Παιρνετε πολυ σοβαρα τον εαυτο σας ; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 60
    Senior Member
    ευχαριστω παιδια για το καλωσορισμα!
    ειμαι καπως καλυτερα αλλα ειχα κατι παραληρητικα με κατι "συμπτωσεις" και ψιλοχαοθηκα!
    γενικα ειναι μειωμενα τα συμπτωματα!

Senior Member
    αλλο να αγαπας και να σεβεσαι τις επιθυμιες και τις αναγκες του κι αλλο να εισαι εγωκεντρικος εχει διαφορα.. μπορεις να φερεις αλτρουισμο και εγωκεντρισμο σε ισορροπια ωστε να εισαι κομπλε και μ σενα και με τους γυρω σου... εξαλλου ο εαυτος δεν διαμορφωνεται μονο απο μας αλλα και απο την γνωμη των αλλων για μας
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Quote Originally Posted by Breath View Post
    Δημήτρη τι εννοείς όταν λες να λύσεις το γρίφο της ψύχωσης? Το πως δημιουργήθηκε η ψύχωση σε σένα? το τι είναι γενικά η ψύχωση? Δηλαδή τι είναι αυτό που σε βασανίζει... αν θέλεις να το εξηγήσεις. Γιατί να σε εμποδίζει στο ταξίδι σου της ζωής τόσο? Κατά τη γνώμη μου, τα ταξίδια από μόνα τους έχουν και κάποιες περιπέτειες, εμπόδια, καλές και κακές στιγμές. Έχουν ποικιλία... Και απρόοπτα.
    ΕΝΝΟΩ να ξεπερασω την ψυχωση

Banned
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    Δημήτρη, θα σου γράψω μια σκέψη μου και ένα παράδειγμα μιας και το έχω πολύ πρόσφατο.
    Ήμουν σήμερα στο σουπερμάρκετ και περίμενα να έρθει η σειρά μου να πληρώσω και σε μια κυρία μπροστά μου παρατήρησα ότι της έλειπαν δύο δάχτυλα, του δεξιού της χεριού. Ατύχημα? το πιθανότερο... Κράτουσε τα πράγματα της, έβγαλε τα κέρματα από την τσέπη για να πληρώσει, όλα οκ. Δηλαδή αυτή η γυναίκα προσαρμόστηκε σε αυτό το νέο δεδομένο που της επεφύλασσε η ζωή. Να έχει ξανά τα δύο δάχτυλα, αδύνατον (αν και η ιατρική συνεχώς προοδεύει), όμως προφανώς κατάφερε να αποδεχτεί και να προσαρμοστεί και να συνεχίζει τη ζωή της με αυτό το πρόβλημα, τόσο καλά που αν δεν είναι κανείς παρατηρητικός ούτε που θα το καταλάβαινε.
    Κάπως έτσι λέω να βλέπουμε και το ψυχικό πρόβλημα. Με αποδοχή και προσαρμοστικότητα, η οποία φέρνει σιγά-σιγά και βελτίωση της ζωής. Αυτό σημαίνει συνεχίζω το ταξίδι μου όσο καλύτερα μπορώ στα νέα δεδομένα και παίρνω μέρος σε αυτό ενεργά έτσι.
    Γενικώς επίσης πιστεύω, αυτό που λένε κάποιοι θα 'θελα να ήμουν όπως ήμουν πριν το ψυχικό πρόβλημα, αυτή η σύγκριση του πριν και του μετά, είναι κακός σύμβουλος, είναι ένας εχθρός για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε και μας βάζει ο ίδιος εμπόδια.
    Στο ταξίδι της ζωής σου έχεις και την ψύχωση, αλλά μπορεί να καταλαμβάνει σιγά-σιγά όλο και μικρότερο χώρο, και να τα καταφέρνεις καλύτερα. Δες το και έτσι.

Senior Member
    αυτο μου θυμιζει μια ταινεια (προπαγανδιστικη βεβαια του Χολυγουντ) οπου εκει ειχαν αιχμαλωτισει κατι παιδια και τους δινανε γριφους λεγοντας τους
    λυστο και θα εισαι ελευθερος κλπ.

βεβαια αυτο ποτε δε τελειωνε.

βασικα ειναι οργανικο το θεμα με την ψυχωση καθαρα. και οταν γερασει ο καθενας μπορει να εχει "ψυχωση", κοινως να τα παιξει το μυαλο του.

δε λες που παλι καλα εισαι με τα φαρμακα..

μη ξεχνας οτι εκτος απο software εχουμε και hardware και το software ακολουθει το hardware...

εμας μας εχει χαλασει το hardware για καποιο λογο και με αυτο σαν αναπηροι πρεπει να ζησουμε..

με τη δοση συντηρησης οπως λες, περναμε καλα. δεν ειναι και λιγο...και εχει ο Θεος.

Ετσι και αλλιως η αληθινη ζωη ειναι μετα..

Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    πολυ ωραια παρομοιωση αυτη !!

Quote Originally Posted by Breath View Post
    Και ναι σωστά λέει η μυσπ ο καθένας μας είναι διαφορετικός! Και αυτό είναι ωραίο, όπως σε μια παραλία με βότσαλα, όλα είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει ίδιο, άλλα σχήματα και χρωματισμοί, όμως όλα τελικά συνθέτουν αυτή την ακρογιαλιά. Είμαστε μια σύνθεση και εμείς κατά κάποιο τρόπο, συνθέτουμε την κοινωνία.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Quote Originally Posted by maus View Post
    αυτο μου θυμιζει μια ταινεια (προπαγανδιστικη βεβαια του Χολυγουντ) οπου εκει ειχαν αιχμαλωτισει κατι παιδια και τους δινανε γριφους λεγοντας τους
    λυστο και θα εισαι ελευθερος κλπ.

βεβαια αυτο ποτε δε τελειωνε.

βασικα ειναι οργανικο το θεμα με την ψυχωση καθαρα. και οταν γερασει ο καθενας μπορει να εχει "ψυχωση", κοινως να τα παιξει το μυαλο του.

δε λες που παλι καλα εισαι με τα φαρμακα..

μη ξεχνας οτι εκτος απο software εχουμε και hardware και το software ακολουθει το hardware...

εμας μας εχει χαλασει το hardware για καποιο λογο και με αυτο σαν αναπηροι πρεπει να ζησουμε..

με τη δοση συντηρησης οπως λες, περναμε καλα. δεν ειναι και λιγο...και εχει ο Θεος.

Ετσι και αλλιως η αληθινη ζωη ειναι μετα..
    se emena το χαρντγειρ δεν εχει τπτ ειναι καθαρα πειραγμενο το σοφτγειρ

και αν μου επιτρεπεται να το γενικευσω οι παραληρηματικοι τυποι που εχουν προβλημα με καποια ''εσφαλμενη'' ιδεα εχει χαλασει το σοφτγειρ ενω οι κατατονικοι που πασχουν κυριως απο ψευδαισθησεις το χαρντγειρ.μια υποθεση εκανα...

ΜΕΤΑξυ ομως σοβαρου κ αστειου εμενα ψυχωση αν ο εγκεφαλος θεωρειται ενα κομπιουτερ με εχει καει ο σκληρος δισκος εχει ραμ 1 γκιγκα μονο ειναι μονοπηρυνο χωρις συνδεση νετ κ σπασμενη καρτα γραφικων.γελασαμε κ σημερα...χμ αυτα.καλημερα σε ολους

Senior Member
    ε αμα δεν εχει προβλημα το hardware (που σε εμενα εχει) τοτε εχεις κατι πολυ ελαφρυ. Καμια παραληρηματικη διαταραχη κλπ.

Κοιτα να αρχισεις ψυχοθεραπεια οπωσδηποτε και να το λυσεις ετσι.

Και η ψυχοθεραπεια βοηθαει αμα γινεται με σωστο, ευσυνειδητο ανθρωπο που ενδιαφερεται για εσενα και οχι μονο για τα χρηματα.

και αν μου επιτρεπεται να το γενικευσω οι παραληρηματικοι τυποι που εχουν προβλημα με καποια ''εσφαλμενη'' ιδεα εχει χαλασει το σοφτγειρ ενω οι κατατονικοι που πασχουν κυριως απο ψευδαισθησεις το χαρντγειρ.μια υποθεση εκανα...

ΜΑΟΥς δεν ειναι καθολου ελαφρυ παντως...το αντιθετο στο ορκιζομαι

σκεψου ενα κομπιουτερ για να καταλαβεις ισως τελευταιας τεχνολογιας 4πηρυνο κτλ που δεν εχει λειτουργικο συστημα και ουτε δεχεται λειτουργικο συστημα.αχρηστο εντελως

Banned
    ΜΕΤΑξυ ομως σοβαρου κ αστειου εμενα ψυχωση αν ο εγκεφαλος θεωρειται ενα κομπιουτερ με εχει καει ο σκληρος δισκος εχει ραμ 1 γκιγκα μονο ειναι μονοπηρυνο χωρις συνδεση νετ κ σπασμενη καρτα γραφικων.γελασαμε κ σημερα...χμ αυτα.καλημερα σε ολους
    Ωραίος ο techy geek παραλληλισμός ;), αλλά άμα στα αλήθεια ήταν έτσι δεν θα έγραφες ούτε μια λέξη!! μην είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου, παρ' ότι σίγουρα η ψύχωση είναι δύσκολο πράγμα. Και παρ' ότι ξέρω που κάνεις πλάκα, και καλό είναι να έχουμε χιούμορ για ότι μας συμβαίνει και να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα γενικώς.

Banned
    Στην ΙΔΨ τι έχει πάθει το hardware? ή το software? τι φταίει? και κολλάει ή πετάει άσχετα??
    Είναι παλιάς τεχνολογίας? τι ζημιά έχει πάθει? :D

πολλους ιους:cool:

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast