Results 106 to 120 of 150
-
15-11-2007, 16:50 #106
Originally posted by marina38
Μειοψηφία; Ναι είναι μειοψηφία οι άντρες σαν τον Φώτη στο δικό μου περιβάλλον πλέον. Και δεν είναι θέμα \'τύχης\' (που αν είναι έτσι μάλλον άργησε να έρθει...χαχα) αλλά συνειδητής αλλαγής στον τρόπο σκέψης, που προσέλκυσε άλλου τύπου ανθρώπους δίπλα μου.
Τότε έχω ελπίδες !!! Θα έρθει και η δικιά μου !!! :P
(Αν και δεν έχω πρόβλημα στην παρούσα μου σχέση ! Κοινωνική κριτική κάνω !)
:)
- 15-11-2007, 16:53 #107
Originally posted by MANTHES
Προτιμάτε κάποιον που θα σας λατρεύει κυριολεκτικά αλλά δεν θα έχει πολλή διάθεση να κάνει δουλειές του σπιτιού ή το αντίστροφο;
15-11-2007, 17:08 #108
Επίσης προτιμάτε να κάνετε εσείς τις γυναικείες δουλειές και ο άντρας τις αντρικές ή το αντίστροφο; (Και δεν θέλω δικαιολογίες του στυλ ότι δεν έχετε τόση δύναμη όση ο άντρας)
Σου απάντησα ήδη :
Originally posted by Kleiw
Δεν πάει έτσι !
Χρησιμοποιείς την αδυναμία μου να σηκώσω κάτι βαρύ και αντ\'αυτού μου φορτώνεις όλες τις άλλες δουλειές !
Την ημέρα που θα σηκώσεις βάρος έχεις απαλλαγή ! Αυτο δεν είναι πιο δίκαιο ?
Αν το πάμε έτσι όπως το πάς εσύ, με την ίδια λογική , θα μπορούσα να πω και εγώ, αφού εσύ δεν μπορείς να γεννήσεις και να θηλάσεις , θα κάνεις όλες τις άλλες δουλειές που μπορείς (και θα τις ονομάσω αντρικές) ! Μπορείς να γεννήσεις και να θηλάσεις ?
Αν λοιπόν οτι δεν μπορεί να κάνει ο άνδρας είναι οι \"γυναικείες\" δουλειές, τότε δέχομαι να επιλέξω την κατηγορία \'\'γυναικείες\'\' ! Τι δεν μπορεί να κάνει ο άντρας πέρα απο το να τεκνοποιήσει και να θηλάσει (πάντα με βάση την ανατομία του) ?
(Αυτη δεν είναι η βάση του χωρισμού σου ? Η ανατομική διαφορά της γυναίκας απο τον άντρα ? Αν οχι , να μου εξηγήσεις σε ποια βάση ονομάζεις κάποιες δουλειές γυναικείες , για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε !)
15-11-2007, 17:42 #109
ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΛΙΓΟ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΑΡΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΡΙΚΕΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ. ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ; ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ Ή ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ; ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΘΙΚΙ
15-11-2007, 17:49 #110
http://www.psychologia.gr/editions/rools%20exchange.htm
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-11-2007, 17:52 #111
ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΛΙΓΟ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΑΡΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΡΙΚΕΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ. ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ; ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ Ή ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ; ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΘΙΚΙ
για πες μία αντρική δουλειά που θέλει δύναμη και μας δυσκολεύει την καθημερινότητα παρακαλώ..
15-11-2007, 18:14 #112
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΕΣΥ;
15-11-2007, 20:26 #113
Οταν αποκτήσεις παιδί, θα δείς οτι τους πρώτους μήνες πρέπει να ξυπνάς ανα 3 ώρες για να το θηλάζεις ! Δεν είναι δουλειά ? Στην πορεία , πρέπει να ασχολείσαι πάρα πολύ χρόνο μαζί του, για να το ταίζεις , να το αλλάζεις, να το κοιμήζεις κ.λ.π, κ.λ.π. και η γυναίκα - μητέρα επωμίζεται και εκεί μεγάλο μέρος της ευθύνης αυτής της δουλειάς !!!!
Οσον αφορά τα μπράτσα, απο κατασκευής η γυναίκα, δεν μπορεί να αποκτήσει την ίδια δύναμη ! Και οσο αφορά τις δουλειές που κάνουν τα παιδιά, συνήθως η δουλειά τους είναι το σχολείο και οχι να αλλάζουν λάστιχο και να μαγειρευουν ! (εξαρτάται και απο την οικογένεια βέβαια, αλλα απο οσο βλέπω, δεν έχουν να κάνουν πολλές άλλες δουλειές πέρα του σχολείου)
Οποτε ξαναγυρνώ στο δικό μου ερώτημα, για το κατα πόσο είναι δίκαιος ο χωρισμός σε αντρικές και γυναικείες και με ποιά λογική πρέπει να γίνει !!
Δεν έχεις απαντήσει ακόμη στο ερώτημα, αν σεβεσαι το δικαίωμα της συντρόφου σου σε ίσο ελευθερο χρόνο !!!!!
Γιατί ????????
15-11-2007, 20:30 #114
Για τρίτη φορά σου ξαναθέτω το ερώτημα !!!
Φώτη περιμένω απάντηση και στις παρακάτω ερωτήσεις !
Η γυναίκα σου όμως εχει δικαίωμα να έχει οσο ελευθερο χρόνο έχεις και εσύ !!
Αυτό δεν το σέβεσαι ?
Θα πρέπει να σε παρακαλέσει για να κάνεις μια δουλειά ? Σαν να της κάνεις χάρη ?
Οταν συμβάλλει οικονομικά στον ίδιο βαθμό με εσένα, γιατί πρέπει να επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος απο τις δουλειές στο σπίτι ??? Αυτές που ονομάζεις γυναικείες απαιτούν καθημερινά περισσότερο χρόνο (ποσο μάλλον αν έχετε και παιδί) !!!!
Και στο κατω κάτω της γραφής, εσύ τις ονομάζεις γυναικείες και δεν σημαίνει οτι συμφωνεί μαζί σου !!
15-11-2007, 20:32 #115
Επίσης δεν μου απάντησες στο ερώτημα :
Προτιμάτε κάποιον που θα σας λατρεύει κυριολεκτικά αλλά δεν θα έχει πολλή διάθεση να κάνει δουλειές του σπιτιού ή το αντίστροφο;
15-11-2007, 20:39 #116
Μερικά ζευγάρια που γνωρίζω δεν ξεχωρίζουν γυναικείες και αντρικές δουλειές. Όλοι συμμετέχουν σε όλα. Π.χ. ο άντρας στην ανατροφή των παιδιών και η γυναίκα σε άλλες υποχρεώσεις. Μένει τώρα βέβαια το θέμα για τα βαριά αντικείμενα κ.λ.π. όπως λέτε. Νομίζω, με λίγη συννενόηση, η γυναίκα μπορεί να βοηθήσει αλλιώς χωρίς να σηκώνει βαριά αντικείμενα π.χ. να πάει σε υπηρεσίες, να βοηθάει σε μαστορέματα που δε χρειάζεται να σηκώνεις βάρος, να μη προσπαθεί να τα φορτώσει όλα στον άλλον. Π.χ. η μάνα μου άλλαζε βρύσες και έβαφε το σπίτι!Το ίδιο και ο άντρας μπορεί να βοηθήσει σε γυναικείες δουλειές. Να ταίσει τα παιδιά όταν η γυναίκα δεν έχει γυρίσει απ τη δουλειά, να τη βοηθάει στο συμμάζεμα όταν γίνεται χαμός, και να μην αφήνει τα ρούχα και τα παπούτσια του όπου ναναι :) .Δεν είπαμε όμως να κάνει και μουσακά και να τον βάζει η γυναίκα να σιδερώνει! έλεος! Υπάρχει μέση λύση βρε παιδιά. Καλή διάθεση να υπάρχει.
Όσο για τον ελεύθερο χρονο, και οι δυο πρέπει να έχουν και να μοιράζεται σωστά. Ούτε ο ένας να χώνεται στο σπίτι με τι δουλειές και τις υποχρεώσεις, ούτε ο άλλος.
15-11-2007, 20:52 #117
Μαγδα εμένα με βρίσκεις σύμφωνη !
15-11-2007, 21:10 #118
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΕΣΥ;
ναι- αυτό σημαίνει οτι δεν θα με λατρεύουν πια?
με έχεις μπερδέψει εντελώς:D
15-11-2007, 22:59 #119
Μάλλον διαβάζεται μόνο ότι θέλετε. Εϊπα ότι αν η γυναίκα μου θα είναι κουρασμένη δεν θα έχω πρόβλημα να μαγειρέψω εγώ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ. Άρα θα έχει ελεύθερο χρόνο και πολλές φορές θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο από μένα. Δεν θέλετε να καταλάβετε ότι λέω πως τις θεωρώ γυναικείες δουλειές αλλά αν χρειάζεται βοήθεια θα το κάνω και χωρίς να παρακαλάει. Όσο αφορά το ερώτημα του αν προτιμάς κάποιον που θα κάνει δουλειές ή κάποιον που θα σε λατρεύει, εννοείται ότι μπορούν να ισχύουν και τα 2 αλλά κάνω την ερώτηση σε περίπτωση που μπορείτε να έχετε μόνο ένα από τα 2. Θέλω να δω πως σκέφτεστε.
15-11-2007, 23:18 #120
Άμα με λατρεύει, με κάποιον τρόπο θα με βοηθάει και στις δουλειές :) .Ψυχολογική στήριξη!
Le Meilleur Complément Pour Hommes en 2025 ?(Retour) ???? |...
30-06-2025, 13:49 in Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα