Results 121 to 135 of 150
-
15-11-2007, 23:56 #121
Αν σέβεσαι Φώτη το δικαίωμα του ελευθερου χρόνου της γυναίκας σου, τοτε γιατι διαφωνούμε ???
Θες να ονομάσεις κάποιες δουλειές γυναικείες , αλλα να τις κανείς χωρίς γκρίνιες ???? Fine by me !
(γιατί τις ονομάζεις γυναίκειες βέβαια δεν καταλαβαίνω)
Το πρόβλημα πάντως υπάρχει οταν δεν υπάρχει σεβασμός στο δικαίωμα για ίσο ελευθερο χρόνο και δεν υπάρχει συμφωνία στον καταμερισμό !
- 15-11-2007, 23:59 #122
Originally posted by magda-ps.
Άμα με λατρεύει, με κάποιον τρόπο θα με βοηθάει και στις δουλειές :) .Ψυχολογική στήριξη!
Αγάπη χωρίς κατανόηση , δεν είναι η αγάπη που θέλω !
16-11-2007, 00:19 #123
Εσύ διαφωνούσες. Από την αρχή είπα ότι θεωρώ αυτές τις δουλειές γυναικείες, αλλά δεν έχω πρόβλημα να βοηθάω αν αυτό κάνει καλό στην γυναίκα μου.
16-11-2007, 00:33 #124
Βρε Φώτη , οταν ακούω \'\'θεωρώ τις δουλειές αυτές γυναικείες\'\', εμένα άλλο μου έρχεται στο μυαλό ! Σε συνδιασμό με το \'\'δεν θέλω να απαιτεί βοήθεια\'\' !
Ισως επειδή το σκηνικό το έχω βιώσει αλλιώς !
Πάντως βρε Φώτη πόσες φορές σου έθεσα ακριβώς αυτήν την ερώτηση : \'\'Πρέπει να σέβεσαι το δικαίωμα της γυναίκας σου για ίσο ελευθερο χρόνο ?\'\' Δεν επαιρνα όμως απάντηση !
Για εμένα ο ελευθερος χρόνος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον καταμερισμό εργασιών και το τόνισα στα μηνύματα μου απο την αρχή ! Γιατί δεν συμφωνούσες με αυτό απο την αρχή να ξεμπερδευαμε ? :P
16-11-2007, 00:38 #125
Από την αρχή τα εξηγούσα αυτά αλλά μάλλον είχες κολλήσει λόγω κακών εμπειριών. Εξάλλου σου έστειλα και προσωπικά μηνύματα που εξηγώ πως βλέπω κάποια πράγματα σε μια σχέση
16-11-2007, 00:40 #126
16-11-2007, 00:42 #127
Ρε συ δεν τα εξηγούσες !!
Είπες οτι θα βοηθάς, αλλα μέχρι εκεί !!
Στις ερωτήσεις και στις θέσεις μου , δεν απαντούσες !
Τελοσπάντων !
16-11-2007, 02:02 #128
Εγώ θα ήθελα να κάνω τις δουλειές που μου αρέσουν και μπορώ και τις άλλες να τις αφήσω για τον σύντροφό μου, αλλά το πρόβλημα είναι άντε να βρεις άνθρωπο που να του αρέσουν οι δουλειές που δε σου αρέσουν εσένα.
Π.χ. επειδή έχω πρόβλημα με τη μέση μου δεν αντέχω σκούπισμα και σφουγγάρισμα, με πεθαίνουν και το ξεσκόνισμα το σιχαίνομαι γιατί μου παίρνει πολλές ώρες και δε το κάνω και καλά. Λόγω της μέσης μου δεν αντέχω και το στρώσιμο των κρεβατιών κι αυτό χάλια το κάνω.
Το μαγείρεμα όμως δε το θεωρώ δουλειά και συνήθως ούτε οι σύντροφοί μου που με τσακώνονται για να τους αφήσω να μαγειρέψουν και αυτοί. Στο πλύσιμο των πιάτων είναι το πρόβλημα αλλά διατίθεμαι να το κάνω εγώ αν αυτοί αναλάβουν άλλα πράγματα.
Όσον αφορά τις δουλειές που υποτίθεται ότι είναι αντρικές, ποτέ δε το κατάλαβα αυτό γιατί εγώ τρελαίνομαι να συναρμολογώ, να φτιάχνω πραγματάκια όπως μεντεσέδες, να ασχολούμαι με τις καινούριες ηλεκτρονικές συσκευές κλπ. Είναι σα να μου πάρουν το παιχνίδι μου αν τα κάνει κάποιος άλλος.
16-11-2007, 02:19 #129
Και εγώ θα ήθελα να διαλέξω !!
Αλλα συμβιβάζομαι με το να τις μοιράσουμε δίκαια με βάση τον ελευθερο χρόνο που έχουμε !
Μη σου πω, οτι συμβιβάζομαι με το να πάρω και λίγο μεγαλύτερο ποσοστό !
Μακάρι όμως να διάλεγα !
16-11-2007, 03:28 #130
Έχω κάτσει τώρα και σκέφτομαι πως θα μου άρεσε η μοιρασιά στις δουλειές.
Υπάρχουν οι καθημερινές δουλειές όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων (και το στρώσιμο των κρεβατιών αλλά σιγά μην ασχοληθεί κανένας με αυτό), οι εβδομαδιαίες και οι εποχικές.
Θα μου άρεσε να μαγειρεύω εγώ και να πλένω τα πιάτα αν ο άλλος έστρωνε και σήκωνε το τραπέζι, έφτιαχνε τη σαλάτα και έκοβε το ψωμί. Χίλιες φορές να έχω να πλύνω 2 στοίβες πιάτα από τα να πηγαινοέρχομαι.
