Results 1 to 15 of 55
Thread: Ηλεκτρονικό τσιγάρο
-
01-09-2009, 23:03 #1
Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Με αφορμή εκείνο το σχόλιο της Ρέμεντυ - στο θέμα του αλκοόλ - για το τσιγάρο, είπα να βάλω αυτό το θέμα. Αν υπάρχει ήδη ζητώ συγγνώμη. Είμαι λοιπόν χρήστης του \'γκατζετακίου\' αυτού, και τα πάω κάθε μέρα και καλύτερα. Που σημαίνει ελαττώθηκαν τα αληθινά τσιγάρα. Εύχομαι να τα κόψω αν και το καλύτερο θα ήταν να κόψω τη συνήθεια. Η δική μου εμπειρία με διδάσκει πως ναι, το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικό απ\' το πιώμα, αν κρίνω πως καπνίζω 23 χρόνια και το τσιγάρο δε κατάφερα να το κόψω ούτε καν στις περιπέτειες της υγείας μου. Το κατάφερα για μικρό διάστημα αλλά σύντομα επανήλθα. Το δε αστείο είναι πως αν και αλκοολική έως πρόσφατα, δε μπορούσα να πιω χωρίς τσιγάρο. \'Ξενέρωνα\' κιόλας!... :P. Στους \'ΑΑ\' όντως διαπίστωσα με εκείνο τον ανελέητο βομβαρδισμό της \'άρρώστιας\' του αλκοολισμού, πόσο αστεία ήταν η εικόνα όλων μας με το τσιγάρο να δίνει και να παίρνει. Πάλι καλά λοιπόν που δεν ενστερνίστηκα τις απόψεις τους. Να σημειώσω μάλιστα ότι στους πρώτους δυο μήνες αποχής, διπλασίασα την ποσότητα τσιγάρων σε σημείο που να αυτοσαρκάζομαι λέγοντας \'μήπως να ξανάρχιζα τις μπύρες τελικά;\'... :P. Έτσι ήρθε το ιμιτασιόν τσιγάρο, δώρο από φίλο. Μου έκατσε θα έλεγα. Μάλιστα μου πήρε ένα μαύρο που μοιάζει με στυλό περισσότερο και το άλλαξα ακριβώς γιατί δε με παρέπεμπε στην εικόνα του ρίαλ πράγματος. Όντως εκεί είναι το θέμα. Στην ιδέα, στην κίνηση, στην εμφάνιση. Πρόσφατα κατηγορήθηκε κι αυτό για καρκίνο, όχι όλες οι μάρκες νομίζω, αλλά τώρα τί να λέμε. Κι αν ακόμα είναι έτσι, απουσιάζουν πάλι όλες οι υπόλοιπες επιβλαβείς ουσίες. Κι όταν σκέφτομαι την πίσσα μόνο που έχω ρουφήξει, μπορεί και να έφτανε για να ασφαλτοστρώσω την Εγνατία οδό! :P. Δυσκολεύτηκα αρχικά μέχρι να βρω το ρυθμό του, με τη φόρτισή του ή να μη ξεμένω από φιλτράκια, αλλά δε μπορούμε και να τα έχουμε όλα έτοιμα θαρρώ. Έχει άπειρα θετικά. Πρώτον τέλος το παθητικό κάπνισμα. Από έλλειψη μυρωδιάς, καπνού - τεκέ, στάχτες, δύσπνοια. Δε ξεμένεις μες στο μαύρο χάραμα, δε σου κάνουν τράκα! Και πολύ πιο οικονομικό. Για το μόνο που φοβάμαι, είναι ότι επειδή πάντα ο σκοπός είναι το κέρδος και ήδη κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, μπορεί να δούμε πιτσιρίκια στο δρόμο να \'ατμίζουν\' αβέρτα και τότε αλλίμονο. Το καλύτερο όμως είναι πως και ο ύπνος να με πάρει μαζί του, δε πρόκειται να με βρουν... παρανάλωμα την άλλη μέρα! Συν του ότι θα βγάζω τ\'
απωθημένα μου στο τρένο!...:P
Έχω αυτό του πρώτου λινκ.
http://www.esmoke.gr/
Παρουσιάστηκε ως ένα εντελώς αθώο υποκατάστατο του τσιγάρου, η ιδανική λύση για όσους προσπαθούν να απαλλαγούν από τη βλαβερή συνήθεια. Πολύ καλό για να είναι αληθινό:
δειγματοληπτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες.
