Επηρεάζονται οι γνώσεις;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Επηρεάζονται οι γνώσεις;;

Θα ήθελα να ρωτήσω αν παρατηρήσατε μετα το επεισόδιο της ψύχωσης να επηρεάζονται οι γνώσεις σας...πχ οι γενικές γνώσεις που τις έχετε λάβει από εμπειρία ή γνώσεις όπως σε θετικές ή θεωρητικές επιστήμες..Εγώ φυσικά έχω να πατήσω 2 χρόνια στη σχολή και όπως είχα πει θα την παρατήσω και από μαθήματα τα έχω ξεχάσει όλα.Φυσικά αυτό έχει να κάνει με την ενασχόληση.Γενικά πάντως νιώθω δυσκολία να προσδιοριστώ,και σαν προσωπικότητα σαν σύνολο δηλαδή τις ικανότητες,πρωτερήματα,αδυ ναμίες αλλά και τις γνώσεις...!!Γενικά είναι μια δύσκολη φάση που σε γεμίζει ανασφάλεια γιατί νιώθεις τελείως μπούφος.Είχατε παρόμοιο πρόβλημα..το ξεπεράσατε με προσπάθεια;;Τι με συμβουλεύετε;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Σιριος δεν έχω ιδέα από ψυχώσεις αλλά θα σου πω να ξανασκεφτείς πολύ σοβαρά το να παρατήσεις την σχολή σου... και μόνο το ότι κατάφερες να περάσεις εκεί που πέρασες κάτι σημαίνει... δεν ξέρω αν μπορείς να παίρνεις επίδομα λόγο ψύχωσης ή όχι... ή πως σκοπεύεις να πορευτείς αλλά το να έχεις ένα χαρτί είναι πολύ σημαντικό... καθώς επίσης και το να μην αφήσεις τον εγκέφαλο σου να κοιμηθεί θεωρώ πως είναι σημαντικό... τώρα δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λίγο σαν την μάνα σου... αλλά έτσι έχω καταλάβει τελικά εγώ που δεν σπούδασα... όσο γι αυτό που ρωτάς αν και ου ξαναλέω πως δεν έχω ιδέα από ψυχώσεις... τις γνώσεις δεν νομίζω να μπορεί να τις επηρεάσει κανένα επεισόδιο... την μνήμη ίσως να επηρεάζει...

Banned
    Οι γνώσεις επηρεάζονται και από τη μη ενασχόληση. Δεν μπορείς να τα αποδώσεις με βεβαιότητα στην ψύχωση. Να τελειώσεις τη σχολή σου. Η μόρφωση δίνει κάποιας μορφής πνευματική υγεία.

Senior Member
    καλημερα, εγω εχω ψυχωση εδω και 8 χρονια και αυτο που εχω δει ειναι οτι δεν ανακαλω ευκολα γνωσεις και εμπειριες που ειχα παλια , εχω μιλησει με πολλους γιατρους αλλα η λυση ειναι να περιμενω να βγει καποιο φαρμακο, αυτο που εχω δει στον εαυτο μου ειναι οτι μπορει οι νευρωνες του εγκεφαλου να εχουν ατροφησει , αυτο που κανω ειναι να γραφω οτι θελω ωστε να μπορω να το θυμαμε. γενικα ειναι δυσκολα τα πραγματα γιατι χανω πολυ στις επαφες μου και στις κοινωνικες σχεσεις αλλα και στην εργασια. πολλοι γιατροι μου δινουν φαρμακα για την αννοια αλλα δεν τα περνω γιατι εγω εχω ψυχωση.

Senior Member
    οπως σου εχω ξαναπει, ειναι και τα φαρμακα που καταστελλουν τον εγκεφαλο και δεν εχεις αποδοση, οχι απαραιτητα οτι εχει απομεινει απο την ψυχωση.

αμα εισαι στη δοση συντηρησης, αυτο ειναι καλο. μεινε σε αυτην.

αμα παιρνεις ακομα μεγαλη δοση, κοιτα να πας στη δοση συντηρησης.

εγω που ειχα παρα πολυ καλη μνημη χωρις φαρμακα, με τα φαρμακα σακατευτηκα.

μετραει βασικα και ποσος καιρος εχει περασει απο τοτε που παιρνεις φαρμακα.

σιγα σιγα με τον καιρο ο εγκεφαλος σου μαθαινει εναλλακτικους τροπους για να μαθαινει.

βοηθαει αμα γραφεις σε χαρτι οτι θελεις να μαθεις.

επισης ειμαι καλυτερος στα μαθηματικα με τα φαρμακα και γενικα τις θετικες επιστημες παρα στο να θυμαμαι πραγματα απεξω.

ακομα με τα φαρμακα αποδιδω μεν πολυ χειροτερα αλλα εχω περισσοτερη αντοχη στο να κανω πραγματα.

εγω παιρνω Risperdal 4mg.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    γενικα οι γνωσεις σε μενα δεν επηρεαζονται αλλα αργουν να επεξεργαστουν και να ανακληθουν απο τη μνημη μερικες φορες οι αλλοι βαριουνται να περιμενουν ποτε θα θυμηθω να πω κατι .θα σας πω ενα παραδηγμα , γνωρισα μια γυναικα στο μετρο και μου ειπε το ονομα της οταν εφτασα σπητι δεν το θυμομουνα και αυτο συμβαινει ταχτικα για διαφορα πραγματα και ειναι εκνευριστικο. πριν την ψυχωση δεν ειχα τετοια προβληματα . τωρα για το τι κανω για αυτο ειναι να μην εμπιστευομε την μνημη μου και να κραταω σημειωσεις

Senior Member
    Είμαι 2 χρόνια κ 2 μήνες σε θεραπεία κ παίρνω 6mg invega κ 400mg solian.είναι η μισή δόση από την αρχική.Γενικά μήνα με τον μήνα βλέπω βελτίωση.Υπάρχει αυτή η αίσθηση όμως ότι εχω χάσει κάποιες δεξιότητες.
    Τη σχολή όπως είχα πει κ σε παλαιότερο άρθρο θα την παρατήσω γιατί χρωστάω πολλά κ είμαι 20ο εξάμηνο τώρα.Πιστεύω εξ'αποστάσεως είναι πολύ δύσκολο μιας κ εχω κ 4 εργαστήρια.Γενικά θέλει πολύ κουράγιο,θέληση κ όρεξη που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω γι'αυτή τη σχολή.
    Έτσι για να απασχολώ το μυαλό μου γράφτηκα στα ρώσικα,διαβάζω λογοτεχνία κ φιλοσοφία,βλέπω ταινίες κ ακούω μουσική,λύνω κανα σουντοκου ή παιζω ταβλι κ χαρτια(αν κ είμαι ασχετος) κ απο κοινωνικοποιηση καταφερα να επανασυνδεθώ με τους φίλους μου αλλά θέλει κ άλλη δουλειά.Ελπίζω αυτα τα πράγματα μακροπρόθεσμα να βοηθήσουν.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Είμαι 2 χρόνια κ 2 μήνες σε θεραπεία κ παίρνω 6mg invega κ 400mg solian.είναι η μισή δόση από την αρχική.Γενικά μήνα με τον μήνα βλέπω βελτίωση.Υπάρχει αυτή η αίσθηση όμως ότι εχω χάσει κάποιες δεξιότητες.
    Τη σχολή όπως είχα πει κ σε παλαιότερο άρθρο θα την παρατήσω γιατί χρωστάω πολλά κ είμαι 20ο εξάμηνο τώρα.Πιστεύω εξ'αποστάσεως είναι πολύ δύσκολο μιας κ εχω κ 4 εργαστήρια.Γενικά θέλει πολύ κουράγιο,θέληση κ όρεξη που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω γι'αυτή τη σχολή.
    Έτσι για να απασχολώ το μυαλό μου γράφτηκα στα ρώσικα,διαβάζω λογοτεχνία κ φιλοσοφία,βλέπω ταινίες κ ακούω μουσική,λύνω κανα σουντοκου ή παιζω ταβλι κ χαρτια(αν κ είμαι ασχετος) κ απο κοινωνικοποιηση καταφερα να επανασυνδεθώ με τους φίλους μου αλλά θέλει κ άλλη δουλειά.Ελπίζω αυτα τα πράγματα μακροπρόθεσμα να βοηθήσουν.
    σε ποια σχολη πας εγω πηγαινα εαπ πριν τη ψυχωση και δυσκολευτικα σκεψου τωρα που νοιοθω πεσμενος αλλα παρακολουθω καποια μαθηματα λεω να αρχισω ccna για υπολογιστες γενικα μαθαινω αλλα με δυσκολια

favvel
    Guest
    serios αυτά όλα που λες με απασχολούσαν πάρα πολύ στον πρώτο καιρό μετά το ψυχωσικό επεισόδιο..αισθανόμουν σαν να ήρθα απ'τον άρη,σαν κάποιος να με πέταξε στον κόσμο κι εγώ έπρεπε ξαφνικά να κάνω ό,τι κάνανε κι οι άλλοι από κεί που είχα συνηθίσει να κάθομαι στο δωμάτιό μου και να σκέφτομαι..τώρα έπρεπε να εγκαταλείψω τις σκέψεις μου και να αρχίσω τις δραστηριότητες..και δεν μου ήταν δύσκολο να το κάνω αν σκεφτείς ότι μετά τη θεραπεία δεν μπορούσα να σκεφτώ!χαμογελούσα με ένα ηλίθιο χαμόγελο στη μητέρα μου και δεν μιλούσα σχεδόν καθόλου!τώρα πετάω καμιά βλακεία μιλάω λίγο πιο πολύ αλλά και πάλι δεν μπορώ να σκεφτώ!και αυτό με εκνευρίζει!
    Αλλά το παν είναι να προχωράς από κεί που είσαι και με τα δεδομένα που έχεις..εγώ τώρα προσπαθώ να το καταλάβω αυτό γιατί μέχρι τώρα δεν αποδεχόμουν αυτό που είμαι και πολλές φορές ήθελα να πεθάνω..
    Είχα ακούσει μια φορά για κάποιον που μετά από ένα ατύχημα ή ασθένεια δεν θυμάμαι,είχε ξεχάσει όλα όσα είχε μάθει και αναγκάστηκε να μάθει να γράφει και να διαβάζει απ'την αρχή!
    Δεν το έβαλε κάτω..το παν είναι να προχωράμε απ'το σημείο που βρισκόμαστε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας γιατί το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε..
    Δυστυχώς κι εγώ δυσκολεύομαι να το κάνω αυτό και υπήρχε και μια περίοδος που ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω και επέμενα τόσο που νόμιζα ότι θα γινόταν!αλλά τπτ!οπότε συμβιβάστηκα με αυτό που είμαι δλδ συμβιβάζομαι κάθε μέρα..δεν είναι κι εύκολο να αποδεχτείς ότι κάποτε το μυαλό σου έτρεχε με 1000 και τώρα ίσα που τραβιέται!

Senior Member
    Πηγαινα σε ΤΕΙ Μηχανολογιας.Η σχολη Θεωρειται απο τις δυσκολες κ μεσος όρος αποφοιτησης ειναι τα 6,5 χρονια!Εγω πρωτη φορα πηγα σε γιατρο στο 5 εξαμηνο αλλα τα προβληματα προυπηρχαν.Γενικα δεν το ειχα παλεψει κ πολυ κ τα περισσοτερα μαθήματα δεν με ενδιεφεραν κ γι'αυτο κατεληξα να χρωσταω τοσα πολλα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν παρατηρήσατε μετα το επεισόδιο της ψύχωσης να επηρεάζονται οι γνώσεις σας...πχ οι γενικές γνώσεις που τις έχετε λάβει από εμπειρία ή γνώσεις όπως σε θετικές ή θεωρητικές επιστήμες..Εγώ φυσικά έχω να πατήσω 2 χρόνια στη σχολή και όπως είχα πει θα την παρατήσω και από μαθήματα τα έχω ξεχάσει όλα.Φυσικά αυτό έχει να κάνει με την ενασχόληση.Γενικά πάντως νιώθω δυσκολία να προσδιοριστώ,και σαν προσωπικότητα σαν σύνολο δηλαδή τις ικανότητες,πρωτερήματα,αδυ ναμίες αλλά και τις γνώσεις...!!Γενικά είναι μια δύσκολη φάση που σε γεμίζει ανασφάλεια γιατί νιώθεις τελείως μπούφος.Είχατε παρόμοιο πρόβλημα..το ξεπεράσατε με προσπάθεια;;Τι με συμβουλεύετε;;
    χμ..αυτο που ξερω απο εμενα παντως ειναι οτι χει σχεση με μηχανολογια απο υπολογιστες μεχρι αυτοκινητα το μυαλο μου λειτουργει σαν σφουγγαρι (πληροφορικη,τηλεπικοινωνι ες ειμαι τωρα,μετα μαλλον θα δωσω κατακτηριες για αλλη σχολη πχ ηλεκτρολογος μηχανικος) ... τα μαθηματα αποψη μου ειναι οτι καποια που ειναι σκετη θεωρια βαριεμαι να τα διαβασω γι αυτο και ειναι λιγο.. αλλιως με μια μερα διαβασμα τα περναω ανετα

Senior Member
    και γω νιωθω σκατα απο αποψη μνημης και γνωσεων..
    με το λεπονεξ λιγο καλυτερα απο οτι με ρισπερνταλ και αλοπεριντιν

Senior Member
    Εγω εχω μια τετραετια στα φαρμακα.ξεχναω ματια κουζινας ανοιχτα,που παρκαρα το βραδυ και το πρωι το ψαχνω.αλλα εχω εναμιση χρονο που μαθαινω γερμανικα και προχθες εκανα 600 λεξεις επαναληψη και δεν θυμομουνα τις εκατο.δηλαδη ηξερα ενα 80℅ των λεξεων.επισης μελεταω εναν ινδο μυστη οπου διαβαζω τα βιβλια του απο 2 φορες τουλαχιστον.αλλα το καλυτερο φυσικο φαρμακο για την μνημη το εχω γραψει και αλλες φορες στο φορουμ ειναι το γκινγκο μπιλομπα.οσο πιο πολυ την εξασκει καποιος τοσο το καλυτερο.βεβαια υπαρχει και η διασπαση προσοχης με τα φαρμακα δηλαδη δεν μπορεις να εισαι συγκεντρωμενος σε κατι για καποιο χρονικο διαστημα.με τα φαρμακα δεν ζεις απλα αναπνεεις.σε κανει απαθη με μειωμενες γνωστικες λειτουργιες.εγω πηρα τον πρωτο βαθμο ρεικι και ξυπνησα καπως τα συναισθηματα μου,γιατι πιο πριν ημουνα μανα πειναω μανα παντρευομαι μια φατσα σαν την γιαννα αγγελοπουλου δασκαλακη.

ΦΙΛΕ τα φαρμακα κ οδηγηση γινονται κ τα δυο?γτ εγω απο τοτε που ξανΑρχισα φαρμακα λεω να μην οδηγω.θελω την γνωμη σου

Senior Member
    παιρνεις ginkgo biloba ;

το επαιρνα για λιγο καιρο αλλα μου φανηκε λες και παιρνω ενα αντιψυχωτικο επιπλεον και μου προκαλουσε λιγο ναυτια..

τι αλλο εχεις ακουσει ;

τωρα παιρνω ιπποφαες,σπιρουλινα και αλοη βερα για το δερμα που δεινοπαθει απο τις παρενεργειες των φαρμακων αλλα με τη αλοη βερα εχω βρει πολυ καλη λυση.

Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    Εγω εχω μια τετραετια στα φαρμακα.ξεχναω ματια κουζινας ανοιχτα,που παρκαρα το βραδυ και το πρωι το ψαχνω.αλλα εχω εναμιση χρονο που μαθαινω γερμανικα και προχθες εκανα 600 λεξεις επαναληψη και δεν θυμομουνα τις εκατο.δηλαδη ηξερα ενα 80℅ των λεξεων.επισης μελεταω εναν ινδο μυστη οπου διαβαζω τα βιβλια του απο 2 φορες τουλαχιστον.αλλα το καλυτερο φυσικο φαρμακο για την μνημη το εχω γραψει και αλλες φορες στο φορουμ ειναι το γκινγκο μπιλομπα.οσο πιο πολυ την εξασκει καποιος τοσο το καλυτερο.βεβαια υπαρχει και η διασπαση προσοχης με τα φαρμακα δηλαδη δεν μπορεις να εισαι συγκεντρωμενος σε κατι για καποιο χρονικο διαστημα.με τα φαρμακα δεν ζεις απλα αναπνεεις.σε κανει απαθη με μειωμενες γνωστικες λειτουργιες.εγω πηρα τον πρωτο βαθμο ρεικι και ξυπνησα καπως τα συναισθηματα μου,γιατι πιο πριν ημουνα μανα πειναω μανα παντρευομαι μια φατσα σαν την γιαννα αγγελοπουλου δασκαλακη.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Page 1 of 2 12 LastLast