Λογική και καθαρότητα σκέψης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 73
    Senior Member

Λογική και καθαρότητα σκέψης

Θα ήθελα να μου πείτε από την εμπειρία σας αν μετά από ένα χρονικό διάστημα συνεχιζόμενης θεραπείας χωρίς υποτροπές η λογική μας επανέρχεται στα φυσιολογικά καθώς κ η καθαρότητα της σκέψης.Πριν το οξύ ψυχωσικό επεισόδιο μου είχα κ άλλα προβλήματα όπως κατάθλιψη με κάποιες παράλογες πεποιθήσεις αλλά δεν είχα παραλήρημα και ψευδαισθήσεις.Θυμάμαι πως μετά από 2 χρόνια το μυαλό μου ήταν καθαρό κ είχα μια αρκετά καλή κριτική σκέψη κ λογική.Τώρα είμαι σε θεραπεία για το ψυχωσικό επεισόδιο εδώ κ 2 χρόνια και αισθάνομαι πως η ποιότητα της σκέψης μου είναι μειωμένη.Γενικά με πιάνω να σκέφτομαι βλακείες για τον εαυτό μου και άλλα κουσούρια,αλλά αυτό ίσως να είναι κ από ανασφάλεια.Επίσης αισθάνομαι σαν να υπάρχει ένα τοίχος που με περιορίζει στη σκέψη,ένα μπλοκάρισμα..Η δοσολογία των φαρμάκων μου είναι στα 6mg invega και 400 mg solian που είναι η μισή δόση από την αρχική κ νομίζω θεωρείται δόση συντήρησης.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    εγω έχω ψύχωση εδώ και οχτώ χρόνια και τα τελευταία έξι νοιώθω αυτό το μπλοκάρισμα στην σκέψη. επερνα και εγώ ινβεγκα για 3-4 περίπου χρόνια. αυτο που αισθανομε εγω ειναι σα να μη στελνουν οι νευρωνες του εγκεφαλου σηματα ο ενας στο αλλο και να υπαρχει ενα κενο. μιλαω πολυ λιγο και η σκεψη μου δεν εχει πολυ βαθος . δεν ξερω τι να κανω γιατι ειναι μεγαλο προβλημα . το σολιαν εχω ακουσει οτι στην δοση των 100 ειναι καλο για τα αρνητικα συμτωματα , ετσι ειναι; το οτι εχω αυτα τα προβληματα με γεμιζει ανασφαλεια γιατι πριν δεν φοβομουνα τιποτα και γιαυτο επαθα και την ψυχωση γιατι δεν προσεχα .

