Results 16 to 30 of 73
Thread: Λογική και καθαρότητα σκέψης
-
04-01-2015, 14:12 #16
@maus εσύ τι πιστεύεις,καθαρίζει το μυαλό μετά από ένα χρονικό διάστημα;;Μιλάω για την αντίληψη,την κριτική σκέψη,λογική..!!Εγώ πιστεύω ότι με εξάσκηση μετά από καποια χρόνια επανέρχεται!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 04-01-2015, 16:37 #17
Γεια σε ολους.Βρισκομαι σε μια περιοδο που αρχιζω να πιστευω οτι τελικα εχω ψυχωση.Ο ψυχιατρος που παω δεν μου δινει καποια σαφη απαντηση 100%.Μου λεει μονο οτι η κατασταση μου ειναι σοβαρη μονο απο αποψη των εμμονων και των ιδεοληψιων που εχω.Εγω απ'την αλλη βρισκομαι σε μια συνεχη κατασταση εντονης,πολυ εντονης δυσθυμιας,σκεψεων που με παραλυουν απο φοβο και θυμου που ειναι τοσο εντονος που φοβαμαι οτι θα κανω κακο σε καποιους.Ακομα νιωθω οι σκεψεις να περνανε τοσο γρηγορα και να ειναι τοσες πολλες που δεν ξερω τι να πρωτοσκεφτω.Μπερδευομαι και δεν μπορω να κουμανταρω ευκολα το μυαλο μου.Ειμαι 27 και απο τα 12 ,λογω ενος τραυματος εχω ψυχολογικα.Εχω παρει και φαρμακα για 5 χρονια αλλα απλα με εχουν βοηθησει καπως αλλα δεν με εχουν θεραπευσει.Δεν ξερω τι αλλο να κανω.Πειτε μου οσοι ζειτε μεσα σε αυτη τη κατασταση οσα θα μπορουσαν να με κανουν να καταλαβω (αν γινεται αυτο βεβαια)καποια στανταρ πραγματα για τις ψυχωσεις.Εγω παντως αυτο που νιωθω ειναι οτι ή βρισκομαι στα προθυρα ψυχωσης,ή οτι εχω ψυχωση αλλα ειναι τετοιας μορφης που δεν γινεται να διαγνωστει και να παρει ευκολα τον τιτλο.Ειδικα καποια πραγματα που διαβασα απο τα δικα σου seriοs τα νιωθω παρα πολυ ωρες ωρες
04-01-2015, 18:14 #18
ΑΝ ειχες ψυχωση θα το ηξερες μοναχος απο μεσα σου...
04-01-2015, 18:29 #19
ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 βοηθα λιγο περισσοτερο,ατομο που βασανιζεται ειμαι κι εγω
04-01-2015, 18:34 #20
εννοω οτι μαλλον δεν εχεις ακριβως ψυχωση γτ εμεις που εχουμε το γνωριζουμε απο μονοι μας απο τον εσωτερικο μας κοσμο οτι εχουμε ψυχωση.γνωμη μου. ΥΓ ρωτα οτι θες αν μπορω να απαντησω θα το κανω αμεσα κ ευχαριστως
04-01-2015, 18:45 #21
Ειμαι σε μια κατασταση που η σκεψη μου δεν εχει ειρμο.Ξεκιναω με κατι ,κατι αλλο μου ερχεται και τελειωνω με κατι αλλο ,για να αρχισω σε λιγες στιγμες με κατι αλλο.Εν τω μεταξυ η σκεψη μου ειναι παααααρα πολυ αναλυτικη σε σημειο να χανομαι σε συμπερασματα,πιθανες απαντησεις,συνδυασμους σκεψεων,συναισθηματων κτλ.Ειναι σαν το μυαλο μου να υπερλειτουργει.Επισης εχω και βουητα,νιωθω σαν η αιματικη πιεση να ανεβαινει σε διαφορα σημεια του κεφαλιου μου και ακομα νιωθω σαν το εγω μου,η προσωπικοτητα μου να αποδομειται.Απο τισ τοσες σκεψεις μπορει να ξεχασω τι σκεφτομουν την ακριβως προηγουμενη στιγμη.Ο ψυχιατρος δε μου λεει οτι εχεις ψυχωση αλλα δεν απορριπτει και τελειως οτι μπορει να εχω ψυχωτικα σημαδια.Και να φανταστεις οτι ολο αυτο που σου περιεγραψα τωρα ειναι παραδεισος μπροστα στο ποσο χαλια ημουν στα 20 με 21 μου χρονια.Ειχα ολα αυτα αλλα πολλαπλασιασε τα επι 1.000 και κυριολεκτω αυτη τη στιγμη,δεν υπερβαλλω καθολου,μην λεω και λιγο....