Από την άλλη ξέρω πόσο σιχαίνονται οι περισσότεροι να αλλάζουν σακούλες απορριμάτων. Δε θα είχα πρόβλημα να το κάνω αρκεί ο άλλος να κατέβαζε τα σκουπίδια.
Τα ψώνια της εβδομάδας θα μου άρεσε να τα κάνουμε μαζί αλλά φαντάζομαι εγώ θα έβαζα τα πράγματα στη θέση τους.
Για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο και το άπλωμα θα προτιμούσα να το κάνει αυτός και ο καθένας να σιδέρωνε τα δικά του, ενώ τα κοινόχρηστα όπως σεντόνια και πετσέτες θα μπορούσα να τα κάνω εγώ. Πλύσιμο στο χέρι ο καθένας τα δικά του αλλά συνήθως οι γυναίκες έχουν ρούχα για πλύσιμο στο χέρι.
Για την εβδομαδιαία καθαριότητα έχω μια αδυναμία να κάνω το μπάνιο και τα τζάμια. Θα μου άρεσε να αναλάβει σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και εγώ να αναλάβω συγύρισμα.
Στις εποχικές δουλειές φαντάζομαι εγώ να οργανώνω τις κούτες και αυτός να τις βάζει στο πατάρι, τις κουρτίνες να τις κατεβάζει και να τις ανεβάζει αυτός κι εγώ να τις σιδερώνω.
Για πέστε καμιά άλλη δουλειά να σκεφτώ πως θα μου άρεσε να γίνει.
16-11-2007, 11:12 #131
αφελια,
εχεις οργανωθει μια χαρα......
λοιπον αυτα που λες τα κανω ολα μονος μου...
τα μοιρασα ολα μια χαρα.
:P
16-11-2007, 12:38 #132
Originally posted by Aphelia
Έχω κάτσει τώρα και σκέφτομαι πως θα μου άρεσε η μοιρασιά στις δουλειές.
Υπάρχουν οι καθημερινές δουλειές όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο των πιάτων (και το στρώσιμο των κρεβατιών αλλά σιγά μην ασχοληθεί κανένας με αυτό), οι εβδομαδιαίες και οι εποχικές.
Θα μου άρεσε να μαγειρεύω εγώ και να πλένω τα πιάτα αν ο άλλος έστρωνε και σήκωνε το τραπέζι, έφτιαχνε τη σαλάτα και έκοβε το ψωμί. Χίλιες φορές να έχω να πλύνω 2 στοίβες πιάτα από τα να πηγαινοέρχομαι.
Από την άλλη ξέρω πόσο σιχαίνονται οι περισσότεροι να αλλάζουν σακούλες απορριμάτων. Δε θα είχα πρόβλημα να το κάνω αρκεί ο άλλος να κατέβαζε τα σκουπίδια.
Τα ψώνια της εβδομάδας θα μου άρεσε να τα κάνουμε μαζί αλλά φαντάζομαι εγώ θα έβαζα τα πράγματα στη θέση τους.
Για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο και το άπλωμα θα προτιμούσα να το κάνει αυτός και ο καθένας να σιδέρωνε τα δικά του, ενώ τα κοινόχρηστα όπως σεντόνια και πετσέτες θα μπορούσα να τα κάνω εγώ. Πλύσιμο στο χέρι ο καθένας τα δικά του αλλά συνήθως οι γυναίκες έχουν ρούχα για πλύσιμο στο χέρι.
Για την εβδομαδιαία καθαριότητα έχω μια αδυναμία να κάνω το μπάνιο και τα τζάμια. Θα μου άρεσε να αναλάβει σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και εγώ να αναλάβω συγύρισμα.
Στις εποχικές δουλειές φαντάζομαι εγώ να οργανώνω τις κούτες και αυτός να τις βάζει στο πατάρι, τις κουρτίνες να τις κατεβάζει και να τις ανεβάζει αυτός κι εγώ να τις σιδερώνω.
Για πέστε καμιά άλλη δουλειά να σκεφτώ πως θα μου άρεσε να γίνει.
Μου αρέσει η λογική σου !!! Δίκαιη μοιρασιά ! ;)
(το στρώσιμο του κρεβατιού ούτε και εγώ το κάνω σε καθημερινή βάση!)
Στο μαγείρεμα πάντως, έχε υπόψη σου οτι είναι κουραστικό το καθημερινό μαγείρεμα (παρόλο που είναι δουλειά που και εγω την προτιμώ) ! Επειδή λοιπον δεν με πειράζει το φαγητό να είναι 2ης μέρας , θεωρώ οτι μαγειρέυουμε 3-4 φορές την εβδομάδα ! Απο αυτές την μια την κάνει ο συντροφός μου και τις υπόλοιπες εγω ! (να μην καταντήσει καθημερινή αγκαρία!:P)
Ξέχασες τους λογαριασμούς , αλλα δεν είναι σημαντική δουλειά !
16-11-2007, 12:40 #133
Ασε τις γιορτές !!!!!
Αν θέλεις να κάνεις τραπέζι , ξεπατώνεσαι !
Δεν θέλω να το καταργήσω όμως, περνάω καλά ! :P
16-11-2007, 14:42 #134
Παιδιά δε χάλασε κι ο κόσμος για το ποιος θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Εμένα π.χ μ αρεσει να ασχολούμαι με το σπιτι αν και δουλεύω. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που προσδιορίζουν μια καλή η κακή σχέση και το σπουδαιότερο απ αυτά είναι η καλή επικοινωνία. Οταν αυτή υπάρχει, η κατανόηση και η συνδρομή έπεται. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε
16-11-2007, 15:12 #135
Originally posted by celia
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε
Τα αποτελεσματα των προσπαθειων αυτων τα γνωριζεις και εσυ σημερα.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση