Πού πάω? - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 17 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 248

Thread: Πού πάω?

Senior Member
    Eirineta,

πολύ γονεις ειναι έτσι. Υπερπροστατευτικοι και φέρονται με τον τροπο που περιγραφεις. Οταν λες οτι σου υπέγραψαν επιταγη χιλιαδων ευρω χωρις να σου ζητάνε τοκο ομως? Πώς ισχύει? Δεν σου ζητουν να ακολουθήσεις το δικο τους σωστο? Να κανεις αυτο που οι ιδιοι θεωρουν σωστο?

Τους βάζεις σε δεύτερη μοιρα. Ειναι κακο? Σκοπευεις να ναι κυριαρχοι στη ζωή σου? Στις επιλογές σου? Αν δεν ειναι σημαινει οτι δεν τους αγαπας ή οτι δεν τους σέβεσαι? Απο ποτε σεβασμος κ αγάπη σημαινει ταύτιση σε ολα?

Senior Member
    Originally posted by Φοίβη
    Originally posted by eirineta
    Όταν ήμουν μωρό, πιτσιρίκι, ρωτούσα τη μαμά κάθε βράδυ που έπεφτα για ύπνο αν \"ήμουν υπάκουο κορίτσι σήμερα\"
    Αν δεν το ρωτούσα δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Το έίπα πριν λίγα χρόνια στη μαμά μου και ούτε το θυμόταν
    Για μένα όμως το να μου πει \"ναι αγάπη μου, ήσουν υπάκουο κορίτσι\" ήταν το φάρμακό μου.

Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικοί είναι?
    Όχι για μένα.
    Συχνά εύχομαι να είχα γονείς που να μην νοιάζονται
    Αλλά καταλαβαίνεις πόσο καταπιεστική νιώθω τη σκιά τους από πάνω μου?
    Καταλαβαίνω οτι είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ένα υπάκουο κορίτσι. Κι αυτό που συμβαίνει με τον Αλέξη σε κάνει να μην είσαι ένα υπακουο κορίτσι στους γονείς σου. Καταλαβαίνω οτι κάτω από αυτό το πρίσμα η αγάπη των γονιών σου σε πνίγει.
    Πως λοιπόν να εξακολουθήσεις να είσαι υπάκουη που τόσο το θες και ταυτόχρονα να χαρείς τον έρωτά σου? Ο εαυτός σου κόντρα στα συναισθήματά σου, που είναι πάλι δικά σου.
    Γι\'αυτό λέω ότι πονάω και ανρωτιέμαι ακόμη πού πάω...
    Αλλά είναι σαν να έχω τοίχο μπροστά μου.
    Η πλάκα είναι που όταν με είδαν οι γονείς μου ανένδοτη μου είπαν να κάνουμε κάποιου είδους συμβιβασμό
    \"Ωραία λέω, τώρα πάμε καλά\"

\"Εμείς είμαστε κάθετοι στο ΟΧΙ\" μου είπαν
    Ωραίος συμβιβασμός
    \"Κι εγώ είμαι κάθετη στο ΝΑΙ\"τους είπα

\"Ωραία, δεν υπάρχει συμβιβασμός!\" λέει ο μπαμπάς μου
    Έλα ρε! Για νέο μας το λες?

Τοίχος.
    Γι\' αυτό λέω \"κατάπιε το Ειρήνη\"
    και μετά \"κατάπιε το κι αυτό\"

Έτσι ένιωθα από την πρώτη μου σχέση και ο Αλέξης ήταν αυτός ου με έκανε για λίγο το \"κακό κορίτσι\" που κοιτάει μέσα του τι θέλει

αλλά καλοέμαθαν οι γριες στα σύκα (δηλ οι γονείς μου στην υπακοή) και τη θεωρούν δεδομένη...Και σ\' αυτό φταίω πάλι εγώ

Ποιος μου είπε να μην λέω ποτέ όχι?

Senior Member
    Originally posted by konman
    μηπως ηρθε η ωρα να διεκδικησεις λιγο εγωιστικα αυτα που δικαιουσαι?Να πατησεις λιγο ποδι και να κρυψεις για λιγο το καλο παιδι βαθια μεσα σου?Να δειξεις πως μεγαλωσες πια και εχεις και συ προσωπικη ζωη που οι αλλοι πρεπει να σεβονται?Λεω,μηπως?Και γω μεγαλωσα με υπερπροστατευτικους γονεις,αλλα καποιο πρωι ξυπνησα και ειδα τη ζωη με αλλο ματι..Και δε μου κρατησε κανεις κακια..Trust me..
    Αυτό που λες ξέρεις τι σημαίνει όμως ε?
    Τα ξανακάνω μπάχαλο.
    Τα γαμάω ξανά όλα.
    Τους βάζω και πάλι σε δεύτερη μοίρα.

Και πάλι το λέω. Εύχομαι να μην ήταν υπερπροστατευτικοί και να μην ενδιαφέρονταν τόσο πολύ.
    Αλλά είναι.
    Και νιώθω ότι τους χρωστάω.
    Είναι λογικό να το νιώθω αυτό?

