Αγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

Thread: Αγχος

Member

Αγχος

Καθημερινά αντιμετωπίζω πολύ άγχος που ούτε και εγώ η ίδια δεν ξέρω τους λόγους...με αποτέλεσμα να ιδρώνω πολύ....και να ιδρ΄ωνουν και οι μασχάλες μου...Σας παρακαλώ να μου πείτε τι μπορώ να κάνω γι αυτό;
    Και αν μπορείτε να μου πείτε κάπια φάρμακα για την καταπολέμηση του άγχους;
    Ευχαριστώ....

Member
    Απολογούμαι γιατί το θέμα έπρεπε να μπεί σε άλλη κατηγορία..

Μαρια αν μπεις στην διαδικασια να χαπακωνεσαι για να αντιμετωπισεις το αγχος καηκες! Τα χαπια αυτα επηρεαζουν την ποιοτητα ζωης και το κυριοτερο δημιουργουν εθισμο. Μετα δεν θα μπορεις να λειτουργησεις χωρις αυτα.

Εγω θα σου ελεγα να ψαξεις καλα τις καταστασεις και κατ'επεκταση τους λογους που σου προκαλουν αγχος. Να φιλτραρεις λογικα τα συναισθηματα σου πριν σε καταβαλλουν. Δωσε στον εαυτο σου την ευκαιρια μιας δευτερης ψυχραιμης επεξεργασιας.

Επισης πιστευω οτι σε αυτο το θεμα θα μπορουσε να σε βοηθησει η ομοιοπαθητικη. Πριν καταληξεις σε ψυχοφαρμακα δοκιμασε κ αυτη τη λυση. Δεν εχεις να χασεις τιποτα.. Μονο κοιτα να βρεις εναν καλο ομοιοπαθητικο! Αν θες μπορω να σου προτεινω!

Senior Member
    Μαρια μου εαν θυμαμαι καλα η ηλικια ειναι στα 36 εαν δεν κανω λαθος.Ετσι?
    Εαν το προβλημα που αντιμετωπιζεις εχει να κανει μονο με το γεγονος οτι το αγχος σου προκαλει ιδρωτα και αυτο ειναι οντως προβλημα ,τοτε τα πραγματα ειναι απλα .Με πολυ καλα ισως λιγο πιο ακριβα προιοντα που ειναι για να αντιμετωπιζουν το συγκεκριμενο προβλημα θα βρεις λυση.
    Εαν ομως ο ιδρωτας ειναι το λιγοτερο που σου συμβαινει με το αγχος ,τοτε θα σου προτεινα μια επισκεψη στον προσωπικο σου γιατρο,γιατι κακα τα ψεμματα ,δεν λεω οτι ειναι καλα τα χαπακια ,αλλα καλος η κακος χρειαζονται σε καποιες περιπτωσεις και βοηθουν ανελπιστα χωρις απαραιτητα να προκαλουν κακο!!!
    Για αποφυγη παρεξηγησεων μιλαω απο ιδια πειρα.
    Καποια φορα αναγκαστικα να παρω καποιο πολυ γνωστο ηρεμιστικο μονο για εναν μηνα οσο ηταν η θεραοπεια ,γιατι εμενα το αγχος ,η στεναχωρια και τα προβληματα που αντιμετωπιζα εκεινο τον καιρο μου εβγαιναν σε απνυα!!Καθε βραδι πνιγομουν στον υπνο μου!!Οποτε ηταν μια παρα πολυ καλη λυση ,και απο τοτε επειδη μου εμεινε και ενα μικρο κουσουρι ,οποτε στεναχωριεμαι πολυ το ξαναπαθαινω ,καταπινω μισι χαπακι και συνερχομαι!!
    Δεν ευλογο τα χαπια αλλα καποιες φορες δεν γινεται αλλιως ,και εαν το αφησεις μπορει να γινει και πολυ χειροτερο εως επικυνδηνο!!!
    Σου προτεινο απλα να το συζητησεις με τον γιατρο σου!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

Member
    Δυστυχώς και ο ιδρώτας μου είναι πρόβλημα αλλά και το άγχος ταυτοχρόνως. Προσπάθησα πολλές φορές να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν χρειάζεται να αγχώνομαι γιατί στην ουσία δεν υπάρχει λόγος, αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω γι' αυτό αποφάσησα να πάω σε ψυχολόγο μήπως μπορεί να με βοηθήσει.
    Dexa μου γνωρίζεις ποιά προιόντα βοηθούν για την καταπολέμηση του ιδρώτα; Θα ήμουν υπόχρεα αν βρώ μια λύση σε αυτό.
    Ευχαριστώ για την βοήθειά σας!!

Senior Member
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΡΙΑ ΟΤΙ ΒΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

Member
    Ευχαριστώ dexa μου! Θα περιμένω! Φιλιά!!

