γνωστικα προβληματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

γνωστικα προβληματα

θα ξερετε οσοι εχετε ψυχωση οτι τα προβληματα που αντιμετωπιζει καποιος ειναι τα θετικα , τα αρνητικα συμπτωματα και τα γνωστικα προβληματα. εμενα με βασανίζουν τα γνωστικα προβληματα δηλαδη δεν μπορω να μαθω και να συγκρατησω πραγματα οπως παλια . αν οι συζητησεις ειναι πιο ουσιαστικες και βαθιες με κουραζουν .και στην επικοινωνια εχω προβλημα και δεν μιλαω πολυ . επηδει εχω παει σε πολλους γιατρους μερικοι μου δινουν φαρμακα για την αννοια αλλα δεν τα εχω παρει. ηθελα να ρωτησω αν εχουν και αλλοι προβληματα σα τα δικα μου και αν εχουν παρει φαρμακα και εχουν δει βελτίωση.
    μερικες φορες σκευτομε μηπως τα γνωστικα προβληματα ειναι αποτελεσμα των φαρμακων και αν τα σταματουσα θα επανερχομουνα , και εδω θα ειθελα την συμβουλη καποιου που εχει κανει κατι αναλογο.
    καλα χριοστουγεννα να εχετε και θα εκτημουσα καθε γνωμη πανω στο θεμα που με απασχολει,

Senior Member
    τα γνωστικα προβληματα ειναι αποτελεσμα των φαρμακων όπως και πολλοι μαρτυρούν εδώ μέσα ,,αλλα και όσοι δεν παίρνουν φάρμακα αντιμετωπίζουν αναλογα προβλήματα .
    Γενικα δεν δινεται έμφαση στα γνωστικ'α προβλήματα καθως οι πιο πολλοι υποφέρουν από τα αλλα συμπτώματα που τα γνωστικά ερχονται τελευταία θα σούλεγα .....

Quote Originally Posted by path View Post
    τα γνωστικα προβληματα ειναι αποτελεσμα των φαρμακων όπως και πολλοι μαρτυρούν εδώ μέσα ,,αλλα και όσοι δεν παίρνουν φάρμακα αντιμετωπίζουν αναλογα προβλήματα .
    Γενικα δεν δινεται έμφαση στα γνωστικ'α προβλήματα καθως οι πιο πολλοι υποφέρουν από τα αλλα συμπτώματα που τα γνωστικά ερχονται τελευταία θα σούλεγα .....
    ΣΥΜΦΩΝΩ κ εγω με αυτην την αποψη ακριβως

Senior Member
    Τα γνωστικά προβλήματα είναι μέρος της πάθησης κ στην αρχή όταν παίρνουμε πολλά φάρμακα σίγουρα έχουν κ αυτά μια επίπτωση.Εγώ πχ όταν υποτροπίασα επειδή διέκοψα τα φάρμακα δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ κ να θυμηθώ πράγματα...τώρα αυτό βελτιώθηκε σίγουρα κατά πολύ.Τώρα είμαι στην ουσία σε δόση συντήρησης μετά από 2 χρόνια αγωγής.Σίγουρα το μυαλό μου δεν λειτουργεί όπως πριν αλλά προσπαθώ να διαβάζω κ να κάνω πράγματα για να το εξασκώ..Στα Ρώσικα που πηγαίνω παρατηρώ πως δυσκολεύομαι να απομνημονεύσω καινούριες λέξεις.Ίσως όμως να χρειάζεται κ περισσότερο διάβασμα γιατί κ ορισμένοι φυσιολογικοί στην τάξη δεν είναι κ σε πολύ καλύτερο σημείο,είναι κ δύσκολη γλώσσα.Πάντως κ γω δυσκολεύομαι να κάνω συζητήσεις και πλέον δεν έχω τις απόψεις που είχα παλιά,αλλά γενικά ήμουν κ εσωστρεφής από πάντα.
    Το θέμα είναι πως ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε ένα επεισόδιο ψύχωσης και κάθε άτομο έχει διαφορετική βαρύτητα συμπτωμάτων.Δεν θα σου πρότεινα πάντως να διακόψεις τα φάρμακα..μην αυταπατάσαι πως θα αλλάξει κάτι δραματικά.Ίσα ίσα θα έχεις μια βαρβάτη υποτροπή με όλα τα επακόλουθα.Προσωπικά δεν συζήτησα με τον γιατρό μου ειδικά για το θέμα των γνωστικών ελλειμάτων κ δεν παίρνω κάποιο ειδικό φάρμακο για αυτά οπτ δεν γνωρίζω τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Κι εγω αντιμετωπιζω γνωστικα προβληματα.Ειμαι υπο αγωγη εδω και 6 χρονια περιπου χωρις να εχω παραλειψει ουτε μια δοση των φαρμακων.Κατα τους γιατρους εχω σημαντικη βελτιωση δηλ δεν εχω θετικα συμπτωματα αλλα εχω τα αρνητικα που απο οτι ξερω δεν υπαρχει φαρμακο γι αυτα μεχρι τωρα.Και εχω και τα γνωστικα προβληματα που ο γιατρος μου λεει οτι εχω προβλημα με τη συγκεντρωση.
    Εγω ομως βλεπω οτι δεν ειμαι οπως παλια.Δηλαδη δεν εχω καλη μνημη δεν εχω καλη συγκεντρωση,δεν εχω υπομονη,δεν μπορω να διαβασω κατι με συγκεντρωση και γενικα νομιζω οτι εχει επηρρεαστει η ευφυια μου.
    Νομιζω οτι γι αυτα κατα πολυ φταινε τα φαρμακα που μας κανουνε σαν ζομπυ.Αλλα βοηθανε αλλου τα φαρμακα γι αυτο το εχω παρει αποφαση οτι μονο με τη συμφωνη γνωμη του γιατρου θα τα κοψω καποτε...
    Γι αυτο φιλε nikopoul μην νομιζεις οτι εισαι ο μονος που εισαι ετσι.Ελπιζουμε στο μελλον να βγουνε φαρμακα που να βοηθανε και στα γνωστικα προβληματα.
    Αληθεια nikopoul εσενα ο γιατρος σου παραδεχεται οτι εχεις γνωστικα προβληματα?

Senior Member
    ναι το παραδεχετε, πηγα και στο αιγινητιο και εκανα γνωστικα τεστ και βρηκαν οτι δεν τα παω καλα , και ο γιατρος μου αυτο μου λεει να κανω υπομονη και μπορει κατι να βγει, καποιο καινουργιο φαρμακο. παντος απο οτι μου ειπε στα επομενα δυο χρονια δεν θα γινει κατι που θα βοηθαει τα αρνητικα και τα γνωστικα συμτωματα.