ΥΓ και τωρα που σου γραφω αυτα σκεφτομαι πραγματα αλλα,δεν μπορω να το ελεγξω,υπαρχουν στιγμες που εχω νιωσει σαν να χανω και τη λογικη μου
σου παραθετω και ενα κειμενακι-ερωτηση που βρηκα στο ιντερνετ το οποιο κατα 80% με εκφραζει
Πως είναι να πάσχεις από ψύχωση;
«Ήταν σαν να είχα ένα εκατομμύριο σκέψεις όλες ταυτόχρονα και όμως ήμουν τόσο αποδιοργανωμένος, τίποτα δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ένιωθα φοβισμένος και ανήσυχος γιατί διαισθανόμουν ότι κάποιος προσπαθούσε να με βλάψει. Ολοένα και περισσότερο, περνούσα τον περισσότερο χρόνο μου μόνος στο δωμάτιο μου, μη κάνοντας τίποτα. Δεν ήθελα να με ενοχλήσουν οι φίλοι ή η οικογένεια μου. Η τηλεόραση άρχισε να εκπέμπει ειδικά μηνύματα που προορίζονταν μόνο για εμένα ενώ άρχισα να ακούω φωνές που σχολίαζαν αυτά που έκανα. Κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποιώ πράγματα που απλά δεν έχουν νόημα πια. Εκείνη την εποχή όμως, έμοιαζαν όλα φυσιολογικά και δεν ανέφερα τι μου συνέβαινε σε κανέναν. Από τότε που άρχισα τη θεραπεία, κατάλαβα ότι αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα υγείας που ονομάζεται ψύχωση.»
04-01-2015, 19:43 #22
Η ψύχωση όπως έχεις διαβάσει φαντάζομαι έχει διάφορα συμπτωματα με κυρίαρχα τις παραληρητικές ιδέες(πχ το να πιστεύεις οτι είσαι ο Θεος,οτι σε καταδιώκουν μυστικές υπηρεσίες,ότι έχεις μια ειδική αποστολή στον κόσμο),τις ψευδαισθήσεις (συνήθως ακουστικές,οπτικές,οσφρητι κές,απτικές),αρνητικά συμπτώματα όπως αβουλισία,έλλειψη κινήτρου(δεν μπορείς να κάνεις απλά πράγματα όπως το μπάνιο σου ή να μαγειρέψεις),επίπεδο συναίσθημα,κοινωνική απόσυρση και τα γνωστικά ελλείματα όπως έλλειψη συγκεντρωσης,προβλήματα μνήμης και άλλα.
Για να έχεις ψύχωση δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα παραπάνω..πχ κάποιοι έχουν κ παραλήρημα και αρνητικά ένω άλλοι μόνο παραλήρημα,άλλοι δεν έχουν ψευδαισθήσεις.
