Results 1 to 4 of 4
-
05-01-2015, 20:53 #1
κεντρο ψυχικης υγειας σε επαρχια-καταπολεμηση καταθλιψης
χαιρεται.πρωτο μνμ μου εδω.ειμαι 22 χρονων και εδω και περιπου 5-6 χρονια πασχω απο αγχωδεις καταθλιψη.πρωτη φορα πηγα σε ψυχολογο πριν λιγους μηνες(κατα τη διαρκεια της στρατιωτικης μου θητειας σε στρατιωτικο νοσοκομειο οπου μου εγινε η διαγνωση) αλλα εμεινα μονο σε αυτη την αναγνωριστικη συναντηση και δεν συνεχισα γιατι οι συνθηκες δεν ηταν οι καταλληλες.τωρα τελευταια εχω αρχισει να παιρνω την κατω βολτα υπερβολικα πολυ και σκεφτομαι να ξαναπαω σε ψυχολογο(ψυχιατρο?) γιατι επανερχοντε σιγα σιγα οι αυτοκτονικες τασεις/σκεψεις.η κατασταση μου με εχει κρατησει μακρια απο την αγορα εργασιας και δυστηχως δεν εχω πολλα λεφτα(δεν θελω να επιβαρυνω και την οικογενεια οικονομικα) γι αυτο σκεφτομαι να απευθυνθω σε κεντρο ψυχικης υγειας που εχω ακουσει οτι δεν κοστιζουν οι επισκεψεις τοσο πολυ.εχετε αποψεις γενικα γι αυτα ή θα απογοητευτω και θα χειροτερεψω?σιγουρα παιζει ρολο και σε τι ειδικους θα πεσεις απλα ρωταω για γενικες αποψεις.ευχαριστω.
- 05-01-2015, 21:57 #2
Καλησπέρα ΤΟμ και καλή χρονιά,
καλώς ήρθες στο forum :-)
Και εγώ υπέφερα πολλά χρόνια και επίσημη διάγνωση πήρα στον στρατό στα 24 μου...
Είχα πάει και σε ψυχολόγο πιο πριν (στα 23) αλλά ψόφια πράγματα.
Ψυχίατρο ήθελα...
Αν έχεις ασφάλεια το κέντρο ψυχικής υγείας είναι δωρεάν και φυσικά μπορείς να βρεις και ψυχίατρο συμβεβλημένο για να μην περιμένεις την αναμονή του ΚΨΥ.
Γενικά έχουν καλούς γιατρούς που αγαπουν αυτό που κάνουν αλλιώς σιγά μη το έκαναν με τα λεφτά που παίρνουν απο το ΚΨΥ.
Εγώ πήγα μια φορά μόνο αλλά είχε αναμονή κανα μήνα και έψαξα και βρήκα ψυχίατρο με σύμβαση ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ κτλ (όλα ίδια είναι πια) και με ανέλαβε...
05-01-2015, 22:32 #3
εχω ακουσει για την μεγαλη αναμονη και ειχα ξενερωσει να πω την αληθεια αλλα ηταν μονο γι αυτα των μεγαλουπολεων κι ειναι λογικο.θα ψαχτω και σ αυτο της περιοχης μου κι ελπιζω να ειναι πιο καλα τα πραγματα.θα ψαξω και για ψυχιατρο με συμβαση οπως ειπες αν ειναι οντως τοσο μεγαλη αναμονη.ευχαριστω.
06-01-2015, 00:53 #4
Καλησπερα φιλε μου,ναι εχω παει σε κεντρο ψυχικης υγειας ορισμενες φορες νομιζω πρεπει να το κανεις ειναι κ δωρεαν παρολο που εντοπιζω αρκετα μειονεκτηματα ειναι πολυς κοσμος κ καθυστερουν να σου κλεισουν ραντεβου οι συνεδριες διαρκουν ελαχιστο κ δεν γνωριζεις κ τι ειδικος θα σου τυχει,παντως κανονισε το να πηγαινεις κ ετσι κ καλυτερευσουν τα οικονομικα σου πηγαινεις σε καλυτερο ειδικο που μπορει να σου αφιερωσει περισσοτερο καιρο κ οταν θελεις,Παντως ετσι κ σκεφτεσαι την αυτοκτονια πρεπει οπωσδηποτε να το γνωριζουν οι δικοι σου να δουν πως θα κινηθουν μην το εχεις μεσα σου μιλησε τους για να σου σταθουν καπως