Results 1 to 8 of 8
Thread: Βοήθεια! Τι να κάνω;
-
24-12-2014, 00:11 #1
Βοήθεια! Τι να κάνω;
Ο πατέρας μου έχει Χ.Α.Π από το τσιγάρο. Ο γιατρός είπε να μην καπνίζει και καπνίζει. Ίσως αργότερα πέσει και στο κρεβάτι και η μητέρα μου θα πιεστεί να τον κοιτάξει λόγω και δίκης της υγείας. Παίρνει οξύνονο και αλλά φάρμακα. Είναι ο μόνος που έχει δουλειά όμως. Η μητέρα μου πριν τρεις μέρες του μίλησε πολύ άσχημα. Ο πατέρας μου χτες είχε δύσπνοια. Είναι φορές που τον πιάνει πλέον. Η μητέρα μου άρχισε να τον μουρμουρίζει κι εκείνος έλεγε ότι θέλει να ηρεμήσει κι έλεγε ότι αν σταματήσει να τον αγχώνει θα σταματήσει και το τσιγάρο. Εμένα πολλές φορές η μητέρα μου με βάζει στην μέση και σήμερα μιλούσε με την
- 24-12-2014, 00:14 #2
αδερφή μου κι έλεγε ότι εγώ για όλα αυτα δεν λέω τίποτα κι ότι δεν έχει κανένα να την βοηθήσει ενώ η αδερφή μου την βοηθούσε. Εκείνη την στιγμή ήμουν δίπλα και απλά κοίταζα και είπε η μητέρα μου στην αδερφή μου ότι την κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω. Λέω ότι καταλαβαίνω πιο πολλά από όσα νομίζουν. Μετά η αδερφή μου μου είπε ότι βλέπω όλο αυτό και δεν κάνω κάτι κι ότι επίσης που φωνάζει ο πατέρας μου δεν κάνω κάτι. Δεν μπορώ να πω τίποτα και δεν ξέρω γιατί με βάζουν στην μέση από την στιγμή που αν πω την γνώμη μου θα εχω πρόβλημα όλη μέρα και δεν θα εχω κανέναν να με σώσει. Επίσης στην αδερφή μου φοβάμαι να μιλήσω γιατί μπορεί να την δικαιολογεί και να της τα πει οπότε τα μασαω. Η ψυχική μου διάθεση δεν έχει άλλες αντοχές για τέτοια. Η μάνα μου είπε ότι αυτός προκάλεσε χτες. Η μητέρα μου έχει κόσμο να μιλήσει την αδερφή μου και κάποιες από την γειτονιά και μια φιλη της. Εγώ κανέναν. Να σημειώσω ότι δεν δικαιολογώ κανέναν ιδιαίτερα γιατί και ο πατέρας μου δεν ακούει κάποια πράγματα που αφορούν το σπίτι τόσο πολύ. Τι μπορώ να κάνω; επίσης πως να αντιδρώ σε τέτοιου είδους περιπτώσεις; πως να δείχνω ενδιαφέρον σε τέτοια κατάσταση;
29-12-2014, 00:11 #3
Τώρα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά πείτε μου τι περίπου να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις;;;
29-12-2014, 00:17 #4
Να βοηθήσεις την μητέρα σου πιάνοντας τον πατέρα σου και να του εξηγήσεις πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του που καπνίζει και ότι πρέπει να σταματήσει το τσιγάρο. Έτσι η μητέρα σου θα καταλάβει ότι ενδιαφέρεσαι και ότι συμμετέχεις στα προβλήματα της οικογένειας.
29-12-2014, 00:28 #5
αυτο μου θυμιζει την ιστορια του παππου μου που επινε ενω δεν εκανε να πινει.
κι εκείνος έλεγε ότι θέλει να ηρεμήσει κι έλεγε ότι αν σταματήσει να τον αγχώνει θα σταματήσει και το τσιγάρο.
μη τα παιρνεις ολα τοσο στα σοβαρα αν καπιος δεν ακουει εσυ τι μπορεις να κανεις για αυτο?
καπιος θα πρεπει ο ιδιος να επιθυμει να κανει κατι για να το αλαξει αν δε το θελει ειναι δυσκολο να τον μεταπισει κανεις.
να διατηρισεις την ψυχραιμια σου πολες φορες οταν προσπαθεις πολυ αυτο φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα πρεπει να προσπαθεις με μετρο κ μετα να το αφινεις μη τα παιρνεις ολα πολυ σοβαρα
πρεπει να τα παιρνεις σοβαρα μονο οταν η αληθεια ειναι με το μερος σου οταν δεν ειναι δεν εχεις κ πολα περιθορια να κανεις κατι
οχι ενδιαφερον too much με μετρο.Last edited by αλεξανδρος_77; 29-12-2014 at 00:58.
29-12-2014, 01:40 #6
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Αν αγχώνεται να παίρνει αγχολυτικά.
Αυτά από εμένα
29-12-2014, 16:57 #7
Νικη μου τι εγινε με το παλικαρι που μενει θεσνικη?
29-12-2014, 18:12 #8
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κερασι με εκείνον όλα καλά. Τώρα θα δούμε και πότε μπορούμε να έρθει σπίτι να γνωρίσει τους δικούς μου μιας και το ζήτησε