Για αρχή. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Quote Originally Posted by olgaki1975 View Post
    'Αννα για να εργάζεσαι μια χαρά θα είσαι!!! Αλήθεια με τι ασχολήσε;;
    Μη το λες ολγάκι,
    και εγώ εργάζομαι και μάλιστα σε πωλήσεις.
    Ποιός να μου το έλεγε ότι θα δούλευα σε πωλήσεις εγώ που πάθαινα πανικό στο αμφιθέατρο και κρίση πανικού λόγω αγοραφοβίας.
    Αλλά δεν είμαι καλά.

Παλεύω με το ζόρι, απλά πρέπει να δουλέψω και εγώ για να ζήσω.
    Την κοινωνική φοβία την είχα δουλέψει αρκετά με ψυχολόγο αλλά όλα τα άλλα...
    Κατάθλιψη, αγχώδης, κρίσεις πανικού, ΔΕΠ, δεν παλεύονται.

Παίρνω πλέον ένα σωρό βοηθήματα είτε χημικά είτε πιο φυτικά για να είμαι στο επίπεδο που είναι συνάδελφοι μου που δεν κάνουν τίποτα και είναι μια χαρά.
    Εγώ κοιμάμαι 8 ώρες και είμαι κομμάτια. Προσπαθώ να τρώω καλά και όλα τα συναφή και πάλι δείχνω να έχω μαύρα χάλια λόγω συνδυασμένου άγχους-κατάθλιψης...

Και ούτε τα αγχολυτικά ούτε τα αντικαταθλιπτικά είναι χωρίς τίμημα δυστυχώς.
    Τα αγχολυτικά παρότι ελαφριά (νευροντιν) μου φέρνουν υπνηλία (μπορεί να είναι και η κατάθλιψη βέβαια), ενώ τα αντικαταθληπτικά νεύρα και υπερένταση...

Οπότε για μένα τουλάχιστον το ότι δουλεύω μόνο καλά δε σημαίνει ότι είμαι.
    Μην σου πω πως προσπαθώ οπωσδήποτε να κλείσω ακόμα κανα μήνα να ανανεώσω βιβλιάριο ΙΚΑ για να έχω προσβαση σε ψυχίατρο γιατί χάρις αυτόν πατάω λίγο στα πόδια μου.

Άννα για αρχή επισκέψου ψυχίατρο. Πιθανόν η φαρμακευτική αγωγή να σε βοηθήσει να βρεις την δύναμη να ασχοληθείς και με ψυχολόγο

Senior Member
    Last edited by elis; 25-12-2014 at 11:08.
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Η αλήθεια είναι, γιατί τουλάχιστον εδώ μπορώ να λέω αλήθεια, οτι δεν θυμάμαι κάποια νορμάλ ή ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου για να μπορέσω να μιμηθώ εκείνες τις συμπεριφορές. Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό αυτό ή κάτι τέτοιο αλλά αποτελεί ένα γεγονός.
    Το αν δουλεύω δεν έχει καθόλου να κάνει με το αν είμαι καλά ή όχι. Αν δεν δουλέψω, δεν έχω πόρους και άρα δεν θα ζήσω. Αν ήμουν σ αυτή τη λογική τότε θα αυτοκτονούσα και θα τελείωνε όλο αυτό, δεν θα το έκανα σιγά-σιγά.
    Το θέμα είναι οτι θέλω να γίνω καλά. Να μπορώ να απολαύσω για όσο γίνεται έστω, αυτό που όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι εκεί έξω, το κανουν τόσο φυσιολογικά. Να βγαίνουν έξω χωρίς να χτυπάει η καρδιά τους ταμπούρλο, να έχουν ανθρώπινες σχέσεις, να χαμογελάνε και χίλια τόσα άλλα που εγώ δεν είμαι ικανή να κάνω και να ζήσω.

Banned
    οταν λες τη φραση
    γιατί τουλάχιστον εδώ μπορώ να λέω αλήθεια, οτι δεν θυμάμαι κάποια νορμάλ ή ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου
    ειναι σα να λες οτι δε θυμασαι καπια ευτυχισμενη στιγμη στη ζωη σου επιδη αποφευγεις την αληθεια κ η αληθεια ειναι οτι ο καθε ανθρωπος πρεπει να ακολουθει τη καρδια του κ τα καταληλα πραγματα που ειναι για αυτον κομενα κ ραμενα στα μετρα του αφου αν παρατηρισεις καλυτερα τη ψυχολογια καπιου που δεν ειναι ευχαριστιμενος απο τη ζωη του θα παρατηρισεις οτι δεν ασχοληται με την αληθεια που βγαινει απο τον εαυτο του κ τη φυση του αλλα κ το προορισμο του αλλα βλεπει τη ζωη του μεσα απο τις λογικες των αλλων που δε συμφωνει με αυτες αλλα το παραβλεπει.

Member
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
    Quote Originally Posted by ana21 View Post
    Το θέμα είναι οτι θέλω να γίνω καλά. Να μπορώ να απολαύσω για όσο γίνεται έστω, αυτό που όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι εκεί έξω, το κανουν τόσο φυσιολογικά. Να βγαίνουν έξω χωρίς να χτυπάει η καρδιά τους ταμπούρλο, να έχουν ανθρώπινες σχέσεις, να χαμογελάνε και χίλια τόσα άλλα που εγώ δεν είμαι ικανή να κάνω και να ζήσω.
    Νομίζω καταλαβαίνω τί εννοείς, κάτι τέτοιο θέλω και εγώ...
    Αν δεν έχεις οικονομική δυνατότητα για ατομική, σκέψου το ενδεχόμενο της ομαδικής ψυχοθεραπείας. Πρώτα πήγαινε σε ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας να σου προτείνουν το κατάλληλο είδος θεραπείας, και αν σου πουν ότι μπορεί να σε βοηθήσει η ομαδική, δοκίμασέ την... Μπορείς να μάθεις να εκτίθεσαι σε άλλους ανθρώπους στα πλαίσια ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος (το οποίο διαμορφώνεται και συντονίζεται από έναν ή περισσότερους ειδικούς ψυχικής υγείας), θα δεις και άλλους με παρόμοιες δυσκολίες με τις δικές σου (δλδ δεν πρόκειται να σε βάλουν μαζί με κάποιο σχιζοφρενή) και σιγά σιγά θα σου φύγουν οι ταχυκαρδίες. Βέβαια, είναι πιο δύσκολο να ανοιχτείς μπροστά σε τόσους άγνωστους ανθρώπους, αλλά νομίζω θα σε βοηθήσει να εκφράζεσαι αληθινά μπροστά σε άλλους ανθρώπους και να σχετίζεσαι μαζί τους...

Page 2 of 2 FirstFirst 12