Senior Member
    Eγώ την αίσθηση κενού την είχα πιο έντονη στον 1ο χρόνο της θεραπείας...ήταν λες κ είχε αδειάσει το μυαλό μου...ίσως ο λόγος να ήταν γιατί σκεφτόμουν μόνο τις παραληρητικές ιδεές μου.Πάντως κ τώρα νιώθω μια φτώχια σκέψης...όχι τόσο όσο την εννούν οι ψυχίατροι που μιλάς μονολεκτικά αλλά γενικά στο περιεχόμενό της σε σύγκριση με το παρελθόν..Το σολιάν ναι λένε πως βοηθάει σε κάποια αρνητικά όπως συναισθηματική επιπέδωση και κοινωνική απόσυρση.Γενικά κ στα 2 κομμάτια είδα βελτίωση οπτ ίσως και να βοηθάει σε κάποια συμπτώματα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Δυο χρονια κατα τη γνωμη μου ειναι λιγα. Ναι καθαριζει η σκεψη , εμενα πηρε πολλα χρονια , αλλα αισθανομαι ικανοποιημενος σε γενικες γραμμες. Ο χρονος ειναι με το μερος μας και γιατρευει , κατα τη γνωμη μου παντα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Το δύο χιλιάδες δέκα έπαθα το πρώτο ψυχωτικό μου επεισόδιο.
    Μετά από τεσσεράμισι χρόνια αγωγής και ενώ τον τελευταίο χρόνο έπαιρνα ένα χάπι εβδομαδιαίως, μισό αντικαταθλιπτικό από είκοσι το μισό δέκα και από τον δέκα το μισό αντιψυχωσικό, τα σταμάτησα για δύο τρεις μήνες και ενώ λόγο και των κρίσεων πανικού που είχα μου είχε πει ο γιατρός όχι καφέδες και συνέχιζα, παθαίνω την πρώτη μου υποτροπή, ενδιάμεσα στους δύο τρεις μήνες χάνω τα κιλά που είχα βάλει δέκα τέσσερα και έχω ακόμα έξι να χάσω για να έρθω στα φυσιολογικά, βέβαια και με διατροφή, μάλλον μου ήρθαν μαζεμένα.
    Η δεύτερη υποτροπή ήρθε σιγά σιγά και έκανε πάλι τον κύκλο της και πέρασε ελεγχόμενα σε σχέση με την πρώτη φορά, μόνο με ακουστικές ψευδαισθήσεις, αν και πριν μου εμφανιστεί είχα πολλούς εφιάλτες, τα χάπια άργησαν να με πιάσουν μάλλον τα ίδια σκευάσματα, λόγο του ότι ο οργανισμός μου τα είχε συνηθίσει, αλλά επέμενα με τα ίδια και θεραπεύτηκα πάλι.
    Τώρα είμαι πάλι με ψυχίατρο και ψυχολόγο και μάλιστα επειδή έχω επιβαρυμένο παρελθόν λόγο των παιδικών έντονων τραυμάτων, κάνω μία καινούργια μέθοδο όπου δυναμώνουμε το παρόν και εστιάζουμε σε αυτό και αν χρειαστεί ανατρέχουμε στο παρελθόν, πράγμα ευχάριστο για εμένα.
    Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.

χρονια πολλα παιδουδια

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Δυο χρονια κατα τη γνωμη μου ειναι λιγα. Ναι καθαριζει η σκεψη , εμενα πηρε πολλα χρονια , αλλα αισθανομαι ικανοποιημενος σε γενικες γραμμες. Ο χρονος ειναι με το μερος μας και γιατρευει , κατα τη γνωμη μου παντα.
    γεια σου κηπ εσύ πόσα χρόνια είχες πρόβλημα και σε πόσο καιρό είδες βελτίωση;εγω εδω και 6 χρονια αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα και δεν ειμαι αισιοδοξος το παλευω οσο μπορω αλλα οι δυναμεις μου μου φαινοντε λιγες.

εγω παντως δουλεψα πολυ με το μυαλο μου:δεν το σκεφτομουν εντελεχως το προσπαθουσα 1 χρονο(με ματαιες προσπαθειες στην αρχη).τωρα περασαν 3 χρονια που δεν το σκεφτομαι αυθορμητα...ΥΓ εχω ψυχωση 8,5 χρονια κ αυτος ο 1 χρονος που προσπαθουσα να μην το σκεφτομαι ηταν ατελειωτος...αλλα τωρα αν εξαιρεσουμε καποιες στιγμες ειμαι 'μισοθεραπευμενος'(το καλυτερο σημειο πιστευω που μπορει να φτασει ενας ψυχωσικος).

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    εγω παντως δουλεψα πολυ με το μυαλο μου:δεν το σκεφτομουν εντελεχως το προσπαθουσα 1 χρονο(με ματαιες προσπαθειες στην αρχη).τωρα περασαν 3 χρονια που δεν το σκεφτομαι αυθορμητα...ΥΓ εχω ψυχωση 8,5 χρονια κ αυτος ο 1 χρονος που προσπαθουσα να μην το σκεφτομαι ηταν ατελειωτος...αλλα τωρα αν εξαιρεσουμε καποιες στιγμες ειμαι 'μισοθεραπευμενος'(το καλυτερο σημειο πιστευω που μπορει να φτασει ενας ψυχωσικος).
    προσπαθουσες μονος η σε βοηθουσε και καποιος , δηλαδη με ψυχοθεραπεια και κατι τετοιο , ειχες καθολου γνωστικα προβληματα δηλαδη το μυαλο σου να μην ειναι στο φορτε του; τα φαρμακα που περνεις πως επιδρουν γιατι εγω ειναι σα να μη τα περνω δεν εχουν καμια επιδραση πανω μου ή εγω τα αισθανομε ετσι. παντως ειναι ωραιο που αισθανεσε μισοθεραπευμενος, καλη συνεχεια

Senior Member
    Xρόνια πολλά παιδιά και καλή δύναμη σε όλους!!!Οι φωτεινές αυτές μέρες να φωτίσουν το μυαλό κ τις καρδιές μας!!Εύχομαι όλοι να περνάτε καλά παρέα με αγαπημένα πρόσωπα!!
    @nikopoul με λυπεί η κατάστασή σου...το συζήτησες με τον γιατρό σου;;Σου είπε πως είναι γνωστικά προβλήματα;;Πάντως μου φαίνεται περίεργο που δεν το είχες από την αρχή αυτό το πρόβλημα κ εμφανίστηκε στα 6 από τα 8 χρόνια αγωγής.Θα περιμενα να το είχες από την αρχή κ στη συνέχεια να έβλεπες μια βελτίωση.Είναι ζόρικο πάντως αυτό το κενό κ το μπλοκάρισμα της σκέψης.Καλό κουράγιο σου εύχομαι κ μακάρι να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημά σου!!

Quote Originally Posted by nikopoul View Post
    προσπαθουσες μονος η σε βοηθουσε και καποιος , δηλαδη με ψυχοθεραπεια και κατι τετοιο , ειχες καθολου γνωστικα προβληματα δηλαδη το μυαλο σου να μην ειναι στο φορτε του; τα φαρμακα που περνεις πως επιδρουν γιατι εγω ειναι σα να μη τα περνω δεν εχουν καμια επιδραση πανω μου ή εγω τα αισθανομε ετσι. παντως ειναι ωραιο που αισθανεσε μισοθεραπευμενος, καλη συνεχεια
    nikopoyl den eixa oysiastikotath bohtheia panw se ayto apo kanena.monos moy to katalaba k to ekana k parolo poy theorite profanes eixa thn empneysh na to skefto k na katalabo poio htan to kairio toy shmeio.to ampilifay emena me bohthaei poly sta psychologika alla me ...thabei sta somatika

γνωστικα προβληματα δεν εχω αμα εξαιρεσεις οτι τα μαθηματικα(λογω του οτι εβγαλα τα πρωτα 3 ετη του πολυτεχνειου επιτυχως) μεχρι αριθμητικη αναλυση κ διπλα ολοκληρωματα τα επαιζα στα δακτυλα τωρα δεν καλοθυμαμαι της...δευτερας λυκειου(αλλα αυτο μαλλον ειναι κ της ηλικιας).οσο αφορα την μνημη στα ψυχιατρεια που εκανα τεστ τα εσπαγα(τα πηγαινα ως τελος).αλλα τωρα πια δεν μπορω να διαβασω καποιο βιβλιο με κουραζει...κ το θεωρω κ ανωφελο σε συνδιασμο με το προβλημα.ο ψυχολογος που πηγαινα μια φορα παλια με ειχε πει οτι αν διαβαζω βιβλια θα με βοηθησει κ διαβαζα 1 βιβλιο λογοτεχνικο(αν και εμενα πραγματικα με αρεσουν τα θεωρητικης φυσικης) σε 2 μερες για ενα εξαμηνο αλλα τζιφος.το μονο πουβοηθαει πολυ ειναι οι δραστηριοτητες πχ να πηγαινεις συχνα για καφε να περιποιησε τον εαυτο σου κτλ.οσο αφορα την ψυχαναλυση καπως ανακουφιζεσαι εκεινη τη στιγμη που την κανεις αλλα μετα συνηθως νιωθεις κ χειροτερα γιατι ξερεις οτι περναει ο χρονος της ζωης συζητοντας το ψυχωτικο γεγονος.κ πιστευω οτι αποκλειεται μεσω ψυχαναλυσης η πληρης ιαση.βεβαια ουτε κ με τα φαρμακα παρολο που οταν αυτα ειναι ποιοτικα και σε δοση συντηρησης ανακουφιζουν ριζικα.η ιαση(η πληρης) αν συμβει σε καποιον απο μας(η σε ολους μας με διαβολικη πιθανοτητα) θα ειναι πιστευω τυχαιο γεγονος κ σωστης συναρτησης της καλοπερασης με την καλη σωματικη υγεια,δλδ να περναμε καλα χωρις να φορτωνουμε πολυ την σωματικη μας υγεια με αρνητικα
    Last edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817; 26-12-2014 at 05:01.

ΥΓ αυτο που λεει επισημα η ψυχιατρικη 'επιστημη' οτι δλδ η ψυχωση ειναι χρονια(για παντα) αληθευει μονο για το μεσο ορο,δεν σημαινει δλδ οτι αποκλυεται κ καποιος απο εμας να εχει πληρη ιαση.αρα λοιπον μπορουμε τουλαχιστον να ελπιζουμε ολοι...

Senior Member
    Πάντως και μένα ύστερα από ένα σημείο και μετά από κάποιους μήνες θεραπείας μου είχε πει να αρχίσω να διαβάζω καμιά εφημερίδα ή κανένα λογοτεχνικό βιβλίο για να εξασκήσω την συγκέντρωση.Πάντως από τον Νοέμβριο του 2013 μέσα σε ένα χρόνο διάβασα 17 βιβλία που δεν ήταν κ τα πιο ευκολοδιάβαστα,κυρίως κλασική λογοτεχνία..Πιστεύω βοηθάει!!

Senior Member
    η δικη μου συμβουλη ειναι, αμα εχετε γνωστικα προβληματα βγειτε εξω και γινεται δραστηριοι.

αμα δε χρησιμοποιουμε το μυαλο μας, το χανουμε.

βγειτε εξω , κανετε μια δουλεια (εργασιοθεραπεια) και το μυαλο θα βρει εναλλακτικους τροπους για να τα καταφερνει.

αμα δεν εχετε συμπτωματα, αυτο το μπλοκαρισμα των σκεψεων ειναι απο τα φαρμακα νομιζω.

αυτη τη δουλεια κανουν ετσι και αλλιως, μειωνουν τη δραστηριοτητα του εγκεφαλου που σε εμας ειναι υπερβολικη και δημιουργει τα προβληματα μας.

παντως εχω παρατηρησει οτι σε εμενα το Risperdal με βοηθαει σε ορισμενες πνευματικες εργασιες και εχω περισσοτερη αντοχη στο να καταφερνω πραγματα.

χαζευουν τα φαρμακα σιγουρα, αλλα εχω περισσοτερη αντοχη !

επισης αμα φτασεις στη δοση συντηρησης ειναι μεν ψιλοτραγικο αυτο που κανουν τα φαρμακα, αλλα ενταξει παλευεται. δηλαδη νομιζω αμα εισαι σταθερος, μπορεις να δουλεψεις κλπ. απλως δε θα κανεις τοσο ποιοτικη δουλεια, αλλα επειδη θα εισαι κουλ και θα ειναι ξεκουραστοι οι νευρωνες σου, θα καταφερνεις περισσοτερη δουλεια απο οτι χωρις τα φαρμακα.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Page 1 of 5 123 ... LastLast