πως αλλαζεις ζωη?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

πως αλλαζεις ζωη?

ναι το εχεις παρει αποφαση θες να προχωρισεις,εχεις πισει τον εαυτο σου οτι μπορεις να το κανεις αλλα καταλυγεις στην ιδια καθημερινοτητα στις ιδιες συνηθειες στο ιδιο λουκι.ειναι ευκολο να το λες αλλα δυσκολο να το κανεις,ετσι και αλλιως καθε αρχη και δυσκολη ετσι δεν λενε?ποια ειναι τα βηματα που σε πανε απο την θεωρια στην πραξη?ποιες ειναι οι απλες καθημερινες αποφασεις που δεν σε αφηνουν να κρυβεσε σε υπεκφυγες?και γενικα πως γινετε να σπρωξεις τον εαυτο σου να κανει πραξη ολα αυτα που εχει σκεφτει και ολες αυτες τις αποφασεις που εχει παρει??πως αλλαζεις την παλια σου ζωη με κατι νεο εφωσον το θες τοσο πολυ??πειτε καμια ιδεα!!

Senior Member
    Χρονια Πολλα , λιγκ , για να πετυχεις αυτο που θες , τουλαχιστον εγω ετσι το πετυχα , εφευρισκεις η βρισκεις ενα κινητρο ισχυρο , ενα μονο . Προσηλωνεσαι σε αυτο , δεν παρεκλινεις , ενα πραμα τη φορα , σημαντικο , αλλιως θα σου φανουν ολα βουνο και θα τα παρατησεις . Το κινητρο φυσικα διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο , θα πρεπει να βρεις το δικο σου . Στην αρχη ακομη και αυτο θα σου φαινεται πολυ δυσκολο , δεν ξερω ποσα χρονια εισαι στην κατασταση αυτη . Εγω ημουν 8 χρονια σε απομονωση , το κινητρο ηταν μια κοπελα , τις πρωτες φορες μου φαινοταν αλλοκοτο να της μιλαω ακομη και στο τηλ. , το συνηθησα ομως . Οταν ηρθε η ωρα της συναντησης , εκει να δεις πανικος και τρακ !!! καθε φορα μου φαινοταν και πιο ευκολο , στις αρχες , πριν το ραντεβου , μεπιανε κατουρημα απο το αγχος !! τωρα την εχω συνηθησει πληρως , το να βγαινω μου φαινεται φυσικο , και παραλληλα κανω και αλλες δουλιτσες ( δεν εργαζομαι ) που πριν μου φαινονταν αδιανοητο να κανω ( να κανω επισκευες σπιτι μου , να πηγαινω βολτες στα μαγαζια , κλπ ) . Παρολα αυτα ο δρομος θα ειναι μακρυς , αλλα εχω μια σταθερα αργη ανοδικη πορεια . Ομως , ακομα και αν υπαρχουν μερες που εχω την ταση να γυρισω στα παλια , δεν εγκαταλειπω , αλλα ζοριζομαι να παω εστω μια βολτιτσα . Αποδιδει , δεν ειναι ακατορθωτο . Θελει προσπαθεια πολυ , τουλαχιστον στις αρχες . Και οχι βιασυνες και προθεσμιες .
    Μονος σου θα βρεις τον δρομο σου , κανεις δενμπορει να στον δειξει .

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    για να πετυχεις αυτο που θες , τουλαχιστον εγω ετσι το πετυχα , εφευρισκεις η βρισκεις ενα κινητρο ισχυρο , ενα μονο . Προσηλωνεσαι σε αυτο , δεν παρεκλινεις , ενα πραμα τη φορα , σημαντικο , αλλιως θα σου φανουν ολα βουνο και θα τα παρατησεις .
    ...
    Θελει προσπαθεια πολυ , τουλαχιστον στις αρχες . Και οχι βιασυνες και προθεσμιες .
    Μονος σου θα βρεις τον δρομο σου , κανεις δενμπορει να στον δειξει .
    Αυτό ακριβώς και κάτι επιπλέον. Με μεθοδικότητα και επιμονή πάντα κερδίζεις. Αργά ή γρήγορα ή συνήθως κάπου ενδιάμεσα :D

Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η συνήθεια έρχεται με τον εθισμό, δηλαδή την επανάληψη, πολλές φορές και με τον σωστό τρόπο, της ίδιας πράξης. Έρχεται, αλήθεια λέει!

Προσηλώσου στον στόχο. Εντόπισε τα θετικά σου, θέσε τα ως αφετηρία προσωπικής ανάπτυξης και ενέργησε κόντρα στα εμπόδια που σου θέτει το συναίσθημα.

Εύκολο σαν θεωρία, απαιτητικό σαν πράξη. Τα υπόλοιπα όπως τα είπε ο Μακ και θα τα καταφέρεις!!

Κι εγώ με τον Μακ θα συμφωνήσω...
    Για να κάνεις κάτι, απ' την στιγμή που έχεις βρει τι είναι αυτό που θες, απλά το κάνεις... απλό να το λες... βουνό να το κάνεις, γιατί στην ουσία δεν ξέρεις πως να το κάνεις... με τον καιρό όμως καθώς το μαθαίνεις γίνεται πιο εύκολο... η κάθε επόμενη φορά είναι ευκολότερη από την προηγούμενη. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις... Το παλιό πρόγραμμα όσο άσχημο και να είναι, είναι γνώριμο και δημιουργεί ασφάλεια γι αυτό και είναι δύσκολο να το αποχορειστούμε.

Senior Member
    πρεπει να βρω κινητρο.στην αρχη νομιζα οτι δυο λαθος ζωες μπορουν να σπρωξει η μια την αλλη και να γινουν τα παντα πιο ευκολα αλλα κατεληξα στο οτι πρεπει να κανω την νεα αρχη μονος μου,τερμα με τις μπριζες.ειναι απο μενα για μενα.για να λετε κατι ξερετε

δυστυχώς δύο λάθος ζωές δυσκολεύονται πιο πολύ από μία να αλλάξουν... μιας και εκτός από τον εαυτό σου σε κρατάει και ο άλλος πίσω... γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλεις να αλλάξεις... εσύ δηλαδή θες αλλά ο εγκέφαλος σου δεν θέλει... θέλει να κάνει το γνώριμο... αυτή είναι και η δυσκολία.. το κίνητρο πιστεύω πως το έχεις βρει ήδη για να το συζητάς... αυτό που πρέπει να βρεις είναι αυτό που θα σου δίνει ικανοποίηση με την αλλαγή σου ώστε να μην τα παρατήσεις...

Senior Member
    το προσωπο οταν θα ξυπναω πιο νωρις το πρωι.αυτη με εκανε να τα σκεφτω ολα αυτα περι αλλαγεις και εκτος απο το να τα σκεφτω να παραδεχτω τα λαθη μου.δεν το εκανε για να γινει πιο ευκολη η επικοινωνια ουτε για να ειμαστε μαζυ.ετσι το εκλαμβανω εγω,και καπως ετσι μπλεχτηκα σε αυτο που ολος ο κοσμος λεει αγαπη και εγω δεν το εχω ξανανιωσει τοσο εντονα.και καπως ετσι εμπλεξα