Μια από τις τοξικές ουσίες που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ). Τα ευρήματα της έρευνας αναιρούν τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών του e-cigarette, όπως είναι γνωστό διεθνώς, ότι το προϊόν τους είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το κάπνισμα και ότι περιέχει κάτι περισσότερο από υδρατμό. Αυτό το «κάτι περισσότερο» είναι πολύ μικρές ποσότητες νικοτίνης και γλυκόλης προπυλενίου, η οποία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεχνητού καπνού στον κινηματογράφο και το θέατρο. Όταν θερμανθεί, το υγρό αυτό μετατρέπεται σε ατμό, τον οποίο οι χρήστες «φουμάρουν» μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής, αντικαθιστώντας την εξάρτηση και την απόλαυση που νιώθουν με το πραγματικό τσιγάρο.
Η ανάλυση
Η αμερικανική υπηρεσία ανέλυσε 19 τύπους φίλτρων στα οποία περιέχεται η γλυκόλη και δύο ηλεκτρονικά τσιγάρα, ένα που προωθείται από την εταιρεία ΝJoy και ένα από τη Smoking Εverywhere. Από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα φίλτρα περιείχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα σε νιτροσαμίνες, ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στον καπνό και είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Σε ένα φίλτρο της εταιρείας Smoking Εverywhere εντοπίστηκε γλυκόλη διεθυλενίου, μια ουσία που χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά. Με αυτή την ουσία είχε αντικατασταθεί σε οδοντόκρεμεςμαϊμού η γλυκερίνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν είναι πάντως σε θέση να βεβαιώσει τι είδους επιπτώσεις έχουν η γλυκόλη διεθυλενίου και άλλες καρκινογόνες ουσίες, όταν εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Για να αντικρούσει τα ευρήματα της υπηρεσίας, η Ένωση Ηλεκτρονικού Τσιγάρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δοκιμές της FDΑ «ήταν πολύ λίγες για να οδηγήσουν σε ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα». Σημειώνει, επιπλέον, ότι τα προϊόντα της πωλούνται μόνο σε ενηλίκους. Εκπρόσωπος της ΝJoy υποστήριξε ότι ανεξάρτητοι ερευνητές βρήκαν εντελώς αβλαβή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα και, όπως σημειώνει η FDΑ, υπόκεινται σε ελλιπή ποιοτικό έλεγχο. «Γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα γι΄ αυτά τα προϊόντα και δεν είχαμε πληροφορίες για τη νικοτίνη ή άλλες ουσίες που περιέχουν», δήλωσε ο υποδιευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας Γιούσουα Σέιρφσταϊν. Όπως διαπιστώθηκε από τις προκαταρκτικές έρευνες, ορισμένα από αυτά περιέχουν νικοτίνη μολονότι οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται το αντίθετο. Έπειτα από αυτά τα ευρήματα, η FDΑ χαρακτήρισε τα e-cigarettes «ναρκωτικές συσκευές» και ζήτησε την απαγόρευση της εισαγωγής τους στις ΗΠΑ. Απαντώντας, η Ένωση Ηλεκτρονικών Τσιγάρων μήνυσε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δικαιοδοσία ελέγχου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι το μόνο για το οποίο κατηγορούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σύμφωνα με οργανώσεις για τη δημόσια υγεία, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει στόχο τον νεαρό κόσμο και μπορεί να γίνει «προθάλαμος» για το κανονικό τσιγάρο.
