Results 1 to 15 of 15
-
11-12-2014, 21:58 #1
Είναι πολύ βασανιστικές οι ιδεοληψίες!!!
Καλησπέρα σε όλους, έχω πολύ καιρό να γράψω Απο τότε δηλαδή που ήμουν πάλι χάλια!! Πριν 2 χρόνια είχα αυτοκτονικό κόλλημα νόμιζα ότι θα χάσω τον έλεγχο και θα το κάνω. Με θεραπεία φαρμάκων το ξεπέρασα. Τον τελευταίο μήνα άρχισα πάλι να μην είμαι καλά ένιωθα ότι κάτι με περιτριγυρίζει.... Μια απροσδιόριστη φοβία που μεγαλοποιουσε τΟ κάθε τι! Είχα πονοκέφαλο.. Έλεγα να έχω ανεύρυσμα να κρίσεις πανικού. Έβγαλα ένα σπυράκι στο στήθος να ότι έχω καρκίνο να πάλι κρίσεις πανικού!! Μέχρι που είδα ένα θρίλερ και με έπιασε τέτοιος τρόμος ότι θα τρελαθώ και θα τους σκοτώσω όλους. Πέρασα μαρτυρικό βράδυ και ενώ προσπάθησα να το βγάλω απ το μυαλό μου τόσο μου κολλούσε τόσο πέθαινα κρίσεις πανικού μέσα στην νύχτα. Ξαναπηγα στον γιατρό και ξανά ξεκίνησα πάλι θεραπεία. Μου έχει σπάσει τα νεύρα ότι δεν μπορώ να επιβληθεί στις σκέψεις μου!!
Πιστεύω όμως και με άλλα περιστατικά που έχω ακούσει ότι κάτι μου φουντώνει τις ιδεοληψίες, ίσως συσσώρευση στρες γιατί αγχώνομαι με το κάθε τι ίσως πίεση που νιώθω Απο το περιβάλλον μου δεν ξέρω γιατί τώρα το μόνο που μου έχει μείνει είναι ένας τεράστιος φόβος για το κάθε τι! ΒΑΡΈΘΗΚΑ ΝΑ ΦΟΒΆΜΑΙ μου τρώει τη ζωή![B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]
- 11-12-2014, 22:49 #2
καταρχην ασε τα θριλερ δεν ειναι για τη περιπτωση σου
11-12-2014, 22:53 #3
Ναι τα άφησα δεν θα ξαναδώ, πριν ένα μήνα αν το είχα δει δεν θΑ με επηρέαζαν καθόλου. Τώρα όμως ήμουν ευάλωτη και μπήκε η ιδέα
[B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]
11-12-2014, 23:27 #4
http://www.pentapostagma.gr/2014/12/...λησπερα σου μελος πασχω απο ιδψ κ σου στελνω ενα καλο αρθρο για αυτο μου λεει κ η ειδικος μου οτι αυτες οι σκεψεις δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα
11-12-2014, 23:53 #5
Τέλειο σ ευχαριστώ πολύ!!
[B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]
12-12-2014, 21:12 #6
Γιατί δεν συζητάει κανείς;;; Μπαίνω όλη μέρα να δω κάτι άλλα τίποτα. Έχει δοκιμάσει κανείς με ιδεοληψίες να κάνει συμπεριφοριστικη και αν έχει αποτέλεσμα; Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μου είπε ο γιατρός ότι μια ζωή θα παίρνω χάπια
13-12-2014, 01:27 #7
γενικως κατεβατα απο ας πουμε σωματικες ενοχλησεις κ αναφορες απο ασθενειες πχ ιδεολειψιες χαπια κλπ δεν ευνοουν ιδιαιτερα το διαλογο.
13-12-2014, 07:19 #8
Καλημέρα, ίσως έχεις δίκιο γιατί μπορεί να επηρεαστεί κάποιος η και γω ακόμα. Απλά το μόνο που ρωτάω γιατί τόσοι είναι εδώ μεσ
22-12-2014, 17:18 #9
Redwood γεια σου.Ειμαι ομοιοπαθης και οτι και να σου γραψω δεν φανταζεσαι τι εχω περασει με τισ ιδεοληψιες.αυτο που εχεις γραψει περι διχασμενης προσωπικοτητας το γραφεις για καποιο συγκεκριμενο λογο?Σε ρωταω γιατι ακριβως αυτη ειναι η ιδεοληψια που με βασανιζει τα δυο τελευταια χρονια.Συνεχεια στο μυαλο μου αναλυω αυτη την ιδεα.Δε γραφω πιο πολλα για να μη σου δωσω τροφη για καινουριες σκεψεις.Το παλεψα 6 χρονια με φαρμακα αλλα μπαααα.Το μονο που εκαναν ηταν να με κανουν να μην αντιμετωπιζω κατα μετωπον το προβλημα και να το ελαφραινουν.Μια ελαφρυνση η οποια ομως ηταν πλαστη.Τα φαρμακα τα αρχισα για αλλες ιδεοληψιες,τωρα εχω αλλες.Για εμενα δεν θεραπευουν ,απλα επικαλυπτουν και ανακουφιζουν.Παλεψε το οσο πιο πολυ μπορεις.Κανενα φαρμακο δε θα σε κανει καλα.Παντα θα εχεις αυτη την ψυχικη δυσκολια,αλλες φορες εντονοτερα,αλλες πιο ηπια.Πηγαινε και για ψυχοθεραπεια,και απο εκει μπορεις να βοηθηθεις αρκετα.Ενταξει αν ειναι να παρεις και φαρμακα παρε αλλα μην τα κρατισεις για μεγαλο χρονικο διαστημα,παρτα βγες απο τα εντονα συναισθηματα και μετα σιγα σιγα σουταρε τα.Μην κανεις τη βλακεια που εκανα εγω για 6 χρονια γιατι μετα θα ειναι πολυ δυσκολο να κανεις χωρις φαρμακα.Υπομονη,κουραγιο,κ� �ταλαβαινω τι περνας,δε γνωριζομαστε αλλα ειμαι διπλα σου
22-12-2014, 22:24 #10
Καλησπερα και παλι, το ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα το ειδα και μου αρεσε δεν με αντιπροσώπευει άν ειναι να επιρρεασω καποιον θα τοβγαλω. Λοιπον εγω δεν δεχομαι που μου ειπε γιατρος οτι μια ζωη θα ζω με φαρμακα,,,, γι αυτο ρωτησα και αν εχει αποτελεσμα συνδιαστικα τα χαπια με την ψυχοθεραπεία. Το ξεκινησα και πιστευω οτι θα βρω λυση αν δεν με φαει παλι το τερας των ιδεοληψεων. ?.. δεν εχω παρει ποτε για τοσο διαστημα σερι χαπια απο τα 25 που ξεκινησα τωρα ειμαι 34 εχω παρει 3 φορες για 6 μηνες και 1 για ενα χρονο. Τον τελευταιο εναμιση δεν επαιρνα τιποτα εκτος απο μισο ξαναξ 1 μια φορα στο τοσο... Δεν το αντεχω να παιρνω για πάντα με ενοχλει και μονο η σκέψη... πρεπει να το ξεπερασω!,,Σημερα αφου εχω ξεκι ησει τα σεροξατ εδω και 3 εβδομαδες επαθα κριση πανικου το πρωι γαμωτο!
22-12-2014, 23:12 #11
η διαγνωση που σ εκανε η γιατρος ηταν μονο ιδψ?
22-12-2014, 23:19 #12
βρες σε παρακαλω μια καλη και ταλαντουχα ψυχοθεραπευτρια,επιστρατε� �σε ολη σου τη δυναμη,δωστα ολα και ασε αυτους που σου λενε οτι θα παιρνεις για μια ζωη φαρμακα.......ελεος.....
22-12-2014, 23:28 #13
και εγω παλι επαθα κριση πανικου χτες το βραδυ στις 2 παρα κατι και ολο το βραδυ περασε χαλια,ουτε κοιμηθικα ,ολο σκεφτομουν,ολο ανελυα και φανταζομουν ποσους διαφορετικους χαρακτηρες μπορω να πλασω με το μυαλο μου ,και αν αυτοι οι χαρακτηρες εξαφανισουν το δικο μου,και αν ειμαι για το δρομοκαιτιο,και ολο να τρεμω και να ανεβαινει η θερμοκρασια μου και να πανικοβαλομαι σε βαθμο που δεν περιγραφεται με λεξεις,και αντε παλι απ'την αρχη,και αν το εγω μου εχει πολλες ταυτοτητες ,και να νιωθω ξενα συναισθηματα και ο πανικος να ανεβαινει κι αλλο ,αστα να πανε.με κατι tavor την βγαζω,φαρμακα δεν παιρνω STOP.ta xanax kaνουν τπτ γιατι τα tavor einai gia ton p........o
22-12-2014, 23:30 #14
βρες σε παρακαλω μια καλη και ταλαντουχα ψυχοθεραπευτρια,επιστρατε� �σε ολη σου τη δυναμη,δωστα ολα και ασε αυτους που σου λενε οτι θα παιρνεις για μια ζωη φαρμακα.......ελεος.....
22-12-2014, 23:38 #15
Ξεκινησα σε ψυχολογο και μου αρεσε πολυ η γυναικα μου ηταν ευκολο ν ανοιχτω και να συζητησω μαζι της, ο ψυχιατρος και ο αλλος ψυχολογος μου το ειπαν ακριβως ,, υποχονδριακος ιδεοψυχαναγκασμος,, και κολλημα με την συμμετρία που εχω!! Το ξαναξ εμενα με βοηθαει τι να σου πω. Στον ιδεοψυχαναγκασμο δεν μπορεις να ξερεις με τι θα φας κόλλημα