Results 1 to 10 of 10
Thread: Πως να φερθώ;
-
20-12-2014, 20:00 #1
Πως να φερθώ;
Δεν είμαι σίγουρος πως να ξεκινήσω για να μπω αμέσως στο ψητό :3 Ζήτησα από μια άκυρη κοπέλα στο φροντιστήριο να ζητήσει από την καθηγήτρια της σημειώσεις σε ένα θεωρητικό μάθημα διότι έγραφα διαγώνισμα στο σχολείο, και σαν θετική κατεύθυνση δεν γνώριζα τον Θεό μου.. Και έτσι γνωρίστηκα με αυτήν την κοπέλα. Μάλλον έτσι με πρόσεξε και από τότε έμπαινε συνεχώς στο τμήμα μου και διάφορα τέτοια. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Για να είμαι ειλικρινής δεν πρόκειται για κάτι ερωτικό ( αν και με ενδιαφέρει το άτομο )μπροστά σ'αυτό που θέλω να θίξω. Έμαθα από τρίτο άτομο ότι έκανε μια εξέταση αίματος αυτή η κοπέλα και ίσως έχει πρόβλημα. Από τότε που το έμαθα πάει μια εβδομάδα. Δεν μπορώ να την κοιτάξω στα μάτια και όταν συναντιόμαστε μου παραπονιέται που δεν μιλάω καθόλου, νομίζοντας ότι έχω κάτι προσωπικό και επιμένει να της ανοίγομαι, θέλει πολύ να της μιλάω. Η αλήθεια είναι ότι έχω φρικάρει. Πριν μια εβδομάδα πήγα και στην κηδεία μιας φίλης μου που έφυγε από καρκίνο. Και τώρα μόνο στην ιδέα του ενδεχομένου ότι μπορεί να έχει κάτι τρέμω
Η ειρωνεία είναι ότι όταν είχα πάει στο φροντιστήριο κομματιασμένος από την κηδεία ήταν συνέχεια μαζί μου και μου έλεγε άμα χρειαστώ οτιδήποτε, είναι αυτή εδώ, και εγώ ήμουν αλλού, δεν ρώταγα τίποτα γι'αυτήν.
Χρειάζομαι ειλικρινά μια εμπειρική άποψη. Αύριο γράφω το τελευταίο διαγώνισμα και μετά θα πάμε σαν παρέα για φαγητό, της ζήτησα να έρθει και ενθουσιάστηκε. Τι λέτε; Να προσπαθήσω να είμαι χαλαρός, και αν βγει έτσι να την κάνω να ανοιχτεί; ( υποτίθεται δεν ξέρει ότι γνωρίζω)
- 20-12-2014, 20:26 #2
δε ξερω αν εχω καταλαβει τι ακριβως ενοεις...
Ζήτησα από μια άκυρη κοπέλα στο φροντιστήριο να ζητήσει από την καθηγήτρια της σημειώσεις σε ένα θεωρητικό μάθημα διότι έγραφα διαγώνισμα στο σχολείο, και σαν θετική κατεύθυνση δεν γνώριζα τον Θεό μου.. Και έτσι γνωρίστηκα με αυτήν την κοπέλα.
20-12-2014, 20:30 #3
Καταρχην ηθελα να ξερα με ποιο τροπο εμαθες εσυ ενα τοσο προσωπικο ιατρικο δεδομενο της κοπελας?
Ποιο ειναι αυτο το προσωπο που διαδιδει το ιατρικο απορρητο της κοπελας και εφτασες εσυ ενας μαθητης στο φροντιστηριο σε αλλο τμημα απο την κοπελα που δε την ξερεις καλα, να λαβεις γνωση? Εμενα αυτο με τρομαξε στο μηνυμα σου. Θα κανω εγω ιατρικες εξετασεις κ θα μαθαινει ο καθε ασχετος τα αποτελεσματα? Ακομα και τιποτα να μην εχω.
Για μενα κατσε στ αυγα σου και αν θες να βοηθησεις πηγαινε στο χαμογελο του παιδιου, στον ερυθρο σταυρο ή οπου αλλου θελεις. Προσεξε γιατι ετσι και σου ξεφυγει κατι ή καμμια σποντα οταν θα πατε για φα,ι παιζει να σε παρεξηγησει και να σου ζητησει το λογο και δικιο θα χει, γιατι θα την εχεις κανει να νιωσει πολυ ασχημα. Αν θελει η ιδια να τη βοηθησεις σε κατι εσυ, ή καποιος αλλος θα το πει, αλλα δε νομιζω να φανερωσει τετοιου ειδους ζητηματα σε καποιον που τον ξερει μονο επιδερμικα.
20-12-2014, 20:31 #4
Η αναφορα στην κηδεια ειναι για να κανω κατανοητο τι ειναι αυτο που με κανει τοσο ευαλωτο στην ιδεα οτι η κοπελα που γνωρισα στο φροντιστηριο ισως εχει καποιο θεμα υγειας. Δεν ειναι η ιδια, δεν προκειται για ψυχωση. Προκειται για το γεγονος πως δεν ξερω πως να διαχειριστω οτι ισως πασχει απο κατι, και δεν μπορω να της μιλησω με ανεση, οπως θα ηθελα και θα ηθελε. Αυτο εννοω, ισως ειναι 'λαθος' που κομπλαρω ετσι; Πως θα μπορουσα να της μιλησω, τι να της πω, και δεν εννοω τα casual, πως εισαι κλπ. Δεν γινεται αυτο :Ρ
20-12-2014, 20:34 #5
Κερασι, νομιζω δεν ειναι εκει το θεμα. Και προς Θεου, δεν ειμαι τοσο αδιακριτος, πως οδηγηθηκες σε τετοια συμπερασματα; Οσο για το πως το μαθα, τριτο ατομο εννοω κοινη φιλη. Λαθος της να μου το πεις και της το ειπα, αλλα δεν σημαινει οτι θα κανω και πως δεν το ξερω.
Επισης το προβλημα δεν ειναι πως θα συνεισφερω κατα των ασθενειων, το θεμα ειναι πανω σε μια διαπροσωπικη σχεση. Αυτο που χρειαζομουν ειναι μια αποψη πανω σε αυτο που ζηταω. Οσο για το πως να φερθω σε αυτα που ειπες, πιστεψε με δεν τιθεται καν θεμα αμφιβολιας.
20-12-2014, 20:38 #6
Εγω θα της ελεγα να την προσεχει πολυ αυτη τη φιλη. Για μενα ειναι απαραδεκτο αυτο που συνεβη. Σε συγχαιρω για τη διαθεση σου να βοηθησεις αλλα εδω ειναι περιεργη φαση. Θα μπορουσες να την προειδοποιησεις για τη φιλη κ να πεις οτι ετσι το μαθες κ συ-κακως φυσικα-και αν θελει σε κατι να τη βοηθησεις.
20-12-2014, 20:44 #7
Θα κανω εγω ιατρικες εξετασεις κ θα μαθαινει ο καθε ασχετος τα αποτελεσματα? Ακομα και τιποτα να μην εχω.
20-12-2014, 20:46 #8
Μαλλον δεν διατυπωσα σωστα εξ'αρχης το θεμα μου. Δεν ειναι πως να την βοηθησω, να προσφερω οικονομικη η ψυχολογικη στηριξη η κατι τετοιο. Αυτο, αν χρειαζοταν θα το κανα χωρις δευτερη σκεψη, χωρις δισταγμο, χωρις να ζητησω την αποψη κανενος σε καποιο φορουμ. Δεν εχει διευκρινιστει αλλωστε αν τιθεται καποιο προβλημα. Το θεμα ειναι οτι με εχει παρει απο κατω και δεν ξερω πως να αντιδρασω, οχι με την εννοια να βοηθησω η οχι, με την εννοια πως να της μιλησω γενικα, ακομα και το "τι κανεις" δεν μπορω να της το πω. Γιατι αλλωστε ξερω οτι δεν θα το εννοει. Οταν εγραψα οτι χρειαζομαι μια εμπειρικη αποψη εννοουσα οτι χρειαζομαι μια "συνταγη" Ξερω, δεν υπαρχουν τετοια στη ζωη αλλα αισθανομαι οτι βρισκομαι σε αδιεξοδο. Και αισθανομαι ετσι γιατι οπως ειπα δειχνει μεγαλο ενδιαφερον για μενα και εγω, απεναντι της, ειμαι κλειστο βιβλιο.
Οσο για να της πω οτι το ξερω, αυτο δεν παιζει. Θα εκθεση και την αλλη την κοπελα, και αυτη το πε μονο σε μενα απο καλη διαθεση. Δεν δικαιολογειται βεβαια, αλλα καταλαβαινεις
20-12-2014, 21:07 #9
Δεν εχει διευκρινιστει αλλωστε αν τιθεται καποιο προβλημα.
επισης εγω δε θα κατηγορουσα καπιον επιδη εμαθε κατι για μενα ενω τον εβλαπα σα φιλο αν δε με εκθετε με το να το διαδοσει θα τον αφηνα ελευθερο να μαθαινει οτι θελει.
26-12-2014, 03:43 #10
Λοιπόν. Ας υποθέσουμε ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Θα της μιλάς όπως θα της μιλούσες εάν ηταν υγιής. Αυτή είναι η μία και μοναδική σωστή προσέγγιση.
Ωστόσο, επειδή στα 16-17, πόσο είστε, και χωρίς γνώσεις δεν είστε σε θέση να αξιολογείτε ιατρικές εξετάσεις, μην παίρνεις τοις μετρητοις τα λεγόμενα της φίλης της φίλης σου.
Σε κάθε περίπτωση, μίλα της σαν να μην τρέχει τίποτα