Results 16 to 30 of 48
Thread: ψυχοθεραπεια
-
26-12-2014, 20:45 #16
υπάρχουν και άνθρωποι, και μιλάω γνωρίζοντας από μένα κυρίως, που δεν ξέρουν πως να περάσουν καλά (και δεν εννοώ με ποιες δραστηριότητες), που δυσκολεύονται να νιώσουν χαρά επειδή κρατάνε τον εαυτό τους.. σαν να έχουν ενοχοποιήσει την χαρά για κάποιο λόγο... επίσης η ψυχοθεραπεία σε βοηθάνει πολυ στο να δεις τις πραγματικές σου ευθύνες... και να αλλάξεις.. εμένα τουλάχιστον και εκεί με βοηθήσε...
- 26-12-2014, 20:56 #17
είναι αισιόδοξα αυτό αλλά θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα για να βοηθήσει. αν κάποια θέματα προκύπτουν από το χαρακτήρα και το δυναμικό, πώς θα αλλάξει αυτό; εδώ ίσως κάποιος ειδικός βοηθήσει στην αποδοχή του προβλήματος και σε συμβουλευτική για να σπάσει ο φαύλος κύκλος. εγώ πχ λόγω του θέματος μου βιώνω την κοινωνική απομόνωση, που πλέον μου έχει γίνει τόσο συνήθεια που την επιδιώκω μέχρι που φρικάρω.
26-12-2014, 20:58 #18
όσο για τις ομάδες αυτοβοήθειας, πού είναι αυτές; γιατί δεν μπορώ τις ερασιτεχνικές, όπως φίλης ψυχολόγου που καλούσε όλη την οικογένειά της. εκεί ένιωθα ότι δεν ήθελα να εκτεθώ.
26-12-2014, 22:33 #19
εφοσον ηταν φιλη σου αυτη η ψυχολογος θα επρεπε να ειχατε κ κοινα προβληματα εφοσον εισαστε φιλες καλα αυτη δε σε κατευθυνε καπως στο να σου διξει ενα δρομο? αν οχι τοτε τι σοι φιλες εισασταν?
27-12-2014, 11:29 #20
εγω παντως παιδια θυμαμαι οταν εκανα συστηματικα ψυχοθεραπεια με ψυχολογο βοηθιομουν συνηθως αλλα μερικες φορες γινομουν και...σκατα
27-12-2014, 12:05 #21
Γεια σας παιδιά, Δημήτρη μου θύμησες μια γνωστή μου, που την είχα συναντήσει μετά από επίσκεψη που είχε κάνει στον ψυχολόγο της και μου είχε πει ότι είχε πλαντάξει στο κλάμα. Μιλάμε πολύ κλάμα, δεν ξέρω βέβαια αν ήταν λυτρωτικό αυτό ή όχι για εκείνην... Νομίζω ότι κάποιες ψυχοθεραπείες (όπως πχ η ψυχανάλυση) μπορεί να είναι και αρκετά ψυχοφθόρες, χρονοβόρες και εξαρτάται από την αντοχή του κάθε ανθρώπου. Υπάρχουν και άλλες που σε μαθαίνουν έναν τρόπο σκέψης πχ γνωσιακή-συμπεριφορική που ας το πούμε είναι πιο "πρακτικές" και μπορεί να έχεις κάποια αποτελέσματα. Εξαρτάται τον άνθρωπο, την ασθένεια και τον ειδικό που θα δεις επίσης.
Εμένα με βοήθησε και η προσωπική έρευνα και μελέτη πάνω στη φύση του προβλήματός μου (ΙΔΨ). Αλλά πρέπει να γνωρίζεις τι βιβλία και επιστημονικές μελέτες μπορούν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις το πρόβλημα, και να το δουλέψεις, δεν είναι πάντα απλό. Υπάρχουν και αρκετά ξένα βιβλία, στην Ελλάδα είναι λιγότερα. Το ίντερνετ προσφέρει αρκετή γνώση, αλλά να ξέρεις να την φιλτράρεις.
Επίσης να ακούς ανθρώπους που έχουν περάσει παρόμοια πράγματα και να συμμετέχεις σε κάποια ομάδα μπορεί να βοηθάει, ακόμα και το φόρουμ ένα είδος ομάδας αυτοβοήθειας είναι, γιατί πολλά παιδιά καταθέτουν τις εμπειρίες τους από το πρόβλημά τους. Μοιραζόμαστε πράγματα κατά κάποιον τρόπο και νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας.
Σωστό αυτό που είπε και η καθεύτης (άσχετο, αλλά συνήθισα το nickname σου έτσι, ξέρω που είναι καθρεύτης, έχεις φτιάξει μια πρωτότυπη λέξη όμως που όλοι αναρωτιούνται τι σημαίνει! ;)...) μπορεί να σε βοηθήσει η ψυχοθεραπεία να απενοχοποιήσεις πράγματα, να αλλάζεις τη ζωή σου σιγά-σιγά κλπ.
Και επίσης για μένα τεράστια σημασία έχει να βρεις ένα-δύο πράγματα, δραστηριότητες που να σου αρέσουν και να σε γεμίζουν σαν άνθρωπο, γιατί η δημιουργία και η ενασχόληση του μυαλού και σώματος με κάτι εποικοδομητικό λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Αν κάποιος βρίσκεται σε πλήρη απραξία, όσες ψυχοθεραπείες και να κάνει, όσα φάρμακα και να πάρει, θα μείνει στάσιμος. Κάτι λοιπόν ο καθένας πρέπει να ψάξει και να βρει, ανάλογα τις προτιμήσεις, κλίσεις του κλπ και να το κάνει, έστω με μικρά βήματα, έστω κάτι λίγο... αλλά να το κάνει.
