εξάρτηση από τον υπολογιστή μου σε δουλειά και σπίτι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

εξάρτηση από τον υπολογιστή μου σε δουλειά και σπίτι

δν είδα κάποιο παρόμοιο τόπικ.

ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο εσάς περνάει πολλές ώρες από την μέρα του μπροστά σε μια οθόνη.

η ίδια στην δουλειά είμαι όλη την ώρα μπροστά στο pc άλλωτε για θέματα δουλειάς και άλλωτε για να περάσω την ώρα μου.

το πρόβλημα είναι οτι είμαι η μόνη που ξέρει να χειρίζεται τον υπολογιστή(το αφεντικό είναι 70 χρονών,ο πωλητής είναι καλός στις πωλήσεις και άσχετος με τους υπολογιστές και ο μικρός χρειάζεται για τις παραδόσεις οπότε είναι όλο έξω) οπότε χρειάζεται να κάθομαι στο γραφείο αρκετή ώρα.

μόλις όμως βυθιστώ μετά είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσω το κεφάλι μου και μετά χάνομαι.
    ειδικά όταν δν έχουμε πολύ δουλειά ωστε να βγω και λίγο έξω να βοηθήσσω στις πωλήσεις, χάνομαι τελείως

μετά μόλις σχολάσω είμαι λες και έχω κάνει βαριά ναρκωτικά και έχω και μια ελαφριά κατάθλιψη που με οδηγεί κατευθείαν στην κουζίνα. αν μπορέσω κ ξεφύγω αποτο σπίτι είμαι σαφώς καλύτερα αλλιώς συνεχίζω την μέρα μπροστά στην τηλεόραση

προσπαθώ να βάλω σε τάξη το γραφείο (έχω βάλει τους συνδετήρες κατά χρώμα και μέγεθος)
    μετά να διαβάσω κανα βιβλίο αλλά είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθώ.

κάποτε μελετούσα και ξένη γλώσσα αλλά και αυτό το εξάντλησα νομίζω.

δν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω για να βγω απο εκεί μέσα

Senior Member
    ξεκολλα απο τις εξαρτησεις σου, αν θεωρεις οτι το πισι ειναι εξαρτηση κανε το μονο για τη δουλεια σου. Απελευθέρωσε τον εαυτο σου απο ολα οσα σε βασανιζουν, οταν κατι σε βασανιζει, σε τρωει, σε καταθλιβει, τοτε πρεπει να το πεταξεις απο πανω σου, και ολα τα αλλα θα γινουν και παλι φυσιολογικα.
    Ελευθερωσε τον εαυτο σου, ειναι προγραμματισμενος να κανει τις σωστες επιλογες για την υγεια και την ευεξια του, αρκει να μη τον φυλακιζεις σε λαθος θελω και να του επιβαλεις επιβλαβεις συνηθειες.

Senior Member
    εσύ πως πείθεις τον εαυτό σου να ξεκολλήσει?

Junior Member
    Originally posted by bouliana
    bouliana και γω μια απ'τα ιδια :) τελευταια προσπαθω οταν δεν εχω δουλεια να βοηθαω συναδελφους σε αλλες εργασιες περα απο τον υπολογιστη , τακτοποιω το γραφειο οπως ειπες διαβαζω περιοδικα πινω ηρεμο καφε μεχρι και ημερολογιο πηρα να γραφω :yes: !! στο σπιτι πλεον δεν ανοιγω καθολου υπολογιστη , φτιαξε τα νυχια σου κανε μασκες διαβασε βιβλιο κανε τα μαλλια σου και αλλα πραγματα που ανεβαζουν τη διαθεση αυτα ειναι μια χαρα για μενα . ελπιζω να βοηθησα!