ΝΕΑ
- 01-09-2009, 23:12 #2
τι γευση εχει το ηλεκτρονικο τσιγαρο?καταλαβαινεις οτι καπνιζεις?
01-09-2009, 23:26 #3
Εγώ Όλγα μου νιώθω ακριβώς το ίδιο. Ναι, υπάρχει με γεύση καπνού, ίσως ελάχιστα γλυκύτερο. Και το πήρα ακριβώς στο μέγεθος του αληθινού. Αρχικά το άφηνα μάλιστα στο τασάκι, μέχρι να το συνηθίσω.
:)
01-09-2009, 23:29 #4
καλο αυτο.ας το παρουμε να περιοριορισουμε τουλαχιστον το κολοτσιγαρο:)
01-09-2009, 23:59 #5
να σας πω και την περιπτωση ενος γνωστου μου και πως απεξαρτηθηκε απο το τσιγαρο, οντας φανατικος καπνιστης 2-2,5 πακετων την ημερα για χρονια, τον καιρο που δεν κυκλοφορουσαν τετοια γκατζετακια.
η ολη του ιδεα και η επιτυχια της, οφειλεται στο γεγονος οτι μεγαλο μερος της ιστοριας που λεγεται \"καπνισμα\"εχει να κανει με την συνηθεια, τις κινησεις, το παιχνιδι με τα χερια, τα χειλη κλπ, με το ιδιο το αντικειμενο\"τσιγαρο\" οπως πολυ σωστα παρατηρησε η αλομπαρ (που πρεπει να μοιαζει), ακομα και απο την αγορα του απο το περιπτερο.
αυτος ο γνωστος λοιπον, ενω ειχε κοψει τελειως το τσιγαρο πανω απο 10 χρονια, ολον αυτον τον καιρο, αγοραζε την ιδια ποσοτητα τσιγαρων της δικης του μαρκας :) απο το περιπτερο,τα εβγαζε ενα -ενα στα ιδια διαστηματα που τα καπνιζε παλια, εκανε ολες τις κινησεις , τα κρατουσε τα αφησε στο τασακι, τιναζε την σταχτη :), τα ρουφουσε, και τελικα τα πετουσε διοτι απο το ρουφηγμα τα χαλουσε....μονο που ποτε δεν τα αναβε.....
κι ομως, δεν το ξαναρχισε ποτε..
δυοκακα ειχε η ιδεα του: δεν γλυτωσε το εξοδο, και τις τρακες..
(δεν θυμαμαι καν τι ειχα πει για το τσιγαρο στο αρχικο θρεντ,ελπιζω να μην ειπα το ιδιο :Ρ)
02-09-2009, 00:04 #6
Καλό... Ξεγέλασε τον ίδιο του τον ψυχισμό ο μπαγάσας!
\'Ισως ήταν περισσότερο εθισμένος στη χρήση του τσιγάρου-αντικείμενο και λιγότερο στο νευροχημικό σκέλος όμως..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
02-09-2009, 00:09 #7
NAI πραγματικα αυτο ειναι το προβλημα ολες αυτες οι νευρικες κινησεις των καπνιστων.δεν ξερουμε τι να κανουμε τα χερια μας εαν δεν εχουμε τσιγαρα:)
02-09-2009, 00:12 #8
Ρεμεντυ, εμενα ολο αυτο που εκανε ο φιλος σου, μου μοιαζει πραγματικο βασανιστηριο...
Δεν αμφισβητω την επιτυχια του, απλα μου μοιαζει πολυ βασανιστικο:)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-09-2009, 00:14 #9
καλο ειναι επισης οσοι θελουν να το περιορισουν τουλαχιστον να τρωνε πρωινο πριν το καφε.μειωνεται λιγο η ενταση της αναγκης για καφε και τσιγαρα:)
02-09-2009, 00:26 #10
Μια γνωστή μου μανιώδης καπνίστρια μου είπε ότι έκανε 2 συνεδρίες με βελονισμό και έκοψε μαχαίρι το τσιγάρο.
