Results 16 to 30 of 60
-
06-01-2015, 14:19 #16
Εκεί βρίσκεται η σημασία, η σπουδαιότητα και η χαρά της ζωής κατά τη γνώμη μου.
Όπου η φύση μας είναι σώμα (φθαρτή ύλη) αλλά και πνεύμα και ψυχή (άφθαρτη). Να τα φροντίζουμε όλα λοιπόν.
Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση αν κάτι πνευματικό νιώθουμε να υποκινείται από σκοτεινές δυνάμεις, να μην παρασυρόμαστε, να ξέρουμε να προστατευτούμε. Να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και σωστή κρίση, γιατί ο άνθρωπος σήμερα την έχει ανάγκη την πνευματικότητα, αλλά μπερδεύεται που να τη βρει.
Όσον αφορά το κομπιούτερ, νομίζω ότι οι περισσότεροι το χρειαζόμαστε στη ζωή μας, αν μπορούμε να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας και με εξωδιαδικτυακές ασχολίες, ανθρώπινες σχέσεις, επαφή με τη φύση κλπ, δηλαδή μοιράζουμε το χρόνο που αφιερώνουμε σε όλα σωστά, δε συντρέχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Άλλωστε εγώ το διαδίκτυο το θεωρώ και σπουδαίο παράθυρο στη γνώση και ψυχαγωγία, αλλά όπως όλα τα μέσα επικοινωνίας πρέπει να ξέρεις πως να τα χρησιμοποιήσεις και να μη σε χρησιμοποιούν αυτά.
Επίσης κάτι να συμπληρώσω, ότι εγώ φυσιολογικούς μας αισθάνομαι όλους και προτείνω να μη διαχωριζόμαστε σε αυτό το φόρουμ τόσο πολύ ανάλογα με την ψυχική μας πάθηση. Ανθρώπινη φύση και ψυχή έχουμε όλοι.
Και κάτι άσχετο. Σκέφτομαι όσους βούτηξαν στα πολύ παγωμένα νερά σήμερα για το σταυρό!! Μιλάμε για πολύ κρύο! Χρόνια Πολλά! :)
- 06-01-2015, 19:42 #17
Γεια σου σακη με τα μεταφυσικα σου ;-)
οντως ειναι απλως μια βολτα...
το θεμα ειναι που θα βρεθουμε μετα και γιατι μπηκαμε σε αυτη τη βολτα.
στο καθενα μας βλεπω δοθηκε μια "κασετα" της ζωης.
Ο καθενας παντα πιστευει οτι αυτος ειναι σημαντικος και οτι το παρον ειναι το πιο σημαντικο απο ολη την ιστορια του συμπαντος.
[QUOTE=σακης;518375]Its just a ride...Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
06-01-2015, 21:19 #18
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
06-01-2015, 23:01 #19
[QUOTE=maus;518464]Γεια σου σακη με τα μεταφυσικα σου ;-)
οντως ειναι απλως μια βολτα...
το θεμα ειναι που θα βρεθουμε μετα και γιατι μπηκαμε σε αυτη τη βολτα.
στο καθενα μας βλεπω δοθηκε μια "κασετα" της ζωης.
Ο καθενας παντα πιστευει οτι αυτος ειναι σημαντικος και οτι το παρον ειναι το πιο σημαντικο απο ολη την ιστορια του συμπαντος.
Γεια σου ρε Μαους...
Τι να κανουμε ασχολουμαστε και με αυτα... πιο πολυ να μας χαιδευουν τα αυτακια.. για να πω την αληθεια..
Η ζωη ομως ειναι εκει εξω.. περιμενει να την ζησεις, να την κυνηγησεις, να την δαμασεις..
Δηστυχως ομως εγω αισθανομαι ηττημενος, προδωμενος απο τα ονειρα μου.... παλευω με τους δαιμονες μου, παλευω μια ζωη με την ψυχωση ... και μπορει εδω στο φορουμ να ειμαστε μαχητες... εξω στην καθημερινοτητα μας ομως μας θεωρουν κατι αλλο.. παιδια ενος κατωτερου θεου..