Όταν κάποιος νοσεί τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα γιατί η ψύχωση έχει τη δική της λογική που αντικαθιστά την φυσιολογική.Πχ εμένα μου έδειχναν τα συμπτώματα της ψυχωσης από ένα βιβλίο κ δεν αντιλαμβανόμουν πως τα έχω όταν έπαθα την υποτροπή κ το πρώτο μου φουλ ψυχωσικό επεισόδιο.Το καταλαβαίνει κανείς μετά όταν φεύγει το παραλήρημα και οι ψευδαισθήσεις επειτα από φαρμακευτική αγωγή.Το να καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά λέγεται εναισθησία κ είναι ένας καλός προγνωστικός παράγοντας.Εγώ εναισθησία είχα όταν δεν παρουσίαζα παραλήρημα κ ψευδαισθήσεις παλιότερα και είχα πάρει αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικό κ η διάγνωση ήταν συναισθηματική ψύχωση.
Τώρα γιατροί δεν είμαστε για να σου πούμε αν έχεις ψύχωση.Πάντως από αυτά που γράφεις φαίνεται πως έχεις μια διαταραχή στη σκέψη που δεν μπορώ να γνωρίζω που οφείλεται.Αν δεν μπορεί να σου πει ο ψυχίατρος τι έχεις μπορείς να πάρεις τη γνωμη κάποιου άλλου.
Τώρα είσαι σε φαρμακευτική αγωγή;;Αν ναι τι φάρμακα παίρνεις;;It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
04-01-2015, 20:10 #23
Serios τωρα δεν ξερω ακριβως σε τι φαση ειμαι,σιγουρα εχω καποια ψυχωτικα στοιχεια αλλα απο αυτα που μου εγραψες σιγουρευτηκα οτι στα 20-21 μου ειχα ψυχωση και μαλιστα βαρια.Αυτο που μου εγραψες οτι δλδ η ψυχωση εχει τη δικη της λογικη μου τα ειπε ολα γιατι αυτο εχω εξακριβωσει απολυτα στη δικη μου κατασταση.Επαιρνα το σεροκουελ και τελευταια και το εφεξορ αλλα σε μικρες δοσεις αν και ο γιατρος μου ελεγε παντα οτι επρεπε να παρω περισσοτερο.Εδω και 2 μηνες τα εχω σταματησει εντελως τα φαρμακα,δεν εχω ξεφυγει τελειως αλλα βλεπω οτι πολλες παρα πολλες φορες αυτη η αλλη λογικη που εχει η ψυχωση εισβαλει στο μυαλο και δεν το καταλαβαινω παρα ωρες η και μερες αργοτερα.
04-01-2015, 20:40 #24
Kαλύτερα να μη βάζεις ταμπέλα αν δεν γίνει σωστή διάγνωση.Τα φάρμακα δεν τα σταματάμε μαχαίρι γιατί έρχεται υποτροπη κ είναι χειρότερη.Είτε έχουμε ψύχωση,είτε κατάθλιψη είτε οποιαδήποτε άλλη πάθηση.Σου προτείνω να επισκεφτείς άμεσα έναν γιατρό.Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από αυτόν που ήσουν πήγαινε σε άλλον.Μη το αφήνεις όμως κ βασανίζεσαι έτσι!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
04-01-2015, 20:52 #25
Ενα αλλο πραγμα που ηθελα να πω ειναι το εξης περιεργο.Τα 5 χρονια που επαιρνα φαρμακα ειχα σκεφτει αρκετες φορες την αυτοκτονια ως λυση η ως μια σκεψη που με ανακουφιζε.Οσο καιρο δεν παιρνω τα φαρμακα τα οποια τα εκοψα σταδιακα σε διαστημα 6 μηνων,ενω νιωθω την πραγματικοτητα πιο αγρια και αληθινη δεν μου ερχονται καθολου μα καθολου ομως αυτοκτονικες σκεψεις.Επισης με τα φαρμακα ενιωθα σαν να εφτανε ενα σημειο που να μην μπορουσα να συνεχισω την ας το πω αυτοαναλυση και εμβαθυνση σε διαφορα θεματα,σαν να με μπλοκαραν.Τωρα νιωθω τις σκεψεις πιο δυσκολες και τρομακτικες αλλα βρισκω και πιο ευκολα λυσεις η ξεγλιστραω εστω και λιγο πιο ευκολα απο'οτι με τα φαρμακα.
