να πολυβγαινει δεν του αρεσουν τα αθλητικα αποτελεσμα να μην ειναι σε θεση να συμβαδιζει με τα περισσοτερα παιδια,
    εμενα μου θυμιζει αυτο μηπως ειναι ετσι η φυση του? ειναι καπιοι ανθρωποι που εχουν αυτη τη φυση κ πηγαινουν με ενα διαφωρετικο μυαλο απο τους αλλους γιατι απλα ετσι γεννηθηκαν

κ απεχθανομαι τους απομακρους ανθρωπους οπως ηταν κ ο πατερας μου
    ειναι πολες οι ομοιοτητες παντως... δεν ειναι περιεργο το οτι οταν μεγαλωσει καπιον με καπιο που ειναι απομακρος ο ιδιος γινετε το αντιθετο παντα ετσι παει

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    δεν εννοούσα την σχέση με το αγόρι σου, αλλά την σχέση με τον αδερφό σου. και οι σχέσεις τρίτων που χώνεσαι είναι η σχέση αδερφού σου- μανας σου, η μάνα σου στην πραγματικότητα ανησυχεί και μπριζώνει εσένα να πας εκεί... για να μην χαλάσει ίσως την σχέση της μαζί του, αδιαφορώντας για τη σχέση που έχεις εσύ με τον αδερφό σου... μην μπεις σ' αυτό το παιχνιδι... και απ' την στιγμή που θα πας στο σπίτι του χωρίς να σε θέλει πως τον σέβεσαι? και πως περιμένεις αυτός να σε σεβαστεί?
    αν θες πραγματικά να τον βοηθήσεις ρώτα τον αν χρειάζεται κάποια βοήθεια... πες του ότι ανησυχεις, αν ανησυχείς κι εσύ και δεν σε έχει μπριζώσει η μάνα σου, επίσης ρώτα τον αν θέλει να πας να μείνεις εκεί...
    αν πας χωρίς να σε θέλει τι περιμένεις να βγάλεις? ίσα ίσα θα τον απομακρύνεις... και αν κάποια στιγμή θα ήθελε να σου ζητήσει όντως βοήθεια η στιγμή αυτή θα απομακρυνθεί ή θα εξαφανιστεί... αδερφή του είσαι, όχι μάνα του... δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον ελέγξεις...
    Καλα τα λες φιλη μου οντως θα ρωτησω κ ετσι κ θελει τοτε θα παω αλλιως δεν παω ναι οι δικοι μου ειναι υπερπροστατευτικοι κ το στρες τους επηρεαζει κ μενα ορισμενες φορες ο αδερφος μου ειναι απομακρος σε τετοιο βαθμο που δεν γνωριζω απο τι επηρεαζεται εκτος τα καρτουν τι νιωθει κ τι θελει

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εμενα μου θυμιζει αυτο μηπως ειναι ετσι η φυση του? ειναι καπιοι ανθρωποι που εχουν αυτη τη φυση κ πηγαινουν με ενα διαφωρετικο μυαλο απο τους αλλους γιατι απλα ετσι γεννηθηκαν

ειναι πολες οι ομοιοτητες παντως... δεν ειναι περιεργο το οτι οταν μεγαλωσει καπιον με καπιο που ειναι απομακρος ο ιδιος γινετε το αντιθετο παντα ετσι παει
    Ναι κ εγω πιστευω οτι ειναι διαφορετικος δεν γνωριζω ομως ετσι κ οντως ειναι ο χαρακτηρας του η ετσι κ ειναι ετσι λογω προβληματος,Ναι λογω του οτι ηταν ετσι ο πατερας μου εμαθα να απεχθανομαι τους απομακρους

Banned
    ναι ειχα κ γω αρρωστοφοβια αλλα την.. εξολοθρευσα... οπως ειμουν επισης μεσα στη μουγκα αλλα διαβασα βιβλια ψυχολογιας κλπκλπ κ μετα καταπια γλιστριδα.
    θα κανω μεταφραση
    για να ειναι αφορητα απομακρος αυτο σημαινει οτι για καπιο λογο δε τον αγγιζουν αυτα που του λετε. αν εχεις διαβασει εχω πει οτι αν καπιος το θελησει μπορει να του διξω το πιο απομακρο μου προσωπο τωρα δε ξερω τι ακριβως εχει συμβει κ ειναι ετσι αλλα μπορει να υποψιαστω τι συνεβει μαντευοντας σου ειχα πει να εισαι πιο ηλικρινης γιατι μπορει μεν να υπαρχουν πραγματα που δε τα ξερει πως ειναι αλλα μπορει να υποψιαζετε οτι δε του λες ολη την αληθεια (αν κ δε ξερω ποση μεγαλη ομιοτητα εχουμε αν σε ρωταγα πμ διαφορα θα σου ελεγα)
    κ εγω μπορει να πηγαινα στη σχολη αλλα ειμουν στη θεικη κοσμαρα μου κ εκανα ζωγραφιες τα βιβλια του απεναντι κ αδιαφορουσα για το μαθημα . κ επισης κ γω μεγαλωσα χωρις το πατερα μου σχεδον.

Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλα τα λες φιλη μου οντως θα ρωτησω κ ετσι κ θελει τοτε θα παω αλλιως δεν παω ναι οι δικοι μου ειναι υπερπροστατευτικοι κ το στρες τους επηρεαζει κ μενα ορισμενες φορες ο αδερφος μου ειναι απομακρος σε τετοιο βαθμο που δεν γνωριζω απο τι επηρεαζεται εκτος τα καρτουν τι νιωθει κ τι θελει
    χαίρομαι μυσπ... είναι το πρώτο βήμα αυτό για να φτιάξετε τη σχέση σας... το να σέβεστε ουσιαστικά ο ένας τον άλλον... βέβαια μην περιμένεις να σου πει ναι και θα πρέπει να το σεβαστείς... επίσης ξεκαθάρισε στην μάνα σου πως δεν θες να χώνεται στην σχέση σου με τον αδερφό σου και αν θέλει αυτή να μάθει κάτι να το κάνει μόνη της... λογικό είναι με τόση πίεση και στρίμωγμα που τρώει ο αδερφός σου να κλείνεται και να είναι απόμακρος... και να μην εμπιστεύεται να σου μιλήσει για τίποτα παραπάνω από τα κόμιξ, και φαντάζομαι πως ξέρει πως ότι σου πει θα το πεις κατευθείαν στην μάνα... αν όντως θες να του μιλήσεις του αδερφού σου... και όχι να τον ελέγξεις θα του μιλήσεις για σένα... ακόμα και για το πως βλέπεις την σχέση σας... και πως ανησυχείς γι αυτόν... ξεκαθάρισε όμως μέσα σου το πως νιώθεις εσύ ανεπηρέαστη από την μάνα σας... εσύ είσαι και πιο κοντά στην ηλικία του θα πρέπει να τον καταλαβαίνεις πιο πολύ...
    επίσης λογικό είναι να μην ενδιαφέρεται και να μην προσφέρει τίποτα... αφού έτσι σας μεγάλωσαν... ο αδερφός το αγοράκι της γιαγιάς και της μαμάς φαντάζομαι και η μυσπ ο μά_ακ_ς να φορτώνεται την ευθύνη όλη ακόμα και αυτές που δεν είναι δικές της, όπως το να ελέγχει τον αδερφό της αντί για τους γονείς σας... γιατί να μην βολεύεται σ' αυτην την κατάσταση ακόμα αφού εμπράκτως την διατειρήτε διαρκώς επειδή που και που λέτε και κανα παραπονάκι? θα σας περάσει...
    αν όντως θες να έχεις σχέση με τον αδερφό σου πες του να πάτε για ένα καφέ και μίλα του για σένα... για την σχέση σας... για το πως αφήνεις την μάνα σου να μπει ανάμεσα και να μην υπάρχεις εσύ στην ουσία και ο αδέρφος σου να απομακρύνεται απ' την μάνα του με την φάτσα της μυσπ... γιατί αυτό κάνεις... την μαμά...
    εγώ σου λέω πως μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια τον αδερφό μου δεν τον γνώριζα... ένα γαίδουρι που δεν βοηθούσε σε τίποτα ήταν και μόνο έπαιρνε... αναίσθητος τελείως και ότι να ναι... αφού όμως τον πλησίασα αλλιώς και τον κατάλαβα δεν είναι και τόσο αναίσθητο γαίδουρι τελικά, ακόμα βέβαια είναι πολύ δύσκολο και να πάρει βοήθεια και να ζητήσει από μένα σε πρακτικά θέματα.. αλλά κατάλαβα γιατί είναι έτσι... μπορώ να τον δεχτώ μέχρι κάποιο σημείο έτσι... επειδή με τον αδερφό έχετε μεγαλώσει μαζί και σε ξέρει όπως κανένας άλλος αν καταφέρεται να μιλάτε η βοήθεια που θα πάρεις στο να γνωρίσεις κι εσύ τον εαυτό σου και να θυμηθείς πράγματα για σένα είναι πολύ πολύτιμη... είναι μοναδική.. μακάρι να φτιάξετε την σχέση σας μυσπ και θα με θυμηθείς... δεν λέω να είστε και κολλητή, εγώ με τον δικό μου 2-3 φορές τον μήνα βλεπόμαστε... αλλά είναι ουσιαστική η ώρα που περνάμε μαζί....
    χωρίς πίεση όμως... η πίεση που έχει φάει η σχέση σας και ο ανταγωνισμός λόγω εξωγενών παραγόντων δεν φαντάζεσαι πόσο μεγάλη είναι..
    αν αποφάσισεις να το πρσπαθήσεις καλό κουράγιο και υπομονή...

και να ξέρεις πως απέναντι στον αδερφό σου δεν έχεις καμία ευθύνη ή υποχρέωση... η μόνη σχέση που κάποιος έχει ευθύνη για τον άλλον είναι του γονέα παιδιού... ούτε κι αυτός απέναντί σου... αν καταφέρεται να δημιουργήσετε ενδιαφέρον και νοιάξιμο και όχι ευθύνη θα είστε τυχεροί, γιατί σ' όλες τις άλλες σχεσεις αυτά υπάρχουν... υποχρεώσεις που επιλέγουμε και όχι ευθύνη

Banned
    Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    και να ξέρεις πως απέναντι στον αδερφό σου δεν έχεις καμία ευθύνη ή υποχρέωση... η μόνη σχέση που κάποιος έχει ευθύνη για τον άλλον είναι του γονέα παιδιού... ούτε κι αυτός απέναντί σου... αν καταφέρεται να δημιουργήσετε ενδιαφέρον και νοιάξιμο και όχι ευθύνη θα είστε τυχεροί, γιατί σ' όλες τις άλλες σχεσεις αυτά υπάρχουν... υποχρεώσεις που επιλέγουμε και όχι ευθύνη
    aν ειμουν στη θεση του αδερφου της κ ακουγα ολο αυτο δε θα μου απλα απομακρος θα ειχα γινει καταψυξη αν μου μιαζει πραγματι τοσο εγω γενικα για να εχω ζωντανο το ενδιαφερον στο να μιλω στον αλλο θελω να μοιραζομαι τα παντα μαζι του οταν τα λεμε οι δυο μας αλλιως βαριεμαι.μαλον αυτο πρεπει να φταιει.

καλά τα πάντα με τον αδερφό δεν γίνεται... γίνεται δηλαδή αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο που το κάνεις με φίλες... αλλά αυτό ακριβώς λέω κι εγώ πως με τα αδέρφια μας υπάρχει δυνατότηα να έχουμε πολυ ουσιαστική και ειλικρινή σχέση, αν καταφέρουμε να βγάλουμε τα αρνητικά που τις έχουν φορτώσει οι γονείς μας...
    γιατί έκανες αυτό το άκυρο κομμάτι αντιγραφή όμως?

Banned
    καλά τα πάντα με τον αδερφό δεν γίνεται...
    aν δε γινετε νατο το προβλημα κ γω στη θεση του θα χα τσατιστει κ θα εκανα ακριβως το ιδιο.

Page 1 of 3 123 LastLast