Τι να κανουμε... ετσι μας τα εφερε η ζωη.. προσπαθουμε να προσαρμοστουμε.. να συνεχισουμε τον αγωνα μας..
06-01-2015, 23:21 #20
Ουτε πολυ σοβαρα πρεπει να παιρνεις τον εαυτο σου , ουτε και εντελως ασοβαρα ..Ετσι και αλλιως ο εαυτος μας ειναι μια προεκταση της γαμημενης της κοινωνιας με τα πρεπει της , οποτε ποσο μπορεις να πηγαινεις κοντρα στον μονοδρομο αυτο?
Το ασοβαρα παλι εχει να κανει με μια ζαμαν φου κατασταση , που νομιζω λιγοι την κατεχουν και αυτοι που την κατεχουν ειναι πραγματικα στα @@ τους για τον υπολοιπο κοσμο , αλλα ειναι κραγμενοι ! Ολα αυτα οσο αφορα την κοινωνικη διασταση μιας και πιστευω οτι ο καθενας μας ειναι προεκταση της κοινωνιας.
Ναι ειμαστε ενα τιποτα σε εναν ωκεανο απο τιποτα που μπορουμε ομως να κανουμε παρα πολλα!Πχ αυτος που ανακαλυψε την πενικιλλινη ηταν ενα τιποτα? Αν και αγνοηθηκε το ερωτημα μου αν η ερωτηση εχει να κανει με την ψυχωση.. αν παλι ειμαι εκτος θεματος αγνοηστε και παλι :)
06-01-2015, 23:35 #21
Γενικης φυσεως ειναι το ερωτημα μνημονιο, δεν εχει να κανει αποκλειστηκα με την ψυχωση, ασχετα αν το πηγα εκει το θεμα.
Συμφωνω εν μερει, απλα δεν μου αρεσε αυτο με τα πρεπει της κοινωνιας, μου φερνει στο μυαλο κατι το υπουδολωτικο, κατι συνηφασμενο με παθογενειες και πιστευω οποιος μπορεσε και προσπερασε της προκαταληψεις και τα δηθεν ''πρεπει'' της κοινωνιας, μεγαλουργησε...
06-01-2015, 23:38 #22
07-01-2015, 03:33 #23
γενικα ολοι οι οι ανθρωποι πρεπει γιατι ετσι ειναι, να βιωνουν την ζωη σαν ενα ταξιδι συμφωνω....απλα εγω με την ψυχωση νιωθω (δεν ξερω αν το νιωθεται κ εσεις) οτι για να συμμετασχω ενεργα σε αυτο το μαγικο ταξιδι πρεπει να λυσω ενα γριφο πρωτα(το γριφο της ψυχωσης ας πουμε περιπου).
07-01-2015, 23:57 #24
πιστευω ναι εχω 1 2 σοβαρους στοχους στην ζωη μου κ θελω να τους φερω εις περας,παντως δεν νομιζω οτι ειμαι καλυτερη απο τους αλλους ο καθενας ειναι διαφορετικος
08-01-2015, 00:54 #25
εγω παλι παρανοω με τις "συμπτωσεις"
08-01-2015, 01:36 #26
καλωσορισες φιλτατη εσωτερικη.κ εγω τρομαζα με τις συμπτωσεις αλλα ειναι η φυση της ζωης τετοιας που η συμπτωσεις αλιμονο αν δεν υπηρχαν συνεχως σε ζωντανο πλασμα.πως ηταν μεσα?αποκομισες κανα καλο?
08-01-2015, 08:06 #27
γεια σου εσωτερικη ! χαιρομαι που γυρισες !
αυτο με τις συμπτωσεις θεωρειται οτι ειναι στα συμπτωματα.
οπως και να εχει, αμα πιστευεις σε αυτες, κανε ενα σταυρο που ειναι πιο ισχυρο απο τις διαβολικες συμπτωσεις, οποτε θα εισαι καλλυμενος απο το Θεο και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
08-01-2015, 08:16 #28
σακη μαλλον θα ζεις σε κλειστη κοινωνια οποτε θα νιωθεις περισσοτερο το στιγμα.
αλλα μη το παιρνεις κατακαρδα. η κοινωνια εδω περα ειναι πολυ οπισθοδρομικη.
εδω περα αλλοι εχουν στιγμα επειδη...ειναι διαβητικοι, αλλοι επειδη εχουν καρκινο κλπ. βασικα για τα παντα υπαρχει ενα στιγμα.
η καλυτερη απαντηση σε αυτους που σε περιθωριοποιουν ειναι να εισαι εσυ καλα.
παρε τα φαρμακα δηλαδη και μη κανεις καταχρησεις σε αλκοολ και αλλου.
κανε λιγο γυμναστικη κλπ. και φαε σωστα.
μη περιμενουμε και υπερβολικα πολλα απο τη ζωη. η ζωη ειναι δυσκολη, δεν ειναι απλως ενα γλεντι. εχει μεσα και εργασια κλπ. και πολλες φορες ειναι βαρετη.
αλλα εγω το βλεπω οτι το πιο ωραιο ειναι οταν βγαζουμε τον εαυτο μας απο το παρον και φιλοσοφουμε λιγο και τα βλεπουμε ολα πιο απομακρα με μια φιλοσοφικη ταση.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
08-01-2015, 10:37 #29
Καλημέρα, καλώς ήρθες εσωτερική! είσαι καλύτερα τώρα με τη θεραπεία? Καλή δύναμη :)
Οι συμπτώσεις συμβαίνουν στη ζωή πάντως, εγώ συνήθως σκέφτομαι ότι μπορεί να έχουν να κάνουν και με κάποιους νόμους της φυσικής, αν και δεν ξέρω να το αναπτύξω αυτό. :D
Συμφωνώ ότι στίγμα υπάρχει σε διάφορα που μπορεί να έχει ή να κάνει ένας άνθρωπος, οπότε ξεκολλάτε, αν ένας άνθρωπος είναι κακοπροαίρετος απέναντι στους άλλους, σίγουρα κάτι θα βρει να πει κακό, να ρίξει δηλητήριο με το λόγο του, ή να σας υπομονομεύσει εσάς, τη δουλειά σας, ανεξαρτήτως ψυχικής ασθένειας κλπ.
Οπότε ας επικεντρώνουμε στο τι κάνουμε εμείς και όχι στο τι λένε οι άλλοι για εμάς, γιατί αυτά που λένε αφορούν μόνο τις δικές τους αντιλήψεις και τον δικό τους ψυχικό κόσμο.
Και ναι σωστά λέει η μυσπ ο καθένας μας είναι διαφορετικός! Και αυτό είναι ωραίο, όπως σε μια παραλία με βότσαλα, όλα είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει ίδιο, άλλα σχήματα και χρωματισμοί, όμως όλα τελικά συνθέτουν αυτή την ακρογιαλιά. Είμαστε μια σύνθεση και εμείς κατά κάποιο τρόπο, συνθέτουμε την κοινωνία.
08-01-2015, 10:45 #30
Δημήτρη τι εννοείς όταν λες να λύσεις το γρίφο της ψύχωσης? Το πως δημιουργήθηκε η ψύχωση σε σένα? το τι είναι γενικά η ψύχωση? Δηλαδή τι είναι αυτό που σε βασανίζει... αν θέλεις να το εξηγήσεις. Γιατί να σε εμποδίζει στο ταξίδι σου της ζωής τόσο? Κατά τη γνώμη μου, τα ταξίδια από μόνα τους έχουν και κάποιες περιπέτειες, εμπόδια, καλές και κακές στιγμές. Έχουν ποικιλία... Και απρόοπτα.