Σαν να μου έγραψαν επιταγή πολλών χιλιάδων και χωρίς να μου ζητάνε τόκο εγώ επιμένω να τους δώσω τα λεφτά+τους τόκους για να είμαι οκ.

Είναι λογικό?
    Αχ θα τρελαθώ..

Ειρήνη δεν χρωστάς τίποτα και σε κανένα. Προσωπικά έκοψα τον ομφάλιο λώρο στα 15 μου και διεκδίκησα την ελευθερία μου και την αποσταση από τη μητρική ασφυκτική αγκαλιά. Μιλάς για όλα αυτά που σου συμβαίνουν πάντα σε σχέση με την οικογένειά σου. Δεν είσαι καθόλου μικρή για να απαιτήσεις πράγματα για τον εαυτό σου και μάλιστα άργησες. Δεν έχεις ουδεμία υποχρέωση στους δικούς σου επειδή σε γέννησαν και σε ανάθρεψαν και θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι οι σωστοί γονείς αφήνουν ελεύθερο πεδίο εμπειριών στα βλαστάρια τους από μικρά μένοντας στην πάντα και δίνοντας το παρόν εφόσον τους ζητηθεί από τα ίδια τα παιδιά τους. Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ δίχως να τους δημιουργήσω την παραμικρή ενοχή.

Κόψε μόνη σου αυτές τις εξαρτήσεις και με όμορφο τρόπο βάλε στο τραπέζι τις ανάγκες σου χωρίς να αναφέρεσαι συγκεκριμμένα.

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Eirineta,

πολύ γονεις ειναι έτσι. Υπερπροστατευτικοι και φέρονται με τον τροπο που περιγραφεις. Οταν λες οτι σου υπέγραψαν επιταγη χιλιαδων ευρω χωρις να σου ζητάνε τοκο ομως? Πώς ισχύει? Δεν σου ζητουν να ακολουθήσεις το δικο τους σωστο? Να κανεις αυτο που οι ιδιοι θεωρουν σωστο?

Τους βάζεις σε δεύτερη μοιρα. Ειναι κακο? Σκοπευεις να ναι κυριαρχοι στη ζωή σου? Στις επιλογές σου? Αν δεν ειναι σημαινει οτι δεν τους αγαπας ή οτι δεν τους σέβεσαι? Απο ποτε σεβασμος κ αγάπη σημαινει ταύτιση σε ολα?
    Δε ζητάνε τόκο.
    Δε ζητάνε να τα φτιάξω με γιατρό ή δικηγόρο (dj)
    Δε ζητάνε να τα φτιάξω με 19άρη (33)

Ζητάνε κάτι \"φυσιολογικό\" όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.
    Κάποιον στα κυβικά μου που να έχουμε κοινούς στόχους, παρόμοιο τρόπο ζωής.

Αυτά ζητούν. Και σεβασμός και αγάπη δε σημαίνει ταύτιση σε όλα αλλά εδ΄ψ μου φέρνουν το επιχείρημα που δεν μπορώ να αντικρούσω

\"Σε δουλεύει. Δε σ\' αγαπάει. Είναι εγωιστής.
    Όταν σε παρατήσει ΕΜΕΙΣ θα είμαστε εδώ να σε μαζεύουμε\"

Τους είπα. \"δε σας ζητάω να είστε.αφήστε να τα βγάλω πέρα μόνη μου\"

ΑΠλά γέλασαν και το θεώρησαν χαζό και παιδικό. Ή μάλλον χαζοφιλοσοφία που θεωρούν οτι Ο Αλέξης μου πέρασε...

Τι συμπεράσματα βγάζεις τώρα?

Senior Member
    Ειρηνακι,βγες απ το σπιτι,
    πηγαινε στο περιπτερο,
    αγορασε μια ΜΕΓΑΛΗ σοκολατα με αμυγδαλα
    και πες του περιπτερά οτι ειναι κερασμενη απ τον Κωστα για την Ειρηνη,με αγαπη..
    Εκεινος θα σε κοιταξει παραξενα και ισως να σε ρωτησε γεματος απορια: \"Τι?\"
    Και τοτε εσυ θα του χαμογελασεις φευγοντας
    και αφου ανοιξεις τη σοκολατα και φας το πρωτο κομματι,
    θα νιωσεις μια γλύκα μεσα στη πικρη αυτη σου μερα..
    Μετα ελα ξανα εδω να συνεχισουμε τη συζητηση ;-)

Senior Member
    Originally posted by konman
    Ειρηνακι,βγες απ το σπιτι,
    πηγαινε στο περιπτερο,
    αγορασε μια ΜΕΓΑΛΗ σοκολατα με αμυγδαλα
    και πες του περιπτερά οτι ειναι κερασμενη απ τον Κωστα για την Ειρηνη,με αγαπη..
    Εκεινος θα σε κοιταξει παραξενα και ισως να σε ρωτησε γεματος απορια: \"Τι?\"
    Και τοτε εσυ θα του χαμογελασεις φευγοντας
    και αφου ανοιξεις τη σοκολατα και φας το πρωτο κομματι,
    θα νιωσεις μια γλύκα μεσα στη πικρη αυτη σου μερα..
    Μετα ελα ξανα εδω να συνεχισουμε τη συζητηση ;-)
    Αχ βρε Κώστα μου με συγκίνησες...
    Θα το κάνω...
    Θα πάω στον περιπτερά που είναι και λίγο τρελάρα και δε θα με παρεξηγήσει...
    Μόνο που μετά θα πάω στο μάθημα αυτής της σχολής που λατρεύω...
    ;)

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Όλους σας...Μεγάλη δύναμη πάιρνω...(τι θα την κάνω δεν ξέρω...)