02-09-2009, 00:27 #11
Originally posted by Sofia
Ρεμεντυ, εμενα ολο αυτο που εκανε ο φιλος σου, μου μοιαζει πραγματικο βασανιστηριο...
Δεν αμφισβητω την επιτυχια του, απλα μου μοιαζει πολυ βασανιστικο:)
εγω π.χ. το εκοψα στεγνα.
ισως να ειναι μια αποδειξη οτι δεν κανουν ολοι οι τροποι για ολους τους ανθρωπους,οτι κι αν ειναι αυτο που θελουμε να καταφερουμε...
02-09-2009, 00:28 #12
καλα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο...
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
03-09-2009, 00:21 #13
Καλησπέρα στην παρέα! Μερικές παρατηρήσεις δικές μου. Σκεπτόμενη το διάστημα που έκανα τη διδικασία - \'θεραπεία\' με το γνωστό επίθεμα νικοτίνης, θυμάμαι πως τελικά αν και έφτασα στο τελευταίο στάδιο των 5mgr (15, 10 και 5), όχι μόνο έβγαζα δυσφορία, αλλά δε κατάφερα να καπνίζω λιγότερα τσιγάρα σε σχέση με το αρχικό στάδιο. Έτσι, βλέποντάς με με το e - cigarette, και μάλιστα σήμερα με 3 μόλις \'ρίαλ\' τσιγάρα, καταλαβαίνω ότι σε μένα τουλάχιστον, μάλλον δε παίζει τόσο ρόλο ο εθισμός στη νικοτίνη, όσο η όλη \'φάση\'. Σήμερα το προχώρησα το σενάριο. Ξαναχρησιμοποιώ τασάκι - που μένει πεντακάθαρο! -, το αφήνω εκεί όπως όταν το αφήνουμε κανονικά, και μάλιστα... κάνω πως τινάζω και τη στάχτη!... :P. Επίσης το βάζω και στην ταμπακιέρα και 3 λαλούν και δυο χορεύουν. Να σημειώσω ότι τώρα παίρνω φιλτράκια μηδενικής νικοτίνης, και θεωρώ τη συγκεκριμένη μάρκα αρκετά αξιόπιστη. Κι εδώ που τα λέμε, όλα τά \'παθα, η νικοτίνη με μάρανε;...:P. Είναι μια χαρά για όλα τα υπέρ του κι από γεύση επίσης. Κι όλο κι ακούω ανθρώπους που τελικά χάρη σ\' αυτό εγκατέλειψαν τη συνήθεια οριστικά! Σας δείχνω αυτό που έχω πάρει και σας αφήνω. Και καλό μήνα, αν το ξέχασα!
Υ.Γ. Τις καπνοβιομηχανίες και τις φαρμακοβιομηχανίες, η νικοτίνη τις πειράζει άραγε;... Τρισεκατομμύρια είναι αυτά... όσο για τον Π.Ο.Υ. - άντε πάλι μπροστά μου :P - με τις ασαφείς δηλώσεις του περί \'επικινδυνότητας\', τώρα το θυμήθηκε; Απ\' το 2004 κυκλοφορεί αλλά βλέπεις τώρα απαγορεύτηκε το κάπνισμα... e - καληνύχτα! :)
:P
http://www.esmoke.gr/durabox.htm
03-09-2009, 00:23 #14
alompar απο το φαρμακειο μπορω να παρω ηλεκτρονικο τσιγαρο η μονο μεσω παραγγελιας απο το ιντερνετ?
03-09-2009, 01:20 #15
Εγώ όλο το καλοκαίρι έδινα υποσχέσεις στον εαυτό μου πως απο Σεπτέμβρη θα το κόψω. Το έχω ελλατώσει .....λίγο, ξεκινάω γυμναστήριο και τον άλλο μήνα που θα πάω για δουλειές Ν.Υ θα παρω μια νέα πατέντα που μου είπε ο θείος μου. Πρωτοποριακό τσιγαρο με γεύση στον καπνό που έχεις εθιστεί, αλλά χωρίς καμιά απολύτως επιβλαβή ουσία!
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....