04-01-2015, 21:28 #26
φιλε τα φαρμακα δεν κοβονται τουλαχιστον ετσι απλα σε 6 μηνες.αλλα οσο καιρο τα πηρες λενε οτι θελουν μειωση για τοσο.δλδ κλαην μαην.εσυ που πηρες 5 χρονια φαρμακα επρεπε πχ περιπου 5 χρονια να τα ελατωνεις σταδιακα.αν και αυτο λενε οι ψυχιατροι για την ελατωση εγω ομως αναρωτιεμαι τι γινεται ομως με τα αλλα 5 χρονια ελατωσης που προστιθενται στον εθισμο των φαρμακων....τελοσπαντων.καλ� �τερα ηταν να πηγαινες δοση συντηρησης κ να αλλαζες σε καλυτερο φαρμακο κιολας.οσο αφορα το αλλο που λεγατε:υπαρχουν 2 τυποι ψυχωτικων οι σχιζοφρενεις κ οι διπολικοι.οι σχιζοφρενεις χοριζονται κ αυτοι σε δυο μεγαλες κατηγοριες:στους παραληρηματικους τυπους οπως εγω που δεν εχουν πολλες ψευδαισθησεις αλλα εχουν μια 'στραβη' ιδεα με την δικη της λογικη,που τους τροει τα σωθικα κοι κατατονικοι σχιζοφρενεις που δεν εχουν καποια ιδεα αλλα βιωνουν πολλες ακουστικες ψευδαισθησεις κ μερικες φορες κ οπτικες η οσφρησης.εσυ με σπασαν τα νευρα σκεψου λιγο αν ανηκεις σε καποια κατηγορια απο αυτες τοτε μαλλον ειναι ψυχωση αλλιως οκ. ΥΓ οι διπολικοι εχουν αποτομες εναλαγες παθολογικα στα συναισθηματα τους. υποψη δεν ειμαι ειδικος ειμαι πασχων...
04-01-2015, 22:03 #27
Ναι σωστο ειναι αυτο που λες και ειδικα για τον εθισμο,Αλλα σκεψου λιγο.Πεντε χρονια σταδιακη μειωση??Ποσο θα την διαιρεσεις αυτη την ερημη την δοση για να μειωνεις ολο και πιο πολυ για 5 χρονια??Απο ενα σημειο και μετα τι να κοψεις απο ενα χαπακι.Ειδικα εγω που δεν δεχτηκα ποτε μεγαλες δοσεις.Εγω ειχα φτασει σε πιο μικρη δοση απο την ελαχιστη δοση συντηρησης.Δεν ειναι οτι για 5 χρονια δλδ επαιρνα τις μεγαλες δοσεις.Εμενα ο γιατρος μου ειχε πει οτι με τοσο που παιρνεις ειναι σαν να μην παιρνεις.Αυτος μαλιστα μου ειπε σταματα τα και οτι με τοσο που παιρνω δεν ωφελουμαι σε τπτ,ειναι σαν να μην παιρνω.Ο γιατρος μου ειπε πως τα χρειαζομαι και μια φορα το μηνα που τον βλεπω μου προτινει να τα ξαναρχισω αλλα απ'την αλλη δεν ειχε νοημα ουτε η δοση που επαιρνα.Με αλλα λογια ή παρε φαρμακα ή μην παιρνεις καθολου
04-01-2015, 22:10 #28
ΕΙΝΑΙ κ αυτο μια αποψη σημαντικη φιλε που λες. σε παρακαλω γραψε στο προηγουμενο μηνυμα μου μια οποιαδηποτε απαντηση με παραθεση για να φανει ολοκληρο
04-01-2015, 22:11 #29
04-01-2015, 22:13 #30