Results 31 to 45 of 73
Thread: Λογική και καθαρότητα σκέψης
-
04-01-2015, 22:16 #31
Λοιπον τωρα που ειδα ολη την απαντηση αν ανηκω καπου ανηκω σε αυτους που τους τρωει τα σωθικα μια ιδεα με τη δικη τησ λογικη.Και σιγουρα δεν ειναι μια ιδεοληψια ψυχαναγκαστικου τυπουΒασικα τα εχω ολα λιγο πολυ εκτος απο ψευδαισθησεις,μονο αυτο λειπει τπτ αλλο
- 04-01-2015, 22:31 #32
04-01-2015, 23:19 #33
Καλησπέρα και από μένα, δεν κάνουμε διαγνώσεις βέβαια εδώ, αλλά αυτά που περιγράφεις εδώ και σε άλλα σημεία μοιάζουν περισσότερο με ΙΔΨ και γενικά το γεγονός ότι αντιλαμβάνεσαι τι σου συμβαίνει πλήρως αν κατάλαβα καλά, και ίσως το ότι αναλύεις πάρα πολύ την κατάστασή σου σε βάζει σε μια διαδικασία να θελήσεις να βάλεις ταμπέλα για άλλα πράγματα όπως ψύχωση, δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω και καταλαβαίνω ότι "σου σπάζουν τα νεύρα" όλα αυτά όπως ονομάζεις και το νικ σου. Πάντως και να ονοματίσεις τι έχεις ακριβώς, δεν ξέρω αν τελικά θα σε ωφελήσει ή θα σε αγχώσει παραπάνω. Γιατί προφανώς βιώνεις ένα έντονο άγχος. Εγώ θα σου πρότεινα εκτός από την παρακολούθηση που έχεις και τις συμβουλές από τον γιατρό σου, να κάνεις κάποιου είδους γυμναστικής που σου αρέσει, δραστηριότητα που να σε ευχαριστεί, καλή διατροφή και ίσως να μη διαβάζεις τόσο στο ίντερνετ, καμιά φορά και αυτό ακόμα μπορεί να μας κουράζει χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Γενικά το σκέφτομαι αυτό, να προσέχουμε πόσες ώρες είμαστε μπροστά σε μια οθόνη. Και δυο-τρία πραγματάκια σαν αυτά που σου γράφω που βελτιώνουν λίγο την καθημερινότητα.
Για την καλυτέρευση των γνωστικών προβλημάτων πιστεύω πολύ σε πράγματα που βοηθούν το μυαλό να συγκεντρώνεται, όπως ανέφερε ο serios την ανάγνωση βιβλίων (δυστυχώς και αυτό το έχουμε περιορίσει σχεδόν όλοι με τη ζωή μπροστά στους υπολογιστές), παιχνίδια κλπ καθώς και αυτό που έχω ερευνήσει λίγο και ονομάζεται ενσυνειδητότητα/mindfulness, που είναι μια εξάσκηση του μυαλού ας το πούμε, να συγκεντρώνεται σε αυτό που κάνει. Και μόνο σε αυτό. Σε όσους το έχουν δοκιμάσει θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Πχ μαγειρεύω κάτι, επικεντρώνω στην προετοιμασία του φαγητού κλπ, δεν αφήνω το μυαλό να σκορπάει σε άλλα θέματα, σκέψεις, ας το πω έτσι. Μαθαίνω να το επαναφέρω στη δραστηριότητα που κάνω και την κάνω συνειδητά. Είναι μια καλή γυμναστική μυαλού αυτή, εγώ που έχω ΙΔΨ, έχω δει αρκετή βελτίωση. Και γενικά ό,τι αναφέρω, από προσωπική εμπειρία και παρατήρηση είναι.
Και κουβέντα, επαφή με κόσμο, αν γίνεται, όταν κανείς απομονώνεται πάρα πολύ, μένει με τις σκέψεις του πάρα πολύ, γενικά μπορεί να κουράζει. Αλλά και μόνος του να είναι κάποιος τον περισσότερο χρόνο της ζωής του, χρειάζεται αυτός ο χρόνος να περνάει εποικοδομητικά. Δραστηριότητα, εργασιοθεραπεία, απασχόληση, δημιουργία... πείτε το όπως θέλετε, σημασία έχει να υπάρχει στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
04-01-2015, 23:28 #34
χωρις να ειμαστε γιατροι, νομιζω και εγω οτι ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη εχεις.
αμα ειχες ψυχωση θα ειχες ψευδαισθησεις, δε θα μπορουσες να ξεχωρισεις πραγματικοτητα απο ψευδαισθησεις, θα ειχες τρελο αγχος χ 1000, θα ειχες και κουφες ιδεες κλπ. κοινως θα ζουσες σε εναν εφιαλτη.
εσυ ομως εχεις επιγνωση του τι σου γινεται και νιωθεις ακομα ο εαυτος σου (με την ψυχωση χανεται και ο εαυτος μας).
βεβαια τα φαρμακα πανω κατω ιδια ειναι νομιζω, απλως λιγοτερες δοσεις.
βρες ομως εναν καλο γιατρο να σου δωσει καποιο φαρμακο να μη βασανιζεσαι και παρτο στη δοσολογια που λεει.
επισης αρχισε ψυχοθεραπεια που νομιζω για ΙΔΨ κανει καλο.
μην εισαι τοσο ψυχαναγκαστικος,μην εχεις τοσα πρεπει,στοχους και ιδεες κλπ. και ασε τον εαυτο σου ελευθερο σε λογικα πλαισια.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
04-01-2015, 23:42 #35
Ναι η εξασκηση σιγουρα κανει καλο.
Αρχικα απο τα φαρμακα θα κουλαρεις και θα καθαρισει το μυαλο σου. Θα ηρεμησεις και θα εισαι σε κατασταση ζεν και..θα κελαηδας.
Αλλα οι παρενεργειες μας κανουν να σκεφτομαστε παραξενα ενω και μας χαζευουν.
Βασικα μερικες φορες μας κανουν πιο δυναμικους απο οτι πριν, εχω παρατηρησει.
Οπως ειπα, χρησιμοποιησε το μυαλο σου και βρες εναλλακτικους τροπους να κανεις πραγματα οταν σε περιοριζουν οι παρενεργειες των φαρμακα.
Σου κοβεται η μνημη λογω των φαρμακων ; Μη το βαζεις κατω, κατεγραψε τις σκεψεις σου και κανε μια λιστα με αυτα που πρεπει να κανεις, τους στοχους σου κλπ.
Στην τελικη αναλυση αμα δε μας φθανει το επιδομα να ζησουμε, μετραει απλως να βγαζουμε χρηματα και οχι αν "ειμαστε τελειως υγιεις" (που με την ηλικια κανεις δεν ειναι).
Επισης αμα εχεις παρει φαρμακα μια φορα, παντα εχεις το στιγμα, οποτε γραψτους στα @@ σου και μη λογαριαζεις να γινεις καλα απλως για να αποφυγεις το στιγμα.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
04-01-2015, 23:44 #36
Breath και Μαus παω καθημερινα γυμναστηριο και απο αυτο το μηνα πιανω ευτυχως και μια δουλεια,περιμενω να αρχισουμε.Για εμενα τωρα μακαρι να εχω μονο ΙΔΨ,πραγματικα μακαρι,αλλα δυστυχως δεν το βλεπω,ενταξει κι εσεις δεν μπορειτε να ξερετε ακριβως τι μ συμβαινει.Αλλα ειμαι πολυ παλιος στο κουρμπετι των ψυχολογικων προβληματων και ξερω πολλα.Μακαρι,μακαρι να ηταν μια απλη ΙΔΨ........Μaus τα τελευταια 2 χρονια ποιος σ ειπε οτι νιωθω ο εαυτος μου συνεχως.Ξερω καλα τι εννοεις και δεν εννοω ενα απλο και κλισε τυπου<<δεν ξερω τι κανω στη ζωη>>.Νιωθω και βιωνω πραγματα που μου δειχνουν οτι ισως αρχισα με μια εντονη ΙΔΨ αλλα τελικα εξελισεται σε κατι χειροτερο
04-01-2015, 23:48 #37
04-01-2015, 23:51 #38
Ψυχοθεραπεια κανω,λες να αρχισω να χω και παραισθησεις.Τι να πω,δεν ξερω.Φαρμακα επαιρνα για 5 χρονια
04-01-2015, 23:55 #39
04-01-2015, 23:58 #40
βασικα απο οτι εχω καταλαβει απο το γιατρο μου, σημασια δεν εχεις πως θα το ονομασουμε ΙΔΨ, ψυχωση ή κατι αλλο.
απλως το μυαλο μας "εχει πυρετο" και βγαζει διαφορα συμπτωματα.
αλλα τα φαρμακα με βοηθανε, εχουν βεβαια και ορισμενα αρνητικα, αλλα στη σωστη δοσολογια με βοηθανε παρα πολυ και ειμαι πολυ λειτουργικος.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
04-01-2015, 23:58 #41
Ποτε εκοψες τα φαρμακα?Παει καιρος?ΑΝ ναι,οι ψευδαισθησεις συνεχιζουν ακομα?
Ακριβως αυτο που λες,επικοινωνουν μεταξυ τους τα ψυχολογικα και εχουν απειρουσ συνδυασμους
05-01-2015, 00:00 #42
05-01-2015, 00:02 #43
Παει καιρος απο την πρωτη φορα που ειχες ψευδαισθησεις.Σε ρωταω για να δω αν επιμενουν για χρονια
05-01-2015, 00:04 #44
ναι...πανε πανω απο 10 χρονια, αλλα ακομα εχω αμα κοψω τα φαρμακα.
βεβαια καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη οποτε δε λεει αυτο κατι.
παντως οι περισσοτεροι πρεπει να παιρνουν τα φαρμακα για μια ζωη.
βασικα και η ψυχοθεραπεια κανει καλο και θεραπευει αλλα πρεπει να ξοδεψεις μια ολοκληρη περιουσια σε αυτην και μετα απο πολλα δραματικα χρονια θα φερει αποτελεσματα νομιζω.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
05-01-2015, 00:05 #45
Ποσο χρονων εισαι ,εγω 27 και κατι