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    μου αποδυκνειω πως δε μου κανει καλο ή δεμου προσφερει κατι.
    Αυτο βοηθα πολυ, τουλαχιστο εμενα. Δεν θελω να κανω κατι που με βλαπτει ή είναι χασιμο χρονου. ΕΙναι δυσκολη η συνειδητοποιηση αλλα απαξ και γινει ολα παιρνουν το δρομο τους.:thumbup:

Senior Member
    Ι LOVE my pc!!!!
    Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς υπολογιστή! Είμαι σίγουρη ότι θα ήταν καλύτερη αλλά λατρεύω τα πάντα γύρω από αυτόν! Το internet, τη δημιουργία γραφικών, τα παιχνίδια, την επικοινωνία στα forum!
    Η μόνη περίοδος που δεν ασχολούμαι καθημερινά με αυτόν είναι όταν πάω διακοπές. Επίτηδες επιλέγω να τον αφήσω σπίτι! Όταν γυρνάω από διακοπές είμαι σχεδόν απεξαρτημένη και ύστερα σιγά σιγά βυθίζομαι σε αυτόν!
    Γενικά ρε παιδιά έχω ένα θέμα εθίζομαι και κάνω κάτι στον μέγιστο βαθμό!
    Φαϊ, τσιγάρο, υπολογιστής, ευτυχώς δεν έπεσα στα βαριά! Απορώ πως έκοψα το τσιγάρο! Σίγουρα αυτό που μου λείπει είναι η πειθαρχία! Μου την έχει δώσει αυτό το κομμάτι του εαυτού μου και αποφάσισα να του πάω κόντρα! Προς το παρόν με το πανεπιστήμιο, το φαγητό και τη γυμναστική. Αν τα πετύχω όλα αυτά θα έρθει και ο καιρός που θα μειώσω τον υπολογιστή!

Senior Member
    σήμερα κοντεύω να κόψω όλα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. δν μπορώ να συγκεντρωθώ πουθενά και είμαι ιδιαίτερα θυμωμένη γενικώς.

δν το έχω ρίξει στο φαί παραδόξως αλλά είμαι ένα βήμα από το να βάλω το χέρι στην πρίζα για να νιώσω κάτι

Senior Member
    αχ βρε βουλιάνα πόσο σε νιώθω :( Πώς να σε βοηθήσω τώρα εγώ που πνίγομαι και η ίδια? Μακάρι να υπήρχε ένας ωραίος ναυαγοσώστης (το ωραίος με μάρανε εμένα! εδώ πνιγόμαστε...)

Senior Member
    ει ει να μη το ρίξεις στο φαί τώρα που πέφτει το βάρος σου, και θα τρώς με τη φίλη και βάρος θα χάσεις :thumbup:

Senior Member
    γιατί πνίγεσαι?

Senior Member
    το ίδιο θα ρωτούσα κι γω εσένα :duh: εκτός κι αν είσαι ΟΚ κι γω κατάλαβα λάθος ότι πνίγεσαι "συναισθηματικά" σήμερα

Senior Member
    α το ερμήνευσα λάθος. νόμισα πνίγεσαι από υποχρεώσεις ίσως.

εγώ πνίγομαι συναισθηματικά γιατί πρώτον βαριέμαι και δεύτερον νιώθω οτι όλοι γύρω μου έχουν νεύρα υπερένταση
    καταπιεσμένο θυμό και απαξίωση.

και όλο αυτό νιώθω να έρχεται προς τα πάνω μου και να με μαραίνει.

Senior Member
    I know :( it feels bad.

Junior Member
    Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς υπολογιστή! Είμαι σίγουρη ότι θα ήταν καλύτερη αλλά λατρεύω τα πάντα γύρω από αυτόν! Το internet, τη δημιουργία γραφικών, τα παιχνίδια, την επικοινωνία στα forum!
    Η μόνη περίοδος που δεν ασχολούμαι καθημερινά με αυτόν είναι όταν πάω διακοπές. Επίτηδες επιλέγω να τον αφήσω σπίτι! Όταν γυρνάω από διακοπές είμαι σχεδόν απεξαρτημένη και ύστερα σιγά σιγά βυθίζομαι σε αυτόν!.???

Senior Member
    Θα συμφωνησω με την Sweet. Αμα καταλάβουμε πως κατι μας βλάπτει μετά είναι ευκολο να το κόψουμε... αρκεί να το καταλάβουμε!
    Τωρα σχετικα με τον υπολογιστη, κι εγω περναω όλη μου την μερα μπροστα απο αυτόν αλλά δεν θεωρώ πως είναι κακό γιατι ενημερώνομαι, μιλάω με κόσμο, εργάζομαι.... θέλω να πω πως είναι στον άνθρωπο πόσο υπολογιστή μπορεί να αντέξει οπότε βρείτε τα δικά σας όρια και εφαρμόστε τα :)