Senior Member
    ʼγχος... δεν το έχω νιώσει ποτέ μου (χαχα).
    Νομίζω ότι είναι στοιχείο του χαρακτήρα του καθενός (εκτός αν είναι παρενέργεια από φάρμακα, αλλά τότε λέγεται αλλιώς).
    Εγώ προσωπικά προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όπως είναι. Αν πχ φύγω τελευταία στιγμή να πάω στη δουλειά μου, είναι εγγυημένο ότι θα αργήσω. Γιατί να αγχωθώ αφού ξέρω ότι τελευταία στιγμή και κίνηση θα βρω, και δε θα έχω χρόνο να ψάχνω να παρκάρω; Προσπαθώ να το απολαύσω, βάζω μουσική, βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου πόσα φανάρια θα βρω κόκκινα, πόσο θα μου φωνάξουν που άργησα και πριν το καταλάβεις, έχεις φτάσει στο γραφείο και εκεί επιτέλους τσεκάρεις αν κέρδισες το στοίχημα ή όχι.
    Αν βλέπεις ότι σου κατατρώει την ψυχή, καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον ψυχολόγο. Μπορεί να έχει να σου προτείνει κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης ή να σε βοηθήσει να βλέπεις τα πράγματα λιγότερο... αγχωτικά.
    Ένα φυσικό ηρεμιστικό που δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού, είναι η βαλεριάνα. Μπορείς να το βρεις και σε φυλλαράκια (για να το κάνεις ρόφημα) και σε χαπάκια. Όπως με κάθε βότανο, ρώτα πρώτα κάποιον γιατρό γιατί η υπερβολική χρήση τους έχει παρενέργειες. Εμείς το δίναμε για καιρό στη γιαγιά μου, όταν ήταν να κάνει μια μεταμόσχευση και το άγχος είχε φτάσει σε επικά ύψη. Τη βοήθησε αρκετά, ήταν πιο ήρεμη και βέβαια δεν ήταν σαν ναρκωμένη όπως με τα φάρμακα. Λένε επίσης ότι η βαλεριάνα προκαλεί μία φυσική απέχθεια στο τσιγάρο (δεν έχει καμία σχέση με το άγχος βέβαια, αλλά... καλό δεν είναι σαν είδηση; )

Όσο για τον ιδρώτα, είναι στον οργανισμό σου. Κι εγώ ιδρώνω σαν τρελή. Το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο δράμα για εμένα (αφού λέω ότι θα παντρευτώ καταχείμωνο μπας και δεν κάνω χάλια το νυφικό από το μέικ-απ που θα στάζει). Δεν ξέρω καμία καλή λύση εκτός από τα διάφορα αποσμητικά που περιέχουν ταλκ και άρα "στεγνώνουν" τον ιδρώτα πριν βρέξει το ωραίο σου μπλουζάκι. Όμως, κάποιο γιατροί λένε ότι με αυτά τα προϊόντα υπάρχει κίνδυνος να "βουλώσουν" οι πόροι και να πρηστούν οι αδένες... Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά όφειλα να το πω.
    Εγώ προσωπικά, σαν μόνη λύση έχω βρει το άφθονο νερό. Αφού δε μπορείς να γλυτώσεις τον ιδρώτα, τουλάχιστον να βγαίνει όσο πιο άοσμος γίνεται...

Senior Member
    Μαρακι καλημερα!!!
    Οπως σου υποσχεθηκα βρηκα καποια προιοντα το οποια ,τουλαχιστον απ'οτι διαβαζω στο περιοδικο prevetion τα προτεινει ως παρα πολυ καλα!!

ICE GUARD ROLL ON -OPTIMA ΤΙΜ:9,95 ΕΥΡΩ
    KEOPS TRANSIPIRATION EXCESSIVE -ROC ΤΙΜ:8,70 ΕΥΡΩ
    DEODORANT FOR VERY SENSITIVE OR DEPILATED SKIN-VICHY ΤΙΜ:8,65 ΕΥΡΩ

Μαρακι υπαρχουν καποια ακομα ,αλλα νομιζω οτι προς το παρον αυτα ειναι αρκετα για να τα δεις εαν σε βοηθησουν.Πιστευω οτι καποιο θα σε βολεψει.
    ΦΙΛΙΑ!!!!

Member
    Ευχαριστώ πολύ. Γνωρίζεις και που μπορώ να τα βρώ;

Δοκίμασε και τα ανθοιαματα Bach. Η ανθοθεραπεία του Dr. Bach βασίζεται στην αναγνώριση των ελαττωμάτων μας και την ανάπτυξη της αντίθετης αρετής, έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία και να εξαφανιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα που είναι η μοναδική αιτία της ασθένειας και ο άνθρωπος να αποκτήσει πάλι την ψυχική και σωματική του υγεία.
    Με αυτό τον τρόπο ο Dr. Bach όρισε 38 αρνητικές ψυχικές καταστάσεις (με τα αντίστοιχα 38 θεραπευτικά Ανθοϊάματα), σαν τις πιο χαρακτηριστικές της ανθρώπινης φύσης. Τις κατέταξε σε επτά κύριες ομάδες, σύμφωνα με την ψυχική αντίδραση του ανθρώπου στη δεδομένη στιγμή, που είναι οι εξής : Φόβος, Ανασφάλεια, Έλλειψη Ενδιαφέροντος, Απομόνωση, Υπερευαισθησία, Υπερβολή, Απόγνωση.
    Μια φίλη μου βοηθήθηκε παρα πολύ αλλά και σε εμένα που ήμουν λίγο αρνητική με τα περί ολιστικής ιατρικής με βοήθησε στο θέμα άγχους. Το πρόβλημα είναι να βρεις κάποιον επαγγελματία σοβαρό που να ασχολείται με αυτό ώστε να πάρεις καλά αποτελέσματα.
    Θα σου εξηγήσω περιληπτικά πως γίνεται. Μιλάς με το συγκεκριμένο άνθρωπο για να μπορέσει να διαγνώσει το πρόβλημα και μετά σου δίνει κάποιο ανθοιαμα που είναι καλό και κατάλληλο για την δική σου περίπτωση. Υπάρχουν και έτοιμα σε φαρμακεία αλλά το καλύτερο νομίζω ότι είναι αυτό γιατί ξεφεύγει από την μαζική επεξεργασία των ανθοιματων