Πάω στη σχολή μου και συνεχίζουμε την ψυχανάλυση αργότερα...

Πολλά φιλιά Κώστα! Θα σου κρατήσω ένα κομμάτι...
    ;)

Senior Member
    Οκ,καλο μαθημα.Φιλια και απο μενα!

Banned
    Και νιώθω ότι τους χρωστάω.

αηδιες, δεν χρωστας τιποτα σε κανενα,
    τετοια να σκεφτεσαι και μετα δεν θες να μαθεις που και πως θα καταλαηξεις.

Είναι λογικό να το νιώθω αυτό?

παρα πολυ λογικο,
    οι μηχανισμοι δημιουργιας ενοχων ειναι παντα σε εγρηγορση.

Senior Member

Ζητάνε κάτι \"φυσιολογικό\" όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.
    Κάποιον στα κυβικά μου που να έχουμε κοινούς στόχους, παρόμοιο τρόπο ζωής.
    αυτο τί ειναι? δεν ειναι τοκος? ζητάνε για σενα...με ποιο δικαιωμα? μα δεν εισαι ανηλικη! ουτε νοητικα καθυστερημενη....

Senior Member

αν ειναι αυτος ο τροπος τους να δειξουν την αγάπη οπως αυτοι την εννοουν τί να πω? λυπάμαι!

Senior Member

Καλημέρα Ειρήνη. Ελπίζω να πέρασες καλά χθες στο μάθημά σου. Διάβασα πιο μετά τα τελευταία ποστ και μ\' άρεσε τόσο πολύ αυτό εδώ. Μ\'άρεσε η απάντησή σου. Μου μοιάζει λίγο σαν \"Αφήστε με να κάνω τα δικά μου λάθη. Αφήστε με να ζήσω τη δική μου ζωή.\" Ξέρεις, έχεις δικαίωμα σ\' αυτό.
    Μάκια...

Senior Member
    Originally posted by Φοίβη

Καλημέρα Ειρήνη. Ελπίζω να πέρασες καλά χθες στο μάθημά σου. Διάβασα πιο μετά τα τελευταία ποστ και μ\' άρεσε τόσο πολύ αυτό εδώ. Μ\'άρεσε η απάντησή σου. Μου μοιάζει λίγο σαν \"Αφήστε με να κάνω τα δικά μου λάθη. Αφήστε με να ζήσω τη δική μου ζωή.\" Ξέρεις, έχεις δικαίωμα σ\' αυτό.
    Καλημέρα κι από μένα!

Ναι, έχεις δίκιο Φοίβγη, είναι δίκαιο να κάνει κανείς στη ζωή τα δικά του λάθη. Είδες όμως και τι μου απάντησαν?

Γενικά μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι γίνεται να αποφύγεις τον πόνο αν αυτοί μπορούν να σου μεταβιβάσουν την εμπειρία και τη θεωρία τους. Αλλά πολλές φορές ο άνθρωπος μέσα από την πράξη μαθαίνει.

Δηλαδή άμα τους έλεγα ότι είμαι έγκυος, ή ναρκομανής ή ομοφυλόφιλη τι θα έκαναν? Και τι τους είπα πια? Ότι είμαι ερωτευμένη με κάποιον που σ\' αυτούς δεν αρέσει...

Senior Member
    Δεν τους είπες πια και τίποτα τραγικό, έτσι δεν είναι? Απλά τους είπες κάτι που δεν αρέσει σε εκείνους αλλά αρέσει σε εσένα.
    Μάκια...

Senior Member
    Ακριβώς!

Αλλά ούτε κι αυτό το δέχονται..
    Μάλλον πρέπει να κάνω αυτό που λέει η liber

\"Κόψε μόνη σου αυτές τις εξαρτήσεις και με όμορφο τρόπο βάλε στο τραπέζι τις ανάγκες σου χωρίς να αναφέρεσαι συγκεκριμμένα. \"

Δεν ξέρω πώς θα το πάρουν και πολύ φοβάμαι τις αντιδράσεις τους αλλά γίνεται κι αλλιώς?

Senior Member
    Δεν θα είναι εύκολο μάλλον. Αλλά είσαι κι εσύ εκεί και έχεις τις δικές σου ανάγκες. Με κάποιο τρόπο πρέπει να μπουν κι αυτές στο τραπέζι.
    Νομίζω οτι αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια. Και από κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Εσύ τι λες?
    Μάκια...

Page 14 of 17 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast