τι έχω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4

Thread: τι έχω?

Junior Member

Question τι έχω?

Είμαι 22χρονών και εδώ και 3 μήνες περίπου πολύ συχνά την ώρα που πάω να κοιμηθώ με πιάνει ξαφνικό άγχος. Αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, ξυπνάω από έναν δυνατό χτύπο (όπως στις ταινίες όταν βλέπουν εφιάλτες!), μουδιάζουν σημεία του σώματός μου (κυρίως τα χέρια) και νιώθω ότι δεν μπορώ να ανασάνω. Τον τελευταία καιρό τα συμπτώματα αυτά και ιδίως η δυσκολία στην αναπνοή και το σφίξιμο στο στήθος, μου συμβαίνουν και κατα τη διάρκεια της ημέρας. Δεν ξέρω τι έχω, ούτε σε ποιον ειδικό να απευθυνθώ. Γενικά είμαι αγχώδης σε λογικά πλαίσια, αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για μένα και με έχει φοβίσει ομολογουμένως...Ελπίζω να υπάρχει μια εξήγηση! (Ακόμα και τώρα που γράφω νιώθω ότι με δυσκολία ανασαίνω :/ )

Junior Member
    Quote Originally Posted by filis View Post
    Είμαι 22χρονών και εδώ και 3 μήνες περίπου πολύ συχνά την ώρα που πάω να κοιμηθώ με πιάνει ξαφνικό άγχος. Αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, ξυπνάω από έναν δυνατό χτύπο (όπως στις ταινίες όταν βλέπουν εφιάλτες!), μουδιάζουν σημεία του σώματός μου (κυρίως τα χέρια) και νιώθω ότι δεν μπορώ να ανασάνω. Τον τελευταία καιρό τα συμπτώματα αυτά και ιδίως η δυσκολία στην αναπνοή και το σφίξιμο στο στήθος, μου συμβαίνουν και κατα τη διάρκεια της ημέρας. Δεν ξέρω τι έχω, ούτε σε ποιον ειδικό να απευθυνθώ. Γενικά είμαι αγχώδης σε λογικά πλαίσια, αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για μένα και με έχει φοβίσει ομολογουμένως...Ελπίζω να υπάρχει μια εξήγηση! (Ακόμα και τώρα που γράφω νιώθω ότι με δυσκολία ανασαίνω :/ )
    Προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι ετυχε μια φορα και του εδωσες παραπανω σημασια απο οτι επρεπε, με αποτελεσμα να εχεις μπει σε εναν φαυλο κυκλο ανησυχιας και αγχους. Γενικα ειναι φυσιολογικο και αποδεδειγμενο οτι το σωμα μετα απο το αγχος και την υπερενταση της ημερας αντιδραει ετσι οταν ξεκουραζομαστε. Θα δεις πολλους να αναφερουν οτι πεφτουν για υπνο και εχουν μουδιασματα,τιναγματα και αλλα διαφορα τετοια. Αυτη ομως ειναι η προσωπικη μου αποψη και επειδη δεν ειμαι γιατρος η ειδικος και μιλαω καθαρα εμπειρικα θα σου προτεινω το εξης. Γενικες αιματος, εξεταση θυροειδους, εξεταση καρδιας ,νευρολογικη εξεταση και πνευμολογικη εξεταση , μηπως κρυβεται καμια υπνικη απνοια. Ξεκινα με εναν παθολογο και πες του ολα οσα αισθανεσαι και θα σε καθοδηγησει για το τι εξετασεις πρεπει να ακολουθησεις. Αν βγουν ολες οι εξετασεις σου αρνητικες και η αιτια ειναι το αγχος ,πραγμα που ευχομαι και αυτο θεωρω οτι θα γινει, σου προτεινω επειδη απο οτι καταλαβαινω η περιπτωση σου ειναι φρεσκια να αναζητησεις μια βοηθεια απο ειδικο ψυχολογο και απο εκει και περα θα σε καθοδηγησει . Να ξερεις οσο πιο νωρις αντιμετωπισεις το αγχος τοσο πιο καλα αποτελεσματα εχεις. Μεινε μακρυα απο ιντερνετ και μην ψαχνεις για ολα τα συμπτωματα σου γιατι αυτο θα σε αγχωσει περισσοτερο.Ξεκινα λοιπον σημερα με εναν παθολογο και ολα θα πανε καλα.

υ.γ μην πανικοβαλεσαι . Ο χτυπος που λες οτι αισθανεσαι στην καρδια μπορει να ειναι και απο μια εντερικη κινηση που αντανακλα στην καρδια αλλα στην ουσια δεν ειναι η καρδια. Ξεκινα την διαδικασια που σου ειπα να αποκλεισεις ολα τα ενδεχομενα και μην βγαζεις μονος σου συμπερασματα. Καλη επιτυχια.

Senior Member
    Γεια μελος! ομοιοπαθης εδω!
    λογικα δεν εχεις τιποτα!! κρισουλες ειναι
    μην αγχωνεσαι στο εγγυομαι δεν θα παθεις απολυτως τιποτα!!!
    (αν παλαιοτερα ειχες θεματα με την καρδια σου ισως πρεπει να πας σε καρδιολογο γιατι η αδυναμη καρδια δεν ειναι "ιδανικη" για κρισεις αγχους).. αυτο ισως σε βοηθησει και να χαλαρωσεις... θα πας θα σου πει οτι δεν εχεις τιποτα και θα εισαι πιο κοολ..
    περα απο αυτο... βαλεριανες, φυτικα ηρεμιστικα, χαμομιλακι... ακινδυνα, με 0 πιθανοτητες εξαρτησης! καλες ανασουλες οταν σε πιανει και κυριως να βρισκεις πραγματα να απασχολεις το μυαλο σου.. σε πιασε κριση π.χ.. κατσε χαλαρωσε, παρε ανασες, πιες καμια βαλεριανα.. βλεπεις οτι δεν σου περναει... παρε τηλ καποιον δικο σου.. μην του αναφερεις το προβλημα, απλως για να μιλησετε να ξεχασεις.. αυτο ειναι ενα κολπο που το βρηκα μονη μου και αποδειχθηκε πολυ αποτελεσματικο.. μιλα για ασχετα θεματα και θα δεις οτι μεσα σε 5 λεπτα θα χεις ξεχαστει!!
    αν δεις οτι συνεχιζεται και εχεις καθημερινα επιθεσεις αγχους, τοτε ισως να πρεπει να πας σε καποιον ψυχολογο....
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Καλησπερα σου μελος,πραγματικα δεν νομιζω οτι σου συμβαινει κατι σοβαρο αυτο το θεμα ειναι πολυ κοινοτυπο κ εχω απαντησει απειρες φορες στο ιδιο,κατα 99% πιθανοτητα ειναι καθαρα ψυχολογικο,τι σε απασχολει αυτον τον καιρο?γιατι εισαι μεσα στο στρες?δοκιμασε τα ροφηματα που λεει το μελος 66psy για να δεις ετσι κ σε βοηθουν να ηρεμεις