Results 1 to 15 of 248
Thread: Πού πάω?
-
13-11-2007, 21:01 #1
Πού πάω?
Καλησπέρα! Και καλώς σας βρήκα! Καινούρια στο Forum αν και διάβασα πολά μηνύματα πριν αποφασίσω να γράψω...
Λοιπόν, είμαι 19 χρονών κι εκείνος 32. Τον γνώρισα με το που τελείωσα το σχολείο, δηλαδή πριν 1,5 χρόνο περίπου, μετά από πολλούς μήνες που δεν ήμουν με κάποιον, μετά από 3ετή σχέση.
Αμέσως, αρχίσαμε να βρισκόμαστε καθημερινά, σε μια ολοκληρωμένη σχέση και με την απόλυτη ειλικρίνεια από πλευράς του ότι όπως είναι με εμένα ("δεν έχουμε σχέση απλά περνάμε καλά" κατά τα λεγόμενά του) είναι και με άλλες κοπέλες. Κοινώς, δεν είμαστε μαζί. Ελεύθερη σχέση το λένε κάποιοι... (αν και καθόλου δεν μου αρέσει ο όρος)
Από την αρχή το ήξερα αυτό, όπως και το ότι με τη μια από αυτές είναι ερωτευμένος, έχουν αυτή την...σχέση αν και αυτή είναι επί 14 χρόνια με κάποιον άλλον. Όχι πολύ normal ε?Οι κοπέλες με τις οποίες βρισκόταν ήταν άλλοτε 2 άλλοτε 3...
Τα ήξερα όλα, έλεγα "πέρνα καλά και μην κολλήσεις" μέχρι που κόλλησα. Τον ερωτεύτηκα. Και του το είπα. Πολλές φορές. Στα ίσια. Δεν τα παρατάω εύκολα και κάθε φορά έβαζα καινούρια όρια για μείνω ακόμη λίγο κοντά του. Εγώ ήμουν δίπλα του, εκείνος όχι. Όταν είμαστε μαζί, δεν υπάρχουν άλλες, είμαι εγώ.Το βλέπω. Μου το δείχνει. Όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν οι άλλες...Και οι γονεις μου.
Οι άλλες: Η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος μένει λίγο πιο κάτω από μένα. Τους τελευταίους΄μήνες έχω πάθει ψύχωση με το σπίτι της. Κοιτάω το μπαλκόνι διαρκώς, ψάχνω τη μηχανή του από κάτω, ψυχαναγκαστικά σηκώνομαι από το κρεβάτι 4 και 5 η ώρα τα ξημερώματα γιατί ακούω μηχανή...Με έχει τρελάνει αυτή η κατάσταση και κατά διαστήματα έχω φοβερές αυπνίες για μέρες.
Μετά από περιστατικό που τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι με μια από τις άλλες (στο οποίο πήγε να τραβήξει και μένα) βλέπω που και που εφιάλτες ότι βρίσκομαι πάνω σ' εκείνο το κρεβάτι με άλλες γυναίκες.
Γιατί μου βγαίνουν όλα στο ιερό 8ωρο?
Οι γονείς: Πάντα είχα μια πολύ ειλικρινή σχέση μαζί τους. Ήταν πάντα δίπλα μου σε όλα. Την πρώτη φορά που τους μίλησα γι' αυτόν μου είπαν να βρω κάτι πιο φυσιολογικό. Μετά από μήνες (που τους κρατούσα κρυφό ότι τον έβλεπα) τους ανακοίνωσα ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του. Δεν τους έχω ξαναδεί πιο στενοχωρημένους. Δεν έχω ξανακούσει πιο σκληρά λόγια από αυτούς."Αν κρατήσεις σχέση μαζί του, να ξέρεις ότι διακινδυνεύεις τη σχέση σου με μας" Ήταν η έσχατη λύση για να με κάνουν να μην τον ξαναδω. Αλλά τον ξαναείδα και από τότε τον βλέπω και πάλι κρυφά.
Έχω αρκετό μυαλό ακόμα, για να ξέρω πως η κατάσταση είναι αρρωστημένη. Πονάω για κάποιον που...Είμαι διατεθειμμένη να ρισκάρω ανθρώπους σημαντικούς για μένα για κάπουον που...είναι 32 κι ακόμη με το ζόρι βγάζει το νοίκι (είναι Dj, από κει προκύπτουν και τόσες γυναίκες, γιατί ωραίο δεν τον λες) Με πληγώνει, το ξέρει, ζητάει συγγνώμη αλλά ποτέ δεν με κράτησε να μη φύγω. Λέει πως έτσι είναι και η απόφαση για το τι θα κάνω είναι δική μου. Θέλει να ανοίξω τα φτερά μου λέει. Μα εγώ γιατί νιώθω ότι αυτός μου τα κόβει? Μ' αγαπάει. Το ξέρω. Με τον τρόπο του. "Θα είμασταν σιγουρα μαζί αν ήσουν 5 χρόνια μεγαλύτερη. Αλλά, μωρό μου, εσύ στα 25 σου θα με παρατήσεις για να κοιτάξεις τη ζωή σου"
Δεν ξέρω τι ζητάω. Θέλω να φύγω μακριά του, να σταματήσω να πονάω, κι όταν φεύγω...εγώ ξαναγυρνώ.Θέλω να αρχίσω ξανά να κοιμάμαι (όχι ήρεμα, αυτή την πολυτέλεια την έχασα εδώ και καιρό, απλά να κοιμηθώ)Θέλω να σταθώ δυνατή, έχω αρχίσει να λυπάμαι τον εαυτό μου, κι αυτό δεν το δέχομαι. "Πού΄πήγε η αξιοπρέπειά σου?" ρωτάνε όλοι. Κι εγώ δεν απαντώ.Γιατί έχουν δίκιο.Έχω πέσει πολύ χαμηλά. Κα πονάω.....
Με συγχωρείτε για το χείμμαρο!Τα έγραψα όπως μου βγήκαν! Και συγγνώμη αν σας κούρασα... Αν φτάσατε μέχρι εδώ, θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας και την κριτική σας βέβαια.
Ευχαριστώ για την ανοχή...και πάλι καλώς σας βρήκα...!
- 14-11-2007, 23:30 #2
Έλα μου ντε (αυτό πάει ως απάντηση στον τίτλο).
Είσαι 19 χρονών. Είχες καιρό να κάνεις σχέση και σου παρουσιάστηκε κάποιος με χάρη στις γυναίκες που σου προσφέρει ένταση, έξαψη, περιπέτεια, δυνατά συναισθήματα (πόνου, απόρριψης).
Θυμάμαι κι εγώ να έχω μια σχέση που μου έδινε αυτά στην εφηβεία μου. Ξέρεις όμως τι είχα πει; Καλή είναι να την περάσεις μια τέτοια εμπειρία αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα, μετά κουράζει πολύ και δεν αξίζει πια.
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις; Οι συμβιβασμοί που κάνουμε κάθε φορά. Με κάθε νέο συμβιβασμό ανεβάζουμε τον πήχη για το τι ανεχόμαστε. Όταν πια έχουμε κάνει αρκετούς συμβιβασμούς ο εαυτός μας προσπαθεί να είναι συνεπής στις αποφάσεις του (που στην προκειμένη περίπτωση είναι η σωρεία των συμβιβασμών) και για αυτό μεταβάλλει την εικόνα που έχουμε για τον άλλο, αυξάνει το πλασματικό μέγεθος των πραγμάτων που σου προσφέρει η σχέση, γενικά παραμορφώνει το πρίσμα από το οποίο βλέπουμε τον άλλον και τη σχέση.
Έχεις σκεφτεί με τι θα ήσουν ευχαριστημένη; Τι θα ήθελες; Να είναι μόνο μαζί σου; Να σε αγαπάει όσο καμία άλλη; Ε, δε γίνεται. Αν γινόταν θα είχε ήδη γίνει. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και προφανώς δεν έχει καμία όρεξη να αλλάξει ούτε μπορείς να τον αλλάξεις εσύ.
Μπορείς να πάψεις να θέτεις \"Αν...\" στον εαυτό σου; Μπορείς να τον δεις αυτόν τον άνθρωπο στις σωστές του διαστάσεις; Τι σου προσφέρει; Έξαψη. Οκ, καλή είναι για λίγο καιρό αλλά υπάρχει ένα όριο όταν πια είναι επιζήμια για σένα.
Σκέψη θέλει και αποδοχή. Αποδοχή για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι είναι καλό για σένα.
14-11-2007, 23:56 #3
Eirineta είναι η πρώτη φορά που νιώθεις ερωτευμένη ??
Καταλαβαίνω τα συναισθήματα σου, αλλα να ξέρεις οτι η μονη λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεσαι είναι να φύγεις γιατι καταλαβαίνεις οτι είναι το καλύτερο για σένα και μετά με τον χρόνο θα ξεπεράσεις τα συναισθήματα σου ! Τώρα σου φαίνονται βουνό ! Αλλα αν πάρεις την απόφαση , θα τα καταφέρεις !
Θα ξαναερωτευτείς και θα καταλάβεις οτι αυτό που νιώθεις τώρα δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελες σε μια σχέση ! Θα καταλάβεις οτι το δικό του \'\'αγαπάω\'\' δεν είναι τοσο σημαντικό όσο νομίζεις ! Με άλλη σου λέει είναι ερωτευμένος !! Γιατί πιστευεις οτι σε αγαπάει περισσότερο ? Σου λέει να φύγεις, να ανοίξεις τα φτερά σου, γιατί δεν φεύγεις ???????
Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που κάνει αυτός και να τα έχεις και εσύ με 2 ή 3 τότε φύγε ! Βρές κάτι πιο ισορροπημένο ! Ο χρόνος θα σου μάθει οτι υπάρχει και αλλού έρωτας !!!!
15-11-2007, 00:02 #4
Εχω εμπειρία απο φίλη που είχε ερωτευτεί μεγαλύτερο και δεσμευμένο ! Τρελά ερωτευμένη !! Πίστευε οτι ήταν ο άντρας της ζωής της ! Σκεφτότανε να βρει ισως κάποιον να έχει και αυτή μια δευτερη σχέση και πίστευε οτι θα λυνόταν τότε το πρόβλημα !
Αυτά που λέει τώρα για εκείνη τη σχέση δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτά που έλεγε τότε !!!
Προφανώς δεν θεωρεί πλέον οτι ήταν ο άντρας της ζωής της, απλά δεν μπορούσε να το δει τότε, διότι ήταν μικρή και χωρίς εμπειρίες !
15-11-2007, 00:02 #5
Αφου σου αρεσει για να φυγεις???
εκτος αν τα θες ολα δικα σου να παρατησει τις αλλες για να ειναι ΜΟΝΟ μαζι σου.
Αυτο οπως λες και εσυ δεν γινεται.
Η δουλευεις αυτο που υπαρχει και περνας καλα (αυτο το πως περναω καλα εχει πολλους παραμετρους) η αν δεν το αντεχεις το κοβεις με οποιες συνεπειες.
Θα πρεπει να εκτιμησεις οτι εισαι σε μια κατασταση οπου ο αλλος ειναι ειλικρινης. Αν νομιζεις οτι εχεις καποια πραγματα να παρεις αυτα τα θετικα και να τα ζησεις.
Οσο για τους γονεις σου που σου λενε για κατι πιο νορμαλ, τι σημαινει νορμαλ και τι μη νορμαλ?
Απο οσα γραφεις δεν εχεις ξεκαθαρισει αν μπορεις να μεινεις σε αυτη την κατασταση και αυτο ειναι το προβλημα στην τυποις σχεση που εχεις.
Πιστευω οτι αμα δεν ξεκαθαρισεις αυτο το σημειο, δεν μπορεις να πας παρακατω.
15-11-2007, 14:22 #6
Ειρινέτα.......ακου λιγο.......... θεωρώ ότι έχεις το χρόνο να βρείς ενα άνθρωπο ο οποίος θα σου αξίζει πραγματικά........ Βάλε καλά στο μυαλό σου οτι οι εμπειρίες τελικά στη ζωή θα σε κάνουν να κρίνεις αργότερα τι αξίζει και τι δεν αξίζει........ ζησε το αν θές και αν νομίζεις οτι σου προσφέρει κάτι αλλά βάλε στο μυαλό σου ότι πανω από όλα θα πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου...... και να τον σεβεσαι......... ο Τύπος απλά εχει μπεί στο πετσί σου...... γιατι σε γράφει και κάνει τη δουλεία του.... δεν έχει τσίπα πιστεψε με........Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου λοιπόν τι περιμένεις απο αυτόν........γιατι νομίζω ότι δεν ξέρεις τι θες και μετά θα βρείς τον τρόπο που θα το χειριστεις.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ.....φιλακια
15-11-2007, 14:33 #7
Originally posted by Laura_Woman
δεν έχει τσίπα πιστεψε με........
Πως μπορειτε να κρινετε με τοση ευκολια κοσμο χωρις καν να τον ξερετε????
Και μαλιστα απο μια απλη αφηγηση??
:mad:
15-11-2007, 14:59 #8
το να εκφράζει κανείς την άποψη του σημαίνει ελευθερία........ δεν νομίζω οτι αυτό ειναιι κακό......άλλωστε μιλάμε για αντιληψη....... ίσως να μην αντιλάμβάνομαι σωστά..... αλλά πάντα υπάρχει η καλή προθεση.
15-11-2007, 15:19 #9
φυσικα μπορεις να εκφρασεις την γνωμη σου, αλλωστε και εγω την δικη μου λεω.
Οσο για την προθεση καλη ειναι δεν αντιλεγω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στο τι μπορει να συμβαινει και να μελεταμε καλυτερα το τι και ποιος ειναι ο αλλος.
Προσωπικα μελετωντας ανθρωπινες συμπεριφορες ειμαι πολυ προσεκτικος στην κριση μου και προσπαθω να βλεπω οσο μακρυτερα μπορω για να κρινω τους ανθρωπους. Η ζωη μας αποτελειται κατα βαση απο μια σωρεια λαθων και κινησεων, εκ των οποιων μακαρι να μπορουσαμε να τα δουμε.
Θα σου πω τελος οτι ολες οι κινησεις μας (τους) εχουν παντα αιτιο και αιτιατο. Τιποτα δεν συμβαινει χωρις να υπαρχουν τα δυο αυτα στοιχεια. Στην κριση σου πρεπει απαρεγκλιτα να ερευνας και να βρισκεις οσα στοιχεια εχουν σχεση με αυτα.
15-11-2007, 15:37 #10
Merikes fores den yparhei logos na psahneis...... kapoia pragmata ........sigoura den yparhei mono mia OPSI sto nomisma........
Anyway......sintoma e fili mas pistevo tha vrei to dromo tis...... oloi stin anazitisi den eimaste alloste
15-11-2007, 20:55 #11
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά εκτιμώ την ανταπόκριση!
Κατ\' αρχάς Aphelia σε όσα λες έχεις δίκο. Είναι σκληρά κάποια από αυτά που διάβασα στο μήνυμά σου αλλά τα έχω ξανακούσει και τα ξέρω κι εγώ. Έχεις πάντως δίκιο πως το πρόβλημα είναι οι συμβιβασμοί που κάνουμε.Ίσως μάλιστα οι \"συμβιβασμοί\" σαν θέμα είναι τόσο σημαντικό που θα έπρεπε να δημιουργηθεί ξεχωριστό topic.
Kleiw για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ναι, έχω ερωτευτεί ξανά...Ήταν όμως ο πρώτος μου και μεγάλος έρωτας και αρκετά διαφορετικός από αυτή την κατάσταση. Πάντως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, όπως και η φίλη σου, ξέρω ότι μετά από χρόνια όλα αυτά που ζω τώρα και τα βλέπω σα βουνό, θα τα σκέφτομαι και θα γελάω. Και θα τον φτύνω που μου φέρεται έτσι...
Κι έτσι έρχομαι σε σένα Laura...Το βρίσκω λογικό που θεωρείς ότι δεν έχει τσίπα επάνω του. Κι εγώ αν διάβαζα το πρώτο μου μήνυμα το ίδιο θα σκεφτόμουν. Ίσως και να μην έχει. Όχι όση θα έπρεπε. Αλλά είναι καλή ψυχή.
\"όλοι καλά παιδιά είμαστε για σένα, κούκλα μου, κι όλοι πονάμε τελικά!\" που λέει και μια φίλη μου!
Και τελικά krino πώς ξέρουμε αν η εντύπωση που έχουμε για κάποιον άνθρωπο είναι σωστή? Θέλω να πω, πολλές φορές έχω πέσει έξω στις προβλέψεις μου για τους ανθρώπους επειδή ήθελα να πιστεύω ότι είναι καλύτεροι απ\' ότι ήταν πραγαμτικά...
Όσο για το δρόμο που θα βρω Laura, να είσαι σίγουρη..Όλοι θα τον βρόυμε..\"Όπως βούτηξα σ\' αυτή τη θάλασσα έτσι και θα βγω.Τις πρώτες απλωτές κιόλας προς τον αφρό τις έκανα. Κι όταν θα βγω θα πάρω την ανάσα που όλοι τους μου χρωστάνε. Και θα είναι μεγάλη, και καθαρή, και φρέσκια. και θα μυρίζει μόνο χρώματα και άνοιξη και τη φρεσκάδα της εποχής\"
15-11-2007, 21:04 #12
Καλή τύχη !!
15-11-2007, 21:33 #13
Originally posted by eirineta
Και τελικά krino πώς ξέρουμε αν η εντύπωση που έχουμε για κάποιον άνθρωπο είναι σωστή?
Μπες στην θεση του, στο μυαλο του και σκεψου τι θα εκανες εσυ αν ησουν αυτος. Μεταβιβασε το μυαλο σου στο δικο του και σκεψου οπως εκεινος, τι θα εκανες εσυ υπο τις ιδιες περιστασεις.
Εκει ειναι η απαντηση που γυρευεις.
15-11-2007, 21:38 #14
Αυτό που περιγράφεις λέγεται μήπως ενσυναίσθηση? Μπορεί να είπα και βλακεία, αλλά το να \"μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου\" που λένε, αυτό δεν είναι η ενσυναίσθηση?Να μπαίνεις στη θέση του, να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του και όχι μέσα από το πρίσμα των δικών σου απόψεων και εμπειριών?
Κι όμως, αν μπω στη θέση του και αναγνωρίσω ότι κάτω από τις ίδιες συνθήκες θα συμπεριφερόμουν αλλιώτικα από αυτόν, σε κάποια θέματα ίσως να κάνω εγώ το λάθος....Έτσι δεν είναι?
15-11-2007, 22:07 #15
ακριβως αγαπητη μου,
ισως ναι - ισως οχι βεβαια αυτο θα φανει απο την κριση που θα κανεις.
Ποτε ομως μην κρινεις καποιον ετσι απλα απο την θεση που εισαι,
μελετησε οτι συμβαινει απο ολες τις πλευρες.
Τοτε, συγχωρεσε, κατηγορησε και οτι αλλο θες.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)