Φυσικά και βοηθούν λίγοι και καλοί άνθρωποι αν μπορούμε να έχουμε κοντά μας, μια ευχάριστη παρέα, αλλά και το να μπορούμε να προσφέρουμε και μεις ότι καλό μπορούμε στον άλλο. Γενικά να τη δούμε έτσι τη ζωή, κάπως σφαιρικά και όχι να επικεντρώνουμε μονάχα στο ψυχολογικό πρόβλημα.
27-12-2014, 12:17 #22
εγω πιστευω οτι την μεγαλυτερη βοηθεια την παιρνουμε οταν μιλαμε με καποιον που εχει θεραπευτει κ οι συμβουλες του ειναι ανεκτιμητες,και ειναι λογικο.ΥΓ πανω απο ολα η υγεια...
27-12-2014, 15:59 #23
γενικα το ποιο σημαντικο νομιζω ειναι να βρισκεις την δυναμη να προχωρησεις οταν ξερεις οτι εχεις λιγοτερες δυναμεις και οτι η αρωστια δεν σε αφηνει . το δυσκολο στην δουλεια ειναι οτι εχουν πολλες απαιτησεις απο εμενα και εγω δεν μπορω να τα καταφερω. η συζητηση και μια καλη κουβεντα παντα με βοηθαει , ελπιζω κατι καλο να συμβει στην ζωη μου και να ξανα βρω την υγεια μου.
27-12-2014, 17:57 #24
και λογικό είναι αυτό... το να φεύγεις κάποιες φορές σκατά... Στην ψυχοθεραπεία συνειδοτοποιείς και τα σημεία στα οποία είσαι σκάρτος, καθώς και τα σημεια που το αγαπημένο σου περιβάλλον σου κάνει κακό, άθελα του βέβαια στις περισσοτερες περιπτώσεις... Ε! απ' αυτές τις συνεδρίες λογικό είναι να φεύγουμε με τα μέτρα κατεβασμένα, είναι πολύ βοηθητικές όμως για το μέλλον και το πως θα κινηθούμε από κει και πέρα...
Κι εγώ το πιστεύω αυτό. Η βοήθεια που μπορεί να δώσει κάποιος ο οποίος έχει περάσει από το πρόβλημα που βιώνουμε και δεν το έχει απλά διαβάσει είναι πολύ διαφορετική και πιο ουσιαστική... ίσως και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε εμείς αυτόν τον άνθρώπο διαφορετική απ' ότι αντιλαμβανόμασε τον θεραπευτή... καταρχάς αυτός ο άνθρωπος μας δίνει την ελπίδα, και τροπους πιο πρακτικούς για την λύση... Πιστεύω επίσης πως χαίρει και τον θαυμασμό και σεβασμό μας σε μεγαλύτερο βαθμό
27-12-2014, 21:50 #25
Εγώ δεν πιστεύω σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και ψυχοθεραπείες.....τέλος.
27-12-2014, 21:58 #26
28-12-2014, 04:37 #27
ο μεγαλυτερος συμμαχος μας ειναι ο χρονος...(κ αυτο βεβαια αν δεν κοψουμε τελειως τα φαρμακα)
28-12-2014, 11:35 #28
Τις περισσότερες φορές ναι, είναι καλός σύμμαχος, αν και υπάρχουν άνθρωποι που και πολλά χρόνια να περάσουν δεν βελτιώνονται ποτέ, γιατί δεν καταβάλουν και καμία προσπάθεια. Θέλει προσωπική δουλειά και αγώνα, αλλά αξίζει γιατί θα έρχονται με τον χρόνο καλύτερα αποτελέσματα.
28-12-2014, 11:42 #29
Nikopoul, στη δουλειά σου είναι πνευματική η κούραση, ή σωματική περισσότερο? Εάν παίρνεις φάρμακα και αυτό μπορεί να σε κουράζει διπλά, δες πως με διατροφή κατάλληλη και κάθε τι που βελτιώνει τη σωματική υγεία μπορείς να νιώθεις κάπως καλύτερα. Δηλαδή το τι θα πιεις, θα φας, πότε θα κοιμηθείς ή αν θα ασκηθείς ήπια κλπ, θεωρώ ότι παίζουν ρόλο όλα, για να σε βοηθήσουν να ανταποκριθείς καλύτερα.
28-12-2014, 11:51 #30
Ολγάκι1975 επειδή σου άρεσε αυτό που είπα σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν περάσει παρόμοια πράγματα και είναι καλό και βοηθητικό να τους ακούμε, ορισμένοι λοιπόν από αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν περάσει και από ψυχολόγους ή ψυχιάτρους, να έχουν πάρει ή παίρνουν και ένα φάρμακο αν χρειάζεται ή να έχουν κάνει μια καλή ψυχοθεραπεία που τους βοήθησε πολύ, επομένως δεν χρειάζεται να 'σαι τόσο αρνητική για όλα αυτά. Πολλά άτομα εδώ μέσα στο φόρουμ βοηθήθηκαν από όσα εσύ απορρίπτεις και βάζεις ένα ΤΕΛΟΣ. Ξανασκέψου το με νηφαλιότητα και ως ώριμο άτομο και μέσα από τις εμπειρίες και συμβουλές τόσων παιδιών εδώ, μπορείς και συ να βρεις τη λύση.